Takılarla Araba alicaz kimin uzerine olmali

Peki aynı durumda aileniz sizden istese 7 çeyrek. Vadenizi bozdurun mu dersiniz?

Ben kendi fikrimi söyledim,beğenmezse okur geçer, illa konu sahiplerinin istediği cevabı vermek zorunluluğumuz yok ki.
Düşünecek bir şey bence de yok,sadece ben ödeyeceğim dediği miktar aileye ait paradan çıkacak onu düzelttim. Eşinin maaşı da,konu sahibinin maaşı da aileye ait paradır. Benim denmez.

Peki aynı durumda aileniz sizden istese 7 çeyrek. Vadenizi bozdurun mu dersiniz?
Vadede parası varsa istemez benim annem. Ailede bir kişi yaptı daha önce böyle,vadede parası varken gidip borç istedi,kimse vermedi. O günden beri herkes ayıp diye anlatır birbirine.

Ayrıca 7 çeyrek yani,kimine göre çok az bir para,kimine göre fazla bir para. Bana az geldi,buna rağmen de annesine göre çok olduğunu düşündüm açıkçası.

özellikle mi yapiyosunuz bu anlayamama isini hakkatten mi anlamiyosunuz gercekten anlayamiyosaniz cok uzulurum sizin icin

Ev alırken annemden de kardesimdende borç aldık geriye ödedik sonra. Araba alırken de almıştık. Onların ihtiyacı oluncada biz veririz neden ayıp olsun ki borç bu el koymuyoruz

Bu tarz şeyler kardeşler arasında sorun oluyor. Şimdi ben annemin tek çocuğuyum, bana değil 7 çeyrek,70 çeyrek gene verir. Çünkü başka kardeşim yok. Ama olsaydı o kardeşim de alınır küserdi belki. Bdv böyle konularla dolu. Kardeşime yapıldı bana yapılmadı vs.

ama benim olayimda hibe degil borc oldugunu 50 kere anlattim ama anlamiyor kimse

Tabiki herkes fikrini yaziyor.
Hep aynı fikirde olmamız gerekmiyor.
Beğenen beğenir, beğenmeyen beğenmez.
Konusahibi çalışmaya başlayınca ödeyecekmiş, eşide bi zahmet elini taşın altına koysun. Durup dururken araba sahibi oluyor, eşi hiç ortaya para koyuyormu görmedim.
7 çeyrekde onun katkısı olsun artık

ha onu bilemem haklı olabilirsiniz kardeş sayısı birden çoksa.ben tek çocuğum zaten bana kalacak olanı aldım.hak yemedim.ama kardeşim olsaydı bana verilen miktar ona da verilmeliydi.

özellikle mi yapiyosunuz bu anlayamama isini hakkatten mi anlamiyosunuz gercekten anlayamiyosaniz cok uzulurum sizin icin
Kendime göre yorumluyorum, neden illa kendi istediğiniz şeyleri duymak istiyorsunuz? Ben saygı çerçevesinde sizin belki aklınıza gelmeyen şeyleri de söylüyorum,çok yönlü değerlendiriyorum,izninizle bunu yapabiliriz herhalde değil mi?

Ben onu söyledim zaten. Eşiniz ne veriyor dedim. O yüzden de ben bu durumda olsam asla almam araba. Durduk yerde araba sahibi olacak,ailesi oğlumuz araba aldı diye gerinecek. Gerek yok bunlara. Tabi bu benim görüşüm.

baska sekilde yorumlamakla konuyu sabote edip carpitmak ayni seyler degil

Ben onu söyledim zaten. Eşiniz ne veriyor dedim. O yüzden de ben bu durumda olsam asla almam araba. Durduk yerde araba sahibi olacak,ailesi oğlumuz araba aldı diye gerinecek. Gerek yok bunlara. Tabi bu benim görüşüm.
Ailesi oglum araba aldi diye niye gerinsin uzay gemisi mi aldi ayrica gerinmesinler diye heryere otobusle mi gidelim

Evlendiğimiz günden beri aldığımız tüm arabalar benim üzerime oldu teklif de eşimden geldi. Araba aldıktan sonraki birkaç sene içerisinde kazaya karışmazsanız zaten kazasızlık indiriminden yararlanırsınız ayrıca ben memur olduğum için galiba ekstra indirim olmuştu diye hatırlıyorum. Hayırlı olsun şimdiden

Bu durum biraz aile ilişkileri ile biraz da borcu alan kişi ile alakalı.
Konu sahibi kendi parası ile alınacak arabayı bile benim üstüme yapalım derse eşini uzebilecegini düşünen bunu söylemekte çekinen naiflikte biri. Annesinin ihtiyacı olduğunu bilse ne kadar ısrarcı olsa da almazdı sanırım o borcu. Yada annesi odemeyecegini düşünse bu kadar ısrarcı olmazdı. Aile içinde bu şekilde yardımlaşmanın normal olduğunu düşünüyorum.

Konu sahibi vademi bozmak istemiyorum ama annem bana borç vermek istemiyor yazsaydi. O zaman 1 çeyrek bile vermek zorunda değil denirdi. Ama annesi kendi söylemiş. O yüzden yargılanacak bir durum yok gibi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…