tam her şey yoluna giriyor derken

bence eşin kötü biri değil.
enişten densizlik yapmış hem sana hem eşine sesini çıkarmamış adamcağız.
misal bana eşimin eniştesi öyle dese gitmem bir daha. kaldı ki nereye giderseniz onları da götürüyorsunuz, maddi ve manevi yardımcı oluyorsunuz.
bence ablanla mesafeli ol biraz. şımarmış ablan..
eşine gelince bağırıp , çağırma zira ortada sinir kirizi geçirecek bişey de yokmuş. görümceyi kıskanmak da yersiz.
belki onun desteğe ihtiyacı var ablan gibi. o da kardeşini pohpohlayarak destekliyor.. eğer seni aşağılıyorsa görümceni katmadan bireysel olarak sıkıntını dile getir. ortada öyle bişey de yoksa problem çıkarmayın bence boş yere huzurunuz kaçar.

canım ne de güzel yazmışssın. Ama kendimi tutamıyorum işte çoğu zaman eşime karşı
Eşim gerçekten yardımsever bir insan ablamların veya başa birinin neyi olursa olsun gece gündüz demez koşar..
Enişteme gelince ablama asla bişey diyemez korkar yani ablamdan

İki konu birbirini bu kadar tamamlayabilirdi anca... İlk durumda sen kardeşlik ilişkinize sığınmak istiyorsun ablanla ikinci durumda eşinin kardeşlik ilişkisine sığınmasını istemiyorsun kardeşiyle. Haksızsın...

hayır kardeşine istedği şekilde yardım etsin ben demem bişey ama benden ön planda tutuyor çoğu zaman

Siz ablaniza laf sokmussunuz o da cevabini vermis.

Birşey söylim mi görümcenle senin aranda ki dengeyi kuramamış kocan, kardeşini pış pışlıyor sana gelince dobra dobra dökülüyor. Yaptığı yanlış
Daha sakin söyleyin anlatın ona bu durumu. İster istemez etkileniyorsunuz

aynen bu şekilde...şuan konuşmuyor benle, sakin anlattığım zaman bana sen fesatsın diyor

aynen bu şekilde...şuan konuşmuyor benle, sakin anlattığım zaman bana sen fesatsın diyor

Yahu duymak istediginiz sey olunca nasil da alkis kiyamet oluyor. Biraz özelestiri ya.

Iki konuda da haksizsiniz. Hele krizlere girecek kadar sinirlenmek falan cok garip. Esiniz artik size fesat bile demis. Belki de haklilik payi vardir adamin.

eşinle ilişkide üçüncü kişiyi araya sokmadan konuş. kardeşine böyle diyorsun bana böyle deme. kardeşini katmadan konuş. adamlara böyle yapınca algiladiklari şey; "eşim kardeşime davrandığım gibi davranıp ilgi göstereyim" değil de, "kardeşimi sevmiyor, onu kıskanıyor"u algılıyor. Erkekler düz mantık. aslında sen ilkini anlamasini istiyorsun. o zaman direk ilgi göster oflama demelisin.

ilk konuda da ablan hakli biraz. alınmış. laf ona gitmiş. dert edilecek birşey yok ama. siz söylemiş ablanız söylemiş konu kapanmış. enişten böyle gereksiz espiri yapıyorsa gül geç.

Eşinizle aranızdaki durumlar normalde nasıl bilemiyorm,geçmişte ne birikmiş içinizde.. ama hani diyorsunuz ya,kime nasıl davranacağımı şaşırdm diye.. mallesef çok yorucu bişey. Sanırım aileniz küçüklükten itibaren ablanıza çok taviz vermiş. Belki okumadı falan o yüzden ezik hissetmesin diye mi düşündüler ki.. bilemedm.. ama eskiyle alakalı bence.. alttan alınmış hep ve böyle insanlar herkesten aynı ilgiyi beklerler.. ablanızın alınması kendini ezik hissetmesinden kaynaklı,sizlik bişey yok.. görümce meselesi de benzer geldi bana. Eşinizin ailesi görümcenizi eşinize emanet etmiş gibiyse abilik hissiyatıyla dengeyi bulamıyor gibi geldi.. size nacizane tavsiyem,kimseye kötü söz söylememeye çalışın ama sözlerinize alınanı da hiiiiç takmayın.. 2 küser sonra kendileri barışır. Siz kırmayaym dedikçe bazıları ısrarla şımarıyor,nazlanıyor . Kimsenin nazını çekmeyin

Canım, sorunlar konuşarak çözülür. Bu üzüntünü dile getirmelisin, ablana da, eşine de.
Abla kardeş arası ayrı bir mevzu, ben de ablayım. Sizin aranızda nasıl bir iletişim var bilmiyorum ama ablan, kendi özel hayatında yaşadığı olumsuzluklar sebebiyle kıskançlığı abartmış anladığım kadarıyla. Aranızda kaç yaş var?

Eşin ile konuşma şeklin yanlış canım. Kutuplaştırıcı - uzaklaştırıcı konuşuyorsun eğer yazdığın şeyleri söylüyorsan adamcağıza. Konuşmalarının altında eşine verdiğin mesaj: "Senin için kardeşin mi daha öncelikli-ben mi?"
Sakın bunu yapma :) Empati yapabilmesi için, hep toplayıcı konuş, bölücü değil. Konuşurken dokun, gözünün içine bak, eşinin kardeşinden sen de övgüyle bahset ara ara ki ısındır bi. Biraz taktik

Sonra ufak ufak sokul, tatlı dille. "Beni üzgün görmeye dayanamazsın sen, biliyorum. Çünkü biz birbirini çok seven bir çiftiz" vs gibisinden başla konuşmalarına. Toplaya toplaya...

Dediklerinizi uygulayacağım kızlar çok sağolun gerçekten...
biraz kinci eşim var.. dün gece eve geldiğinde sarıldım özür diledim bana ısınmam lazım dediklerin aklıma geliyor dedi

Ablamla normalde çok iyiyizdir bu sorunları dışında.. aramızda 3 yaş var. Kendisi okumuş aklı başında biri..Eşini bile insanların yanında azarlar..

Ablamla normalde çok iyiyizdir bu sorunları dışında.. aramızda 3 yaş var. Kendisi okumuş aklı başında biri..Eşini bile insanların yanında azarlar..

Başkalarının yanında değil eşini, çocuğunu azarlamak bile hoş değil. Ablanın böyle bir huyu varmış madem, o kendisi ile eşinin sorunu. Sen üzüldüğün noktaları konuşabilirsin ablanla. Belki canı başka bi şeye sıkkındı. Problem olacağını sanmam. Abla kardeş arası çözülür gider.

Enişte şakaları konusunda da, ne bileyim erkekler kadınlara göre daha düz oluyor. İstisnaları elbet vardır ama, yaptıkları şakanın başka ne anlamlara gelebileceğini tahlil edemeyebiliyorlar. Art niyetli bir şaka değildir bence, yine de sen bilirsin. Art niyetli olduğunu düşünüyorsan biraz mesafe koyarsın eniştene. Art niyetli değil diyorsan da gül geç :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…