takıntı yaptım

Bilemiyorum, gerçekten de fobim yok ve sanırım hiç bir şey e de yok o yüzden de anlam verememem normal

niye siz kırıldığınız şeyleri eşinizle paylaşmıyor musunuz?
ben beklenti içerisinde değilim tam tersi gelmelerini istemiyorum :)
Kirildigim şeyi kirildigim kişiye söylerim eşim anca duyarsa başkasından sorarsa haberi olur habire anasını didisini konuşmak eşinizi bir süre sonra çileden çıkarabilir. Bu iyi bir şey değil dolduruşa getirmekle aynı şey sizin açınızdan konuşuyorum bu sizi kötü yansitiyor

niye siz kırıldığınız şeyleri eşinizle paylaşmıyor musunuz?
ben beklenti içerisinde değilim tam tersi gelmelerini istemiyorum :)
Tamam işte gelmesinler diyosunuz da bi hayirli olsun demediler niye diyosunuz bu beklenti değilse bile işi yokuşa sürmek ve başarılı da olursunuz ama zararlı siz çıkarsınız ilerde çocuğunuzun gidecek gezecek kapısı emanet edeceğiniz birisi birakmiyosunuz hayatınızda fanı dünya boş işler bunlar insanlarla güzel geçinmek için bu çabayı harcayın dilerim

Benim anlamadığım koca kadın duruş sergileyemiyor diye kocası habire önüne geçip savunma neden yapıyor iyiyken iyi kotuyken eşim kötü olsun mantığı niye

Demek istediğim şu: herkesin ailesi ve aile yapısı farklıdır. Bir evliliğin başında bana göre oyun kuralları eşler belirler, çünkü saygisizliklara bir kere izin vermeye başlarsanız arkası kesilmez. Bir cok kadın bundan çekiyor zaten. Onun icin sorunlu bir aileniz varsa eşinize bulasmamalari için uyarmak bana göre ilk sizin işiniz olur, dengeyi korumak istiyorsaniz. Kimse gelin sussun, kendini savunmasın demiyor. Yeri geldiğinde hemen kendini savunmak zorunda hatta. Ama bazı durumlarda eşler aileleri ile muhatap etmek olayların ortasında iyi olmuyor. Ben mesela o sinirle kayinvalidemle konuşsam mesela ağır konusabilirdim. Mevzu uzardi buyurdu giderdi. Cünkü ağır konusmasam bile bana daha kolay kırılır haksız olduğu halde. Aynısı benim annem için de geçerli. Ben zaten kvdemle ve kpderimle herseyi açık konuşan bir insanim. Orda sorun yok. Ama saygının asıldığı yerde eşlerin de müdahale etmesi lazım. Her evliliğin çizgileri olmalı ve gerektiği yerde herkes bunu kendi ailesine hatırlatmalı. Yani her durumda eşi önüne geçip onu savunsun değil mesele. Bilmiyorum tam net acikliyabildim mi

biz de savunan benim :) benim ailem eşime ağzını açamaz bilirler ki küserim tavrım nettir. ablamla maç izliyorlar maçın siniriyle ablam eşime sesini yükseltti ne oluyor dedim direkt bu kadar basit bir şey de bile.

ben size katılıyorum eşler kendi ailelerine dur! derse aileler durur ama benim kocam hiç dur demedi ben karşılarına geçip asla cevap veremedim geçen yaz ki tartışmaya kadar. normal de veririm cevap kimseden çekinmem ama karşı tarafla olan tartışmalar kavgaya dönmeye çok meyilli.

