Takkeli başörtülü anaokulu!

Benim kimsenin kıyafetiyle problemim yok. İnsalar gördüm üzerinde elbisesi yoktu, elbiseler gördüm içinde insan yoktu. Ve sokaklarda bir sürü yürüyen elbise görüyorum. Ne giydiğinin veya giymediğinin önemi yok. İyi insan olup olmadığının önemi var.
Benim problemim din tüccarlarıyla. Ispanak pırasa fiyatına uydurma din satıyorlar.

Son düzenleme:
daimi takıyorsa bi ihtimal haklısınız ama o çocuk bundan yaralanmıyordur çevresindeki herkes onun taktığını taktığı için ..ama sadece aile istediği için bencilce kapanıyorsa sonuna kadar haklısınız..ve şöyle bir durum var çok samimiyetle söylüyorum bunu gerçekten isteyen sabiler var..annesinden ablasından teyzesinden komşusunun kzıından özenip..hani bizlerin annelerinin topuklu ayakkabılarına rujlarına özendiğimiz gibi..ben istanbulu pek bilmem orda doğmama rağmen fakat bahsettiğiniz kesim sanırım ismailağa cemaati oluyor..yalnız uygun koşullarda bir kız çocuğu adet olduğunda kapanmalıdır inancımıza göree..ben tee 27 de kapandım neden yasaktı camiye giremezdik kuranı bilmezdik bu yaşltan sonra inanın öğrenmesi ve uygulaması çok zor içimizden geldiği halde..bence herkes dilediğince yaşasın özgür olsun kimse rahatsız olmasın..bakın yukardaki arkadaşın görüşü çok mu normal çok mu iyi..nasıl bir ön yargı mevcut.

Hiç anlamam tarikat işlerinden ondan sordum yani...

Amine Fatihte oyle degil iste ben okula gitmeden carsafa sokulan kiz cocuklari gördüm. Benim aklim almiyor bunu ve inan cok yadirgiyorum. Sebebini anlamiyorum
sebebi o tarikatın düşünce tarzı..4..5 yaşındaki çocuğa bu tarz giyim tarzı uygulayamaz..meb nbunu ister akp isterde başka prti olsun anaokulunaörtül çocuk sokamaz..psikolojik olarak uygun değil çünki ...çouk irade sahibi değil..anne baba bu konuda direteez..meb..bu tarz anaokulu lsa dahi o yaşaki çocuğa örtü uygulaması yapamaz..

Allah aşkına Gülay sen bu politikaları biliyorsun ..sattıkları yerler hangi semtler..nşantaşıı,taksimmi...hayır.....orada zengin kesimülkenin aydınlar:)oturdukları yerden akam kesen takımları:)oturur..
esenyut,Ümraniye vb gibi varoşun haki olduu tüm bölgelerde doyasıya istismar yaparsın..halk her şeye aç çünki..fakir bir ailenin..3..4 daha fazla çocuğ var para yok eğtim yok..

eğer ki anlatmaya çalıştığınız şey din tüccarlığı ise istanbulun göbeğindeki vanda görev yaparken dahi gördüm misyonerlik faaliyetleri gibi çok ama çok haklı olabilirsiniz..fakat kabul edelim ilk ifadeleriniz bu fikri savunan ifadeler değildi..bangır bangır din adı altında siyasete carta curta bende karşıyım fakat Türk milleti kuranla cahil kalıyor tabirini asla kabul edemem.Kur-anı Kerim ilmi ve bilmin ışığıyla ilerleyebiliriz (inanıyorsak)bakın İslamiyet dışı ülkelerin tamamı dinlerini önder alarak bilmin ışığında ilerliyorlar ve bunu göğüslerini gere gere ifade edebiliyorlar..Kur-andan korkmayalım..Bilmi de asla boşlamayalım..saygılarımla.

Ben de 27 de kapandim. Kucukken kapanmayi isteseler de aileleri bence karsi cikmali tabi bu benim dusuncem. Nitekim gorumcem ilkokulda illa kapancam diyen kizina izin vermemisti. Simdi iyiki vermemissin anne cok mutsuz olurdum diyoe. Cocuk bunlar. Hele bes yas benim kizim 3 yasinda hala bebek bana gore 5 yasinda da oyle olur sanırım. Yani inan anlamadigim icin yadirgamamam mumkun degil.

Benim ailem beni o yasimda kapatsa vallahi nefret dolu olurdum. Kendim istedim bilerek kapandim ortumu cok seviyorum. Benim icin normali bu. Tabi yadirgiyorum diye gidip hesap sormuyorum laf söylemiyorum sadece bana yanlis geliyor

ben donanımsız tartışmaya karşıyım arkadşım.

iyide bundan şu çıkar o zaman yoga bale bilmem ne ilgi alanım olmadığı için pekte bilmiyorum
mademki o yaştaki çocuk bunlara karar veremiyorsa bu tarz kurslarda yasaklansın
çünkü yoga aynı zamanda Türk milletine yutturulmaya çalışılan bi tapınma şeklidir nirvanaya ulaşmak gibi

artı eğitimde 0*6 yaş çok önemli bunda hem fikiriz dimi
sen 5.sınıfta dilim dönmedi diyorsun kritik dönemi atlamışın birazda ondan
velhasıl yaş sınırının kalkması bu durumun aynı zamanda resmileşmesi demek bu herkesin yararına

