Bayanlar merhaba! 1 yıllık nişanlıyım. 3 ay sonra düğünüm var. Ortak tanıdıklardan duyumuma göre kayınvalidem ve görümcem eltilerimin dügünlerinden sonra bütün takılarını almışlar ve takacağınız zaman bizden istersiniz demişler. Bizde ise takılar gelin ve damada aittir, onlar saklar ve ihtiyaç durumunda kullanırlar. Yanlış anlaşılmak istemem, sadece daha iyi degerlendirmeniz icin soyluyorum onların toplamda bana takacagı bilezik 6 tane iken, benim aile ve yakın akrabalarımın takacagı toplam bilezik 16 tane. Ve nişanımda takılan takılarımı da annem saklamayıp, aynı evde olduğumuz halde bunlar senin ve sana emanet diyerek bana verdi. Hal böyle iken düğünden sonra takılarımı kayınvalideme vermemi ailemde yakın akrabalarımda hoş karşılamaz. Sizce bana da aynı hareketi yaparlar mı? Yaparlarsa onları kırmadan, altınlarımı kendim saklamak istediğimi nasıl söylerim?
Bayanlar merhaba! 1 yıllık nişanlıyım. 3 ay sonra düğünüm var. Ortak tanıdıklardan duyumuma göre kayınvalidem ve görümcem eltilerimin dügünlerinden sonra bütün takılarını almışlar ve takacağınız zaman bizden istersiniz demişler. Bizde ise takılar gelin ve damada aittir, onlar saklar ve ihtiyaç durumunda kullanırlar. Yanlış anlaşılmak istemem, sadece daha iyi degerlendirmeniz icin soyluyorum onların toplamda bana takacagı bilezik 6 tane iken, benim aile ve yakın akrabalarımın takacagı toplam bilezik 16 tane. Ve nişanımda takılan takılarımı da annem saklamayıp, aynı evde olduğumuz halde bunlar senin ve sana emanet diyerek bana verdi. Hal böyle iken düğünden sonra takılarımı kayınvalideme vermemi ailemde yakın akrabalarımda hoş karşılamaz. Sizce bana da aynı hareketi yaparlar mı? Yaparlarsa onları kırmadan, altınlarımı kendim saklamak istediğimi nasıl söylerim?
Kaynanaya emanet etme canım neden dersen evlendiğinde de yok borcum var yokbizde dursun der ve geri alamayabilir. Bunlar senin demiş böyleyken bence tekrar yol açma ona.
Ona verdiğinde geri istersen laf edebilir ve kocana giderse anneni tutar hiç ona vermeyi teklif etme . o konuyu açmadığı taktirde açma eğer açarsada anne istersen sende dursun diyebilirsin yarımağızla . :)
sana asla para göz diye bakmazlar, akıllı çıktı gözüyle bakarlar. ama eş dost olur da sorarsa altta kalmamak için paragöz çıktı diyebilirler. ama dediğim gibi...Kızlar yorumlarınız icin hepinize teşekkür ederim. Nişanlımın bu konu için beni üzeceğini sanmıyorum. Beni çok iyi tanıyor ve bu konuya maddi degil manevi olarak karşı çıktığımı biliyor, hak veriyor. Benim üzüntüm şu, bu zamana kadar ailesinden maddi olarak hiçbir beklentim olmadı. Nişanlım bana herşeyin en güzelini, en pahalısını alır, asla kırmaz sagolsun. Fakat ailesi nisanlılıgım boyunca benim icin ceplerinden bir lira harcamadılar diyebilirim. Ceyiz hazırladıgımı bildikleri halde yanıma gelirken en küçük bir şey, bir havlu, bir bardak takımı olsun ellerine alıp gelmemislerdir. Üstelik her esyanın en kaliteli, en markalısını bilir ve kullanırlar. Oyle maddi acıdan problemleri olan insanlar degiller. Eger bana birsey getirilecekse nisanlım parasını verir, onlarda kendileri almıs gibi getirir. Ben bunları da hiç sorun etmem. Maddi olarak bir iğne beklemediğim halde, bu altın meselesi gerçekleşip bana para düşkünü gözüyle bakmalarından korkuyorum. Ne de olsa eşimin ailesi olacaklar ve ben arada hep güzellik ve hoşluk olsun isterim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?