- 5 Kasım 2024
- 100
- 129
- 18
- Konu Sahibi Huzurkovalayankus
-
6 yıl zorlu bir eğitim sonrasında atama tus asistanlık vs derken yıllarınız gidecek, çalışma şartlarınız da maalesef zorlayıcı olacak, hayalinizse olabilir ama sırf derece yapmak için sınava girecekseniz gereksiz bence.Bu durumda olsanız siz ne yapardınız?
Bence aynı zamanda ne kadar istiyor oluşunuza da bağlı, tıp fakültesi sonrası sürecin nasıl işlediği hakkında pek de bilgim yok yanlışsam bilen arkadaşlar düzeltsin lütfen.Kaç yaşında olduğuma bağlı 30 35 den sonra 6 yıl tıp artı tus uğraşamam.
Bölümünüz ne?
Ben kendimden örnek verecek olursam tıp gibi yorucu bir şeye en genç, kanımın deli aktığı, merakımın ve öğrenme isteğimin pik noktası 20lerimin başında cesaret edebilirim. Maddi sorumluluk o yaşlarda ebeveynlerde oluyor çoğu zaman. Şuan açık üniye başladım onu bile çok sorguladım çalışırken sınavlar ders çalışma nasıl olacak diye? Çünkü artık tek sorumluluğum dersler değil şuan, aynı zamanda geçimim.Bence aynı zamanda ne kadar istiyor oluşunuza da bağlı, tıp fakültesi sonrası sürecin nasıl işlediği hakkında pek de bilgim yok yanlışsam bilen arkadaşlar düzeltsin lütfen.
6 koca yıl ağır bir eğitimden geçiyorsunuz, ağır diyorum eskiden öyleydi dayanamayıp fakülteyi bırakan tanıdıklarım olmuştu, mezun oluyorsunuz ama tus olmadan branşınız olmuyor, tusa girmezseniz pratisyen hekim olarak devam ediyorsunuz sizi atıyorlar günde yüzlerce hastaya bakıyorsunuz bir de performans ölçümü denen bir şey çıkardılar galiba ona tabii oluyorsunuz, nöbetiydi sorun çıkaran hasta yakınlarıydı uğraşıp duruyorsunuz.
Tusa girseniz hop diye uzman olamıyorsunuz 5 seneydi galiba asistan olarak çalışmanız lazım, asistan ücretleri düşüktü sankisonra zorunlu hizmet
Çok özveri isteyen meşakkatli bir meslek, tıp fakültesine girmeniz için mesleğe aşık olmanız lazım bana göre
Haklısınız, ayrıca konu sahibi kendi bölümünün ülkemizde yurt dışındaki kadar değer görmediğini yazmış, belki tıp fakültesine yönelme sebebi bu’dur, doktor, hemşire, sağlık çalışanı arkadaşlar katılır katılmaz bilemem ama şu da var ki artık maalesef doktorluk mesleğinin de maddi manevi değerini yok ediyorlar, eskiden bir öğretmen bir doktor bir mühendis görünce insanlar hürmet ederdi saygı duyardı, şimdi öğretmenlere şiddet var, sağlık çalışanlarına şiddet var, bu ekonomik şartlarda aldıkları maaş da çalışma şartlarını da göz önüne alırsak tatminkar değil.Ben kendimden örnek verecek olursam tıp gibi yorucu bir şeye en genç, kanımın deli aktığı, merakımın ve öğrenme isteğimin pik noktası 20lerimin başında cesaret edebilirim. Maddi sorumluluk o yaşlarda ebeveynlerde oluyor çoğu zaman. Şuan açık üniye başladım onu bile çok sorguladım çalışırken sınavlar ders çalışma nasıl olacak diye? Çünkü artık tek sorumluluğum dersler değil şuan, aynı zamanda geçimim.
Konu sahibi kendi bilir gönlünden geçen meslek tıpsa okusun ama tek yurt dışına çıkabileceği bölüm tıp değil. Mühendislik, Lojistik işletme birçok bölüm var hatta artık tesisatçı, usta olarak kalifiye mesleklerinde önü açık tek şart sermaye ve dil olması. Mesela Dubai'de işçilik hitlilerin elinde çoğunluk.Haklısınız, ayrıca konu sahibi kendi bölümünün ülkemizde yurt dışındaki kadar değer görmediğini yazmış, belki tıp fakültesine yönelme sebebi bu’dur, doktor, hemşire, sağlık çalışanı arkadaşlar katılır katılmaz bilemem ama şu da var ki artık maalesef doktorluk mesleğinin de maddi manevi değerini yok ediyorlar, eskiden bir öğretmen bir doktor bir mühendis görünce insanlar hürmet ederdi saygı duyardı, şimdi öğretmenlere şiddet var, sağlık çalışanlarına şiddet var, bu ekonomik şartlarda aldıkları maaş da çalışma şartlarını da göz önüne alırsak tatminkar değil.
