- 24 Mayıs 2008
- 3.721
- 5.936
- 683
- Konu Sahibi pazenpelerinliperi
-
Çok tatlı sonuçlanmışEki Görüntüle 3101979
Son durum bu arkadaslar.Yardimci olmaya calisan yol gösteren herkese teşekkür ederim.
Sapla samanı karıştırıyorsunuz amanasıl vermiyorsunuz nefes almaya onrm vermiyorum gibi bisey bu soylediginiz maddiyat dediginiz sey insan onuruna yakisir sekilde yasamanin olmazsa olmazı bu devirde maddiyat olmadan maneviyat olmaz aç karın öte dünyada sahibinden davacı olur.Anladigim kadariyla hayatinizi garantilemissiniz ve kafaniz rahat.Ama kendini garantiye alamayan insanlar var.Esleri yuzunden surunuyorlar duygusalliklarina yenilip.
Bu ekonomik şarlarda da mı?
Güvendiğiniz başka şeyler vardır belki ama herkes için bu böyle değil. O ev elinden gittiğinde başını sokacak bir yerin yoksa farklı düşünebilir insan.
Düğünde takılan çeyrek, yarım tam altın ve paralar dışındaki takılar kanunen kadınındır.
Bekarken biriktirilen para yine kadının.
Kadının annesinden alınan borç.
Ve henüz 1 yıllık evlilik
Çevremde ve sitede mağduriyetini dile getiren kadınlardan yola çıkarak cevap verecek olursam, arabanın erkeğin üzerine olmasını istemezdim, elbette istemeyiz olmasın da ama boşanma halinde anneden elden alınan borç, elden verilen euro ispatlanamaz, aracın neredeyse tamamı kadının maddi desteğiyle alınırken boşanınca yarı yarıya paylaşım olacak, o da aracı bulabilirseniz, burada kaç üye kendi üzerine olan arabayı bile boşanma aşamasında bulamadı, adamlar kaçırdı sakladı.
Hayatın acı gerçekleri, 2 tanıdığım kadından bir tanesi 20 yıllık eşinden maddi kazık yedi, diğeri 50 yıllık kocasından.
Araları bozulup boşanma lafları edilmeye başlanınca, ortak hesap adı altında açılmış banka hesaplarını boşalttı adamlar.
Bdvyi iyi okumanızı tavsiye ederim, karısına ait malları dahi kaçıran adamlar, karısının üzerine kredi çekip borcu kadının üstüne yıkarak boşanan adamlarla ilgili konuları okuyun bence
Ben onu kastetmemistim maddiyatiniz zayifsa ona buna el acmak durumunda kalirsaniz onur kalir ne gurur maddiyat manevi durumu etkileyen birseydir demek istedim o yuzden maneviyat kadar onemlidir.Sapla samanı karıştırıyorsunuz ama
Ne onurun, ne maneviyatın tanımında maddiyat yoktur, eşten boşanırken haklarını alan maneviyatlı onurlu, kapı dışarı edilerek dımdızlak ortada bırakılan maneviyatsız ve onursuz mudur?
İnsanın kendine değer vermesi, saygı duyması, şerefli olması parayla olmaz kişilikle olur.
Araba alirken kullanacagim icin neden soylemeyeyim kiBekarken biriktirdiğiniz parayı neden söyleme gereği duydunuz?
Tüm mesajları okumadım.
En çok aklıma bu takıldı.
Ben başkalarını bilemem ,annemden araba almak için borç almam. ben kendime göre cevaplıyorum. Annemden borç aldım daha önce ama yiyecek ekmeğe muhtaç bir durumdaydım. Araba acil değil neticede. Et değil ekmek değil.yahu acil lazimdi para annemde ben vereyim kizim dedi ne var ki bunda sanki annesinden babasindan destek alan kimse yok aranizda vallahi alemsiniz ha
Bu konuda bence 2 eksik var.Evlilik sonrası alınan bütün mallar ortak.
Abartmayın yaBen başkalarını bilemem ben kendime göre cevaplıyorum. Bir insanın vadede parası varsa gidip başkasından borç almaz,çok ayıp bir şey,anneniz bile olsa. Neden vadede paranız varken annenizin üç kuruş birikimine el uzatıyorsunuz ki,işe girilecek de ödenecek de. Ölme eşeğim hesabı biraz.
2-4 çocukla mesleği dahi olmadan aldatılmış ve boşanan kadın var bu ülkede. Biraz yüksekten yüksekten yazmışsınız gibi...Ben esime guvendigim icin bekarlik onceside onun olmasina hic bi sakinca gormem kimin uzerine olacaginida hic onemsemem dusunup aklima bile gelmez dunya yansa benimde eurom vardi onada ortak olmus oldun demem....dunyanin bin bir turlu hali var basimiza bise gelse bosansak ona mi yedirecegim altinimi euro mu diyorsaniz... benim evliligim basina bise gelip bosandiktan sonra acikcasi altin euroyuda sallamam.
Abartmıyorum bakın,konu sahibi bunun için konu açacak durumda. 7 çeyrek annesinden olduğu için,bekarken biriktirdiği parayı verdiği için,üstüne evlilikte gelen altınları verdiği için şimdi araba kimin üzerine olacak diye düşünüyor tabi. Paranın hepsi tek yere ait değil,toplama para. Kime ait şimdi bu araba belli değil.Abartmayın ya
İnsan annesinden de borç istemeyecekse kimden ister. 7 çeyrek için vademi bozulur. Ödemekte zorlanırsa yada annesinin paraya ihtiyacı olursada bozdurur yine verir.
