- 30 Ocak 2017
- 1.578
- 2.211
- 133
- 40
- Konu Sahibi Gelinlerce
-
Ya tabi saygı duyarım da böcek var diye arabadan inememeyi anlıyamıyorum sadece. Bir kaç defa sokak köpekleri tarafından kovaladım ama bu tekrar sokağa çıkmamı engellemedi. Köpeğin saldırma riski her zaman var, böceğin yok. Herkesin bakış açısı farklıdır.huylanan ınsan bır alerjı oluyor kı oyle demeyın
ben akrep fare balık kedı kopek papağan pirana tavsan cıvcıv herseyı beslemıs bırıyım
ama bocekten olumune huylanırım oyle boyle degıl
yılanı severım zehrını alınmıs yılanı optum hatta hıc onlardan huylanmam
ama bocek gordugum zaman tum vucudum kabarır alerjı olurum kasınmaktan yara dokmekten acısından gunlerce uyuyamam
alerjısı veya fobısı olabılır buna saygı duymak gerek
durduk yere kopek de kuduz falan degılse saldırmaz ona bakarsanız
mevzu saldırma degıl kı bırseyden uzak durmak ıcın saldırma rıskının olmasına gerek yokYa tabi saygı duyarım da böcek var diye arabadan inememeyi anlıyamıyorum sadece. Bir kaç defa sokak köpekleri tarafından kovaladım ama bu tekrar sokağa çıkmamı engellemedi. Köpeğin saldırma riski her zaman var, böceğin yok. Herkesin bakış açısı farklıdır.
mevzu saldırma degıl kı bırseyden uzak durmak ıcın saldırma rıskının olmasına gerek yok
mesela ben bır bocek gordum dıye ev degıstırdım ev tasıdım tasırken oncekı evımı de gececegım evı de ılaclattım tum esyalar sırkelendı dezenfektan sıkıldı oyle gecıldı
sız bır bocek gorup ılac sıkıp gecersınız ben ev tasırım
oldugu ortama asla gıremem gordugum ortamda benı hıc bır guc tutamaz kıracı oldugum zaman kıracı evıme bıle tum pencere kapılara sıneklık yaptırırdım cunku elımde degıl huylanıyorum
kopegın heran saldırma rıskı varsa bır ortama gırdıgınızde veya sokaktan gecerken tanımadıgınız bır ınsanın da bır anda saldırma rıskı var :) havada ucan karganın da bır anda saldırma rıskı var hatta catıda duran tasın da bır anda kafamıza dusmesı suretıyle saldırma rıskı var hatta kaynanaların cenesıyle saldırma rıskı var falan :) :) rısklere gore degıl de kendı durumumuza oncelıgımıze hassas oldugumuz konulara gore yorumlar baz alırız
sahsen esım benım bu hassasıyetımı bılır kayınvalıdem de kayınpederımde ıyı bılır buna anlayıs gosterıp saygı duymak zorundalar halıyle .
bocek konusu olunca cogu ınsan bunu anlamıyorişte olay saygı duymak, insanların korkularına, sevmelerine, tercihlerine herkes saygı duymalı
bocek konusu olunca cogu ınsan bunu anlamıyor
benı aslanların kafesıne koysunlar bocekle aynı odada kalmaktan daha cok korkmam hatta aslanla aynı odada kalmayı tercıh ederım oyle korkar huylanırım
halbukı benı tek hamlede yıyecek bır hayvan var ama cıldıracaksam tek hamlede olsun aslan ıle kurtulayım derım bocekten oyle huylanırım
bunu ancak yasayan bılebılıyor
seftalıden huylanan var
gordugu zaman kalp krızı gecırecek gıbı oluyor nefesı kesılıyor panık atak gecırıyorolabılır yanı ınsanlık halı boyle seyler neden korkuyorsun bunda korkacak ne var degıl de
korkuyorsan senı soyle alalım sen oraya gıtme denır :)
Hem sen zor durumda kalma hem onlar zor durumda kalmasın hemde eşin ortada kalmasın diyeceğin tek şey şu; gelmek isteyen buyurur gelir gelmek istemeyenin canı sağ olsun.günaydınlar efendim herkese
şimdi kızım delirdin mi daha aylar var Allah ne gösterir dur bi hele demeyin çünkü bende biliyorum aylar olduğunu :)
sevgili derttaşlarım ben hamileyim 2 hafta falan oldu öğreneli 2,5 yıldır uğraşıyorduk şükür sonunda Allah nasip etti inşallah kucağımıza da sağlıklı hayırlı bir şekilde alabiliriz.