ya yeni evliyiz, eşim ben görümcem bir kafede oturuyoruz. benim kedi kızım var evimde. kafede de kediler var öyle bi başlarını okşadım görümcem eşime " x ablacım sana bir makale göndereceğim kediler ile ilgili kesin oku" dedi kendileri kedilerden nefret eder bende haliyle şu saçma sapan tüy ciğere yapışma durumunu anlatan bir şey sandım bozuldum.
ne oldu ben çocuk değilim dedi görümcem ben yok bir şey derken eşim makale olayına bozuldu dedi ayy görümcem bir başladı bana bak ben sinir hastasıyım senin derdin ne beni ne sinirlendiriyorsun diye. sizinle derdim yok diyorum ama ortam gerildi kalktık, eşime ben ablanın arabasına binmem dedim kafeden çıktım eşimi bekliyorum.
eşimde ablasıyla çıktı ikisi arabaya doğru yürüdü ben de eşime hadi görüşürüz dedim sert bir şekilde, ablasıyla gidecek diye düşündüm.
görümcem arkamdan gerizekalı dedi bende haddini bil dedim bu benim üstüme gelip bir saldırdı eşim araya girdi.
eşim olmasa dövecek beni :)

bu olaylardan sonra hep bir korkum var dayak yiyeceğim diye :)

Eşiniz yok pasifmis. Ne demek sen gelme etme. Hastalandiginda eşinizin yaninda bile olamıyorsunuz laf söylerler gelme diyor eşiniz. Olur mu Böyle bir sey? Siz onun eşisiniz yaninda olmaya hakkınız var. Ailesine desin gelmeyin. Size dişi geçiyor demek ki...

ailesine asla diyemez silecekler diye ödü kopuyor. bakın gerçekten ailesi eşime değer vermiyor.
yorumlarda gördünüz mü bilmiyorum ama eşim ameliyat oldu, bende işe yeni girmiştim 1 gün izin verdiler. ben kv me yalvardım x anne bak adam oturamıyor kalkamıyor burada kal hiç bir şey yapma diye 2 gün kaldı. eşim kalçasından ameliyat oldu adamın k.çında diren takılı sürekli yüz üstü uzanıyor. 1 ay boyunca abim gelip eşime baktı :)

e geçen gün kamyon çarptı kamyonun altında kalıyorduk büyük bir kazaydı gelmediler bile. ya benim ailem gelmese ben büyük bozulurdum, ölebilirdik biz o kaza da. Allah korusun çocuğumun tırnağı kırılsa koşarım ben ya.

ama bunca şeye rağmen benim eşim asla tavır koyamıyor :) bana yapılanları geçtim kendine yapılanlara tepki verse..

Valla işiniz zor. Kimi adam böyle oluyor. Ama bence sizi yanından uzaklastirmasina izin vermeyin. Ben senin eşinim yaninda olacağım diyin. Gelip laf sokan karışan olursa da cevabını siz verin. O da onların ayıbı. Görümce zaten kırıkmıs belli ki. Yok sinir hastasıymış saldırmaya kalkmış. Gitsin tedavi olsun hastaysa.

hanımefendi sizi ömrünüzde birinin ölümüyle suçladılar mı? mutlaka annenizle babanızla arkadaşınızla tartışıyorsunuz her tartıştığımız öldüğünde suçlusu biz mi oluyoruz?
biri sizi bu kadar aşağılık bir şekilde suçladığında bağrınıza mı basıyorsunuz?
ağzımdan çıkacak her lafta kavga eden insanlara neyi söyleyeceğim ben?
ben eşime git onları gebert mi diyorum da kışkırtıyorum?
benim çocuğumun gidecek kapısı olur siz hiç merak etmeyin ama kendi kendine dert etmez bu insanlar anneme eziyet ettiler de annem hala onlarla görüştü diye.
burada hiç mi denk gelmediniz babaannem anneme eziyet etti annem neden çekti kendini hasta etti konularına?

yorum yaparken empati yeteneğinizi kullanın lütfen

biz eşimle birbirimizi çok seviyoruz :) ailesiyle görüşmediğimiz süre içerisinde tek bir kavgamız bile yok..

ailenin hepsi kırık :)

