- 18 Kasım 2014
- 4.964
- 6.470
- 358
- Konu Sahibi Huzurkovalayankus
-
Gelip geçen bir hevesse insanların hakkına girmeyin derim.Kızlar beni farklı konulardan, yorumlarımdan görmüşsünüzdür belki. Ben farklı bir bölümü bitirmiş yüksek lisansını yapan hobileriyle uğraşan bir insanım. Okuduğum bölüm ve alanımın detaylarına girmek istemiyorum ama kısaca analitik düşünme gerektiren zor bir bölüm. Yurtdışında gördüğü değeri de Türkiye'de gördüğünü söyleyemem. Bunun dışında okumayı yazmayı severim. Bu da Türkçe ve dil bilgisi konusunda gelişmeme olanak tanıdı. Normalde yeniden üniversite okuma gibi bir planım yoktu, ancak geçen yıl YKS için kayıtların açıldığını duyunca arkadaşlarımla öylesine girelim dedik, tercih yapmayı düşünmüyorduk. Kendi sınavlarımın da olduğu bir haftaydı sınav bu yüzden hiç çalışamadım. Yine de 30 bin civarı bir sıralama yaptım. Hatalarımın nerelerden geldiği daha sonra anladım ve o konularda farklı sorulara baktığımda hata yapmadığımı fark ettim. Bu da aklıma şu fikri getirdi, acaba bir dönem çalışıp bu sıralamayı 20 bin altına çekebilir miyim? Şuan yaşadığım şehirdeki tıp fakültelerini düşündüm. Bu durumda olsanız siz ne yapardınız?
Tıp okurken bir işte de çalışılamaz dersleri çok ağır
Bence aynı zamanda ne kadar istiyor oluşunuza da bağlı, tıp fakültesi sonrası sürecin nasıl işlediği hakkında pek de bilgim yok yanlışsam bilen arkadaşlar düzeltsin lütfen.
6 koca yıl ağır bir eğitimden geçiyorsunuz, ağır diyorum eskiden öyleydi dayanamayıp fakülteyi bırakan tanıdıklarım olmuştu, mezun oluyorsunuz ama tus olmadan branşınız olmuyor, tusa girmezseniz pratisyen hekim olarak devam ediyorsunuz sizi atıyorlar günde yüzlerce hastaya bakıyorsunuz bir de performans ölçümü denen bir şey çıkardılar galiba ona tabii oluyorsunuz, nöbetiydi sorun çıkaran hasta yakınlarıydı uğraşıp duruyorsunuz.
Tusa girseniz hop diye uzman olamıyorsunuz 5 seneydi galiba asistan olarak çalışmanız lazım, asistan ücretleri düşüktü sankisonra zorunlu hizmet
Çok özveri isteyen meşakkatli bir meslek, tıp fakültesine girmeniz için mesleğe aşık olmanız lazım bana göre
Bölümün zor diye tıp yazacaksan çok yanlış yaparsınKızlar beni farklı konulardan, yorumlarımdan görmüşsünüzdür belki. Ben farklı bir bölümü bitirmiş yüksek lisansını yapan hobileriyle uğraşan bir insanım. Okuduğum bölüm ve alanımın detaylarına girmek istemiyorum ama kısaca analitik düşünme gerektiren zor bir bölüm. Yurtdışında gördüğü değeri de Türkiye'de gördüğünü söyleyemem. Bunun dışında okumayı yazmayı severim. Bu da Türkçe ve dil bilgisi konusunda gelişmeme olanak tanıdı. Normalde yeniden üniversite okuma gibi bir planım yoktu, ancak geçen yıl YKS için kayıtların açıldığını duyunca arkadaşlarımla öylesine girelim dedik, tercih yapmayı düşünmüyorduk. Kendi sınavlarımın da olduğu bir haftaydı sınav bu yüzden hiç çalışamadım. Yine de 30 bin civarı bir sıralama yaptım. Hatalarımın nerelerden geldiği daha sonra anladım ve o konularda farklı sorulara baktığımda hata yapmadığımı fark ettim. Bu da aklıma şu fikri getirdi, acaba bir dönem çalışıp bu sıralamayı 20 bin altına çekebilir miyim? Şuan yaşadığım şehirdeki tıp fakültelerini düşündüm. Bu durumda olsanız siz ne yapardınız?
İstisnalar kaideyi bozmaz ama. Köydeki çoban lgs Yks de yüksek başarı elde etti diye çocuklarımızı salmadık mesela. Dershaneye de gönderdik , özel ders de aldırdık. O çobanlar da istisna idi çünkü.bunun da cevabı var
Hayalinse denemeye değerKızlar çok teşekkür ederim, çok açıklayıcı ve yapıcı yorumlar yapılmış.
Bazı soruların üzerine daha çok gitmem lazım galiba. 20lerimin başındayım bu arada hala. Üniversiteye bir yıl erken gittim, mezuna kalmadım hazırlık okumadım okulu uzatmadım, bu bana biraz cesaret veriyor.
Ailemle konuştuğumda destekleyiciler, zaten ailemde çok fazla doktor var. Onların yönlendirmeleri de benim için değerli. Çocukken bile hayal ettiğim meslek buydu aslında. Bu yıl ne olursa olsun sınava gireceğim ama. Çevremde benim gibi bir arkadaşım daha var onun da eşi doktor, kendisi yine benimki gibi bir bölümden mezun. Şuan çalışmıyor. O da benimle çalışıp denemek istiyor. Belki birbirimizi motive ederiz. Olursa soruyu güncellerim. <3 <3
Gidemem vallaKızlar beni farklı konulardan, yorumlarımdan görmüşsünüzdür belki. Ben farklı bir bölümü bitirmiş yüksek lisansını yapan hobileriyle uğraşan bir insanım. Okuduğum bölüm ve alanımın detaylarına girmek istemiyorum ama kısaca analitik düşünme gerektiren zor bir bölüm. Yurtdışında gördüğü değeri de Türkiye'de gördüğünü söyleyemem. Bunun dışında okumayı yazmayı severim. Bu da Türkçe ve dil bilgisi konusunda gelişmeme olanak tanıdı. Normalde yeniden üniversite okuma gibi bir planım yoktu, ancak geçen yıl YKS için kayıtların açıldığını duyunca arkadaşlarımla öylesine girelim dedik, tercih yapmayı düşünmüyorduk. Kendi sınavlarımın da olduğu bir haftaydı sınav bu yüzden hiç çalışamadım. Yine de 30 bin civarı bir sıralama yaptım. Hatalarımın nerelerden geldiği daha sonra anladım ve o konularda farklı sorulara baktığımda hata yapmadığımı fark ettim. Bu da aklıma şu fikri getirdi, acaba bir dönem çalışıp bu sıralamayı 20 bin altına çekebilir miyim? Şuan yaşadığım şehirdeki tıp fakültelerini düşündüm. Bu durumda olsanız siz ne yapardınız?
Benim kız yazacak 4 yıl sonra . İçim karardıEzberle ve sevmeden yapacak biriyseniz girmeyin, kafayı yakan öğrenci görmüştüm, kızın algıları bozulmuş. Dersleri gerçekten zor, hocaları acayip sıkıyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?