- 18 Ekim 2016
- 713
- 1.514
- 113
- Konu Sahibi Gelinlerce
-
bahsettiğimiz şey düğün, doğum vs diye bir daha isteseniz de kp yok artık göremeyeceksiniz
dolayısıyla eşiniz ne derse desin siz gitmeliydiniz
laf ederlerse etsinler, ya da dayak atarlar demişsiniz yok artık o acıda hiç sanmıyorum
yakın zamanda abimi kaybettim, kırgın olduğum çok insan vardı ama geldikleri için niye geldinz demedim zaten halim de yoktu
siz bencillik yapmışsınız size laf edecekler korkusuyla gitmemişsiniz
bu yüzden ne hayırlı olsun bekleyin bundan sonra ne de eşinize bu konuda yüklenin
haksız çıkarsınız çünkü
Valla ben konu sahibine hak verdim. Ailenin sorunlu olduğu belli. Yok kp gelin yuzunden vefat etmis ne alaka. Muhtemelen cenazeye gitse saldırırlardı. Eşi ondan istemedi gelmesini bence. Baksana bassagligina gelen insanlara bile sataşmış terbiyesizler. Ne olursa olsun bassagligina gelen insana laf söylenmez ayıp yani. Bi yandan bsska bi ara gorumce saldırmış zaten kiza. Bence o aileden uzak durun.
Anlatabildiniz evet ama dediğim gibi kişi kendini dizginleyemiyor diye koca araya girsin rayına oturtsuna geliyor yine adabiyla da söyleseniz eşiniz de söylese kırılacak olan sussaniz da kırılır bahaneyi bulur eşleri ortaya atmak kadınların kolayına geliyor kocam dedi ben demedim diyebilmek amaç amaç sınır koymak vs. Amaç saygıyı korumaksa bunu anlayan insanlara uygularsiniz anlamayanlarla ugrasmazsiniz bu kadar kusura bakmayın genel olarak kadınlar bunu yapıyor diye bu özde doğrudur demek değil insan ilişkileri ikilidirDemek istediğim şu: herkesin ailesi ve aile yapısı farklıdır. Bir evliliğin başında bana göre oyun kuralları eşler belirler, çünkü saygisizliklara bir kere izin vermeye başlarsanız arkası kesilmez. Bir cok kadın bundan çekiyor zaten. Onun icin sorunlu bir aileniz varsa eşinize bulasmamalari için uyarmak bana göre ilk sizin işiniz olur, dengeyi korumak istiyorsaniz. Kimse gelin sussun, kendini savunmasın demiyor. Yeri geldiğinde hemen kendini savunmak zorunda hatta. Ama bazı durumlarda eşler aileleri ile muhatap etmek olayların ortasında iyi olmuyor. Ben mesela o sinirle kayinvalidemle konuşsam mesela ağır konusabilirdim. Mevzu uzardi buyurdu giderdi. Cünkü ağır konusmasam bile bana daha kolay kırılır haksız olduğu halde. Aynısı benim annem için de geçerli. Ben zaten kvdemle ve kpderimle herseyi açık konuşan bir insanim. Orda sorun yok. Ama saygının asıldığı yerde eşlerin de müdahale etmesi lazım. Her evliliğin çizgileri olmalı ve gerektiği yerde herkes bunu kendi ailesine hatırlatmalı. Yani her durumda eşi önüne geçip onu savunsun değil mesele. Bilmiyorum tam net acikliyabildim mi
Görüşmek istemiyorsanız bırakın iyi gün kötü günde gelip gitsinler fazla yüz göz olmadan..hanımefendi sizi ömrünüzde birinin ölümüyle suçladılar mı? mutlaka annenizle babanızla arkadaşınızla tartışıyorsunuz her tartıştığımız öldüğünde suçlusu biz mi oluyoruz?
biri sizi bu kadar aşağılık bir şekilde suçladığında bağrınıza mı basıyorsunuz?
ağzımdan çıkacak her lafta kavga eden insanlara neyi söyleyeceğim ben?
ben eşime git onları gebert mi diyorum da kışkırtıyorum?
benim çocuğumun gidecek kapısı olur siz hiç merak etmeyin ama kendi kendine dert etmez bu insanlar anneme eziyet ettiler de annem hala onlarla görüştü diye.
burada hiç mi denk gelmediniz babaannem anneme eziyet etti annem neden çekti kendini hasta etti konularına?