Size doktor muamelesi yapmıyorlar ki, dakikada kaç hasta baktığınızla ilgileniyorlar, eğer nöbet derdi olmasın, hasta bakma performansınıza bakılmasın daha rahat çalışma ortamı olsun diye işyeri hekimliği yapmayacaksanız tusa girmek şart oluyor bir yerde, tusa girerken branşınızı da neye göre belirleyeceksiniz parasal doyum mu mesleki doyum mu ? Tusa girdim bitti de diyemiyorsunuz, asistanlık yapacaksınız, bilmiyorum bilgisizce de yazıyor olabilirim ama ben şu an 20’li yaşlarda olsam beni bedensel ve psikolojik olarak bu kadar yoracak bir mesleğe yönelmezdim, hakikaten aşk duyman lazım bu mesleğe ama onu da köreltiyorlar bir süre sonra.
Daha yurtdışına açılabileceğim veya uluslararası çalışabileceğim bir meslek tercih ederdim, dünya artık çok başka bir boyuta geçti.
Çalışır ve Kazanırdım.Kızlar beni farklı konulardan, yorumlarımdan görmüşsünüzdür belki. Ben farklı bir bölümü bitirmiş yüksek lisansını yapan hobileriyle uğraşan bir insanım. Okuduğum bölüm ve alanımın detaylarına girmek istemiyorum ama kısaca analitik düşünme gerektiren zor bir bölüm. Yurtdışında gördüğü değeri de Türkiye'de gördüğünü söyleyemem. Bunun dışında okumayı yazmayı severim. Bu da Türkçe ve dil bilgisi konusunda gelişmeme olanak tanıdı. Normalde yeniden üniversite okuma gibi bir planım yoktu, ancak geçen yıl YKS için kayıtların açıldığını duyunca arkadaşlarımla öylesine girelim dedik, tercih yapmayı düşünmüyorduk. Kendi sınavlarımın da olduğu bir haftaydı sınav bu yüzden hiç çalışamadım. Yine de 30 bin civarı bir sıralama yaptım. Hatalarımın nerelerden geldiği daha sonra anladım ve o konularda farklı sorulara baktığımda hata yapmadığımı fark ettim. Bu da aklıma şu fikri getirdi, acaba bir dönem çalışıp bu sıralamayı 20 bin altına çekebilir miyim? Şuan yaşadığım şehirdeki tıp fakültelerini düşündüm. Bu durumda olsanız siz ne yapardınız?
Yani sıralama çok iyi 30 binden her bine çekebilirsiniz :)Hem de bu sefer çalışacağınızı söylüyorsunuz,istiyorsanız denemeye değerKızlar beni farklı konulardan, yorumlarımdan görmüşsünüzdür belki. Ben farklı bir bölümü bitirmiş yüksek lisansını yapan hobileriyle uğraşan bir insanım. Okuduğum bölüm ve alanımın detaylarına girmek istemiyorum ama kısaca analitik düşünme gerektiren zor bir bölüm. Yurtdışında gördüğü değeri de Türkiye'de gördüğünü söyleyemem. Bunun dışında okumayı yazmayı severim. Bu da Türkçe ve dil bilgisi konusunda gelişmeme olanak tanıdı. Normalde yeniden üniversite okuma gibi bir planım yoktu, ancak geçen yıl YKS için kayıtların açıldığını duyunca arkadaşlarımla öylesine girelim dedik, tercih yapmayı düşünmüyorduk. Kendi sınavlarımın da olduğu bir haftaydı sınav bu yüzden hiç çalışamadım. Yine de 30 bin civarı bir sıralama yaptım. Hatalarımın nerelerden geldiği daha sonra anladım ve o konularda farklı sorulara baktığımda hata yapmadığımı fark ettim. Bu da aklıma şu fikri getirdi, acaba bir dönem çalışıp bu sıralamayı 20 bin altına çekebilir miyim? Şuan yaşadığım şehirdeki tıp fakültelerini düşündüm. Bu durumda olsanız siz ne yapardınız?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?