Tam şuan tıp fakültesi kazansanız gider miydiniz?

Pratisten kalsa seslenmem mi?
Sen ne okudun da pratisyeni beğenmiyorsun diyiverir o zaman

Ailemde dört kuşaktır doktorlar var. Staj bağlantı konusunda hem kendime güveniyorum hem de bağlantılarıma. Kimsenin desteğini istemiyorum ama, dedesi ayarladı derlerse arkamdan üzüntüden ölürüm.
Kızınıza şimdiden bolca başarı ve şans diliyorum, umarım pürüzsüz bir eğitim hayatı olur, güzel yerlere gelir.

20lerin başındaysanız ve gercekten hayalinizse o zaman denemeye değer.

Zaten önünüzde dusunmek için bir sene var. O esnada iyice tartar biçersiniz, ona gore net bir karar verirsiniz.

20lerin başındaysanız ve gercekten hayalinizse o zaman denemeye değer.

Zaten önünüzde dusunmek için bir sene var. O esnada iyice tartar biçersiniz, ona gore net bir karar verirsiniz.
Ben de öyle düşünüyorum. Bir de sınava girip tercih yapmazsam kimsenin hakkını yemiş olmuyorum.

O işler öyle olmuyo işte zaten muhtemelen Anadolu'da okuyacaksın kendi çabanla çok çok zor. Bizde de öyle baba dede doktor ama öyle akademik çalışmalar yok network yok. Bakıyorsun başka biri gitmek istediğin yerdeki doktorla beraber çalışmış adam 10 sene amerikada yaşamış bölüm başkanı haliyle onların çocukları tabii önde. Staj çünkü bu. Tusta işlemez ama stajlarda işler. Hedefin buysa oku tabii yaşı umursama 30 yaşında işsiz kalma ihtimali hep var. En azından işin garanti ömür uzun kocam 30 yaşında yeni bir eğitime başlıyor. Yaşın önemi yok.

4 ana okuldan birini istiyorum. Tutmazsa ikinci yıla uğraşmam ama o konuda haklısınız. Network konusunda çok detaya inmek istemiyorum ama ailemde fazlaca kariyerinin en üst noktasına ulaşmış aktif çalışan doktorlar var diyeyim :)

20bine girerim diyince oralar aklımıza gelmemişti.
Okuduğum bölümü sevmiyorsam ve 20lerin başımdaysam okuyabilirdim. Ama mesleğimi seviyor, maaşımdan memnun degilsem baska sekilde maaşımı artırmaya çalışırdım. Nihayetinde muhtemelen ben okumaz mesleğim icinde alan değiştirme, farklı ülkede çalışma gibi bir karar alırdım.

Herkes doktor olmak ister, hala çok saygın bir meslek, olmak çok isterdim ama bende o irade hiçbir zaman olmadı. Çok zor iş bence, kendinize güveniyorsanız neden olmasın.

ailenizde o kadar doktor olup da size orta/lise okurken kariyer hedefi çizilmemiş olması çok enteresan

hukuk ve tıp geleneği olan ailelerde çocuğun çok bir değişik (mesela profesyonel sporcu olmak gibi) hayat çizgisi yoksa illa teee çocukken yolu çizilir. hatta bu çizgiye çok müsait olmasa bile itilir kakılır zorla yaptırılır bazılarına.

hani anadolunun bi garip fakir ailesi (ki onlar da ister de bilemez çocuktan ne olur ne olaz) ya da eğitimi çok önemsemeyen sorumsuz ailesi olsa neyse de.

neyse
benim kazanmakla okumakla ilgili bir sorunum yoktu
hatta ben şimdi de girsem şimdi de kazanırım tıp
ama bana uygun değildi -öyle düşünmüştüm hala öyle düşünüyorum.
o zaman da okumadım şimdi de okumam

tıp fakültesinde çalıştım (y.dışı) severim ama doktor olarak istemiyorum.

Herkes doktor olmak ister, hala çok saygın bir meslek, olmak çok isterdim ama bende o irade hiçbir zaman olmadı. Çok zor iş bence, kendinize güveniyorsanız neden olmasın.
yok herkes istemez
ben istemedim

ODTÜ vs. okumuş ailesi doktor pek çok arkadaşım da var, istese tıp da okurdu, istemedi okumadı.

yok herkes istemez
ben istemedim

ODTÜ vs. okumuş ailesi doktor pek çok arkadaşım da var, istese tıp da okurdu, istemedi okumadı.
Kızıma da çok empoze etmeye çalışıyorum ama asla tıp istemiyor, en yakın arkadaşı direkt nöroloji istiyor ve bunu hedefliyor ki daha 14 yaşındalar. Ne bileyim biz anne babalar da hep bir tıp hayranlığı oluyor

Bazı egolu hocalar var, özellikle uzmanlıkta canlarını çıkarıyorlar. Neredeyse WC de bile yanlarında isteyecekler asistanları. Hepsi bir değil illaki ama var. Çelik gibi psikoloji de lazım.

Son yazan kişiye istinaden söylüyorum, ailem ve üniversitem hakkında çok detaya girmek istemiyorum. Kültürlü yetiştirildim ancak bana kimse bir önceki kuşağın kurduğu baskıyı kurmamak için özen gösterdi.
yok herkes istemez
ben istemedim

Bir de şu anki alanımda başarılıyım. Yurtdışı fırsatı da bol bol buldum. Erasmus, stajlar, farklı akademik ziyaretler gibi. Tıp içimde bir heves.

Daha bugün izinden dönen iş arkadaşımızın iznini oğlunu köklü bir üniversiteye tıp fakültesi kaydı için kullandığını öğrenince, kendisine oğluna neden tıp fakültesi yazmasına engel olmadı konusunda epey yüklendik.
Benim çevremde tıp fakültesi okuyanlara acıyorlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…