Sen esini keske dinlemeseydin cenaEye gitseydin.. bi skinti cikarsa geri donerdin en azindan gelin olarak gorevini yapmis olurdun onlar suclu olurdu skinti cikardiklari icin... Seni esin neden korusun orasi cenaze evi kimseyi kirmadan cikar giderdin ikincisi gelirlerse de gelsinler zaten arada husumet oldugu icin fazla ic ice olmazsiniz

burada verilen fikirlere göre ses etmeyeceğim artık...

o cenazeye gitmen gerekirdi ,

bu saatten sonra ne yaparsan yap o doguma gelirler

ve seni çatlatırcasına

kv den kp benziyor der ,

görümcen aynı anne sana benziyor der ,

kocan olacak lavuk hayır aynı bana benziyor der ,

hiçkimse sana benzetmez ve seni lohusa yatagında çatlatırlar ,

yaşadım biliyorum tecrube yaniii

içimi kararttın

bakın bende biliyorum o cenazeye gidilmeliydi ve bana kalsa giderdim eşim istemedi. karşımızda ki insanlar sizin benim gibi değil kavga etmekten çekinmez eşim gelme deyince ben daha önce yaşadıklarımdan dolayı korktum cesaret edemedim.

daha erkek olursa adı kp adı olacak buna ne diyorsunuz?

ayyy onu yazmayı unuttun ,
evet erkek olursa kp , kız olursa kaynana ismi ,

onun için erkenden isme karar ver ilk sorana söyle illa kulaklarına gider ,
( ben test yaptıgım gün isimleri söyledim kimse cesaret bile edemedi fikrini söylemeye , )
kp adı güzelse hemen yanına bir isim yapıştır herkese onu söyle
kız bebek için kesin kararını ver onu söyle ,

kp adına çok karşı çıkmıyorum aslında eşime 1-2 defa koymasak demiştim vefat etmeden çok önce. eşim olmaz her erkeğin böyle hayalleri vardır dedi adamda ki hayale bakar mısın

hadi şimdi de vefat etti koyarım yanına da istediğim ismi koyarım ama kv ismi asla olmaz asla :)

aklım çıkıyor çocuk o tarafa benzeyecek diye, bu nefretle kinle çocuğu da sevemem diye korkuyorum

bende kv günahım kadar sevmem ama görümcemi çok severim allahtan ona benziyor kocama benziyor ,
ama bana tırnagı bile benzemiyor kızımın ,

kimi çok görürsen ona benzer bebek derler , haberın olsun canım ,

sen genede çok kasma kendını bebege zarar verme , ama isme hemen kararını ver özellike kız ismine

bahsettiğimiz şey düğün, doğum vs diye bir daha isteseniz de kp yok artık göremeyeceksiniz
dolayısıyla eşiniz ne derse desin siz gitmeliydiniz
laf ederlerse etsinler, ya da dayak atarlar demişsiniz yok artık o acıda hiç sanmıyorum
yakın zamanda abimi kaybettim, kırgın olduğum çok insan vardı ama geldikleri için niye geldinz demedim zaten halim de yoktu
siz bencillik yapmışsınız size laf edecekler korkusuyla gitmemişsiniz
bu yüzden ne hayırlı olsun bekleyin bundan sonra ne de eşinize bu konuda yüklenin
haksız çıkarsınız çünkü

Eşinizi ailesi ve sizin aranızda bırakmayın.Görmek isteyen gelip, görsün gitsin. Ama, bu saatten sonra bende onlarla muhatap olmak, görüşmek istemiyorum deyin.
Bu düşüncelerle kafanızı meşgul etmeyi bırakın. Yoksa, gebeliğin devamı ve lohusalıkta çok sıkıntıya girersiniz.

kız isminde karışamazlar :) ya valla korkuyorum benzeyecek diye inşallah anasına benzer yavrum :)
bu konu gece gündüz aklımda çok dert ediyorum maalesef

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…