Takılarımı Kayınvalideme Emanet Etmeli miyim?

Canim gecen bir arkadas yazmisti cok uzulmustum oda iyi niyetli bizde kalsin saklarizdemisler vermis aradan biraz zaman gecmis altinlari damatlari is kursun diye satmislar
Sen bankaya koy canim simdiden eltinler deseki bizde kv verdik
Sen nisan takilarininda.bankada oldugunu söylE bunlarida koycam de kapat konuyu,sakın verme

Elinde nişan takılarında varsa eğer şuan düğünden önce git bir banka kasası tut. Evde huzursuz oldum diyerek. Düğünden sonra da nasılsa kasa var oraya koyarız dersin vermezsin takıları. Laf da söyleyemezler böylece..

kasa gerçekten en mantıklısı...seneler geçer bir ihtiyacınız olurr belki keyfi araba alırsınız varsa değiştirirsiniz hiç belli olmaz.hadi bi kaç bişi bozduralım diyip istediğinizde bu sefer tabi kızım buyur demezler..ne gerek var vss vss bir ton şeyle uğraşırsınız sizde olması daha makul

Kaynanaya emanet etme canım neden dersen evlendiğinde de yok borcum var yokbizde dursun der ve geri alamayabilir. Bunlar senin demiş böyleyken bence tekrar yol açma ona.
Ona verdiğinde geri istersen laf edebilir ve kocana giderse anneni tutar hiç ona vermeyi teklif etme . o konuyu açmadığı taktirde açma eğer açarsada anne istersen sende dursun diyebilirsin yarımağızla . :)

ya bence mutlaka acılıcak konu en iyisi banka şimiden bankaya koysun hem gercekten güvenilir hemde ck fazla kira almıyolar ben öyle yapıyorum yııllık 150 TL hem içim rahat hem kafam hemde kaynanamda değil.mesela annem istese anneme gözüm kapalı veririm ama kaynanama asla

evde altın mı saklanır eltiler izin vermiş olabilir o onların problemi ama sen kabul etme, takacağın zaman bizden istersin ne demek kendi takılarını izinle bürokrasiylemi göreceksin biz böyle deriz ama nişanlın ve düğünü karşılayacak olan abi ne der bilmem, işi sen aileme güvenmiyomusuna kadar getirebilirler

sakın verme benim düğün gecemde evde kalmış görümcem topladı hepsini annesine verdi snra sonra havamı aldım altın yüzü para yüzü görmedm evlendiğimdn beri borç ödüyorm 1 yıl daha ödeyeceğm daha benim paralarla arba aldı bana gmsterş yapıyo,eğer Allah bna evlat verirse kesinlikle onlar gibi olmam

Ben şimdi bu mantığı anlamadım ben saklarım takacağın zaman istersin ne demek belki günlük takmak istiyorum ben.misafirliğe gideceğin zaman onlara git altınları al misafirlikten dönerken tekrar uğra bırak ne saçma şey mantığım almadı benim art niyet ararım ben bunda

Birde misafirliğe giderken alacaksınya asıl onlarda emanet değil sana o gecelik emanet veriliyor gibi verme sakın ne yap et verme

aklıma kendi yaşadığım olay geldi,...evlendik, eşim kv falan dedi ki, kızım sizin evde kasa yok burda var kilitli çelik bi kasa.. burda dursun... güvende olur ne zaman istersen alırsın... ii dedim bende.. verdim.. neyse bizim düğünden 1 yıl sonra falan eşimin halasının oğlunun düğünü vardı..bizde eşim kv bi yere gitmiştik.. eşim arabada annesine ee napıosunuz onu mu takacaksınız dedi.. kv de belli değil daha bakalım falan dedi.. ben anlamadım neyi falan dedim cvp vermediler, geçiştirdiler... ben evde oturuorum bi gün kapı çaldı.. ya dairede oturan eltim.. açtım kapıyı, eee dedi gelin beğenmiş mi senin trabzonu anlamadım dedim neden bahsediosun.. aaa senin haberin yok mu inanmıorum.. kv kb senin trabzonu göstermişler geline.. beğenirse onu takacaklarmış dedi.. ya cidden haberin yok mu falan dedi.. tabi o an benim başımdan aşağı kaynar sular döküldü... eşimi aradım.. dedim o gün arabada bahsettiğiniz benim setim miydi dedim.. evet falan dedi.. ya dedim siz bana sordunuz mu.. ne hakla benim takımı elaleme vermeye kalkarsınız.. güvenli dediğiniz bu muydu dedim.. hemen annengile gidiosun bütün altınlarımı eve getiriyosun dedim..ben sayınca buna suçlandı hak verdi.. bütün altınlarımı topladı geldi..

şimdi pişmanım ben nie kv ye bişey demedim bu konuyla ilgili die.. onun da ağzının payını verseydim keşke..

