Tam şuan tıp fakültesi kazansanız gider miydiniz?

Huzurkovalayankus

Üye
Kayıtlı Üye
5 Kasım 2024
100
129
18
Kızlar beni farklı konulardan, yorumlarımdan görmüşsünüzdür belki. Ben farklı bir bölümü bitirmiş yüksek lisansını yapan hobileriyle uğraşan bir insanım. Okuduğum bölüm ve alanımın detaylarına girmek istemiyorum ama kısaca analitik düşünme gerektiren zor bir bölüm. Yurtdışında gördüğü değeri de Türkiye'de gördüğünü söyleyemem. Bunun dışında okumayı yazmayı severim. Bu da Türkçe ve dil bilgisi konusunda gelişmeme olanak tanıdı. Normalde yeniden üniversite okuma gibi bir planım yoktu, ancak geçen yıl YKS için kayıtların açıldığını duyunca arkadaşlarımla öylesine girelim dedik, tercih yapmayı düşünmüyorduk. Kendi sınavlarımın da olduğu bir haftaydı sınav bu yüzden hiç çalışamadım. Yine de 30 bin civarı bir sıralama yaptım. Hatalarımın nerelerden geldiği daha sonra anladım ve o konularda farklı sorulara baktığımda hata yapmadığımı fark ettim. Bu da aklıma şu fikri getirdi, acaba bir dönem çalışıp bu sıralamayı 20 bin altına çekebilir miyim? Şuan yaşadığım şehirdeki tıp fakültelerini düşündüm. Bu durumda olsanız siz ne yapardınız?

Tıp okumayı neden istiyorsunuz? Zor ve uzun eğitimi var. Üstelik okul bittikten sonra da sevilmeden yapılacak bir iş değil. Eğer ben gerçekten doktor olmak istiyorum bu işi severek isteyerek yapacağım diyebiliyorsanız tabi ki çalışın tekrarsınava girin

Doktor olma hayaliniz varsa yapilmayacak sey degil ama girsem kazanirim diye okuyacaksaniz gerek yok. Egitimi agir ve zor, bu esnada nasıl gecineceksiniz?

Hadi maddi olarak zorlanmasaniz bile son senelerde hastanelerde kosusturacaksiniz, sonra mecburi hizmette iki yil gecireceksiniz, yapabilecek misiniz o yastan sonra (yaşı belli bir hayat duzeniniz olduğu için söylüyorum).

Uzmanliginizi almayip pratisyen mi kalacaksiniz?

Uzmanlik yaparim derseniz tekrar sinav sureci ve senelerce okuma kismi var. Ayrica uzmanlığınızı alirsaniz bu sefer uzmanlik sonrasi, daha da ileri yasta mecburiye gitmeniz gerekecek.

Ustelik sevmeden, istemeden, sirf kazandığınız icin yapılacak bir iş degil.

En buyuk hayaliniz buysa peşinden koşun, ama macera olsun diyorsaniz en azindan tıp düşünmeyin. Daha kisa surede bitirip hemen aktif calisabileceginiz baska bölüm tercih edin eger alan degistirmek istiyorsaniz.

Ben okurdum bana katacagi cok sey olacağını düşünürdüm ayrica mezun olunca yurtdisi icin daha saglam hayaller kurardim

Doktorluk sevilmeden yapılacak bir iş değil. Görüyoruz, bazıları hastaları bozarak konuşuyor ya da azarlıyor. Gerçekten sabrın var mı insanlara karşı, bence en önemlisi insan sevebilmek insanlara en zor anlarında yardım edebilmek. Eğer sabrınız ve sevginiz varsa neden olmasın.

Seneye gireceksiniz, 6 yıl okuyacaksınız. 7 yıl sonunda mezun olacaksınız, bunun sınavları vs de var. O zamana kadar geçiminizi nasıl sağlayacaksınız, tüm ömrünüzü okuyarak geçirmiş gibi hissetmeyecek misiniz üniversite+yüksek lisans+6 yıllık bölüm derken. Madem yapabiliyorum, o zaman yapayım motivasyonuyla 7 yılınızı verebilecek misiniz. Öylesine sınava girip bu sıralamayı yapan birinin iyi bir bölümden mezun olduğunu düşünüyorum. Bence kendi alanınızda devam etmelisiniz, 7yılda kendinize çok şey katabilirsiniz kendi alanınızda

Bu durumda olsanız siz ne yapardınız?
6 yıl zorlu bir eğitim sonrasında atama tus asistanlık vs derken yıllarınız gidecek, çalışma şartlarınız da maalesef zorlayıcı olacak, hayalinizse olabilir ama sırf derece yapmak için sınava girecekseniz gereksiz bence.

