Tam şuan tıp fakültesi kazansanız gider miydiniz?

Gelip geçen bir hevesse insanların hakkına girmeyin derim.
Uzuzn ve zorlu bir eğitim süreci, kaldırabilecek misiniz bu yönden bakın.

Ben olsam okumazdim. Eşim doktor o da tavsiye etmiyor. Ülkemizde doktor olmak çok zor. Kimsenin nazindan niyazindan geçilmiyor ne hocalar ne hastalar. 6 yıl tip fak. 4 yıl uzmanlık 3yıl yan dal. Ömür bitiyor. Eğitim süresi boyunca kendine ve ailesini asla zaman ayıramıyor hiçbir zaman birlikte vakit geçiremiyoruz boş vakitlerini de ders çalışarak geçiriyor. Mesleğini sevdiği için güncel kalması gerekiyor başarılı bir doktor olmak için sürekli ders çalışmak gerekiyor bu da onu diğer hayattan tamamen soyutluyor. Ülkemizde verdikleri maaş diğer ülkelere göre çok çok az mesleklerinin hak ettiği bir maaş değil. Kadın arkadaşlarımız da var doktor olan onlar erkeklerden daha şikayetçi onlar hem kendileriyle daha çok ilgilenemediklerini hem de evlerine vakit ayıramadıklarını söylüyorlar

6 yıl okul sonra tus uzmanlık vs. Tıp okurken bir işte de çalışılamaz dersleri çok ağır. 25 yaş üstü iseniz boşa zaman kaybı bence. Kendi mesleğinizde kazanımlar edinin. 7 8 yıl koskoca bir hayat. Öğrenci olacaksınız tekrardan. Saçma geldi bana.

Bu bizim fikirlerimizi duyarak verebileceğin bir karar değil ki.
Mesela ben o eğitimi alabilecek, hadi aldım doktorların temposunda çalışabilecek birisi değilim. Sen öyle misin?
Tamamen ne istediğini ve yapabileceklerini düşünerek vermen gereken bir karar bu.

Sirf tip kazanabiliyorum diye dusunup yazmazdim, ha boyle bir hayalim var, ben bu meslegi cok severek fedakarlik gostererek yaparım diyorsaniz yazin.

Ortalik zeki diye, garanti meslek diye tip yazip mesleginden nefret edip hastalarina surat asan, kotu davranan doktorlarla dolu.

Gecen haftalarda 6 yildir takip ettirdigim boyun kitlelerime kitle degilde nodul dedigim icin doktordan azar isittigim yetmiyormus gibi cekilmesi gereken ultrasonumuda istemedi, dolayisiyla gecikti, yetmedi beni odasindan kovdu ozurdiledigim halde ve su an kbb'ye randevu bulamadigim icin takibim gecikiyor.

Boyle sirf kazandim diye yazmis olmak icin yazilacak bir bolum degil tip, iyi dusunmek lazim.

şimdiki aklım olsa asla ama asla düşünmezdim bile sağlık sektörüne bulaşmayı. türkiyede sağlıkçıya eğitimciye sıfır değer veriliyor çalışanına düşman bakanlıklarımız. ben olsam türkiyede düşünmezdim okuması zor uzun sonunda mesleki tatmininiz asla olmayacak her yerde liyakatsızlık var ayrıca aşırı bi şiddete meyil oluştu ülkede düşünün karakol basıldı bu ülkede. pratisyen olarak devam edecekseniz aile hekimi olsanız da zor,uzmanlık alıp nöbet tutsanız da zor. ömrünüzden min 10 yıl verip mezun olacaksınız 'bu da yeni mezun olmuş' diyecekler sizi ciddiye almayacaklar. şuanki mesleğinizde kendinizi geliştirin derim ben

Tıp okumuş olmak için okumak mı yoksa doktorluk yapmak istemek mi bu cevaba göre değişir. Hayatta uğraşmayı en sevdiğim şey işimdir(oğlumdan sonra). Eşimin işinden dolayı farklı farklı yerlerde çalıştım her yerde de severek neşeyle işe gittim. Seveceğiniz bir uzmanlık alanında çalışmak da çok önemli ama dünyaya bir daha gelsem yine doktor olurum. Severek yapabilirim diyorsanız okuyun.

