takıntı yaptım

Valla ben konu sahibine hak verdim. Ailenin sorunlu olduğu belli. Yok kp gelin yuzunden vefat etmis ne alaka. Muhtemelen cenazeye gitse saldırırlardı. Eşi ondan istemedi gelmesini bence. Baksana bassagligina gelen insanlara bile sataşmış terbiyesizler. Ne olursa olsun bassagligina gelen insana laf söylenmez ayıp yani. Bi yandan bsska bi ara gorumce saldırmış zaten kiza. Bence o aileden uzak durun.

biraz da benim açımdan düşünmek ister misiniz?
babamı kaybedeli 19 yıl oldu ben bunun 15 yılında baba demedim, bakın baba kelimesi ağzımdan çıkmadı 9 yaşımdan 24 yaşıma kadar.
sonra birisiyle evlendim diye babasına baba demek zorunda kaldım, kv çok baskı yaptı baban üzülüyor baba de diye.
ben 4 yıl boyunca o adama baba dedim baba yerine koydum. 1 hafta gitmediysem gittiğimde surat astı elimden geldiğince gönlünü aldım yumuşattım.
sonra tartışma çıktı, sizler anne babanızla kavga etmiyor musunuz?
başınız sağolsun mekanı cennet olsun abinizle hiç mi sorun yaşamadınız 3-5 ay öncesinde?
ben baba dediğim insanın cenazesine kabul edilmedim, kabul edilmemeyi geçtim ölümünden ben sorumlu tutuldum. mezarlıklar dolu hepsini birileri mi öldürmüş oluyor?
siz terbiyeli insansanız eğer tabi ki gelene neden geldin demezsiniz küslük ayrıdır cenaze ayrıdır bunların farkını bilirsiniz ama benim dert yandığım insanlar babalarının yasını tutmak yerine beni suçlamayı hala laf saymayı tercih ettiler.
ben belki bencilimdir korkumdan gitmemişimdir ama o insanlar saygısız.

kesin saldırırlardı ve eşim en azından laf sayacaklarını tahmin etti..

Birebir aynı durumdayız, sadece bizde ölüm kalım olmadı çok şükür. Ben de eşimin annesiyle ablasından nefret ediyorum ve doğuma gelmelerini hiç istemiyorum. Ama eşim için bir şey diyemiyorum bu çocuk onun da çocuğu sonuçta, o da ailesiyle paylaşmak istiyor sevincini. Ben artık düşünmeyi bıraktım o yüzden, sana da tavsiye ederim. Düşündükçe strese girip kendimizi dolduruyoruz çünkü. Ha ama en ufak bir terbiyesizlik yaparlarsa misliyle karşılık veririm, evden de kovarım diye düşünüyorum. Hiçbir şey anne ve bebekten önemli değil o dönemde.

Önceki olayları tabiki bilmiyorum ama bilsem ve siz yüzde yüz haklı dahi olsanız kayınpeder rahatsizlaninca gitmeniz hadi olmadı cenazeye gitmeniz lazımdı. Sadece siz değil anneniz, kardesinizde gelmeliydi.

Bebek için hayırlı olsun demelerini nasıl bekliyorsunuz? Siz cenazeye bile gitmemissiniz onlar niye tebrik etsinler sizi?

Maalesef iki konudada haksızsınız.

Anlatabildiniz evet ama dediğim gibi kişi kendini dizginleyemiyor diye koca araya girsin rayına oturtsuna geliyor yine adabiyla da söyleseniz eşiniz de söylese kırılacak olan sussaniz da kırılır bahaneyi bulur eşleri ortaya atmak kadınların kolayına geliyor kocam dedi ben demedim diyebilmek amaç amaç sınır koymak vs. Amaç saygıyı korumaksa bunu anlayan insanlara uygularsiniz anlamayanlarla ugrasmazsiniz bu kadar kusura bakmayın genel olarak kadınlar bunu yapıyor diye bu özde doğrudur demek değil insan ilişkileri ikilidir

Görüşmek istemiyorsanız bırakın iyi gün kötü günde gelip gitsinler fazla yüz göz olmadan..
Ama el bunlar sizin göbeğiniz çatlasın diye ellerinden geleni bir dk içinde de yaparlar ya sineye çekip susacaksiniz ya da kök bağları koparacaksiniz ben başka empati kuramiyorum.

bu olaylarin tek suclusu esiniz cunku arayi bulamamis.gelmeyin demekle cok buyuk hata yapmis.evet belki dedigi gibi sana laf soylelerdi ama en azindan ben geldim siz boyle yaptiniz der hakli olurdun.esiniz durumu yonetemiyor sorunun tek kaynagi esiniz

ben işte karşılık veremiyorum 1 defa verdim başıma gelmeyen kalmadı.
bende diyorum eşinin hatrı var sadece hastaneye gelir görürler giderler takılma diye ama sonra yaptıkları geliyor aklıma..