Benim annem olsa o verdiği çeyrekleride asla geri almaz, vermek istesem darılır.
He de geççç2-4 çocukla mesleği dahi olmadan aldatılmış ve boşanan kadın var bu ülkede. Biraz yüksekten yüksekten yazmışsınız gibi...
Arkadasim toplama para dedigin nedir takilar zaten benim biriktirdigim para da benim bi annemden aldigim altin benim degil onuda altin olarak geri odeyecegim zaten bazen oyle sacma sapan yorum yapiyosunuz ki insan kac yasindasin sen diyen ozan guvene donuyor azcik dusunun ya yazmadanAbartmıyorum bakın,konu sahibi bunun için konu açacak durumda. 7 çeyrek annesinden olduğu için,bekarken biriktirdiği parayı verdiği için,üstüne evlilikte gelen altınları verdiği için şimdi araba kimin üzerine olacak diye düşünüyor tabi. Paranın hepsi tek yere ait değil,toplama para. Kime ait şimdi bu araba belli değil.
Bana etik gelmiyor,vadede parası olup da bozamam deyip borç almak. Altın veren kişi de bozmasın o zaman,O da o kişinin vadeli parası madem.
Adınıza çok sevindim. Eşinizin üzerine daha önce hiç araç yoksa ve yaş araliginiz yakınsa o kadar fark çıkacağını sanmıyorum. Kaç çıkarsa çıksın vazgeçmeyin ama. Eşiniz de çok düşünceli yaklaşmış olaya. Tebrik ettim enisteyiEki Görüntüle 3101979
Son durum bu arkadaslar.Yardimci olmaya calisan yol gösteren herkese teşekkür ederim.
Madem hepsi sizin neden araba kimin üzerine olacak diye kafanızda soru işaretleri var? Her şey net ise,eşinizin karşısına geçip söyleyin bunlar benim diye.Arkadasim toplama para dedigin nedir takilar zaten benim biriktirdigim para da benim bi annemden aldigim altin benim degil onuda altin olarak geri odeyecegim zaten bazen oyle sacma sapan yorum yapiyosunuz ki insan kac yasindasin sen diyen ozan guvene donuyor azcik dusunun ya yazmadan
Ben güvendim hata ettim. Bence güvenmemelisin erkekler altın para söz konusu olduğunda çok kurnaz oluyorlar.Güveniyorum da güvenmekle hata yapiyormuyum diye bi daha tecrubeli evlilere sormak istedim
oooo kafalar piril piril cevap vermem ben bunaMadem hepsi sizin neden araba kimin üzerine olacak diye kafanızda soru işaretleri var? Her şey net ise,eşinizin karşısına geçip söyleyin bunlar benim diye.
Bu arada evlilik birliği içerisinde annenize bir borç ödüyorsanız o parada da eşinizin hakkı var,sizin maaştan ödeniyor diye benim diyemiyorsunuz,ailenizin parası oluyor o ödenen.
Araba konu sahibininAbartmıyorum bakın,konu sahibi bunun için konu açacak durumda. 7 çeyrek annesinden olduğu için,bekarken biriktirdiği parayı verdiği için,üstüne evlilikte gelen altınları verdiği için şimdi araba kimin üzerine olacak diye düşünüyor tabi. Paranın hepsi tek yere ait değil,toplama para. Kime ait şimdi bu araba belli değil.
Bana etik gelmiyor,vadede parası olup da bozamam deyip borç almak. Altın veren kişi de bozmasın o zaman,O da o kişinin vadeli parası madem.
altımdaki arabanın 4 de birini annem kalanını eşim ödedi.borç da vermedi hediye etti o kısmı.anne baba evlat arasında para alışverişi olur gayet doğal bu.aileyi sömürmek bambaşka bir şey.7 çeyrekle falan olmaz.Araba konu sahibinin
Düşüncek birşey yok
Bekarken biriktirdiği para az buz değil
Bilezik zaten kadının hakkı
Araba alacak olsam param yetmese ailemden borç istemekte gocunmam. Tabii vademide bozabilirim ama küçük bir meblağ için bozmadan ailemden halledebilirim. Bunda ayıp birşey görmüyorum.
Yani.altımdaki arabanın 4 de birini annem kalanını eşim ödedi.borç da vermedi hediye etti o kısmı.anne baba evlat arasında para alışverişi olur gayet doğal bu.aileyi sömürmek bambaşka bir şey.7 çeyrekle falan olmaz.
sanki annemi gasp etmisim gibi anlamsiz anlamsiz yorumlar yapiyolar valla anlatamadim nasil bir dusunce yapilari var anlamak mumkun degil.Alti ustu annemden borc aldim.neyind4n rahatsiz oluyolar verdikleri tepkiler inanilmaz.altımdaki arabanın 4 de birini annem kalanını eşim ödedi.borç da vermedi hediye etti o kısmı.anne baba evlat arasında para alışverişi olur gayet doğal bu.aileyi sömürmek bambaşka bir şey.7 çeyrekle falan olmaz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?