yorum yaparken empati yeteneğinizi kullanın lütfen
Birebir aynı durumdayız, sadece bizde ölüm kalım olmadı çok şükür. Ben de eşimin annesiyle ablasından nefret ediyorum ve doğuma gelmelerini hiç istemiyorum. Ama eşim için bir şey diyemiyorum bu çocuk onun da çocuğu sonuçta, o da ailesiyle paylaşmak istiyor sevincini. Ben artık düşünmeyi bıraktım o yüzden, sana da tavsiye ederim. Düşündükçe strese girip kendimizi dolduruyoruz çünkü. Ha ama en ufak bir terbiyesizlik yaparlarsa misliyle karşılık veririm, evden de kovarım diye düşünüyorum. Hiçbir şey anne ve bebekten önemli değil o dönemde.
Önceki olayları tabiki bilmiyorum ama bilsem ve siz yüzde yüz haklı dahi olsanız kayınpeder rahatsizlaninca gitmeniz hadi olmadı cenazeye gitmeniz lazımdı. Sadece siz değil anneniz, kardesinizde gelmeliydi.
Bebek için hayırlı olsun demelerini nasıl bekliyorsunuz? Siz cenazeye bile gitmemissiniz onlar niye tebrik etsinler sizi?
Maalesef iki konudada haksızsınız.
bu olaylarin tek suclusu esiniz cunku arayi bulamamis.gelmeyin demekle cok buyuk hata yapmis.evet belki dedigi gibi sana laf soylelerdi ama en azindan ben geldim siz boyle yaptiniz der hakli olurdun.esiniz durumu yonetemiyor sorunun tek kaynagi esiniz
İşte karşılık vermek lazım ama en iyisi eşinin karşılık vermesi. Sen yüz göz oldukça sinir olursun çünkü ama vermiyorsa iş başa düşer. Allah yardımcın olsun.ben işte karşılık veremiyorum 1 defa verdim başıma gelmeyen kalmadı.
bende diyorum eşinin hatrı var sadece hastaneye gelir görürler giderler takılma diye ama sonra yaptıkları geliyor aklıma..
eski olayınızı bilmiyorum ama ben 28 haftalık hamileyim doğru düzgün bi hayırlı olsun diyen olmadı eş tarafından ki ailesiyle kavgalı da değilim çokta umrumda da değil sadece eşim bazen üzülüyor ona da yapacak bişi yok merak etme sen soğuk olunca onlar da soğuk oluyor el gibi gelip giderler laf da edemezler ederlerse de lohusalığa vur kov şahsen ben öyle düşünüyorum yaşamayana uzaktan konuşması kolay olur o yüzen en güzel zamanların hamilelik geri kalan şeyleri düşünme bebişi de etkilersin Allah sağ salim sağlıklı sıhhatli kucağına almayı nasip etsin inşallahgünaydınlar efendim herkese
şimdi kızım delirdin mi daha aylar var Allah ne gösterir dur bi hele demeyin çünkü bende biliyorum aylar olduğunu :)
sevgili derttaşlarım ben hamileyim 2 hafta falan oldu öğreneli 2,5 yıldır uğraşıyorduk şükür sonunda Allah nasip etti inşallah kucağımıza da sağlıklı hayırlı bir şekilde alabiliriz.
hanımlar derdim eşimin ailesi, hemen bir özet geçeyim;
belki bir ihtimal o kara dönemimi hatırlayanlar olur, ben, eşim, anne ve babası doğu turuna çıkıp benim böcek korkum yüzünden kavga edip küstük biz eşimle ayrılık noktasına geldik ve ben kesin olarak gözden çıkarmıştım adliyeye gidip gerekli işlemleri yaparken eşim yalvar yakar durdurup söz veriyorum bir daha böyle şeyler yaşamayacaksın demişti.
biz eşimle barıştıktan sonra ben daha kendi evime geçmeden ailemle istanbul gezmesine gitmiştim ve oradayken eşim kp kalp krizi geçirdiğini söyledi bi 10-15 defa yanında olmak istiyorum dedim hepsinde gelme biri burada sana bir şey der benim canım sıkılır dedi ve beni hastaneye kabul etmedi. daha sonra kp vefat etti geleyim bak seni yalnız bırakmak beni üzüyor dedim gelinlerce annem ve ablalarım 3 kişiler onlar birbirine destek olur sen yalnız kalırsın yanında olmayacağım koruyamam seni gelme dedi. e bende zaten korkuyorum gitmedim o süre içerisinde sabah veya akşam eşimin yanına gidip evden uzak bir yerde 5 dk görüyor işe geçiyordum.
