Takıntı Haline Getirdim!!!

turuncupipet

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
15 Ocak 2016
657
497
103
36
Arkadaşlar daha öncede konu açmıştım şu an hamileyim kaynanm isim mevzusuna karışıyor diye.
Bu bende bildiğin takıntı oldu zaten riskli bir gebelik yaşıyorum resmen rüyalarıma girmeye başladı. Ben o kadının ismini koymak istemiyorum. İstememe nedenim emrivaki yapıyor olması ve gülerek mecbur koyacaksınız demesi. En son azarlamıştım istemiyorum diye ama kadın susmuyor gülerek şu olcak ismi iyi bak ona diyip ismini söylüyor.
Ve ben ciddi anlamda bu konuyu takıntı haline getirdim bana tatlı dille bir kere dile getirseydi severek koyardım ama bu kadın bana mecburmuşum gibi davrandıkça ben sinirleniyorum.
Ve eşimmm kaç defa kavga ettik kaç defa konuştuk sessiz kalıyor bu konuda annesine çocuğumuzun ismine karışma diyemiyor bu beni delirtiyor. Eşimle güzelce konuşuyorum olmuyor bana diyor ki annemle senin istediğin iki ismi birleştiririz diyor istemiyorum ya rızam yok diyorum hiç yani sanki karşımda duvar var sessiz kalıyor

Yani çok küçük bir konu ama ciddi anlamda beni yıprattı o çocuk benim her gün iğne vuran benim ben annesiyim o kdın nasıl kendinde söz hakkı buluyor anlamış drğilim
Cidden napicağımı bilmiyorum artık eşimle sürekli bu konuda tartışmaktan da yoruldum orta bir yol bulamadık

Arkadaşlar daha öncede konu açmıştım şu an hamileyim kaynanm isim mevzusuna karışıyor diye.
Bu bende bildiğin takıntı oldu zaten riskli bir gebelik yaşıyorum resmen rüyalarıma girmeye başladı. Ben o kadının ismini koymak istemiyorum. İstememe nedenim emrivaki yapıyor olması ve gülerek mecbur koyacaksınız demesi. En son azarlamıştım istemiyorum diye ama kadın susmuyor gülerek şu olcak ismi iyi bak ona diyip ismini söylüyor.
Ve ben ciddi anlamda bu konuyu takıntı haline getirdim bana tatlı dille bir kere dile getirseydi severek koyardım ama bu kadın bana mecburmuşum gibi davrandıkça ben sinirleniyorum.
Ve eşimmm kaç defa kavga ettik kaç defa konuştuk sessiz kalıyor bu konuda annesine çocuğumuzun ismine karışma diyemiyor bu beni delirtiyor. Eşimle güzelce konuşuyorum olmuyor bana diyor ki annemle senin istediğin iki ismi birleştiririz diyor istemiyorum ya rızam yok diyorum hiç yani sanki karşımda duvar var sessiz kalıyor

Yani çok küçük bir konu ama ciddi anlamda beni yıprattı o çocuk benim her gün iğne vuran benim ben annesiyim o kdın nasıl kendinde söz hakkı buluyor anlamış drğilim
Cidden napicağımı bilmiyorum artık eşimle sürekli bu konuda tartışmaktan da yoruldum orta bir yol bulamadık
Burda ne çok açılıyor bu isim konusu ya hayret ediyorum. Anne olarak tabii ki isim koymak senin hakkın. Ama öte yandan babası var. O da sessiz kaldığına göre tercihini annesinin isminden yana kullanıyor demek ki. %50 %50 . Sanırım tek yol 2 isim koymak. Kavgayla tartışmayla anca kendini yipratirsin baksana kadın gayet mutlu, katıla katıla gülüyormus kendinden emin

Valla ben inat eder koymazdım,9 ay siz karnınızda taşıdınız en büyük hak sizin olacak diye düşünüyorum.
Ne bu böyle bir de gülerek dalga geçer gibi söylüyor,sizin yerinizde olsam eşime son defa kesin bir şekilde koyulmayacak derdim.
Kaynana bir şey derse de "yok olmayacak " deyip siz de gülün,he he deyin .9 ay sonra görecekler sonuçta:KK48:

En son Adana da bu isim kavgasinda biri ölmüştü .Gerçekten uzmeye kirmaya gerek yok .Herkes gönlünden geceni koymali .Esim annesinin ve babasinin ismini cok sevdigi icin koymak istiyor ben de ikinci isimleri koyarim. Esim mutlu olsun .

