Takılarla Araba alicaz kimin uzerine olmali

Eki Görüntüle 3101979
Son durum bu arkadaslar.Yardimci olmaya calisan yol gösteren herkese teşekkür ederim.
Çok tatlı sonuçlanmış okuyarak geliyordum konuyu. Bende tam cekinmeyin sizin birikiminizmis diyecektim. Hem de bekarlık birikiminiz.
Eşinizde hic cekinelecek biri gibi durmuyor oysa ki.
Bizde araba almaya karar verince uzunca süre konusu bile geçmedi, yaklaştı zaman ve ben artik sormak zorunda kaldım. Eşimde hic düşünmedim sen ya da ben benim için fark etmez demisti.
Eşimin katkısı arabanın 4/1'i kadardı. Geri kalanlar benim bekar birikimimdendi. O yuzden bende benim için fark eder, onceden beri çok istiyordum benim üzerime olsun o zaman dedim.
Fark eder deyince eşim bir nebze kırıldı hatta bana:)sizinki daha ponçik yaklaşmış. Biz var bana göre, hic fark etmiyor gibi seyler söyledi.
Eşime elbette güveniyorum ama hayat bu. Neler yaşarız bilemeyiz. Ben ona söyle söyledim, bekarkende almak istemiştim o zaman da babamın mi üzerine olacaktı? Bu ben sen ayrı gayriyiz mevzusu değil demistim.
Esiminde ailesinden ev kalma ihtimali var mesela ben o evi üzerime istemem hak olarak senin, bunun biz olmakla bir alakası yok. Hak sahibine hakki teslim etmekle alakası var dedim.
Neyseki anladı sonuç olarak:) bazi ataerkil ailelerde daha zor olabiliyor bu farkı anlatabilmek ki eşimin de öyle bir ailesi var. Hatta annesi direk eşimi kutladı :) araban hayirli olsun oğlum iyi gunler de kullan diye.

Sapla samanı karıştırıyorsunuz ama

Ne onurun, ne maneviyatın tanımında maddiyat yoktur, eşten boşanırken haklarını alan maneviyatlı onurlu, kapı dışarı edilerek dımdızlak ortada bırakılan maneviyatsız ve onursuz mudur?

İnsanın kendine değer vermesi, saygı duyması, şerefli olması parayla olmaz kişilikle olur.
Para amaç değildir araçtır, kazanırsınız yersiniz, siz birey olarak çalışmazsanız aç kalmayı, mal varlığını kocaya bağlarsanız öte dünyada size eh anacım sen niye kendi rızkını kazanmadın derler.

İnsan yeter ki sağlıklı ve huzurlu olsuneşim tüm malları alıp gitse ya da şöyle diyeyim evliyim her şey süper ama neyim var neyim yok bir gecede sıfırlansa ağlayıp dertlenmem çünkü kendi kendimi geçindirecek kabiliyetim ve donanımım var, niye aç kalayım ?

Bu ekonomik şarlarda da mı?

Güvendiğiniz başka şeyler vardır belki ama herkes için bu böyle değil. O ev elinden gittiğinde başını sokacak bir yerin yoksa farklı düşünebilir insan.

Kendimle alakalı olmayan mesajlarımda maddi konularda kimseye güvenmeyin tavsiyesi verdim zaten

Ben onu kastetmemistim maddiyatiniz zayifsa ona buna el acmak durumunda kalirsaniz onur kalir ne gurur maddiyat manevi durumu etkileyen birseydir demek istedim o yuzden maneviyat kadar onemlidir.

yahu acil lazimdi para annemde ben vereyim kizim dedi ne var ki bunda sanki annesinden babasindan destek alan kimse yok aranizda vallahi alemsiniz ha
Ben başkalarını bilemem ,annemden araba almak için borç almam. ben kendime göre cevaplıyorum. Annemden borç aldım daha önce ama yiyecek ekmeğe muhtaç bir durumdaydım. Araba acil değil neticede. Et değil ekmek değil.

Bir insanın vadede parası varsa gidip başkasından borç almaz,çok ayıp bir şey,anneniz bile olsa. Neden vadede paranız varken annenizin üç kuruş birikimine el uzatıyorsunuz ki,işe girilecek de ödenecek de. Ölme eşeğim hesabı biraz.