baş sağlığına giden çok bilmiş dayım ve yengeme görümcelerimden birisi "ne yüzle geldin bizim babamız gelinlerce yüzünden öldü bilseydik hoş geldin bile demezdik" demiş yengem de bizi onlar göndermedi benim bir şeyden haberim yok demiş ki gerçekten sorunlardan kimsenin haberi yok dayımlar insanlık namına gittiler.
devamında tabi ki kabul edilmedi biz böyle bir şey demedik denildi ama insanlar bizim sorunlarımızdan habersizken nasıl böyle bir yalan uydurabilir?
şimdi gelelim asıl soruna, dediğim gibi 2 hafta oldu öğreneli hamileliğimi ve tabi ki eş ailesinden arayan soran aman sana da hayırlı olsun diyen olmadı. bende eşime bak canım senin ailenden ben bir hayırlı olsun mesajı dahi almadım anasını sevmeyen çocuğunu da sevmez o yüzden doğumuma gelmelerini asla istemiyorum dedim sevgili eşimde annem hasta falan filan diye sıraladı neymiş annesi arayacakmış vakit bulamamış ararsa açmam diye korkmuş bla bla bla... bahane yani :)
aramalarını istemiyorum yanlış anlaşılma olmasın ama kuyruğundan tutacağım bahaneler arıyorum bende.
bir de ben babamı çok küçükken kaybettim kp baba demek istemedim zorla dedirttiler benim için çok zordu ama bir şekilde baba dedim baba yerine koydum. baba dediğim bir insanın ölümünden sorumlu tutulmak, cenazesine gidememek bana çok koydu, çok üzüldüm. her ailede kavga olur illa birinin ölümünden kavga ettiği kişiler mi sorumlu tutulacak?
neyse ben bu eş ailesinin gelmesini istemiyorum 8 ay sonrasizce kötülük mü etmiş olurum? babaannesi ve halaları bunca şeye rağmen gelmeliler mi?
gece gündüz aklımda bu var en azından sizden bir fikir alayım kafam rahatlasın.
GÜNCELLEME: hanımlar yorum yaparken şunu anlamanızı isterim, ben gitmemek için bahane üretmedim bana göre gidilmeli ama eşim ailesini tanıdığı için bana laf sayacaklarını biliyordu ve evliliğimiz zaten çalkantılı olduğu için gelme biri bir şey der üzülürüm dedi.
eski olayınızı bilmiyorum ama ben 28 haftalık hamileyim doğru düzgün bi hayırlı olsun diyen olmadı eş tarafından ki ailesiyle kavgalı da değilim çokta umrumda da değil sadece eşim bazen üzülüyor ona da yapacak bişi yok merak etme sen soğuk olunca onlar da soğuk oluyor el gibi gelip giderler laf da edemezler ederlerse de lohusalığa vur kov şahsen ben öyle düşünüyorum yaşamayana uzaktan konuşması kolay olur o yüzen en güzel zamanların hamilelik geri kalan şeyleri düşünme bebişi de etkilersin Allah sağ salim sağlıklı sıhhatli kucağına almayı nasip etsin inşallah
bende kovmadım şimdiye kadar hiçbirini :) ama onlar yüzünden de kendimi üzemem çünkü kendimden çok bebeğimi düşünmem lazım ben üzgün olursam o da illaki etkilenecek benden böyle düşün ay benim ki de annesine toz kondurmuyor :) biliyor haksız olduklarını kadın bir kere bile bana nasıl gidiyor hamilelik demedi eşime soruyormuş ağlıyormuş anne demiyor filan diye ki hiç demedim büyük konuşmayayım da demem bana göre annelik babalık çok kutsal şeyler hele haketmeyenlere hiç diyemem :) o yüzden bazen soğuk olmak güzel ki ben çevremle gayet herkesle iyi anlaşırım ki bizim sülalemiz çok kalabalık herkes birbirini sever tabi kavga da ederler ama soğuk kimse yoktur şükür ama eş ailesi buz gibi e yapacak bişi yok herkes ektiğini biçiyor bu arada 1,bucuk senelik evliyim ve 6 yıldır eşimle birlikteyimben kovamam ki :/ keşke yapabilsem.
