- 6 Temmuz 2025
- 540
- 1.785
- 28
- Konu Sahibi Huzurkovalayankus
-
Pratisten kalsa seslenmem mi?Benim kız yazacak 4 yıl sonra . İçim karardıAnaokulundan beri istiyor ama 6 yıl uzun bir eğitim onla da bitmiyor . Zaman çok uzun diye hazırlıklı liseyi bile eledik bu yıl . İnsan hayatı o kadar da uzun değil. Pratisyen kalsa seslenmem kabul ederim.Zaman kıymetli bence. Hep okuyarak mı geçsin? Naçizane benim de fikrim bu.
Nasıl bir ego bu? Pratisyenlikte kalmak istiyorum dese zorlamam demek istedim. Bu arada ailem uzman doktor dolu. Konuya gayet hakimim.Tek değerli meslekte tıp değil.Pratisten kalsa seslenmem mi?
Sen ne okudun da pratisyeni beğenmiyorsun diyiverir o zaman
Ailemde dört kuşaktır doktorlar var. Staj bağlantı konusunda hem kendime güveniyorum hem de bağlantılarıma. Kimsenin desteğini istemiyorum ama, dedesi ayarladı derlerse arkamdan üzüntüden ölürüm.Hayallerine bağlı kız kardeşim derece ile tıp okumaya gitti 1. Senede sınıfta kaldı. Kuzenim de 1. Sınıfta ve 2. Sınıfta kaldı. 9 senede bitirdi. Üstten alttan ders alma yok biliyorsundur. Milletin dedesi babası bilindik doktor yurtdışı stajlarını sen başvuru yapmadan kapıyorlar. Ben okumazdım doktor olmak istemezdim psikoloji okumaya başladım onu bile bıraktım. Annesi babası doktor olan bi arkadaşım var 2 yıllık sağlık okudu yine babası diş hekimi arkadaşım var adamın kliniği var o da gitti diş protez okudu uğraşamam dediler çalışmadılar hiç. 6 sene oku 2 sene zorunlu hizmet vs zorrr ama bi arkadaşım da hemşire lise mezunu atandı 2 3 sene sonra tıp kazandı okudu bu sene bitirdi. Böyle hikayeler de var. Mühendislik vs okuyorsan daha iyi en azından evden çalışma ihtimali var
Kızınıza şimdiden bolca başarı ve şans diliyorum, umarım pürüzsüz bir eğitim hayatı olur, güzel yerlere gelir.Benim kız yazacak 4 yıl sonra . İçim karardıAnaokulundan beri istiyor ama 6 yıl uzun bir eğitim onla da bitmiyor . Zaman çok uzun diye hazırlıklı liseyi bile eledik bu yıl . İnsan hayatı o kadar da uzun değil. Pratisyen kalsa seslenmem kabul ederim.Zaman kıymetli bence. Hep okuyarak mı geçsin? Naçizane benim de fikrim bu.
20lerin başındaysanız ve gercekten hayalinizse o zaman denemeye değer.Kızlar çok teşekkür ederim, çok açıklayıcı ve yapıcı yorumlar yapılmış.
Bazı soruların üzerine daha çok gitmem lazım galiba. 20lerimin başındayım bu arada hala. Üniversiteye bir yıl erken gittim, mezuna kalmadım hazırlık okumadım okulu uzatmadım, bu bana biraz cesaret veriyor.
Ailemle konuştuğumda destekleyiciler, zaten ailemde çok fazla doktor var. Onların yönlendirmeleri de benim için değerli. Çocukken bile hayal ettiğim meslek buydu aslında. Bu yıl ne olursa olsun sınava gireceğim ama. Çevremde benim gibi bir arkadaşım daha var onun da eşi doktor, kendisi yine benimki gibi bir bölümden mezun. Şuan çalışmıyor. O da benimle çalışıp denemek istiyor. Belki birbirimizi motive ederiz. Olursa soruyu güncellerim. <3 <3
Ben de öyle düşünüyorum. Bir de sınava girip tercih yapmazsam kimsenin hakkını yemiş olmuyorum.20lerin başındaysanız ve gercekten hayalinizse o zaman denemeye değer.
Zaten önünüzde dusunmek için bir sene var. O esnada iyice tartar biçersiniz, ona gore net bir karar verirsiniz.
O işler öyle olmuyo işte zaten muhtemelen Anadolu'da okuyacaksın kendi çabanla çok çok zor. Bizde de öyle baba dede doktor ama öyle akademik çalışmalar yok network yok. Bakıyorsun başka biri gitmek istediğin yerdeki doktorla beraber çalışmış adam 10 sene amerikada yaşamış bölüm başkanı haliyle onların çocukları tabii önde. Staj çünkü bu. Tusta işlemez ama stajlarda işler. Hedefin buysa oku tabii yaşı umursama 30 yaşında işsiz kalma ihtimali hep var. En azından işin garanti ömür uzun kocam 30 yaşında yeni bir eğitime başlıyor. Yaşın önemi yok.Ailemde dört kuşaktır doktorlar var. Staj bağlantı konusunda hem kendime güveniyorum hem de bağlantılarıma. Kimsenin desteğini istemiyorum ama, dedesi ayarladı derlerse arkamdan üzüntüden ölürüm.