hanımlar derdim eşimin ailesi, hemen bir özet geçeyim;
belki bir ihtimal o kara dönemimi hatırlayanlar olur, ben, eşim, anne ve babası doğu turuna çıkıp benim böcek korkum yüzünden kavga edip küstük biz eşimle ayrılık noktasına geldik ve ben kesin olarak gözden çıkarmıştım adliyeye gidip gerekli işlemleri yaparken eşim yalvar yakar durdurup söz veriyorum bir daha böyle şeyler yaşamayacaksın demişti.
biz eşimle barıştıktan sonra ben daha kendi evime geçmeden ailemle istanbul gezmesine gitmiştim ve oradayken eşim kp kalp krizi geçirdiğini söyledi bi 10-15 defa yanında olmak istiyorum dedim hepsinde gelme biri burada sana bir şey der benim canım sıkılır dedi ve beni hastaneye kabul etmedi. daha sonra kp vefat etti geleyim bak seni yalnız bırakmak beni üzüyor dedim gelinlerce annem ve ablalarım 3 kişiler onlar birbirine destek olur sen yalnız kalırsın yanında olmayacağım koruyamam seni gelme dedi. e bende zaten korkuyorum gitmedim o süre içerisinde sabah veya akşam eşimin yanına gidip evden uzak bir yerde 5 dk görüyor işe geçiyordum.
baş sağlığına giden çok bilmiş dayım ve yengeme görümcelerimden birisi "ne yüzle geldin bizim babamız gelinlerce yüzünden öldü bilseydik hoş geldin bile demezdik" demiş yengem de bizi onlar göndermedi benim bir şeyden haberim yok demiş ki gerçekten sorunlardan kimsenin haberi yok dayımlar insanlık namına gittiler.
devamında tabi ki kabul edilmedi biz böyle bir şey demedik denildi ama insanlar bizim sorunlarımızdan habersizken nasıl böyle bir yalan uydurabilir?
şimdi gelelim asıl soruna, dediğim gibi 2 hafta oldu öğreneli hamileliğimi ve tabi ki eş ailesinden arayan soran aman sana da hayırlı olsun diyen olmadı. bende eşime bak canım senin ailenden ben bir hayırlı olsun mesajı dahi almadım anasını sevmeyen çocuğunu da sevmez o yüzden doğumuma gelmelerini asla istemiyorum dedim sevgili eşimde annem hasta falan filan diye sıraladı neymiş annesi arayacakmış vakit bulamamış ararsa açmam diye korkmuş bla bla bla... bahane yani :)
aramalarını istemiyorum yanlış anlaşılma olmasın ama kuyruğundan tutacağım bahaneler arıyorum bende.
bir de ben babamı çok küçükken kaybettim kp baba demek istemedim zorla dedirttiler benim için çok zordu ama bir şekilde baba dedim baba yerine koydum. baba dediğim bir insanın ölümünden sorumlu tutulmak, cenazesine gidememek bana çok koydu, çok üzüldüm. her ailede kavga olur illa birinin ölümünden kavga ettiği kişiler mi sorumlu tutulacak?
neyse ben bu eş ailesinin gelmesini istemiyorum 8 ay sonrasizce kötülük mü etmiş olurum? babaannesi ve halaları bunca şeye rağmen gelmeliler mi?
gece gündüz aklımda bu var en azından sizden bir fikir alayım kafam rahatlasın.