Yıllar önce kadın doğum uzmanı birisi ile tanışmıştım... Öncesinde ebelik yapıyormuş, bir gün eşi arkadaş ortamında ' sen ne anlarsın' tarzında konuşmuş. O gün karar verdim demişti. Kocasını bosamis, oğlunu annesine bırakıp tıp okumuş. Yurtdışında da ameliyatlar yapıyordu...

Yani istedikten sonra olmaz olmaz diye bişey yok. Çok istiyorsaniz neden olmasın.
Ben şahsen tembelim, yüksek lisans bile yapmasam olurmuş.

Okumazdım.

Kuzenim doktor. Kazanana kadar göbeği çatladı, bitirene kadar ayrı çatladı. Saçı başı beyazladı. Demem o ki kazanmakla bitse keşke. Zor ve uzun bir eğitim ayrıca psikolojik olarak sağlam olmak gerekiyor. Neler neler görüyorlardır tahmin edemiyorum..

Ama çok çok kutsal bir meslek, doktorlar iyi ki varlar <3

Asistanlar uzman doktorlardan daha çok kazanıyor Mune. Maaşları çok fark etmiyor ama döner kat sayıları daha yüksek asistanların. O yüzden daha çok kazanıyorlar genelde. En azından benim bulunduğum hastanede böyleydi.

Bölümün zor diye tıp yazacaksan çok yanlış yaparsın
Çok sık analitik düşünmek zorunda kalacağın ve değer göremeyeceğin bir bölüm maalesef.
Bu motivasyonla yapılacak bir meslek değil.

Kızlar çok teşekkür ederim, çok açıklayıcı ve yapıcı yorumlar yapılmış.
Bazı soruların üzerine daha çok gitmem lazım galiba. 20lerimin başındayım bu arada hala. Üniversiteye bir yıl erken gittim, mezuna kalmadım hazırlık okumadım okulu uzatmadım, bu bana biraz cesaret veriyor.

Ailemle konuştuğumda destekleyiciler, zaten ailemde çok fazla doktor var. Onların yönlendirmeleri de benim için değerli. Çocukken bile hayal ettiğim meslek buydu aslında. Bu yıl ne olursa olsun sınava gireceğim ama. Çevremde benim gibi bir arkadaşım daha var onun da eşi doktor, kendisi yine benimki gibi bir bölümden mezun. Şuan çalışmıyor. O da benimle çalışıp denemek istiyor. Belki birbirimizi motive ederiz. Olursa soruyu güncellerim. <3 <3

Hayallerine bağlı kız kardeşim derece ile tıp okumaya gitti 1. Senede sınıfta kaldı. Kuzenim de 1. Sınıfta ve 2. Sınıfta kaldı. 9 senede bitirdi. Üstten alttan ders alma yok biliyorsundur. Milletin dedesi babası bilindik doktor yurtdışı stajlarını sen başvuru yapmadan kapıyorlar. Ben okumazdım doktor olmak istemezdim psikoloji okumaya başladım onu bile bıraktım. Annesi babası doktor olan bi arkadaşım var 2 yıllık sağlık okudu yine babası diş hekimi arkadaşım var adamın kliniği var o da gitti diş protez okudu uğraşamam dediler çalışmadılar hiç. 6 sene oku 2 sene zorunlu hizmet vs zorrr ama bi arkadaşım da hemşire lise mezunu atandı 2 3 sene sonra tıp kazandı okudu bu sene bitirdi. Böyle hikayeler de var. Mühendislik vs okuyorsan daha iyi en azından evden çalışma ihtimali var

Hayalinse denemeye değer
Ama huzur kovalayan bir kuşsan huzuru unut

Gidemem valla
Dusununce bıle başım agrıdı
Ben hazırcıyım

Ezberle ve sevmeden yapacak biriyseniz girmeyin, kafayı yakan öğrenci görmüştüm, kızın algıları bozulmuş. Dersleri gerçekten zor, hocaları acayip sıkıyor.
Benim kız yazacak 4 yıl sonra . İçim karardıAnaokulundan beri istiyor ama6 yıl uzun bir eğitim onla da bitmiyor . Zaman çok uzun diye hazırlıklı liseyi bile eledik bu yıl . İnsan hayatı o kadar da uzun değil. Pratisyen kalsa seslenmem kabul ederim.Zaman kıymetli bence. Hep okuyarak mı geçsin? Naçizane benim de fikrim bu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…