takıntı yaptım

O zaman sende hayırlı olsun telefonu beklemeyeceksin. Sen nasıl tepki alırım diye cenazeye gitmedim gidenlerde tepki aldı diyorsun. Belliki onlarda aramaya konuşmaya çekiniyorlar ki demiş kv ararım açmaz vs. Hadi diyelim bunlar bahane aramak istememiş olabilir. Ya tum bağını koparıp hiç bir zaman görüşmeyeceksin yada bebeğin doğumu vesile olur fazla yüz göz olmadan görüşürsun.

ben aramalarını istemiyorum ama eşim görsün istiyorum. görsün ki anlasın bir şeyleri.
benim zaten seslerini duymaya yüzlerini görmeye tahammülüm yok.

biz o sorunları yaşarken kp değil de anneme bir şey olsaydı benim ailemden kimse eşimi suçlamazdı, biz her şeyin Allahtan geldiğinin bilincindeyiz veya gencecik bir insanın omuzlarına bu yük yüklenmez bunun bilincindeyiz.

Yaparlarsa bu da onların ayıbı olurdu. Eşini yalnız birakmamaliydin.

Uzun bir süre geçmiş zaten işte. Ben sen yaptın demedim ki ayrıca. Ama kv ile görümcelerin böyle düşünmesi normal acıyla dedim. Arkasındayim. Hamilesin, ben de hamileyim biliyorum ne kadar hassas olduğunu şu donem. Artacak daha da. Ama eşine bu kadar yüklenme derim. Gelip görsünler hiçbir şey olmaz. Üç günlük dünya.

ben eşimi gördüm elimden geldiğince destek oldum ama ev dışında.

yok yanlış anlaşılma olmasın ben kötü bir şey dediniz demedim :) sadece araştırmalarımı söyledim.

bir tarafım onlar seni böyle bir şeyden mahrum ettiler baba dediğin insanın cenazesine kabul edilmedin onlarda bebek görmekten mahrum kalsınlar diyor.
diğer tarafım kızım saçmalama kötüyle kötü olunmaz diyor..

canım benım, kendinde söylemişsin takıntı haline getirdim diye.. bırak hamileliğinin tadını çıkar.. ne kadar çok beklediniz bu bebeği değer mi bu zamanlarını böyle takıntılarla doldurmaya.. herşey olacağına varır. ve bence akışına bırak ararlarsa ararlar, aramazlarsa da aramazlar boşver ne yaparlarsa kendilerine.

Hem hastaneye hem de cenazeye gitmeliydiniz. Hatali davranmissiniz. Mutlulugunuzu paylasmaya gelene gelme denmez. Esiniz tarafindan gelmek isteyen olursa buyur edin gelsinler.

canım benım, kendinde söylemişsin takıntı haline getirdim diye.. bırak hamileliğinin tadını çıkar.. ne kadar çok beklediniz bu bebeği değer mi bu zamanlarını böyle takıntılarla doldurmaya.. herşey olacağına varır. ve bence akışına bırak ararlarsa ararlar, aramazlarsa da aramazlar boşver ne yaparlarsa kendilerine.

aramasınlar dostum ben zaten onların aramayacağını biliyorum ama devamında da bana bu kadar laf saymışlarken kalkıp gelmesinler istiyorum. bir de kendime kızıyorum neden bu kadar kötü düşünüyorsun bırak kötüyle kötü olma diye.

günaydınlar efendim herkese

şimdi kızım delirdin mi daha aylar var Allah ne gösterir dur bi hele demeyin çünkü bende biliyorum aylar olduğunu :)

sevgili derttaşlarım ben hamileyim 2 hafta falan oldu öğreneli 2,5 yıldır uğraşıyorduk şükür sonunda Allah nasip etti inşallah kucağımıza da sağlıklı hayırlı bir şekilde alabiliriz.