Evlilik sonrası alınan bütün mallar ortak.
Bu konuda bence 2 eksik var.
1. Mal kimin üzerindeyse evlilik devam ederken eşe sormadan satabilir.
2. Mal üzerinde olan eşin vefat durumunda 1/4 diğer eşe 3/4 ise çocuklara zaten bu sebeple çocukları tarafından oturduğu evi bile satılan bir sürü yaşlı var.

Ben her zaman ortak tapudan yanayım.

Abartmayın ya
İnsan annesinden de borç istemeyecekse kimden ister. 7 çeyrek için vademi bozulur. Ödemekte zorlanırsa yada annesinin paraya ihtiyacı olursada bozdurur yine verir.
Benim annem olsa o verdiği çeyrekleride asla geri almaz, vermek istesem darılır.

2-4 çocukla mesleği dahi olmadan aldatılmış ve boşanan kadın var bu ülkede. Biraz yüksekten yüksekten yazmışsınız gibi...

Abartmıyorum bakın,konu sahibi bunun için konu açacak durumda. 7 çeyrek annesinden olduğu için,bekarken biriktirdiği parayı verdiği için,üstüne evlilikte gelen altınları verdiği için şimdi araba kimin üzerine olacak diye düşünüyor tabi. Paranın hepsi tek yere ait değil,toplama para. Kime ait şimdi bu araba belli değil.

Bana etik gelmiyor,vadede parası olup da bozamam deyip borç almak. Altın veren kişi de bozmasın o zaman,O da o kişinin vadeli parası madem.

2-4 çocukla mesleği dahi olmadan aldatılmış ve boşanan kadın var bu ülkede. Biraz yüksekten yüksekten yazmışsınız gibi...
He de geççç benim 1 lirama kadar haberi var eşimin ama kendi üstümde olan 1 lira bu. Onun verdiği güven gibisi yok. İstediğim zaman kapıyı vurur giderim evden aileme eşime muhtaç olmadan. En iyi evliliklerde bile bu güvence olmalı.

Arkadasim toplama para dedigin nedir takilar zaten benim biriktirdigim para da benim bi annemden aldigim altin benim degil onuda altin olarak geri odeyecegim zaten bazen oyle sacma sapan yorum yapiyosunuz ki insan kac yasindasin sen diyen ozan guvene donuyor azcik dusunun ya yazmadan

Eki Görüntüle 3101979
Son durum bu arkadaslar.Yardimci olmaya calisan yol gösteren herkese teşekkür ederim.
Adınıza çok sevindim. Eşinizin üzerine daha önce hiç araç yoksa ve yaş araliginiz yakınsa o kadar fark çıkacağını sanmıyorum. Kaç çıkarsa çıksın vazgeçmeyin ama. Eşiniz de çok düşünceli yaklaşmış olaya. Tebrik ettim enisteyi

Madem hepsi sizin neden araba kimin üzerine olacak diye kafanızda soru işaretleri var? Her şey net ise,eşinizin karşısına geçip söyleyin bunlar benim diye.

Bu arada evlilik birliği içerisinde annenize bir borç ödüyorsanız o parada da eşinizin hakkı var,sizin maaştan ödeniyor diye benim diyemiyorsunuz,ailenizin parası oluyor o ödenen.

oooo kafalar piril piril cevap vermem ben buna

Araba konu sahibinin
Düşüncek birşey yok
Bekarken biriktirdiği para az buz değil
Bilezik zaten kadının hakkı
Araba alacak olsam param yetmese ailemden borç istemekte gocunmam. Tabii vademide bozabilirim ama küçük bir meblağ için bozmadan ailemden halledebilirim. Bunda ayıp birşey görmüyorum.

altımdaki arabanın 4 de birini annem kalanını eşim ödedi.borç da vermedi hediye etti o kısmı.anne baba evlat arasında para alışverişi olur gayet doğal bu.aileyi sömürmek bambaşka bir şey.7 çeyrekle falan olmaz.

Yani.
Ben dururken çocuklarım ordan burdan para istemeleri benim zoruma gider. Varsa veririm, kredi çektirmem vadeni boz banane demem.Ben ailemden öyle gördüm, o tarz şeylerin bizde lafı olmaz.

sanki annemi gasp etmisim gibi anlamsiz anlamsiz yorumlar yapiyolar valla anlatamadim nasil bir dusunce yapilari var anlamak mumkun degil.Alti ustu annemden borc aldim.neyind4n rahatsiz oluyolar verdikleri tepkiler inanilmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…