- Konu Sahibi pazenpelerinliperi
-
Peki aynı durumda aileniz sizden istese 7 çeyrek. Vadenizi bozdurun mu dersiniz?Abartmıyorum bakın,konu sahibi bunun için konu açacak durumda. 7 çeyrek annesinden olduğu için,bekarken biriktirdiği parayı verdiği için,üstüne evlilikte gelen altınları verdiği için şimdi araba kimin üzerine olacak diye düşünüyor tabi. Paranın hepsi tek yere ait değil,toplama para. Kime ait şimdi bu araba belli değil.
Bana etik gelmiyor,vadede parası olup da bozamam deyip borç almak. Altın veren kişi de bozmasın o zaman,O da o kişinin vadeli parası madem.
Ben kendi fikrimi söyledim,beğenmezse okur geçer, illa konu sahiplerinin istediği cevabı vermek zorunluluğumuz yok ki.Araba konu sahibinin
Düşüncek birşey yok
Bekarken biriktirdiği para az buz değil
Bilezik zaten kadının hakkı
Araba alacak olsam param yetmese ailemden borç istemekte gocunmam. Tabii vademide bozabilirim ama küçük bir meblağ için bozmadan ailemden halledebilirim. Bunda ayıp birşey görmüyorum.
Vadede parası varsa istemez benim annem. Ailede bir kişi yaptı daha önce böyle,vadede parası varken gidip borç istedi,kimse vermedi. O günden beri herkes ayıp diye anlatır birbirine.Peki aynı durumda aileniz sizden istese 7 çeyrek. Vadenizi bozdurun mu dersiniz?
özellikle mi yapiyosunuz bu anlayamama isini hakkatten mi anlamiyosunuz gercekten anlayamiyosaniz cok uzulurum sizin icinBen kendi fikrimi söyledim,beğenmezse okur geçer, illa konu sahiplerinin istediği cevabı vermek zorunluluğumuz yok ki.
Düşünecek bir şey bence de yok,sadece ben ödeyeceğim dediği miktar aileye ait paradan çıkacak onu düzelttim. Eşinin maaşı da,konu sahibinin maaşı da aileye ait paradır. Benim denmez.
Ben başkalarını bilemem ,annemden araba almak için borç almam. ben kendime göre cevaplıyorum. Annemden borç aldım daha önce ama yiyecek ekmeğe muhtaç bir durumdaydım. Araba acil değil neticede. Et değil ekmek değil.
Bir insanın vadede parası varsa gidip başkasından borç almaz,çok ayıp bir şey,anneniz bile olsa. Neden vadede paranız varken annenizin üç kuruş birikimine el uzatıyorsunuz ki,işe girilecek de ödenecek de. Ölme eşeğim hesabı biraz.
Bu tarz şeyler kardeşler arasında sorun oluyor. Şimdi ben annemin tek çocuğuyum, bana değil 7 çeyrek,70 çeyrek gene verir. Çünkü başka kardeşim yok. Ama olsaydı o kardeşim de alınır küserdi belki. Bdv böyle konularla dolu. Kardeşime yapıldı bana yapılmadı vs.altımdaki arabanın 4 de birini annem kalanını eşim ödedi.borç da vermedi hediye etti o kısmı.anne baba evlat arasında para alışverişi olur gayet doğal bu.aileyi sömürmek bambaşka bir şey.7 çeyrekle falan olmaz.
ama benim olayimda hibe degil borc oldugunu 50 kere anlattim ama anlamiyor kimseBu tarz şeyler kardeşler arasında sorun oluyor. Şimdi ben annemin tek çocuğuyum, bana değil 7 çeyrek,70 çeyrek gene verir. Çünkü başka kardeşim yok. Ama olsaydı o kardeşim de alınır küserdi belki. Bdv böyle konularla dolu. Kardeşime yapıldı bana yapılmadı vs.
Tabiki herkes fikrini yaziyor.Ben kendi fikrimi söyledim,beğenmezse okur geçer, illa konu sahiplerinin istediği cevabı vermek zorunluluğumuz yok ki.