bu söyledikleriniz normal insanlar için geçerli, mesela siz cenazenize gelen insanlara laf sayar mısınız? onlar saydılar.
bir hastanız olsa birileri sizi aradığında telefonları açarsınız değil mi veya o an açamadınız sonrasında dönüş yaparsınız ama annem aradığın da telefonları açılmadı.
biz de insanız karşımızdakiler her şeyi yapacak ama biz eee olsun ama onlar telefonu açmadı gitmemizi de istemediler biz yine de gidelim mi diyeceğiz?
ben annemi sokaktan bulmadım asla müsaade etmem anneme laf sayılmasına.

kesinlikle öyle. en başta ki kavgalarda da eşim suçluydu olay çok basit aslında ben suçluysam beni alacak karşısına gelinlerce bak bu yaptığın yanlış diye anlatacak ailesi suçluysa onlarla bu konuşmayı yapacak ama eşim hiç birisini yapmadı.
ya bakın çok komik bir şey anlatayım :) kınam olacak öncesinde malzemeleri kv ye gösterdik içinde yakılacak kınada vardı aaaaa çıkarın bunu ayıp biz getireceğiz dedi annem de çıkardı kına günü geldi çattı tam kuaföre gidecekken anneme dedim koy kınayı bu getirmez (sorun yaşamıştık) annem de saçmalama kadın getireceğim dedi diyor saf saf :)
anne beni rezil etmeyin dedim çıktım evden.
salona gittik kına yakılacak eeee kv de kınayı getirmemiş, unutmuş sözde. kınaya gelirken kına unutulur mu?
bu kınamı sabote etmek istemek değil de ne?

Ne olusa olaun kp hastanedeyken gitmeliydin cenazeye gitmeliydin. Cenazeye gitmeyen gelin hamileligine hayirli olsun aramasi bekliyorsa o da ayri traji komik.

ben işte karşılık veremiyorum 1 defa verdim başıma gelmeyen kalmadı.
bende diyorum eşinin hatrı var sadece hastaneye gelir görürler giderler takılma diye ama sonra yaptıkları geliyor aklıma..
İşte karşılık vermek lazım ama en iyisi eşinin karşılık vermesi. Sen yüz göz oldukça sinir olursun çünkü ama vermiyorsa iş başa düşer. Allah yardımcın olsun.

eski olayınızı bilmiyorum ama ben 28 haftalık hamileyim doğru düzgün bi hayırlı olsun diyen olmadı eş tarafından ki ailesiyle kavgalı da değilim çokta umrumda da değil sadece eşim bazen üzülüyor ona da yapacak bişi yok merak etme sen soğuk olunca onlar da soğuk oluyor el gibi gelip giderler laf da edemezler ederlerse de lohusalığa vur kov şahsen ben öyle düşünüyorum yaşamayana uzaktan konuşması kolay olur o yüzen en güzel zamanların hamilelik geri kalan şeyleri düşünme bebişi de etkilersin Allah sağ salim sağlıklı sıhhatli kucağına almayı nasip etsin inşallah

ben kovamam ki :/ keşke yapabilsem.

takmamaya karar verdim. benim eşim üzülmüyor da bir türlü anlamadı :) hala onlara toz kondurmuyor :)

ben kovamam ki :/ keşke yapabilsem.

takmamaya karar verdim. benim eşim üzülmüyor da bir türlü anlamadı :) hala onlara toz kondurmuyor :)
bende kovmadım şimdiye kadar hiçbirini :) ama onlar yüzünden de kendimi üzemem çünkü kendimden çok bebeğimi düşünmem lazım ben üzgün olursam o da illaki etkilenecek benden böyle düşün ay benim ki de annesine toz kondurmuyor :) biliyor haksız olduklarını kadın bir kere bile bana nasıl gidiyor hamilelik demedi eşime soruyormuş ağlıyormuş anne demiyor filan diye ki hiç demedim büyük konuşmayayım da demem bana göre annelik babalık çok kutsal şeyler hele haketmeyenlere hiç diyemem :) o yüzden bazen soğuk olmak güzel ki ben çevremle gayet herkesle iyi anlaşırım ki bizim sülalemiz çok kalabalık herkes birbirini sever tabi kavga da ederler ama soğuk kimse yoktur şükür ama eş ailesi buz gibi e yapacak bişi yok herkes ektiğini biçiyor bu arada 1,bucuk senelik evliyim ve 6 yıldır eşimle birlikteyim

benim de sülalem geniş eşimin tarafında kimse yok inanır mısın düğünde 3-5 masalardı.
ya ben istemiyorum aslında aramalarını sormalarını ama aynı zaman da gelmesinler de istiyorum. yani ben 9 ay boyunca çekeceğim mesela şuan mide bulantılarım var fazlasıyla, sen bana 1 tas çorba yapıyor musun? doğuma da gelecek 9 ay boyunca benim kahrımı çeken anneme ablama, 9 ay zorluğunu çeken bana kötü davranacak? yok öyle bir dünya.

