takıntı yaptım

Gelinlerce

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
12 Aralık 2017
3.065
3.397
63
günaydınlar efendim herkese

şimdi kızım delirdin mi daha aylar var Allah ne gösterir dur bi hele demeyin çünkü bende biliyorum aylar olduğunu :)

sevgili derttaşlarım ben hamileyim 2 hafta falan oldu öğreneli 2,5 yıldır uğraşıyorduk şükür sonunda Allah nasip etti inşallah kucağımıza da sağlıklı hayırlı bir şekilde alabiliriz.

hanımlar derdim eşimin ailesi, hemen bir özet geçeyim;

belki bir ihtimal o kara dönemimi hatırlayanlar olur, ben, eşim, anne ve babası doğu turuna çıkıp benim böcek korkum yüzünden kavga edip küstük biz eşimle ayrılık noktasına geldik ve ben kesin olarak gözden çıkarmıştım adliyeye gidip gerekli işlemleri yaparken eşim yalvar yakar durdurup söz veriyorum bir daha böyle şeyler yaşamayacaksın demişti.
biz eşimle barıştıktan sonra ben daha kendi evime geçmeden ailemle istanbul gezmesine gitmiştim ve oradayken eşim kp kalp krizi geçirdiğini söyledi bi 10-15 defa yanında olmak istiyorum dedim hepsinde gelme biri burada sana bir şey der benim canım sıkılır dedi ve beni hastaneye kabul etmedi. daha sonra kp vefat etti geleyim bak seni yalnız bırakmak beni üzüyor dedim gelinlerce annem ve ablalarım 3 kişiler onlar birbirine destek olur sen yalnız kalırsın yanında olmayacağım koruyamam seni gelme dedi. e bende zaten korkuyorum gitmedim o süre içerisinde sabah veya akşam eşimin yanına gidip evden uzak bir yerde 5 dk görüyor işe geçiyordum.
baş sağlığına giden çok bilmiş dayım ve yengeme görümcelerimden birisi "ne yüzle geldin bizim babamız gelinlerce yüzünden öldü bilseydik hoş geldin bile demezdik" demiş yengem de bizi onlar göndermedi benim bir şeyden haberim yok demiş ki gerçekten sorunlardan kimsenin haberi yok dayımlar insanlık namına gittiler.
devamında tabi ki kabul edilmedi biz böyle bir şey demedik denildi ama insanlar bizim sorunlarımızdan habersizken nasıl böyle bir yalan uydurabilir?

şimdi gelelim asıl soruna, dediğim gibi 2 hafta oldu öğreneli hamileliğimi ve tabi ki eş ailesinden arayan soran aman sana da hayırlı olsun diyen olmadı. bende eşime bak canım senin ailenden ben bir hayırlı olsun mesajı dahi almadım anasını sevmeyen çocuğunu da sevmez o yüzden doğumuma gelmelerini asla istemiyorum dedim sevgili eşimde annem hasta falan filan diye sıraladı neymiş annesi arayacakmış vakit bulamamış ararsa açmam diye korkmuş bla bla bla... bahane yani :)
aramalarını istemiyorum yanlış anlaşılma olmasın ama kuyruğundan tutacağım bahaneler arıyorum bende.

bir de ben babamı çok küçükken kaybettim kp baba demek istemedim zorla dedirttiler benim için çok zordu ama bir şekilde baba dedim baba yerine koydum. baba dediğim bir insanın ölümünden sorumlu tutulmak, cenazesine gidememek bana çok koydu, çok üzüldüm. her ailede kavga olur illa birinin ölümünden kavga ettiği kişiler mi sorumlu tutulacak?

neyse ben bu eş ailesinin gelmesini istemiyorum 8 ay sonra sizce kötülük mü etmiş olurum? babaannesi ve halaları bunca şeye rağmen gelmeliler mi?

gece gündüz aklımda bu var en azından sizden bir fikir alayım kafam rahatlasın.

GÜNCELLEME: hanımlar yorum yaparken şunu anlamanızı isterim, ben gitmemek için bahane üretmedim bana göre gidilmeli ama eşim ailesini tanıdığı için bana laf sayacaklarını biliyordu ve evliliğimiz zaten çalkantılı olduğu için gelme biri bir şey der üzülürüm dedi.