hanımlar derdim eşimin ailesi, hemen bir özet geçeyim;

belki bir ihtimal o kara dönemimi hatırlayanlar olur, ben, eşim, anne ve babası doğu turuna çıkıp benim böcek korkum yüzünden kavga edip küstük biz eşimle ayrılık noktasına geldik ve ben kesin olarak gözden çıkarmıştım adliyeye gidip gerekli işlemleri yaparken eşim yalvar yakar durdurup söz veriyorum bir daha böyle şeyler yaşamayacaksın demişti.
biz eşimle barıştıktan sonra ben daha kendi evime geçmeden ailemle istanbul gezmesine gitmiştim ve oradayken eşim kp kalp krizi geçirdiğini söyledi bi 10-15 defa yanında olmak istiyorum dedim hepsinde gelme biri burada sana bir şey der benim canım sıkılır dedi ve beni hastaneye kabul etmedi. daha sonra kp vefat etti geleyim bak seni yalnız bırakmak beni üzüyor dedim gelinlerce annem ve ablalarım 3 kişiler onlar birbirine destek olur sen yalnız kalırsın yanında olmayacağım koruyamam seni gelme dedi. e bende zaten korkuyorum gitmedim o süre içerisinde sabah veya akşam eşimin yanına gidip evden uzak bir yerde 5 dk görüyor işe geçiyordum.
baş sağlığına giden çok bilmiş dayım ve yengeme görümcelerimden birisi "ne yüzle geldin bizim babamız gelinlerce yüzünden öldü bilseydik hoş geldin bile demezdik" demiş yengem de bizi onlar göndermedi benim bir şeyden haberim yok demiş ki gerçekten sorunlardan kimsenin haberi yok dayımlar insanlık namına gittiler.
devamında tabi ki kabul edilmedi biz böyle bir şey demedik denildi ama insanlar bizim sorunlarımızdan habersizken nasıl böyle bir yalan uydurabilir?

şimdi gelelim asıl soruna, dediğim gibi 2 hafta oldu öğreneli hamileliğimi ve tabi ki eş ailesinden arayan soran aman sana da hayırlı olsun diyen olmadı. bende eşime bak canım senin ailenden ben bir hayırlı olsun mesajı dahi almadım anasını sevmeyen çocuğunu da sevmez o yüzden doğumuma gelmelerini asla istemiyorum dedim sevgili eşimde annem hasta falan filan diye sıraladı neymiş annesi arayacakmış vakit bulamamış ararsa açmam diye korkmuş bla bla bla... bahane yani :)
aramalarını istemiyorum yanlış anlaşılma olmasın ama kuyruğundan tutacağım bahaneler arıyorum bende.

bir de ben babamı çok küçükken kaybettim kp baba demek istemedim zorla dedirttiler benim için çok zordu ama bir şekilde baba dedim baba yerine koydum. baba dediğim bir insanın ölümünden sorumlu tutulmak, cenazesine gidememek bana çok koydu, çok üzüldüm. her ailede kavga olur illa birinin ölümünden kavga ettiği kişiler mi sorumlu tutulacak?

neyse ben bu eş ailesinin gelmesini istemiyorum 8 ay sonra :KK70::KK70: sizce kötülük mü etmiş olurum? babaannesi ve halaları bunca şeye rağmen gelmeliler mi?

gece gündüz aklımda bu var en azından sizden bir fikir alayım kafam rahatlasın.

GÜNCELLEME: hanımlar yorum yaparken şunu anlamanızı isterim, ben gitmemek için bahane üretmedim bana göre gidilmeli ama eşim ailesini tanıdığı için bana laf sayacaklarını biliyordu ve evliliğimiz zaten çalkantılı olduğu için gelme biri bir şey der üzülürüm dedi.
Eşine hayırlı olsun demişlerdir muhtemelen, zaten haber verdiğinde konuşmuşlardır. Aranız bozuksa seni aramamaları çok normal geldi.

ben eşimi gördüm elimden geldiğince destek oldum ama ev dışında.

yok yanlış anlaşılma olmasın ben kötü bir şey dediniz demedim :) sadece araştırmalarımı söyledim.

bir tarafım onlar seni böyle bir şeyden mahrum ettiler baba dediğin insanın cenazesine kabul edilmedin onlarda bebek görmekten mahrum kalsınlar diyor.
diğer tarafım kızım saçmalama kötüyle kötü olunmaz diyor..
Bence kendini diğer tarafın söylemine ikna etmelisin. Hem belki eşin kendi gelme dedi uğraşmak istemedi sorun çıkar diye. Onlar gelme dememiştir belki.