Nişanlınin ailesi iyi niyetli mi değil mi sen daha iyi bilirsin canım.Ona göre davran arkadaşların dedikleri gibi kasa filan kirala eğer çoksa çünkü evde saklamak gerçekten çok zor. Benim kv düğününe kadar sakladı evde herseferinde akla karayı seçiyorum kapıları kitliyorum filan dedi.Bende düğünde görümceme verdim oda kvye verdi düğün bitti eve geldik daha misafirler gitmeden kv getirdi geri verdi ben daha saklayamam kendin sakla ben o sorumluluğu alamam dedi bıraktı bende evde bırakmadım anneme verdim şimdi de ev için peşinat verdik şükür kurtulduk annemde kv de almak istemediler hırsızdan korktukları için bi de zan altında kalmak istemediler.

Yani onları sen daha tanırsin canım birde arkadaşlar demiş zaten nisan takılarimda bankada bunları da yanına koyucam de kasa kiralıcam filan deme kasa var zaten olayına getir.

Son düzenleme:
Kızlar yorumlarınız icin hepinize teşekkür ederim. Nişanlımın bu konu için beni üzeceğini sanmıyorum. Beni çok iyi tanıyor ve bu konuya maddi degil manevi olarak karşı çıktığımı biliyor, hak veriyor. Benim üzüntüm şu, bu zamana kadar ailesinden maddi olarak hiçbir beklentim olmadı. Nişanlım bana herşeyin en güzelini, en pahalısını alır, asla kırmaz sagolsun. Fakat ailesi nisanlılıgım boyunca benim icin ceplerinden bir lira harcamadılar diyebilirim. Ceyiz hazırladıgımı bildikleri halde yanıma gelirken en küçük bir şey, bir havlu, bir bardak takımı olsun ellerine alıp gelmemislerdir. Üstelik her esyanın en kaliteli, en markalısını bilir ve kullanırlar. Oyle maddi acıdan problemleri olan insanlar degiller. Eger bana birsey getirilecekse nisanlım parasını verir, onlarda kendileri almıs gibi getirir. Ben bunları da hiç sorun etmem. Maddi olarak bir iğne beklemediğim halde, bu altın meselesi gerçekleşip bana para düşkünü gözüyle bakmalarından korkuyorum. Ne de olsa eşimin ailesi olacaklar ve ben arada hep güzellik ve hoşluk olsun isterim

Hayir canim , vermemelisin..
kasa tut kasaya koy , simdiden nisanlinlada anlas
Sonrada sorun cikmazsin..

senin yerinde olsam vermezdim , daha sonra bi aksilik cikar insan ogludur bu vermezler felan.
araniz bozulur onlar senin altinin saklamakta sana duser.

sana asla para göz diye bakmazlar, akıllı çıktı gözüyle bakarlar. ama eş dost olur da sorarsa altta kalmamak için paragöz çıktı diyebilirler. ama dediğim gibi...

Bu Kayınvalide Banka Filan mı Önüne Gelen Altınları Emanet Ediyor Bu Konularda Alınma Gücenme Düşünmeyeceksin Canım Herşeyi Tak Tak Söyleyeceksin Sana Bazı Altınları Vermemiş Al Onlardan Geri Hemde Hemen Ayıp Ya Giden Altın Zor Gelir Canım Siz Saklamayı Beceremiyormusunuz Allaa Alla

Bu zamana kadar herşey güzellikle devam etti, eğer başıma böyle birşey gelirse yine güzellikle halletmeyi istedim sadece. Yoksa altınlarımı verin desem zorla alıkoymazlar heralde -insallah:)-. Ama arada kırgınlık ve küslük olmasın istiyorum. En baştan nasıl başlarsa öyle gitmesinden korkuyorum

Bu zamana kadar herşey güzellikle devam etti, eğer başıma böyle birşey gelirse yine güzellikle halletmeyi istedim sadece. Yoksa altınlarımı verin desem zorla alıkoymazlar heralde -insallah:)-. Ama arada kırgınlık ve küslük olmasın istiyorum. En baştan nasıl başlarsa öyle gitmesinden korkuyorum

Ben hayatımda ilk kez böyle bir şey duyuyorum ve çok yadırgadım açıkçası.
Takacağın zaman alırsın ne demek yahu? Küçük çocuk gibi... Sizin artık kendi yuvanız,kendi ekonominiz var.Size ait olan bir şeyin başkasında durması daha mı güvenli ?Üstelik ben olsam asla bu sorumluluğu almak istemezdim.Benim evimde altınlar çalınsa (bana ait olmayan altınlar) sahibine ne cevap verebilirim ki...
Çok ilginç...

Açıkçası bende ilk defa bu tarz bir durumla karşı karşıyayım. Dedigim gibi 25 yıl once evlenen annem bile boyle bir sorunla karşılaşmamış. Hani aynı binada oturup kayınpederinin kasasına altın koyan bir tanıdıgımız vardı ama bu samimiyet gerektiren bir durum. Bu tanıdıgım kisi istedigi zaman kayınvalidesinin evine girip anahtarı yerinden alıp sormadan altınlarını alabiliyor. Biz hem aynı binada olmayacagız, hem de aramızda inanın fazlasıyla resmiyet var. Su bir yıllık nisanlılıgım boyunca evlerine 2 kere gittim. O derece bir mesafe var aramızda. Ve şuan önyargılı olup cephe almasınlar diye annem ve aile buyuklerime de bu konuyu acamadım. Sizlerin fikirlerine basvurdum bu yuzden.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…