GÜNCELLEME: hanımlar yorum yaparken şunu anlamanızı isterim, ben gitmemek için bahane üretmedim bana göre gidilmeli ama eşim ailesini tanıdığı için bana laf sayacaklarını biliyordu ve evliliğimiz zaten çalkantılı olduğu için gelme biri bir şey der üzülürüm dedi.
Hem sen zor durumda kalma hem onlar zor durumda kalmasın hemde eşin ortada kalmasın diyeceğin tek şey şu; gelmek isteyen buyurur gelir gelmek istemeyenin canı sağ olsun.
Sadece bunu demek bile yeterli . Onlarda bu tür şeyler olduğu için gelmezler zaten. Sen yinede söyle ki eşin sorunun senden kaynaklandığını düşünmesin
Yani kısacası gelecekte bu olacak: siz tutumunuzu sürdüreceksiniz ve gün gelecek esinizin de sabrı bitip size saracak, çünkü sonuçta aile atamaz. Yani o boşanma er gec olacak onun için ona göre hazırlıkli olun derim. Haksızsın bazı konularda demiyorum, ama iki eş de durumları iyi yönetememis bana göre. Ama sonunda faturayı siz, esiniz ve çocuğunuz öder. Diğerlerini birsey olmaz
zaten tek amaçları bizim boşanmamız en azından ben öyle düşünüyorum. hadi dedim belki çocuk olursa vazgeçerler.
onlar görüştüğümüz zaman evimizde sürekli tartışma var ama görüşmediğimiz dönem tek bir kavga bile yok.
geçen ablasına abla gelinlerce ile aramız çok iyi demiş eşim.
adam anlamıyor ailesi ile görüşmediğimiz zaman kavga edecek bir şeyimiz olmuyor.
kimse kimseye kötü davranmıyor eşimle birbirimizi idare ediyoruz mis gibi.
kp vefat ettiğinde ilk zamanlar arıyorlardı eşimi gel odaları taşıyacağız, gel pazar yapacağız, gel şu gelecek, gel böyle olacak evimizde yakın değil yarım saatlik yok.
Dediğim gibi olaylarda kimse durumları iyi yönetememis. Esiniz ailesine laf geciremedigi için araya ölüm girdiğinde bile sizi uzak tutmaya seçmiş mesela. Ama şunu da unutmayın: O çocuk sırf sizin değil. Esiniz annesine torununu er geç göstermek isteyecektir. Bunada karşı çıksanız olan yine sizin eve olur.
Neden olayları birbirinin ucuna baglaya baglaya uzatiyorsunuz küslüğü her ne kadar sıkıntılı bir süreç geçmişte olsa tavriniz neyse karşıdan onu gorursunuz ölen geri gelmiyor ama doğumun hamileliğin yenisi oluyor çocukça buldum yaklasimlarinizi.günaydınlar efendim herkese
şimdi kızım delirdin mi daha aylar var Allah ne gösterir dur bi hele demeyin çünkü bende biliyorum aylar olduğunu :)
sevgili derttaşlarım ben hamileyim 2 hafta falan oldu öğreneli 2,5 yıldır uğraşıyorduk şükür sonunda Allah nasip etti inşallah kucağımıza da sağlıklı hayırlı bir şekilde alabiliriz.
hanımlar derdim eşimin ailesi, hemen bir özet geçeyim;
belki bir ihtimal o kara dönemimi hatırlayanlar olur, ben, eşim, anne ve babası doğu turuna çıkıp benim böcek korkum yüzünden kavga edip küstük biz eşimle ayrılık noktasına geldik ve ben kesin olarak gözden çıkarmıştım adliyeye gidip gerekli işlemleri yaparken eşim yalvar yakar durdurup söz veriyorum bir daha böyle şeyler yaşamayacaksın demişti.