Hem hastaneye hem de cenazeye gitmeliydiniz. Hatali davranmissiniz. Mutlulugunuzu paylasmaya gelene gelme denmez. Esiniz tarafindan gelmek isteyen olursa buyur edin gelsinler.

bana göre de gidilmeli ama gidene de laf sayılmamalı. o kadar insanın içinde bana babamız senin yüzünden öldü deselerdi ne yapardım bilmiyorum çok zor bir durum. ölümlü dünya ve ailelerinde kalp krizi genetik.

gelip tepeden tepeden bakacaklar çok gerileceğim ama herkes bırak gelsinler dedi bu 8 ay içerisinde kendimi buna hazırlayabilirim umarım

Bence kendini diğer tarafın söylemine ikna etmelisin. Hem belki eşin kendi gelme dedi uğraşmak istemedi sorun çıkar diye. Onlar gelme dememiştir belki.

belki de dememişlerdir ama ortada bir laf sayma durumu da var. size mi dedim bilmiyorum ama bi yorumuma yazmıştım aynı şey bizim başımıza gelseydi benim ailem eşimi suçlamazdı. sonuçta ölümlü dünya hepimiz öleceğiz.

asıl canımı sıkan ne biliyor musunuz? mesela geçen gün büyük bir kaza geçirdik benim ailem hemen geldi hastaneye gittik eşimin ailesi gelmedi bile bu beni ilgilendirmez devamında arabamız kötü olduğu için annemlere gittik eşim annesiyle konuştu gelip bana annem seninle konuşmak istedi ama gibi bir cümle kurdu yani eşime hep biz olumluyuz senin karın olumsuz mesajı veriyorlar.
annem seni arayacaktı ama açmazsın diye aramadı. ben bugüne kadar tek saygısızlık yapmadım eşimde bunu söylüyor ama nedense bana canavarmışım gibi davranıyorlar

belki de dememişlerdir ama ortada bir laf sayma durumu da var. size mi dedim bilmiyorum ama bi yorumuma yazmıştım aynı şey bizim başımıza gelseydi benim ailem eşimi suçlamazdı. sonuçta ölümlü dünya hepimiz öleceğiz.

asıl canımı sıkan ne biliyor musunuz? mesela geçen gün büyük bir kaza geçirdik benim ailem hemen geldi hastaneye gittik eşimin ailesi gelmedi bile bu beni ilgilendirmez devamında arabamız kötü olduğu için annemlere gittik eşim annesiyle konuştu gelip bana annem seninle konuşmak istedi ama gibi bir cümle kurdu yani eşime hep biz olumluyuz senin karın olumsuz mesajı veriyorlar.
annem seni arayacaktı ama açmazsın diye aramadı. ben bugüne kadar tek saygısızlık yapmadım eşimde bunu söylüyor ama nedense bana canavarmışım gibi davranıyorlar
Ailenin suçlayıp suclamayacagini bilemezsin bence. Çünkü diyorum ya normal bir durum değil, acıyla insan her saçmalığı yapar. Ha devamlı arayacaktik ama açmaz diye aramadik diyorlarsa ve eşin gelip bunu söylüyorsa o da yanlış yapıyor. Annesine bir arayın bakalım acmaz ya da ters konuşursa bana söyleyin desin. Belki annesi hiç öyle bir şey demiyor da eşin daha fazla kinlenme diye aslında aramak istiyor diye yalan söylüyor.