Kendi mesleğinizin yurt dışında bir değeri varmış, bugün düşünmeseniz de belki yarın cazip bir yurt dışı teklifi gelecek ve kaçırmak istemeyeceksiniz bilemezsiniz.

Kaç yaşında olduğuma bağlı 30 35 den sonra 6 yıl tıp artı tus uğraşamam.

Bölümünüz ne?
Bence aynı zamanda ne kadar istiyor oluşunuza da bağlı, tıp fakültesi sonrası sürecin nasıl işlediği hakkında pek de bilgim yok yanlışsam bilen arkadaşlar düzeltsin lütfen.
6 koca yıl ağır bir eğitimden geçiyorsunuz, ağır diyorum eskiden öyleydi dayanamayıp fakülteyi bırakan tanıdıklarım olmuştu, mezun oluyorsunuz ama tus olmadan branşınız olmuyor, tusa girmezseniz pratisyen hekim olarak devam ediyorsunuz sizi atıyorlar günde yüzlerce hastaya bakıyorsunuz bir de performans ölçümü denen bir şey çıkardılar galiba ona tabii oluyorsunuz, nöbetiydi sorun çıkaran hasta yakınlarıydı uğraşıp duruyorsunuz.
Tusa girseniz hop diye uzman olamıyorsunuz 5 seneydi galiba asistan olarak çalışmanız lazım, asistan ücretleri düşüktü sanki sonra zorunlu hizmet

Çok özveri isteyen meşakkatli bir meslek, tıp fakültesine girmeniz için mesleğe aşık olmanız lazım bana göre

Ben kendimden örnek verecek olursam tıp gibi yorucu bir şeye en genç, kanımın deli aktığı, merakımın ve öğrenme isteğimin pik noktası 20lerimin başında cesaret edebilirim. Maddi sorumluluk o yaşlarda ebeveynlerde oluyor çoğu zaman. Şuan açık üniye başladım onu bile çok sorguladım çalışırken sınavlar ders çalışma nasıl olacak diye? Çünkü artık tek sorumluluğum dersler değil şuan, aynı zamanda geçimim.

Haklısınız, ayrıca konu sahibi kendi bölümünün ülkemizde yurt dışındaki kadar değer görmediğini yazmış, belki tıp fakültesine yönelme sebebi bu’dur, doktor, hemşire, sağlık çalışanı arkadaşlar katılır katılmaz bilemem ama şu da var ki artık maalesef doktorluk mesleğinin de maddi manevi değerini yok ediyorlar, eskiden bir öğretmen bir doktor bir mühendis görünce insanlar hürmet ederdi saygı duyardı, şimdi öğretmenlere şiddet var, sağlık çalışanlarına şiddet var, bu ekonomik şartlarda aldıkları maaş da çalışma şartlarını da göz önüne alırsak tatminkar değil.
Size doktor muamelesi yapmıyorlar ki, dakikada kaç hasta baktığınızla ilgileniyorlar, eğer nöbet derdi olmasın, hasta bakma performansınıza bakılmasın daha rahat çalışma ortamı olsun diye işyeri hekimliği yapmayacaksanız tusa girmek şart oluyor bir yerde, tusa girerken branşınızı da neye göre belirleyeceksiniz parasal doyum mu mesleki doyum mu ? Tusa girdim bitti de diyemiyorsunuz, asistanlık yapacaksınız, bilmiyorum bilgisizce de yazıyor olabilirim ama ben şu an 20’li yaşlarda olsam beni bedensel ve psikolojik olarak bu kadar yoracak bir mesleğe yönelmezdim, hakikaten aşk duyman lazım bu mesleğe ama onu da köreltiyorlar bir süre sonra.

Daha yurtdışına açılabileceğim veya uluslararası çalışabileceğim bir meslek tercih ederdim, dünya artık çok başka bir boyuta geçti.

Konu sahibi kendi bilir gönlünden geçen meslek tıpsa okusun ama tek yurt dışına çıkabileceği bölüm tıp değil. Mühendislik, Lojistik işletme birçok bölüm var hatta artık tesisatçı, usta olarak kalifiye mesleklerinde önü açık tek şart sermaye ve dil olması. Mesela Dubai'de işçilik hitlilerin elinde çoğunluk.

Çalışır ve Kazanırdım.

Ben okumazdim, hem cok uzun ve zor, bir de uzmanligi dusunurseniz yillarca okumak gerek, hem de yurtdisi hayaliniz varsa denklik almak cok zor, bilgisayar veya yazilim muhendisligi cok daha kisa ve denklik almalari cok daha kolay.

Yani sıralama çok iyi 30 binden her bine çekebilirsiniz :)Hem de bu sefer çalışacağınızı söylüyorsunuz,istiyorsanız denemeye değer

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…