biz eşimle barıştıktan sonra ben daha kendi evime geçmeden ailemle istanbul gezmesine gitmiştim ve oradayken eşim kp kalp krizi geçirdiğini söyledi bi 10-15 defa yanında olmak istiyorum dedim hepsinde gelme biri burada sana bir şey der benim canım sıkılır dedi ve beni hastaneye kabul etmedi. daha sonra kp vefat etti geleyim bak seni yalnız bırakmak beni üzüyor dedim gelinlerce annem ve ablalarım 3 kişiler onlar birbirine destek olur sen yalnız kalırsın yanında olmayacağım koruyamam seni gelme dedi. e bende zaten korkuyorum gitmedim o süre içerisinde sabah veya akşam eşimin yanına gidip evden uzak bir yerde 5 dk görüyor işe geçiyordum.
baş sağlığına giden çok bilmiş dayım ve yengeme görümcelerimden birisi "ne yüzle geldin bizim babamız gelinlerce yüzünden öldü bilseydik hoş geldin bile demezdik" demiş yengem de bizi onlar göndermedi benim bir şeyden haberim yok demiş ki gerçekten sorunlardan kimsenin haberi yok dayımlar insanlık namına gittiler.
devamında tabi ki kabul edilmedi biz böyle bir şey demedik denildi ama insanlar bizim sorunlarımızdan habersizken nasıl böyle bir yalan uydurabilir?
şimdi gelelim asıl soruna, dediğim gibi 2 hafta oldu öğreneli hamileliğimi ve tabi ki eş ailesinden arayan soran aman sana da hayırlı olsun diyen olmadı. bende eşime bak canım senin ailenden ben bir hayırlı olsun mesajı dahi almadım anasını sevmeyen çocuğunu da sevmez o yüzden doğumuma gelmelerini asla istemiyorum dedim sevgili eşimde annem hasta falan filan diye sıraladı neymiş annesi arayacakmış vakit bulamamış ararsa açmam diye korkmuş bla bla bla... bahane yani :)
aramalarını istemiyorum yanlış anlaşılma olmasın ama kuyruğundan tutacağım bahaneler arıyorum bende.
bir de ben babamı çok küçükken kaybettim kp baba demek istemedim zorla dedirttiler benim için çok zordu ama bir şekilde baba dedim baba yerine koydum. baba dediğim bir insanın ölümünden sorumlu tutulmak, cenazesine gidememek bana çok koydu, çok üzüldüm. her ailede kavga olur illa birinin ölümünden kavga ettiği kişiler mi sorumlu tutulacak?
neyse ben bu eş ailesinin gelmesini istemiyorum 8 ay sonrasizce kötülük mü etmiş olurum? babaannesi ve halaları bunca şeye rağmen gelmeliler mi?
gece gündüz aklımda bu var en azından sizden bir fikir alayım kafam rahatlasın.
GÜNCELLEME: hanımlar yorum yaparken şunu anlamanızı isterim, ben gitmemek için bahane üretmedim bana göre gidilmeli ama eşim ailesini tanıdığı için bana laf sayacaklarını biliyordu ve evliliğimiz zaten çalkantılı olduğu için gelme biri bir şey der üzülürüm dedi.
ben normal de gelsinler gitsinler güzel güzel geçinelim isterdim.
teyzemin gelini de hamile midesi kötü diye teyzem de kalıyorlar. benim midem kötü olunca annemi arayıp yemek rica ediyorum. çok düşünüyorum neden biz öyle değiliz diye.
mesela biz gün yaptık gelini de dahil ettik, kv ler gün yaptı ben dahil edilmedim. eşime söyledim bak biz gelinleri dahil ederiz sizinkiler beni istemedi diye yok aşkım sen çalışıyorsun diye dahil etmediler diyor hemen bir savunma.
benim hakkında "babamızın ölümüne sebep" demeseler ben yine ses etmezdim ama bu çok zoruma gidiyor
Her şeyi de eşinize söylüyorsunuz maşallah. Bak ben böyle yaptım onlar böyle yaptı diye ... Siz görüşmek istemiyorsunuz yapıcı hiçbir tarafınız yok bı de beklenti içindesiniz .ben normal de gelsinler gitsinler güzel güzel geçinelim isterdim.