aramasınlar dostum ben zaten onların aramayacağını biliyorum ama devamında da bana bu kadar laf saymışlarken kalkıp gelmesinler istiyorum. bir de kendime kızıyorum neden bu kadar kötü düşünüyorsun bırak kötüyle kötü olma diye.
Oyumu ıkıncıden yana kullanıyorum bebişim:KK56:

günaydınlar efendim herkese

şimdi kızım delirdin mi daha aylar var Allah ne gösterir dur bi hele demeyin çünkü bende biliyorum aylar olduğunu :)

sevgili derttaşlarım ben hamileyim 2 hafta falan oldu öğreneli 2,5 yıldır uğraşıyorduk şükür sonunda Allah nasip etti inşallah kucağımıza da sağlıklı hayırlı bir şekilde alabiliriz.

hanımlar derdim eşimin ailesi, hemen bir özet geçeyim;

belki bir ihtimal o kara dönemimi hatırlayanlar olur, ben, eşim, anne ve babası doğu turuna çıkıp benim böcek korkum yüzünden kavga edip küstük biz eşimle ayrılık noktasına geldik ve ben kesin olarak gözden çıkarmıştım adliyeye gidip gerekli işlemleri yaparken eşim yalvar yakar durdurup söz veriyorum bir daha böyle şeyler yaşamayacaksın demişti.
biz eşimle barıştıktan sonra ben daha kendi evime geçmeden ailemle istanbul gezmesine gitmiştim ve oradayken eşim kp kalp krizi geçirdiğini söyledi bi 10-15 defa yanında olmak istiyorum dedim hepsinde gelme biri burada sana bir şey der benim canım sıkılır dedi ve beni hastaneye kabul etmedi. daha sonra kp vefat etti geleyim bak seni yalnız bırakmak beni üzüyor dedim gelinlerce annem ve ablalarım 3 kişiler onlar birbirine destek olur sen yalnız kalırsın yanında olmayacağım koruyamam seni gelme dedi. e bende zaten korkuyorum gitmedim o süre içerisinde sabah veya akşam eşimin yanına gidip evden uzak bir yerde 5 dk görüyor işe geçiyordum.
baş sağlığına giden çok bilmiş dayım ve yengeme görümcelerimden birisi "ne yüzle geldin bizim babamız gelinlerce yüzünden öldü bilseydik hoş geldin bile demezdik" demiş yengem de bizi onlar göndermedi benim bir şeyden haberim yok demiş ki gerçekten sorunlardan kimsenin haberi yok dayımlar insanlık namına gittiler.
devamında tabi ki kabul edilmedi biz böyle bir şey demedik denildi ama insanlar bizim sorunlarımızdan habersizken nasıl böyle bir yalan uydurabilir?

şimdi gelelim asıl soruna, dediğim gibi 2 hafta oldu öğreneli hamileliğimi ve tabi ki eş ailesinden arayan soran aman sana da hayırlı olsun diyen olmadı. bende eşime bak canım senin ailenden ben bir hayırlı olsun mesajı dahi almadım anasını sevmeyen çocuğunu da sevmez o yüzden doğumuma gelmelerini asla istemiyorum dedim sevgili eşimde annem hasta falan filan diye sıraladı neymiş annesi arayacakmış vakit bulamamış ararsa açmam diye korkmuş bla bla bla... bahane yani :)
aramalarını istemiyorum yanlış anlaşılma olmasın ama kuyruğundan tutacağım bahaneler arıyorum bende.

bir de ben babamı çok küçükken kaybettim kp baba demek istemedim zorla dedirttiler benim için çok zordu ama bir şekilde baba dedim baba yerine koydum. baba dediğim bir insanın ölümünden sorumlu tutulmak, cenazesine gidememek bana çok koydu, çok üzüldüm. her ailede kavga olur illa birinin ölümünden kavga ettiği kişiler mi sorumlu tutulacak?

neyse ben bu eş ailesinin gelmesini istemiyorum 8 ay sonra :KK70::KK70: sizce kötülük mü etmiş olurum? babaannesi ve halaları bunca şeye rağmen gelmeliler mi?

gece gündüz aklımda bu var en azından sizden bir fikir alayım kafam rahatlasın.