Cenazeye siz katilmadiginiz için kızıp, akrabalarınıza laf söylemişler. Siz kayınpeder hastalanınca gitseydiniz böyle söylemezlerdi sanırım.

Neyse siz zaten kafanızda bitirmissiniz olayı o zaman neden konu açtınız?

Bebek için açtım konuyu derseniz de önceki olayla bağlantılı buda, siz arayıp gitmediginiz için onlarda aramamis.

Çocuk sadece sizin değil, eşinizin de çocuğu ve onların da torunu. Görmek onların en doğal hakkı tabi isterlerse.

Ben bu tip olaylar da çocuğun karıştırılmasini doğru bulmuyorum. Benimde sorunlarım oldu eşimin ailesiyle ama çocuğuma onları kötülemedim, görüşmelerini engellemedim.

kötü davranırlarsa kovarsın gerçekten yap bunu ne demek kötü davranmak herkes herkese saygı duymak zorunda sevmesen de nefrette etsen ama bana aileme saygısızlık yapıyorsa ben gösteririm onlara eve adım bile attırmam bence sakin ol bişey deme belki gelmezler gelirlerse de bakarsın tavırlarına saygısızlık yapmaya başlarlarsa kov bi daha da görme yüzlerini sen veya ailen kimsenin hakaretlerini çekmek zorunda değilsin unutma ben de senin gibiyim şükür hamilelİğim güzel geçiyor çalışıyorum ki annemde çalışıyor benim evlerimiz çok yakın kadın yemek yedirmeden göndermiyor gitmesem eve gönderiyor bu kadınla eş annesi aynı mı? Allah aşkına tırnağı bile olamaz

Ben kendimi ifade etmede sıkıntılıyım sanırım :)

biber dolması karşımızda ki insanlar saygısız, ben bugüne kadar kendi ailemde görmediğim davranışları bu ailede görüyorum. mesela benim ailemde kimse benim üstüme yürümedi ama 1 defa kp 1 defa görümce olmak üzere şu 4 yıl içerisinde 2 defa üstüme yüründü.
ne talihsizlik ki biz tartıştıktan 2 ay sonra kp kalp krizi geçiriyor ki ben kp ile tartışmadım o gelip arabanın camına vurdu bağırdı ne oluyor sana diye orada eşim müdahale etti baba ne yapıyorsun sen diye. benim tartışmam kv ile oldu. aynı zaman da şehrimize döndüğümde benim annem de sıkıntı yaşadı, kızı boşanacağım diye evine geldi.
ben defalarca gitmek istedim kabul edilmedim ne yapacaktım gidip yalvaracak mıydım? burada kim laf yiyeceğini bile bile bir ortama gider? ben gitseydim muhtemelen dayak yiyecektim ve burada yazıldığı gibi kimse onları hatalı bulmayacaktı "acıları vardı" denilecekti ve işte o zaman benim evliliğim tamamen bitecekti. üstüne bir de cenazeye gidip insanları huzursuz ettiğim söylenecekti.

saygısı olan insanlar evlerine gelen hiç bir şeyden haberi olmayan insanlara laf saymaz.

çocuk konusuna gelince, ben daha hamile değilken kv evine gelen misafirlerin yanında bana " çocuk erkek tarafınındır ama kız tarafı a dan z ye dürü hazırlar" diyordu. benim ondan gelecek 1 parça eşyaya dahi çok şükür ihtiyacım yok ama benim ablalarım yeğenimize ne alalım diye düşünüp odasını yapmaya kadar götürdüler işi annem sabah akşam yelek ceket vs örüyor. bakın ihtiyacım yok ama bir taraf önemserken bir taraf umursamıyor bile sonrada benim çocuğumu sahiplenecek öyle mi?

ben çocuğuma kimseyi kötülemem ama ben gitmediğim için o çocukta gidemeyecek. babasıyla gitme yaşına gelince de nasıl gönderirim bilmiyorum çünkü görümcemin 2 çocuğu var çocuklarını çok seviyorum ama sürekli vurma durumları var ve kimse çocuklara dur demiyor, eşim benim yavrumu koruyabilir mi şüphelerim var..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…