teyzemin gelini de hamile midesi kötü diye teyzem de kalıyorlar. benim midem kötü olunca annemi arayıp yemek rica ediyorum. çok düşünüyorum neden biz öyle değiliz diye.
mesela biz gün yaptık gelini de dahil ettik, kv ler gün yaptı ben dahil edilmedim. eşime söyledim bak biz gelinleri dahil ederiz sizinkiler beni istemedi diye yok aşkım sen çalışıyorsun diye dahil etmediler diyor hemen bir savunma.
benim hakkında "babamızın ölümüne sebep" demeseler ben yine ses etmezdim ama bu çok zoruma gidiyor
ama konu sahibinin fobisi varmış. sizin köpek fobiniz yok.Ya tabi saygı duyarım da böcek var diye arabadan inememeyi anlıyamıyorum sadece. Bir kaç defa sokak köpekleri tarafından kovaladım ama bu tekrar sokağa çıkmamı engellemedi. Köpeğin saldırma riski her zaman var, böceğin yok. Herkesin bakış açısı farklıdır.
Ne olursa olsun eşiniz gelme deseler bile gitmeliydiniz cenazede birşşey deselerdi de onların ayıbı olurdu yani. Ayrıca annenizin, sizin olmadığınız, sizin tarafınızdan kimsenin olmadığı cenaze evine dayınız ve yengeniz neden gidiyor? ben orasını anlamadım ne alaka yani ben pek inanmadım onların gidip kovulduğunu yok gelinlerce yüzündne oldu dediklerine kaç ay geçmiş niye sizi suçlasınlar ki?
Kanlı bıçaklı gibi gitmemek millete de ayıp bir kere yani böyle bir durumda herşey kenarda bırakılır sizin bahaneniz olmuş bence daha hastaneye gitmeniz gerekirdi o halde kimsenin sizle kavga edeceğini sanmam kaldı ki daha durun ya hamileliğiniz çok yeni bunu mu düşünüyorsunuz evet takıntı yapmışsınız ama o da torun yani hakkınız yok göstermemeye evinize gelmesin de görmesin de falan ne gerek var hem bakalım onlardan bir talep gelecek mi şimdiden bu kadar telaşa gerek yok ki hele bir doğsun sağlıkla değil mi?
Benim anlamadığım koca kadın duruş sergileyemiyor diye kocası habire önüne geçip savunma neden yapıyor iyiyken iyi kotuyken eşim kötü olsun mantığı niyeSen onları kırılmakta hakli olabilirsin. Ne yaşadığını en iyi sen bilirsin. Herkesin nazi kendi delisine geçer. Eşimle bir anlaşmamız var. Aileler arasında bir durum olsa herkes kendi ailesine müdahale edip, gerektiği yerde ayar da verir. Cünkü sen gelin/damatsin. Ne kadar iyi olsan ol sana daha çabuk küserler, kinlenirler felan. Kendi çocuklarında öyle olmuyor. Geçenlerde kvde ile bir durum oldu. Sinirlendim. Ama eşim annesi ile konuştu, duruma müdahale etti. Bende ondan sonra uzatmadim. Bitti gitti.Onun icin asıl duruşu esiniz göstermesi lazımdi. Asıl o ailesine çizgilerini göstermeli. Siz yinede sert sert konuşmayın "asla gelemezler" felan gib şimdiden. Hayırlısı ile bebeginizi sağlıkla kucaga alin insallah o zaman duruma göre bakarsınız. Ve insanlar (buna kendimi de katıyorum) kinlerini hep taze tutabiliyor bazen. Halbuki sizdede çözülmeyecek bir durum yoktu. Sizi kpderin ölümünden sorumlu tutmaları sacmalik. Ama ordada sizi koruyup sirf size değil, daha çok esinize düşerdi.
Her şeyi de eşinize söylüyorsunuz maşallah. Bak ben böyle yaptım onlar böyle yaptı diye ... Siz görüşmek istemiyorsunuz yapıcı hiçbir tarafınız yok bı de beklenti içindesiniz .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?