GÜNCELLEME: hanımlar yorum yaparken şunu anlamanızı isterim, ben gitmemek için bahane üretmedim bana göre gidilmeli ama eşim ailesini tanıdığı için bana laf sayacaklarını biliyordu ve evliliğimiz zaten çalkantılı olduğu için gelme biri bir şey der üzülürüm dedi.
Burda en başta 1.si esiniz de var hata sonra sizde bı erkek her ne sebep olursa olsun en kötü gününde eşini yaninda ister ama esiniz kendi babasının cenazesini bırak sizun gelip gelmeme hesapinu yapmış .Allah kimseye yaşatmasın aynı şey benim eşim yapsın benden önce kendi ailem yakamdan tutar götürür sen gelinsin ayrı gayrı iş yapma diye hiç kusura bakmayın ama sizde bunu fırsat bilmissiniZ.su yazdiklariniza bakınca aklıma eltim geldi. Kötü olmak için elinden geleni yapıyor .iyi olmak için hiç bir çaba yok.

Bence noldu biliyomusunuz kp öldügünde ortam cok gergindi herkes eşinin Üstüne geldi bence senin karın yüzünden öldü babamız diye. O yüzden eşin Istemedi.

Çok yüz göz olmuşsun, bu kadar hayatının merkezine koyma şu eş ailesini, nedir yani, sen eşini tanıdın hayatına onlar o şekilde girdi, sen eşinle anlaştın, onlarla anlaşmak zorunda değilsin, seni sevmek zorunda da değiller, insanlar seni sevmek zorunda değil bunu kabul et, hep değersizlik duygusundan bunlar.
Gidecektin, insanlık namına, senin yüzünden bile deseler ben eşime destek olmaya geldim bu acı günde yaptığın hoş mu der geçerdin.

Hele bi doğur önce ondan sonra bunun tantanasini yaparsın.
Adam zaten babasını kaybetmiş acı dediğimiz şey cat diye geçmez kötü de olsa iyi de olsa illa ki torunlarını görmeye gelecekler..
Senin kanın senin evladın am onlarında torunu...
Sevmiyor olabilirsin sevmek zorunda da değilsin aynı şekilde karşı tarafta öyle fazla muhattap olunmaz fazla yanyana durulmaz öyle öyle geçer gider bazı şeyler..
Ama şimdiden gitme kocanın üstüne kaybı olan sen olursun arkadaşım

eşime çok üzülüyorum Allah var arada kaldı.

ben giderdim bakın, daha önce de küstüğümüz bir dönem eşimin anneannesi vefat etti küslük falan dinlemeyip gittim küs olmamıza rağmen yanlarında oldum bana göre bu tür durumlarda küslükler bitmeli ama gitseydim yengeme sayılan laflar bana sayılacaktı.
Olsun saysınlar,saldırsınlar öyle bir durumda kimse suçlu "gelinlerce" demeyecekti.. Kaynvalideni görümceni suçlayacaklardı.. Kriz yönetimini pek bilmiyor gibisiniz eşiniz ile birlikte.. Düşünün kavgalısınz onun değil sizin babanızdı o an vefat eden ve sizi kimse aramadı gelmedi yanınıza.. ne yapacaktınız aman kavgalıyız zaten diyip hoş mu görecektiniz yoksa iyice kinlenecek miydiniz ? Ki bu durum hamileyim arayan yok demenizden belli.. Ben olsam bende aramazdım..Ölüm ile doğum birbirinden çok farklı şeyler.. Birinde bir can gidiyor birinde bir can dünyaya geliyor birisi hüzün birisi mutluluk.. Herşeye rağmen cenazeye gidip gerekirse ne olursa olsun aileyiz diyerek yanlarında olmanız gerekirdi 😒😒😒 Olan olmuş geri dönmeye gerek yok.. Torunlarını ve yienlerihi görmelerini engellemeniz saçma olur hiçç değilse eşin için bunu yapmaa.. Bir yerden sonra bunalıp evde bile huzursuzluk olmaya başlar sonra..

Back
X