takmamaya karar verdim. benim eşim üzülmüyor da bir türlü anlamadı :) hala onlara toz kondurmuyor :)
bende kovmadım şimdiye kadar hiçbirini :) ama onlar yüzünden de kendimi üzemem çünkü kendimden çok bebeğimi düşünmem lazım ben üzgün olursam o da illaki etkilenecek benden böyle düşün ay benim ki de annesine toz kondurmuyor :) biliyor haksız olduklarını kadın bir kere bile bana nasıl gidiyor hamilelik demedi eşime soruyormuş ağlıyormuş anne demiyor filan diye ki hiç demedim büyük konuşmayayım da demem bana göre annelik babalık çok kutsal şeyler hele haketmeyenlere hiç diyemem :) o yüzden bazen soğuk olmak güzel ki ben çevremle gayet herkesle iyi anlaşırım ki bizim sülalemiz çok kalabalık herkes birbirini sever tabi kavga da ederler ama soğuk kimse yoktur şükür ama eş ailesi buz gibi e yapacak bişi yok herkes ektiğini biçiyor bu arada 1,bucuk senelik evliyim ve 6 yıldır eşimle birlikteyim
Cenazeye siz katilmadiginiz için kızıp, akrabalarınıza laf söylemişler. Siz kayınpeder hastalanınca gitseydiniz böyle söylemezlerdi sanırım.bu söyledikleriniz normal insanlar için geçerli, mesela siz cenazenize gelen insanlara laf sayar mısınız? onlar saydılar.
bir hastanız olsa birileri sizi aradığında telefonları açarsınız değil mi veya o an açamadınız sonrasında dönüş yaparsınız ama annem aradığın da telefonları açılmadı.
biz de insanız karşımızdakiler her şeyi yapacak ama biz eee olsun ama onlar telefonu açmadı gitmemizi de istemediler biz yine de gidelim mi diyeceğiz?
ben annemi sokaktan bulmadım asla müsaade etmem anneme laf sayılmasına.
kötü davranırlarsa kovarsın gerçekten yap bunu ne demek kötü davranmak herkes herkese saygı duymak zorunda sevmesen de nefrette etsen ama bana aileme saygısızlık yapıyorsa ben gösteririm onlara eve adım bile attırmam bence sakin ol bişey deme belki gelmezler gelirlerse de bakarsın tavırlarına saygısızlık yapmaya başlarlarsa kov bi daha da görme yüzlerini sen veya ailen kimsenin hakaretlerini çekmek zorunda değilsin unutma ben de senin gibiyim şükür hamilelİğim güzel geçiyor çalışıyorum ki annemde çalışıyor benim evlerimiz çok yakın kadın yemek yedirmeden göndermiyor gitmesem eve gönderiyor bu kadınla eş annesi aynı mı? Allah aşkına tırnağı bile olamazbenim de sülalem geniş eşimin tarafında kimse yok inanır mısın düğünde 3-5 masalardı.
ya ben istemiyorum aslında aramalarını sormalarını ama aynı zaman da gelmesinler de istiyorum. yani ben 9 ay boyunca çekeceğim mesela şuan mide bulantılarım var fazlasıyla, sen bana 1 tas çorba yapıyor musun? doğuma da gelecek 9 ay boyunca benim kahrımı çeken anneme ablama, 9 ay zorluğunu çeken bana kötü davranacak? yok öyle bir dünya.
Cenazeye siz katilmadiginiz için kızıp, akrabalarınıza laf söylemişler. Siz kayınpeder hastalanınca gitseydiniz böyle söylemezlerdi sanırım.
Neyse siz zaten kafanızda bitirmissiniz olayı o zaman neden konu açtınız?
Bebek için açtım konuyu derseniz de önceki olayla bağlantılı buda, siz arayıp gitmediginiz için onlarda aramamis.
Çocuk sadece sizin değil, eşinizin de çocuğu ve onların da torunu. Görmek onların en doğal hakkı tabi isterlerse.
Ben bu tip olaylar da çocuğun karıştırılmasini doğru bulmuyorum. Benimde sorunlarım oldu eşimin ailesiyle ama çocuğuma onları kötülemedim, görüşmelerini engellemedim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?