- 6 Temmuz 2025
- 540
- 1.786
- 28
- Konu Sahibi Huzurkovalayankus
-
Benim yazdıklarımı yorumlayamamışsınızİstifa edin fakir kalmayın o zaman. Benim fakir kız doktor olmak istiyor aklı erdiğinden beri. Bunun için de canhıraş çalışıyor yıllardır. Okuldan dönünce söyleyeyim de vazgeçsin. Fakir mesleği yavrum, yazma sakın diyeceğim
Banel nasıl bir tanım yaFakir mesleği nasıl bir tanımdır ya, çok banal
Sana layık bence :dBanel nasıl bir tanım ya
Hiçbiriniz kitap okumuyor musunuz
Ülkemiz de tüm meslekler yurt dışında ki kadar değer görmüyor. Ör: hayvancılık mesala duvar ustalığı. Tıp okumayı neden istiyorsunuz ülke genelini değer görmek için ise bence değmez yine değer görmeyeceksiniz, kendi arzularınız mı onu da sanmıyorum öyle olsaydı bu sizin hayaliniz olurdu, keyiften mi okumak istiyorsun bu da tıp okumak için pek konforlu değil yani bilemedim. Kendim için söylüyorum beni kan kokusu hep iğreti etmiştir asla okumazdım okumadım daKızlar beni farklı konulardan, yorumlarımdan görmüşsünüzdür belki.
Ben farklı bir bölümü iyi bir üniversitede bitirmiş yüksek lisansını yapan hobileriyle uğraşan bir insanım. Okuduğum bölüm ve alanımın detaylarına girmek istemiyorum ama kısaca analitik düşünme gerektiren zor bir bölüm. Yurtdışında gördüğü değeri de Türkiye'de gördüğünü söyleyemem. Bunun dışında okumayı yazmayı severim. Bu da Türkçe ve dil bilgisi konusunda gelişmeme olanak tanıdı. Normalde yeniden üniversite okuma gibi bir planım yoktu, ancak geçen yıl YKS için kayıtların açıldığını duyunca arkadaşlarımla öylesine girelim dedik, tercih yapmayı düşünmüyorduk. Kendi sınavlarımın da olduğu bir haftaydı sınav bu yüzden hiç çalışamadım. Yine de 30 bin civarı bir sıralama yaptım. Hatalarımın nerelerden geldiği daha sonra anladım ve o konularda farklı sorulara baktığımda hata yapmadığımı fark ettim. Bu da aklıma şu fikri getirdi, acaba bir dönem çalışıp bu sıralamayı 20 bin altına çekebilir miyim? Şuan yaşadığım şehirdeki tıp fakültelerini düşündüm. Bu durumda olsanız siz ne yapardınız?
Ayrıca tıp okumak çocukluğumda şuan yaptığım şeyle birlikte hep aklımdaydı. Aklımın bir yerindeydi. Bunu eklemek lazım.
2 farklı prototip var buradaSizin ora nereymiş?
İlk defa böyle bir şey duydum.
Tövbe yarabbim, bu nasıl bir tespittir böyleAaa evet bildiniz. Biz fakirler hep tıp isterizFakir mesleğidir ülkemizde. Zengin meslekleri de moda sektörü falan oluyor galiba Tee allahım daha neler duyacağız şu forumda
Evet ya bekarlar genelde, ama erkekler evleniyor genelde eşleri doktor olmuyor gibi gördüm. Neden böyle acaba?2 farklı prototip var burada
mesela karı-koca uzman doktor çiftin uzman doktor oğluyla evli doktor bir kuzenim var
senelerce TUSa gireyim kariyer yapayım uzmanlığı alayım diye kasmamıştı
birden nikaha 5 kala girdi yerleşti
bu biraz Yasemin Ergene şeysi gibi, bazı kriterler geçerli. istersen en zengin ol istersen en güzel ol.
mesela tıp geleneği olan bazı ailelerde illa doktor olacaksın, yetmez illa uzman olacaksın yetmez illa x hastanesinde çalışacaksın, yetmez şehirde de illa x yerde villan olacak 2 çocuğun olacak, o çocuklar x kolejinde okuyacak--- daha saymayayım. böyle gider bir hayat çizgisi var. zaten konu sahibi ailemde doktr çok diyince şaştığım bir konu bu oldu. aileis bu zamana kadar karışmamış.
