- Konu Sahibi pazenpelerinliperi
-
Altın ve euronuz olmadığı için öyle düşünüyor olabilirsiniz
Sapla samanı karıştırıyorsunuz ama
Ne onurun, ne maneviyatın tanımında maddiyat yoktur, eşten boşanırken haklarını alan maneviyatlı onurlu, kapı dışarı edilerek dımdızlak ortada bırakılan maneviyatsız ve onursuz mudur?
İnsanın kendine değer vermesi, saygı duyması, şerefli olması parayla olmaz kişilikle olur.
Para amaç değildir araçtır, kazanırsınız yersiniz, siz birey olarak çalışmazsanız aç kalmayı, mal varlığını kocaya bağlarsanız öte dünyada size eh anacım sen niye kendi rızkını kazanmadın derler.
İnsan yeter ki sağlıklı ve huzurlu olsuneşim tüm malları alıp gitse ya da şöyle diyeyim evliyim her şey süper ama neyim var neyim yok bir gecede sıfırlansa ağlayıp dertlenmem çünkü kendi kendimi geçindirecek kabiliyetim ve donanımım var, niye aç kalayım ?
Kendimle alakalı olmayan mesajlarımda maddi konularda kimseye güvenmeyin tavsiyesi verdim zaten
SelamEğer boşanma durumunda ne olur diye düşünüyorsanız evlendikten sonra alınan tüm mallar ortak sayılıp ikiye bölünüyor.
Sigorta bakımından da kadın veya erkekte olması risk farkı oluşturur mu bilmiyorum. Ev alırken oluşturuyor olduğu için evi benim üzerime almistik
Aslında fark etmez ama şöyle bir durum var. Evlilikte bir şey alınınca sorgusuz sualsiz erkeğin üzerine alınıyor. Yazısız kural gibi bir şey. Kadına benim üzerime olsun deme hakkı bile verilmiyor. Ha dedi mi o zaman da "sen bana givenmiyorsun" a dönüyor iş.Ne fark eder
Selamlar :) eşimle aynı yastayiz. Ev benim üzerime olunca evin tüm sigorta işlemleri çok daha uyguna geldi. Bankacılar bu şekilde yönlendirdi en basinda zaten. Kadinlar daha risksiz goruluyormus Ev sigortaları konusundaSelam
Ev alirken nasil bir fark olusturur acaba?merak ettim
Benim üzerime olmaliMerhaba arkadaslar dugunde takilan takilar
bekarligimda biriktirdigim eurolar
annemden aldigimiz bir miktar bosrc birlestirilerek
bir araba alacagiz yarin
Araba sanirim esimin uzerine olacak bu konu hic konusulmuyor acikcasi bende utaniyorum konuyu acmaya ne yapmaliyim.Sigorta mevzulari falan bisiler var galiba tam hakim degilim ilk aracim olacak.
O güven oluşmuş güzel birşey.Evet bu olabilir ama böyle de düşünürsek hicbir şey sahibi olamayız. Araç fiyatları çok arttı. Eşimin maaşını evin ihtiyaçlarına harciyoruz ancak. Su an araba almak icin ondan da katkı bekleseydim belki ömür boyu alamazdik. Bende az buz olmayan bir miktarı ortaya koydum bekarken yaptığım birikimimden. Ve onunla alabildik. Yoksa alamazdık. Yazıldığı gibi eşimin ailesi de sadece eşimi tebrik ettiler hatta iyi gunler de kullan oğlum diye :) ama bunlara takılırsam bir sey sahibi olamam. Eşim beni anlıyor gerisini de çok düşünemem. Evet garantimiz yok hiç boşanmayız diyemem ama o zamanda kendi hakkım olandan aldığımı hiçe sayarak talep edecekse onun karakteri der geçerim. Düşük bir ihtimal için kendimi araçsız bırakmak istemedim. Su an çok rahat her yere gidebiliyoruz.
Ayrıca eşimde bekarken yaptığı birikimini nisanliligimizdan itibaren benden hic kısmadan harcadı. Eşyaları, ihtiyaçları her şeyi istediğim gibi yaptı. Elinde kalan az miktarı da araba alırken bana verdi.
O da benden kaçırmadı. Bende ondan kaçırmıyorum.
Çünkü mahkemeler birbirine sonsuz güvenen insanlarla doludur. Evlilik de bir hukuki sözleşme. Sözleşmedeki olumlu olumsuz yanları, açıkları anlatıyoruz birbirimize. İnsandır, aklı duyguları değişebilir. Bu kadar aciz bir mahluka sonsuz güvenen kadınların hikayelerini okuyoruz ve ders alıyoruz. Önlem almak işin mutlaka kendimiz yaşamamız gerekmez. Bir zamanlar konu sahibinin annesi de aynı yatak ve aynı evi paylaşırken sorun yokmuş, mal mülke gelince sorun çıkmış işte.Ya gerçekten her koca potansiyel dolandırıcı adayı mı ?