çünkü bu yaş sınırı varkende yapılıyormuştur bu icraatler mutlaka
bazılara gerçekten hak yoluyla hakkıyla
bazıları ise tarikat kisvesi altında farklı bilinci çocuklara aşılayarak
çünkü inananları bu şekilde kandırmak moda olmuş
ama müslüman uyanık olacak bi ısırıldığı yerden 2.kez ısırılmayacak
okuyacak araştıracak kanmayacak

ancak 98 yılı ülkeyi öyle derinden sarstıki
unutulmaz kimse unutmaz o günleri

devam etseydi şimdiki halimizi düşünemiyorum bile
neyse çıkmam lazım hoşcakalın

yooo aşırılık hakimse tabiki rahatsız olunulur bende 27 de kapandım ama babam gene karşı çıktı olaki belki istikrarlı olamam tamamen hissetmemi istedi ve de çok haklıydı ama kur an kursuna giderken ablalarına hocalarına kolu komşuya özenerek kapanıyolarsa rahatsız olunmamalı değil mi? ha az öncede dedim bahsettiğin kesmi tv lerde az çok görüyorum onlar fazla aşırı ama öyle mutluluarsa sağı solu harala gürele karıştırıp yıkmıyorlarsa bence hoşgörü / tevazu içinde yaşanabilir.

canım arkadaşım..inan kuranı kerimi Türkçeden okuyayıp birşeyler öğreneyim hayatıma bir yön ışık olsun diyen okadar az insan varki...
onedenle kuranı kerimin ışığından faydalanmamız zor ülkece..
bizde bilmeden tekrar yapmak dersen o var..10.000 defa bir kere anlamını bilmeden yasin okumuş çok arkadaşım vardır

baledeki tayt modeli çok teşhir edici değil mi 4-5 yaşında da olsa sabilerimiz aynı subyandaki evlatlar gibi.

Bunun semti memti olduğunu düşünmüyrum. Ki bu ülkede başbakanlık yapan bir adam medyuma gittiyse gerisini sen hesapla.
Tabii fazla çocuk yapalım işgücü ucuzlasın madenlerde daha çok işçi ölsün.

e bunda da haklısın kesinlikle ..maalesef acı gerçek..işte zamanında yolumuzdan saptığımız için bunların hepsi keşke harf inkılabı yapıldığında artı parantezde eski sistem kalsaymış belki iki dilli ve okuduğu kur-anı anlayan bir millet olurduk..
bende önce Türkçesinin okunması gerektiğine inanıyorum kesinlikle anlamazsan ne anlamı var ki..dini doğru yaşamak gerekli kesinlikle.

Bunun semti memti olduğunu düşünmüyrum. Ki bu ülkede başbakanlık yapan bir adam medyuma gittiyse gerisini sen hesapla.
Tabii fazla çocuk yapalım işgücü ucuzlasın madenlerde daha çok işçi ölsün.
Gülay yazarken neye dayanarak yazıyorsun ?gerçekten biraz kaynakça verirsen bilmediğimiz mevzuları öğrenmiş olacağız arkadaşım..bir de ne yazdığın anlaşılmıyor sorulara da gereken cevapları vermiyorsun.

Siyasete dinin alet edilmesi daha bir mide bulandırıcı. ''Bize oy vermeyen patates dinindendir.'' diye bu ülkede propaganda yapıldı. Milletin bir kısmı da cenneten tapu alayım diye oy verdi.
Kuran'ı anlamadan okumak Allah'a isyandır diye düşünüyorum. Ayet var arayan arar bulur. ''Bu kitabı iyi anlaşılsın diye indirdik'' Sonra der ki ''Apaçık ayetlerimizden anlamazmısınız?''

Zaten oyle yasiyoruz. Gidip sen bu çocuğun basini nasil kapatirsin diye hesap sormuyorum.

o zaman bu çok sakıncalıydı belkide tarikatler daha katıydı buu bilemiyorum..hrf inkılabı gerekli görülmese yapılmazdı..kimse cumhuriyete,Atatürke bahanebulmasın..bizi yobazlardan..düşmanlardan kurtardı hayatını bu yolda feda etti..tüm hayatı savaşla geçti tüm mal varlığını devlete bağışladı..insanarda tarikat vb.nin kurbanı olmasın..evde türkçesiden versin çocuğunun eline okutsun..
kadınlar ne yapıyor gidiyor tarikat sohbetlerine bir çoğunda cumhuriyet şöyle kötü böyle kötü..bir sürü dayatmacı fikirleri dinleyip evlerine geliyorlar.

peki bu mevzudaki konumunu çözemedim konuyla ilgili tartıştığına emin misin? neyse çünkü yorumlarınla tartışma çıkaracak gibi duruyorsun ..topikten direkt ayrılıyorum ..samimiyetle tartışmaya gelmiştim.din kur-an pazarlama cennet tapu anahtarlarına ezbere giriş yaptın.

tarikatlarda Cumhuriyet kötüleniyor yargısında kesinsin sanırım..yine bu konu gider yine ezbere görüşler var..hanımkeleşimi getir arkadaşa sor ben kim olduğu mu yazdım..vatan ocağı peygamber kucağıdır..Bayrak vatan zaten iki gün önce suruçta gitti eğer görüyorsanız maalesef..ama bilemedim Atatürke bahane bulduğumu nerden çıkardın..sapacağı malumdu ama seviyesi düzgün gidiyor diye girdiğim siyasi mevzu yine Allah Atatürk vatan muhabbetine döndü..gerçekten şaşırdım
size iyi yorumlamalar..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…