ama 2. prototipte ise kendisi yorulmuş, bir kariyer inşa etmiş para da kazanmış
bakıyor amaaaan diyor ne gerek var. bu kişilerin sayısında da epey bir artış var, hele hele tıp için çok görüyorum. burada dalgası geçilmiş ama hakkete gitsin " x tasarım" firması açsın, ay yata yata daha fazla kazanıyor. ne gerek var? eski saygınlık yok. eski değer yok (diye düşünüyorlar) tıp okusa mesela yurtdışına filan gidecek ,e orda da aileden uzak tamamen 0dan kariyer inşa edecek. bu çocukların ailesi varlıklı çevresi geniş, bu kadar eziyete değmez kafası yaşayan aile çok şu anda. mesela diyor dünya kadar arazim, malım mülküm var. zaten 1 bileedin 2 çocuğum var. burada ona her imkanı sunarım. okul da okusun ama boşuna eziyet çekmesin... torun yapsıngezsin tozsun. mutlu olsun...gibi.
dereceli fen lisesi mezunuyum lise arkadaşlarımın %70-80i uzman doktor şu anda
sülalemde de özellikle kadınlar aşırı okumuş olduğu için doktor çok
böyle kabak gibi bir 2ye yarılma söz konusu. mesel doktor kadın kuzenlerim %80 bekar şu anda eskiden bekar kadın doktor diye bir olay da yoktu (neredeyse yoktu yani).
Doktorlara olan kıskançlığını benden çıkarma benceSana layık bence :d
Hiçbir erkek doktor kadın istemez çok stresli bir hayatEvet ya bekarlar genelde, ama erkekler evleniyor genelde eşleri doktor olmuyor gibi gördüm. Neden böyle acaba?
Sen kendine saygı bile duymuyorken insanların seni kıskandığına inanıyor musun ya banalcikDoktorlara olan kıskançlığını benden çıkarma bence
Kelimenin yazılışını da öğren
Sen nyx makyaj ürünlerini bile alamayan biri olduğun için bir doktoru kıskanman normalSen kendine saygı bile duymuyorken insanların seni kıskandığına inanıyor musun ya banalcik
Valla bravo ülkeyi yönetenler gibisinizkonu ne saçma bir yere gitti
karun kadar zengin olsam
hiç çalışmayacak olsam yine okurum yine çocuğumu okuturum
açlıktan nefesi kokmuyorsa başının üstüne bir çatısı varsa her insan idealinin peşinden gitmeli bence
ama bence
herkes kendi kararını kendi vermeli
ama tutup başkasının kararına tu kaka demek etik mi
memnun değilsen git bırak o zaman memnun olan gelsin
abi ne alaka? asddghdksksl biraz dinlen, hava al, bak nyx paletlerine bakıp sakinleş olur mu asdjdjskskakSen nyx makyaj ürünlerini bile alamayan biri olduğun için bir doktoru kıskanman normal
Kafası güzel bence kendi haline bırakalım asdhfjdjskskonu ne saçma bir yere gitti
karun kadar zengin olsam
hiç çalışmayacak olsam yine okurum yine çocuğumu okuturum
açlıktan nefesi kokmuyorsa başının üstüne bir çatısı varsa her insan idealinin peşinden gitmeli bence
ama bence
herkes kendi kararını kendi vermeli
ama tutup başkasının kararına tu kaka demek etik mi
memnun değilsen git bırak o zaman memnun olan gelsin
Nyx makyaj ürünleri bile alamıyorsun mu dedi size?abi ne alaka? asddghdksksl biraz dinlen, hava al, bak nyx paletlerine bakıp sakinleş olur mu asdjdjskskak
e işte kızıyorsunuz amaEvet ya bekarlar genelde, ama erkekler evleniyor genelde eşleri doktor olmuyor gibi gördüm. Neden böyle acaba?
Fakir olduğumuzu nerden çıkardın AyşenazFakir/orta-alt sınıf anadolu insanı için doktorluk çok hayranlık duyulası bir meslek
Ülkenin de %80’i öyle olduğu için sizin duymamış olmanız normal
Ayşenaz senin diplomandan iyice şüphe etmeye başladımBanel nasıl bir tanım ya
Hiçbiriniz kitap okumuyor musunuz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?