Neden hep bir felaket senaryosu?
Niye bir mal edinirken insanlar buna sevinmek yerine hemen kimin üstüne olacak diye ego savaşına tutulur ?
Ya da nasıl akıllara boşanma ihtimali gelir?
Ne üzücü...
ha tabi hayat . Ola ki boşandık hemen kocamiz neden dolandırıcı olacak, medenice mal paylaşmak çok mu ütopik?
Hep en kötüsünü, hep daha kötüsünü düşünerek yaşamak insana zarar verir.
Malımız hayatımızdan daha kıymetli olmamalı bence..
Aynı yatağı, aynı evi paylaşıyoruz sorun yok. Mal mülke gelince hemen bir güvensizlik. Hemen bir acaba....
Çok tuhaf.
Çünkü mahkemeler birbirine sonsuz güvenen insanlarla doludur. Evlilik de bir hukuki sözleşme. Sözleşmedeki olumlu olumsuz yanları, açıkları anlatıyoruz birbirimize. İnsandır, aklı duyguları değişebilir. Bu kadar aciz bir mahluka sonsuz güvenen kadınların hikayelerini okuyoruz ve ders alıyoruz. Önlem almak işin mutlaka kendimiz yaşamamız gerekmez. Bir zamanlar konu sahibinin annesi de aynı yatak ve aynı evi paylaşırken sorun yokmuş, mal mülke gelince sorun çıkmış işte.
Arabayı kendi üzerine istesen iyi yaparsın. Allah korusun boşanma durumunda senden habersiz satmalarını engellemiş olursun böylece. Benim takılarımla alınıyor, benim üzerime olsun istiyorum demek çok da zor olmamalı. Ayrıca eklediğin miktarı ispatlamak için şahit ya da kanıtın olması çok önemli, kendi hesabından havale yapacaksan yaparken açıklama kısmına ayrıntılı biçimde ne parası olduğu ve nereden geldiğini ayrıntılı biçimde yaz.Merhaba arkadaslar dugunde takilan takilar
bir araba alacagiz yarin
Araba sanirim esimin uzerine olacak bu konu hic konusulmuyor acikcasi bende utaniyorum konuyu acmaya ne yapmaliyim.Sigorta mevzulari falan bisiler var galiba tam hakim degilim ilk aracim olacak.
Adınıza çok sevindim. Eşinizin üzerine daha önce hiç araç yoksa ve yaş araliginiz yakınsa o kadar fark çıkacağını sanmıyorum. Kaç çıkarsa çıksın vazgeçmeyin ama. Eşiniz de çok düşünceli yaklaşmış olaya. Tebrik ettim enisteyi
Biz kadınlar yine de kendimizi güvenceye de alalım, zaman ne getirir bilinmez. Genelde evli çiftlerde herşey erkek üzerinden gidiyor. Onun yerine kadın üzerinden gitse neyse.Ben diliyle konustum zaten ben olsam oyle yaparimcalisiyorum belki ondan belki "bekara esini bosamak kolay" mevzusudur benimki insan basina gelmeyincede bilemezde dusunuyorum cani cehenneme herseyin dermisim gibi hissettim
Avukatım ve bu konulardan o kadar muzdaribim ki.. araç esinizin üzerine de olsa sizin üzerinize de olsa evlilik birliği içinde edinildigi için yarın öbür gün bosanma kararı alırsanız ikiye bölünecek. Bu nedenle şuan önemli olan kimin üzerine alındığı delil. Tahmin edebiliyorum ki eşinizden şuan bununla ilgili bir yazı alamazsınız. Anneniz para gönderirken açıklama kısmına araba için vs yazsın. Dövizlerinizi bozdururken mutlaka fiş alın ve bunu saklayın. Tarihi,kuru çok önemli. Mümkünse wp yazismasi yakalayıp kenara saklayın. Tarihi mutlaka görünsün.Merhaba arkadaslar dugunde takilan takilar
bir araba alacagiz yarin
Merak edenlere, başka bir konuda çirkin bir küfür etmiş sanırsam ondan dolayıKonu sahibi niçin banlandı acaba? Ben bakamadım tüm sayfalara ama, merak ettim nolduğunu
baska bir baslik altinda geline baglanan kirmizi kusaktan kufurlu bir sekilde bahsetmistim bu sebepten geri geldim ama kurallari bilmiyorum daha fazla dikkat edicez artikKonu sahibi niçin banlandı acaba? Ben bakamadım tüm sayfalara ama, merak ettim nolduğunu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?