Son düzenleme:
Böcek olayını bilmiyorum ama çok sancılı bir süreç geçmiş.
Cenaze bir daha olmayacak bir şey, bana kalırsa eşiniz o noktada hatalı davranmış. İlişkiyi kesmek bitirmektir bu.
Cenaze gibi bir durumda gitmeyip hayırlı olsun beklemek garip geliyor. İlişki ölümde bitiyorsa doğumda da bitmeli. Tabii şöyle bir durum var ki doğacak çocuk kendi oğlunun çocuğu elbette gelecek ama sizinle muhattap olunmasını beklemeyin.

aslında böyle beklentilerim yok ama içimde o kadar büyük bir nefret ve kin oluştu ki ben istemiyorum gelmelerini. ben nasıl ki o cenazeye kabul edilmedim eşim nasıl bana gelme dedi onlara da gelmeyin desin istiyorum

cenaze konusun da eşin de sen de hatalı davranmışsınız. böcek olayını bilmiyorum ama cenazeye gidilmeyecek kadar abartı bir durum olacağını sanmıyorum. farazi varsayımda bulunup gelme demiş eşiniz, sizin de işinize gelmiş. ben olsam atlar arabaya giderdim yanına, yalnız bırakmazdım. ne çeşit olay olursa olsun adamın babası ölmüş yani dünyanın kavgası da edilmiş olsa ben orda karımı vs düşünmezdim heralde. ilginç bir oğulmuş sizin eşiniz.

cenazeye gitmeyip hayırlı olsun bekleyemezsiniz. ben olsam ben de aramazdım diye düşünüyorum.

çocuğu da görürler, torunları sonuçta. engelleyemezsiniz. eşinizi de boş yere doldurmayın.

Olay üstüne kp ölmesi üzücü. Kalp krizi de üzüntüyle tetiklenir diye görümceler ve kv öyle düşünür tabii acıyla, bu normal. Kolay mı insanın babasını, hayat arkadaşını kaybetmesi? Sen de yasamissin aynı acıyı bilirsin. Gitmemissin ama bence hata etmişsin bu konuda. Şimdi sen o zaman gitmediğin için onlar da aramıyor, bu da çok normal. Zaten gelmek isteyeceklerini sanmıyorum açıkçası. Ama gelmek isterlerse de hayır dememelisin. Zaten samimiyet olmaz, görüp giderler. Eşine de yazık. Asıl tüm yükü o almış omuzlarına.

Bence insanlık sende kalsın eşini kaybetmiş bir kadın var karşınızda bu çocuğunuzun babaannesi eşinizin annesi
Çok ve samimi görüşün demiyorum ama tamamen bağları koparmakla olmamalı
Empati iyi niyet kazandırır
Yo anasını sevmeyip çocuğunu seven çok insan var

ben giderdim bana göre cenaze, doğum, düğün gibi olaylar da küsler barışır ama gitseydim yengemin işittiği lafları ben işitecektim bilmiyorum o an dayak bile yiyebilirdim. bence eşim ailesini tanıyıp bana laf sayacaklarını bildiği için gitmemi istemedi. dediğim gibi az söylemedim yanında olmak istiyorum diye ve sabah veya akşam yanına gittim 5 dk bile olsa gördüm eşimi.
ben aslında aramalarını seslerini duymayı istemiyorum. yüzlerini görmek istemiyorum o yüzden gelmeleri taraftarı değilim

aslında böyle beklentilerim yok ama içimde o kadar büyük bir nefret ve kin oluştu ki ben istemiyorum gelmelerini. ben nasıl ki o cenazeye kabul edilmedim eşim nasıl bana gelme dedi onlara da gelmeyin desin istiyorum

Bence boş çabalar içine girip hamileliğinizi zehir etmeyin. Gelip göreceklerdir ama sizi yok sayarak yapacaklar bunu. Eşinizin bunu demeyecektir çünkü. Cenaze zamanı da yanlış davranmışsınız zaten. Bir hata ile doğum zamanında da sürdürmeyi bari.

eşime çok üzülüyorum Allah var arada kaldı.

ben giderdim bakın, daha önce de küstüğümüz bir dönem eşimin anneannesi vefat etti küslük falan dinlemeyip gittim küs olmamıza rağmen yanlarında oldum bana göre bu tür durumlarda küslükler bitmeli ama gitseydim yengeme sayılan laflar bana sayılacaktı.

Saysalardı suçlu onlar olurdu.

olayların üstünden de 2 ay geçmişti öyle hemen olmadı. o dönem çok araştırdım benim yüzümden mi diye öyle dizilerde ki gibi üzüldüm hop kalp krizi geçiriyorum durumu olmuyormuş. uzun bir süre geçmesi gerekiyormuş. kp de sigara vardı, şeker, tansiyon bunları da mı ben yaptım?