Hamilesiniz şimdiden bunlara kafa yorarak üzmeyin kendinizi de bebeğinizi de. Bebek doğunca eşinize kararınızı söylersiniz ortak bir karar alırsınız ve nüfusa yazdırılır

doğum kağıdını sen al eşine verme nüfusa git ve istediğin ismi koy. gerçi nufus cüzdanında senin dediğin ad olsa bile kaynanan kendi ismiyle seslenecek çocuğa. eşinin annesine dur demesi lazım yoksa senin yapabilecek bişeyin yok

İki isim koy kafan rahat etsin .ne diye hem kendinizi ,hem eşinizi bunaltıyorsunuz ki? Ya da gider kafana göre ismini koyarsın . Bu kadar strese gerek yok.

Kendi doğurur istediği ismi koyar , sizinkine asla karisamaz.
Bu kadar kafaya takmayin , nüfus müdürlüğüne gidecek olan siz ya da esinizsiniz.
Esiniz de koymaz heralde sizden habersiz annesinin istediği ismi.
Sağlıkla doğurun:nazar:

Kendi doğurur istediği ismi koyar , sizinkine asla karisamaz.
Bu kadar kafaya takmayin , nüfus müdürlüğüne gidecek olan siz ya da esinizsiniz.
Esiniz de koymaz heralde sizden habersiz annesinin istediği ismi.
Sağlıkla doğurun:nazar:
Kafasina gore yazdiran erkekler var maalesef .Kuzenim hastaneden çıktı kocasi esiyle ilgilenmek yerine nüfusa kosmus 2 tane isim koymus kafasına gore nufus cuzdanini getirip önüne atmisti marifet gibi .Kizcagiz orda agla agla mahvoldu lohusa haliyle

Çocuk iki isimli olacaksa bence en adil yöntem şu, ikinizde ayrı ayrı 10 favori isminizi listeleyin, sonra siz eşinizin listesinden o sizin listenizden en beğendiği ismi seçsin ikinizin de az çok içine sinen isimler olur böylece. Kayınvalideniz tekrar konuyu açınca da kararlaştırdığınız yöntemi anlatır 'evet eşimin listesinde de vardı ama ben eledim o ismi' dersiniz. Belki en azından oğlu konulmasını teklif etti diye rahatlar.

İsim hakkı kim ne derse desin anne ve babaya aittir. O yüzden isim iki tarafında rızasını içermelidir. Yani öyle yok baba istemiş koymuş, yok anne istemiş koymuş olmaz.

Ben o kadar cefasını çekeceğim ama birileri kendi istediği adı koyacak ha? Yok öyle dünya, kimse kusura bakmasın. Alırım doğum kağıdını, gider istediğim adı koyarım. Eşim dayatmada vs bulunuyor olursa ona da 'başka çarem kalmazsa' aynısını anca öyle yaparım. Hem kv nin ne söylediği önemli değil, önemli olan doğumdan sonra eşinin ne yapacağı önemli. Yani o yüzden boşa üzme kendini. :)

Olur olmadık şeylere burunlarını sokuyorlar ya. Hiç düşünmüyorlar, evde huzursuzluk olur mu, stresten erken Doğum yapar mı? Varsa yoksa kendi egoları. Koyma... Anası babası varken, başkasına halt yemek düşer.

Ne münasebet
Ben olsam hayatta koymam kadının iticiliğini o kadar hissettim ki ayar olmuş durumdayım :)

Ne münasebet
Ben olsam hayatta koymam kadının iticiliğini o kadar hissettim ki ayar olmuş durumdayım :)

Back
X