Tam şuan tıp fakültesi kazansanız gider miydiniz?

Yazdıklarınızın bir çoğuna bende katılıyorum.

Ayrıca Doktor olmak isteyen öncelikle mesleği çok sevecek, ömrünce Öğrenci olmayı sevecek.. Sevmezse hep şikayetçi olup rutin hayatını yaşayamaz. İnsan sevip sabırlı bir karakter de olmalı. Ayrıca Yeniliklere açık olup, eğitimlerine devam etmeli o zaman manevi doyuma ulaşır.

Tesadüf ki 3 kadın kuzenim de bekar. Şu an 40' lı yaşlarındalar ve evlenmeyi asla düşünmüyorlar. Çaliştıkları hastanelerde çok talipleri oldu, çevreden mevkii sahibi çok insan oldu ama istemediler. Sevgilileri oldu ama istemediler onlar öyle mutlu..

Her meslekte hatta mesleği olmayan kadınlarda hayatın getirdiği herşey var. Evlenme , bekar olma, nişan atma, terkedilme, aldatılma, boşanma, hastalıklar, kilo problemleri, ekonomik sorunlar ya da sorunsuzluklar, çocuk sahibi olamama ya da varsa çocuğun sorunları. Ovvvv say say bitmez. Dr lara niye indirgendi tüm sorunlar? Asıl tuhaf olanı bu.

Bir Hemşire olarak şuan Tıp kazansam asla okumazdım,hatta şimdi üniversite tercih günüme dönebilsem Hemşirelik de okumazdım. Tıp eğitim için harcanan emeği ve zamanı zaten herkes yazmış çok uzun ve zorlu süreçlerden geçiyorlar üstüne ne maddi ne manevi hakettikleri değeri asla görmüyorlar ülkemizde. Envai çeşit insanla muhattap oluyorlar ve insanlarla özellikle de HASTA insanlarla çalışmak çok zor. Ha yurtdışında mesleğin maddi manevi hakkını alabileceğiniz bir ülkede çalışma imkanınız vardır o zaman düşünebilirsiniz ama burda

Eğer yeni şeyler öğrenmeye açıksanız ve öğrenebiliyorsanız yaşa hiç takılmayın hatta hayat tecrübesinden de dolayı yaş büyüklüğünün avantajı var. Tıp fakültesinde kaç yaşında insanlar gördüm. Derslerde gayet iyilerdi, ezber değil de sindirerek öğreniyorlardı.

Üşenmesem tekrar hazırlanıp okumak isterdim.

ya mesela
sizin bekar doktor kuzenleriniz (benim de bekar olanlar) o ailenin oğluyla evlenmek için illa gidip o uzmanlığı kazanmazdı sanıyorum

onlar zaten uzmanlık kazanmıştı bu arada ama konu o değil
diyelim lisans okurken sevgili olmuş olsalardı da kendi istedikleri için, kendi kariyer hedefleri için yaptıkları şeyler.
sevgilileri oluyordur da ama belki evlenmeye değecek adam yok durumu yaşıyor olabilrler. evlenip kısıtlanmak istemiyor olabilirler. k.valideyle uğraşacağıma hastalarıma bakarım, şu alanda ilerlerim daha fazla tatmin yaşarım diyor olabilirler. bilemiyorum. bu özel bir konu herkesin başka sebebi var belki de ..

sadece doktorlar bekar demedi kimse de zaten
bi kere ben kendim bekarım, doktor değilim.
başka bir kişinin ekonomik sorunu kilosu sağlığı evlenmeme sebi olabilir, başkasının talibi çıkmaz.

bu kadınlarda ise mesleğin bariz bir "baskın" yönü var.
bunun da bazı sonuçları var. atıyorum ben x kıyafet giysem koca şu bölüm mezunu olmuş bu kariyeri yapmış giydiği şeye bak denmiyor (denmez de) ama çoğu yerde doktorun giydiğine, yediğine, yaptığına yapmadığına bakarlar. araba satarkan doktordan yazılan ülke burası. böyle hayatın her yönüne sirayet eden bir mesleğin mensuplarında gözlemlediğimiz şeyler varsa yazmamızda ne mahsur olabilir ki?

zaten burada, bazı genel gözlemlerimiz varsa yazıyoruz. ay yok öyle değil deniyorsa buna karşılık olarak onu da dinliyoruz, belki belli bir çevreye ya da yaş grubuna dair şeyleri büyütüyoruzdur, o da her zaman olabilir...

Lütfen tartışma çıkmasın.

KOnu sahibesi sen ne istiyorsun, gercekten bu meslegi yapmak istiyor musun, gonul verecek misin? Oyleyse durma gir gitsin. Simdiki meslegini seviyor musun, yapmak istiyor musun tabi ki once onu dusun. Onceden de yazmistim simdki meslegini seviyorsan, ama yurtdisinda daha iyi kariyer olanaklari varsa tibbi gecer yurtdisi y lisansa yonelirdim.

“Hayatta bu isten baska bir is beni mutlu edemez” demiyorsaniz okunacak bir bölüm değil bence. Doktor olarak söylüyorum bunu. İmkanlar her gun daha kötüye gidiyor, su anki isinizle yurtdısı imkani varsa onu denemek daha iyi olabilir bence

Tıbba karşı bir soğukluk var içimde, nedenini bilmiyorum.
Şu an Hacettepeyi kazansam onun yerine mühendislik tercih ederim mesela.
Tutkunuz varsa neyse de, üşenirim ben ya

ABD sisteminde önce başka bir yer okuyup sonra tıp okuyorlar
fakülteye de bi sürü para veriyorlar, verebilek için ya çalışıp biriktiriyorlar ya burs buluyorlar vs.

filmlerde çoğu gencecik olsalar da reelde genelde tıp, hukuk vs. bitirenler çok genç olmuyor ABDde mesela
avrupada ise benim gördüğüm acaip göçmen doktor var ve bu ayrı bir konu.

bu okulda yaş konusu bizim ülkemizde çok büyütülüyor -ama tabi aileler okuttuğu için bizde başka meseleler var. okul bitene kadar hayata atılmayı ertelemiş olmak gibi.

Aslında Doktorlara indirgenmedi konu ya göre ilerledi.

Mesela Öğretmenlerde de evlenmek istemeyenler yada kısmetsizlik çoğaldı

Özellikle okul ömcesi ve çocuk gelişimi branşında olanların çoğu bekar.

Etrafımda 35 yaş ve üzeri çok fazla bekar arkadaşım var.

Çoğu da harika insanlar ama ya kimseyi beğenmiyorlar yada evlenmek istiyorlar ama karşılarına ciddi insanlar çıkmıyor.

Emin misiniz? Uzmanların maaşı asistanların 2 katı diye biliyorum. Asistan 100'lerde uzman 200'lerde.

Geçen yıl birlikte çalıştığım doktor arkadaşım asistanlar dönerleri ile benim maaşımı katlıyor bu ne saçma iş diye yakınıyordu. O yüzden asistanlar toplamda daha çok kazanıyor diye biliyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…