Kızınıza şimdiden bolca başarı ve şans diliyorum, umarım pürüzsüz bir eğitim hayatı olur, güzel yerlere gelir.
4 ana okuldan birini istiyorum. Tutmazsa ikinci yıla uğraşmam ama o konuda haklısınız. Network konusunda çok detaya inmek istemiyorum ama ailemde fazlaca kariyerinin en üst noktasına ulaşmış aktif çalışan doktorlar var diyeyim :)O işler öyle olmuyo işte zaten muhtemelen Anadolu'da okuyacaksın kendi çabanla çok çok zor. Bizde de öyle baba dede doktor ama öyle akademik çalışmalar yok network yok. Bakıyorsun başka biri gitmek istediğin yerdeki doktorla beraber çalışmış adam 10 sene amerikada yaşamış bölüm başkanı haliyle onların çocukları tabii önde. Staj çünkü bu. Tusta işlemez ama stajlarda işler. Hedefin buysa oku tabii yaşı umursama 30 yaşında işsiz kalma ihtimali hep var. En azından işin garanti ömür uzun kocam 30 yaşında yeni bir eğitime başlıyor. Yaşın önemi yok.
Güncel sıralamayı bilmiyorum 20 bin diyince anadolu dedim. Ailen destekçiyse umursama devam et4 ana okuldan birini istiyorum. Tutmazsa ikinci yıla uğraşmam ama o konuda haklısınız.
Şimdi büyük konuşmak istemiyorum, kendi alanımdan daha çok mutlu edecekse beni ancak öyle tercih ederim. Sıralama ve başarı konusunda kendime güveniyorum.Güncel sıralamayı bilmiyorum 20 bin diyince anadolu dedim. Ailen destekçiyse umursama devam et
20bine girerim diyince oralar aklımıza gelmemişti.4 ana okuldan birini istiyorum. Tutmazsa ikinci yıla uğraşmam ama o konuda haklısınız. Network konusunda çok detaya inmek istemiyorum ama ailemde fazlaca kariyerinin en üst noktasına ulaşmış aktif çalışan doktorlar var diyeyim :)
ailenizde o kadar doktor olup da size orta/lise okurken kariyer hedefi çizilmemiş olması çok enteresan4 ana okuldan birini istiyorum. Tutmazsa ikinci yıla uğraşmam ama o konuda haklısınız. Network konusunda çok detaya inmek istemiyorum ama ailemde fazlaca kariyerinin en üst noktasına ulaşmış aktif çalışan doktorlar var diyeyim :)
yok herkes istemezHerkes doktor olmak ister, hala çok saygın bir meslek, olmak çok isterdim ama bende o irade hiçbir zaman olmadı. Çok zor iş bence, kendinize güveniyorsanız neden olmasın.
Kızıma da çok empoze etmeye çalışıyorum ama asla tıp istemiyor, en yakın arkadaşı direkt nöroloji istiyor ve bunu hedefliyor ki daha 14 yaşındalar. Ne bileyim biz anne babalar da hep bir tıp hayranlığı oluyoryok herkes istemez
ben istemedim
ODTÜ vs. okumuş ailesi doktor pek çok arkadaşım da var, istese tıp da okurdu, istemedi okumadı.
Bazı egolu hocalar var, özellikle uzmanlıkta canlarını çıkarıyorlar. Neredeyse WC de bile yanlarında isteyecekler asistanları. Hepsi bir değil illaki ama var. Çelik gibi psikoloji de lazım.Benim kız yazacak 4 yıl sonra . İçim karardıAnaokulundan beri istiyor ama 6 yıl uzun bir eğitim onla da bitmiyor . Zaman çok uzun diye hazırlıklı liseyi bile eledik bu yıl . İnsan hayatı o kadar da uzun değil. Pratisyen kalsa seslenmem kabul ederim.Zaman kıymetli bence. Hep okuyarak mı geçsin? Naçizane benim de fikrim bu.
Ben oğlum doktor olsun istemem.Kızıma da çok empoze etmeye çalışıyorum ama asla tıp istemiyor, en yakın arkadaşı direkt nöroloji istiyor ve bunu hedefliyor ki daha 14 yaşındalar. Ne bileyim biz anne babalar da hep bir tıp hayranlığı oluyor
Bir de şu anki alanımda başarılıyım. Yurtdışı fırsatı da bol bol buldum. Erasmus, stajlar, farklı akademik ziyaretler gibi. Tıp içimde bir heves.yok herkes istemez
ben istemedim
ODTÜ vs. okumuş ailesi doktor pek çok arkadaşım da var, istese tıp da okurdu, istemedi okumadı.
Daha bugün izinden dönen iş arkadaşımızın iznini oğlunu köklü bir üniversiteye tıp fakültesi kaydı için kullandığını öğrenince, kendisine oğluna neden tıp fakültesi yazmasına engel olmadı konusunda epey yüklendik.Herkes doktor olmak ister, hala çok saygın bir meslek, olmak çok isterdim ama bende o irade hiçbir zaman olmadı. Çok zor iş bence, kendinize güveniyorsanız neden olmasın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?