Düşünecek bir şey bence de yok,sadece ben ödeyeceğim dediği miktar aileye ait paradan çıkacak onu düzelttim. Eşinin maaşı da,konu sahibinin maaşı da aileye ait paradır. Benim denmez.
ha onu bilemem haklı olabilirsiniz kardeş sayısı birden çoksa.ben tek çocuğum zaten bana kalacak olanı aldım.hak yemedim.ama kardeşim olsaydı bana verilen miktar ona da verilmeliydi.Bu tarz şeyler kardeşler arasında sorun oluyor. Şimdi ben annemin tek çocuğuyum, bana değil 7 çeyrek,70 çeyrek gene verir. Çünkü başka kardeşim yok. Ama olsaydı o kardeşim de alınır küserdi belki. Bdv böyle konularla dolu. Kardeşime yapıldı bana yapılmadı vs.
Kendime göre yorumluyorum, neden illa kendi istediğiniz şeyleri duymak istiyorsunuz? Ben saygı çerçevesinde sizin belki aklınıza gelmeyen şeyleri de söylüyorum,çok yönlü değerlendiriyorum,izninizle bunu yapabiliriz herhalde değil mi?özellikle mi yapiyosunuz bu anlayamama isini hakkatten mi anlamiyosunuz gercekten anlayamiyosaniz cok uzulurum sizin icin
Ben onu söyledim zaten. Eşiniz ne veriyor dedim. O yüzden de ben bu durumda olsam asla almam araba. Durduk yerde araba sahibi olacak,ailesi oğlumuz araba aldı diye gerinecek. Gerek yok bunlara. Tabi bu benim görüşüm.Tabiki herkes fikrini yaziyor.
Hep aynı fikirde olmamız gerekmiyor.
Beğenen beğenir, beğenmeyen beğenmez.
Konusahibi çalışmaya başlayınca ödeyecekmiş, eşide bi zahmet elini taşın altına koysun. Durup dururken araba sahibi oluyor, eşi hiç ortaya para koyuyormu görmedim.
7 çeyrekde onun katkısı olsun artık
baska sekilde yorumlamakla konuyu sabote edip carpitmak ayni seyler degilKendime göre yorumluyorum, neden illa kendi istediğiniz şeyleri duymak istiyorsunuz? Ben saygı çerçevesinde sizin belki aklınıza gelmeyen şeyleri de söylüyorum,çok yönlü değerlendiriyorum,izninizle bunu yapabiliriz herhalde değil mi?
Ailesi oglum araba aldi diye niye gerinsin uzay gemisi mi aldi ayrica gerinmesinler diye heryere otobusle mi gidelimBen onu söyledim zaten. Eşiniz ne veriyor dedim. O yüzden de ben bu durumda olsam asla almam araba. Durduk yerde araba sahibi olacak,ailesi oğlumuz araba aldı diye gerinecek. Gerek yok bunlara. Tabi bu benim görüşüm.
Bu durum biraz aile ilişkileri ile biraz da borcu alan kişi ile alakalı.Vadede parası varsa istemez benim annem. Ailede bir kişi yaptı daha önce böyle,vadede parası varken gidip borç istedi,kimse vermedi. O günden beri herkes ayıp diye anlatır birbirine.
Ayrıca 7 çeyrek yani,kimine göre çok az bir para,kimine göre fazla bir para. Bana az geldi,buna rağmen de annesine göre çok olduğunu düşündüm açıkçası.
Konu sahibi eş ailesi nasıl?Ailesi oglum araba aldi diye niye gerinsin uzay gemisi mi aldi ayrica gerinmesinler diye heryere otobusle mi gidelim
SanmiyorumKonu sahibi eş ailesi nasıl?
Araba alınca bizi oraya getir götür yaparlarmı?
Oğlumun arabası diye sahiplenirlermi?
Bunu merak ediyorum ya ben,ev benim üzerime ve şartım diyelim 2 ay sonra boşanma davası açılınca karşı taraf mal kaçırdı diye dava açabilir miBu arada boşanırken herşey ortak ama evlilik Birliği içinde karşı taraf satarsa tek satabiliyor diye biliyorum
evetBunu merak ediyorum ya ben,ev benim üzerime ve şartım diyelim 2 ay sonra boşanma davası açılınca karşı taraf mal kaçırdı diye dava açabilir mi
O sizin kendi birikiminiz.Araba alirken kullanacagim icin neden soylemeyeyim ki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?