Ya daha bismillah öğreneli 2 hafta olmuş bebek 5 cm bile değil siz doğuma kim gelsin kim gitsin derdindesiniz. Bir de üstelik bunca zaman uğraştığınızı söylediğiniz bebeğiniz için. Tek düşünce bebeğe sağ salim kavuşmak olsun. Siz de sütten çıkma ak kaşık değilsiniz. Siz de hatalısınız. Bırakın kin gütmeyi de bebeğe sağlıkla kavuşmak için dua edin.

Cenazeye gitmemenin amasi fakati olmaz. Ne yaşanırsa yaşansın soz konusu ölümse heersey bir süreliğine unutulmaliydi. Gorumceler bu konuda haklı. Bebeğe hayırlı olsun dememelerinin sebebi baya geçerli onlar gözünde. bebeğin doğumu ile bunu tolere edebilirsiniz iki taraf için söylüyorum.

ben sanmıyorum seveceklerini bana karşı nefretleri bitmedi bitmeyecek :) herkese karşı böyleler bir bana da değil çevrelerinde kimseyi bırakmamışlar.
evet benim de babam öldü kendi iş yerimiz için gitmişti trafik kazası geçirdi ama biz amcalarıma neden siz değil de babam gitti demedik. kötü düşünmek istesek diyebilirdik değil mi?
bilmiyorum hiç gerçekten bu düşünceler beni çok yıpratıyor

Netice itibariyle kayınpederinizin cenazesine gitmemişsiniz, sonrasında gittiniz mi en azından kayınvalidenizin yanına, aradınız mı yada? Hicbir girişimde bulunmadiysanız bir hayırlı olsun demediler demeniz saçma açıkçası. Eşin, babanın ölümü hamilelik haberinden çok çok daha önemli.

Şimdiden doğumda gelmesinlerin yerini yapmanıza gerek yok bence. Olaya sadece kendi açınızdan da bakmayın. Kendince sizi korumak icin babasının cenazesine gitmenizi engelleyen muhtemelen o esnada zor durumda kalan bir eşiniz var. Sadece onun hatrı için doğum zamanı gelip görmelerini tahammül edebilmesiniz.

Ben bu yaşadıklarınızdan sonra ne kayınvalidenizin ne görümcelerinizn sizinle ekstra yakınlık kurma girişimlerinin olacağını zannetmiyorum, sizi rahatsız edecek boyuta gelen görüşmeler olmayacaktır muhtemelen.

arkadaşlar anlamadığınız veya benim anlatamadığım bir konu var. ben gelmek istemiyorum küstüm zaten demedim.
benim eşim gelme dedi ve giden aile üyelerine laf sayıldı ben gitsem bana laf sayılacaktı bu konu da iyi ki gitmemişim diyorum

Tabiki Sen bilirsin
Çıkarımda bulunursak sadece buraya bakarak bile
Kaynanasını sevmeyip oğlunu seven
Gelinini sevmeyip torununu seven çok kadın var

Yaparlarsa bu da onların ayıbı olurdu. Eşini yalnız birakmamaliydin.
Uzun bir süre geçmiş zaten işte. Ben sen yaptın demedim ki ayrıca. Ama kv ile görümcelerin böyle düşünmesi normal acıyla dedim. Arkasındayim. Hamilesin, ben de hamileyim biliyorum ne kadar hassas olduğunu şu donem. Artacak daha da. Ama eşine bu kadar yüklenme derim. Gelip görsünler hiçbir şey olmaz. Üç günlük dünya.

O zaman sende hayırlı olsun telefonu beklemeyeceksin. Sen nasıl tepki alırım diye cenazeye gitmedim gidenlerde tepki aldı diyorsun. Belliki onlarda aramaya konuşmaya çekiniyorlar ki demiş kv ararım açmaz vs. Hadi diyelim bunlar bahane aramak istememiş olabilir. Ya tum bağını koparıp hiç bir zaman görüşmeyeceksin yada bebeğin doğumu vesile olur fazla yüz göz olmadan görüşürsun.

aslında durum şöyle gelişti, kp hastanede yatarken ben defalarca gitmek istedim ama kabul edilmedim. annem kv yi aradı telefonları asla açılmadı oysa ki annemle tek bir sorun bile yaşanmamıştı.
diğer yorumlara da yazdım bana göre cenaze, düğün, doğum gibi durumlar da küslükler bitmeli. daha önce eşimin anneannesi vefat ettiğinde yine küs olmamıza rağmen gittim bana kalsa buna da giderdim ama orada eşime ne dediler de eşim gelme dedi bunu bilemiyoruz.
eşim de biliyordu ailesinin laf sayacağını o yüzden gelme dedi eğer gitseydim yengemin işittiği lafları ben işitecektim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…