Tam şuan tıp fakültesi kazansanız gider miydiniz?

Benim yazdıklarımı yorumlayamamışsınız

Ülkemiz de tüm meslekler yurt dışında ki kadar değer görmüyor. Ör: hayvancılık mesala duvar ustalığı. Tıp okumayı neden istiyorsunuz ülke genelini değer görmek için ise bence değmez yine değer görmeyeceksiniz, kendi arzularınız mı onu da sanmıyorum öyle olsaydı bu sizin hayaliniz olurdu, keyiften mi okumak istiyorsun bu da tıp okumak için pek konforlu değil yani bilemedim. Kendim için söylüyorum beni kan kokusu hep iğreti etmiştir asla okumazdım okumadım da

Sizin ora nereymiş?

İlk defa böyle bir şey duydum.
2 farklı prototip var burada

mesela karı-koca uzman doktor çiftin uzman doktor oğluyla evli doktor bir kuzenim var
senelerce TUSa gireyim kariyer yapayım uzmanlığı alayım diye kasmamıştı
birden nikaha 5 kala girdi yerleşti

bu biraz Yasemin Ergene şeysi gibi, bazı kriterler geçerli. istersen en zengin ol istersen en güzel ol.
mesela tıp geleneği olan bazı ailelerde illa doktor olacaksın, yetmez illa uzman olacaksın yetmez illa x hastanesinde çalışacaksın, yetmez şehirde de illa x yerde villan olacak 2 çocuğun olacak, o çocuklar x kolejinde okuyacak--- daha saymayayım. böyle gider bir hayat çizgisi var. zaten konu sahibi ailemde doktr çok diyince şaştığım bir konu bu oldu. aileis bu zamana kadar karışmamış.

ama 2. prototipte ise kendisi yorulmuş, bir kariyer inşa etmiş para da kazanmış
bakıyor amaaaan diyor ne gerek var. bu kişilerin sayısında da epey bir artış var, hele hele tıp için çok görüyorum. burada dalgası geçilmiş ama hakkete gitsin " x tasarım" firması açsın, ay yata yata daha fazla kazanıyor. ne gerek var? eski saygınlık yok. eski değer yok (diye düşünüyorlar) tıp okusa mesela yurtdışına filan gidecek ,e orda da aileden uzak tamamen 0dan kariyer inşa edecek. bu çocukların ailesi varlıklı çevresi geniş, bu kadar eziyete değmez kafası yaşayan aile çok şu anda. mesela diyor dünya kadar arazim, malım mülküm var. zaten 1 bileedin 2 çocuğum var. burada ona her imkanı sunarım. okul da okusun ama boşuna eziyet çekmesin... torun yapsın gezsin tozsun. mutlu olsun...gibi.

dereceli fen lisesi mezunuyum lise arkadaşlarımın %70-80i uzman doktor şu anda
sülalemde de özellikle kadınlar aşırı okumuş olduğu için doktor çok

böyle kabak gibi bir 2ye yarılma söz konusu. mesel doktor kadın kuzenlerim %80 bekar şu anda eskiden bekar kadın doktor diye bir olay da yoktu (neredeyse yoktu yani).

Evet ya bekarlar genelde, ama erkekler evleniyor genelde eşleri doktor olmuyor gibi gördüm. Neden böyle acaba?

konu ne saçma bir yere gitti
karun kadar zengin olsam
hiç çalışmayacak olsam yine okurum yine çocuğumu okuturum
açlıktan nefesi kokmuyorsa başının üstüne bir çatısı varsa her insan idealinin peşinden gitmeli bence
ama bence
herkes kendi kararını kendi vermeli
ama tutup başkasının kararına tu kaka demek etik mi
memnun değilsen git bırak o zaman memnun olan gelsin

Valla bravo ülkeyi yönetenler gibisiniz
Doktor gidince yerine başkası mı geliyor sandınız
Çoğu ilçede uzman doktor yok

Kafası güzel bence kendi haline bırakalım asdhfjdjsks

Hanımlar konuya dönün, makyaj malzemelerinizin, banel mi banal mı tartışmalarınızın, siyasi görüşlerinizin yeri değil burası.

Evet ya bekarlar genelde, ama erkekler evleniyor genelde eşleri doktor olmuyor gibi gördüm. Neden böyle acaba?
e işte kızıyorsunuz ama
o erkekler genelde fakir anadolu ailesinden hadi fakir olmasın orta halli olsun, gelen insanlar
sınıf atlamak, statü kazanmak için doktor olup "doktor kocam olsun" diyen daha az eğitimli daha az kazanan mümkünse güzel, değilse ne yapalım (bari itaatkar filan olaydı iyiydi) kadınlarla evleniyorlar.
genel profil bu. (çok erkenden sevgili olmuş olanlar burada en büyük istisna grup olabilir)

benim ailemde doktor erkekler %80-90 muhafazakar, fakir-orta seviyede düz anadolu insanı ailelerden geliyor
ya milliyetçi mukaddesatçı ya siyasal islamcı ya da baya tarikatçı tayfa , neyse (şu tahlilde çok da fark etmiyor)
bu adamlara eş bulmak kolay
15-16 yaşında kızlarla evleneni bile var, millet kapıda zaten yani. anadolumuz bu.

ama daha modern doktor kız (bunların da aileler ortalama anadolu insanı çok yüksek oranda, bu arada, ama kendileri çoğunlukla ortalamaya göre daha seküler yaşam tarzlarına sahipler), bu çevrede zaten kimseyi bulamaz, bulamıyor, nasıl bulsun?

o çevreyi geçtim genel toplumda bile uzman doktor kadına denk erkek zaten kaç tane? zamanında ilişki yapmışsa uzman neyim olmadan okul bitince vs. evlenmişse, tamam, değilse işler çok zorlaşıyor. (tüm üst düzey kariyerli kadınlarda olduğu gibi)

ister modern ister muhafazakar ama doktor aileden gelen kendisi seküler doktor erkeğin (valla böyle aileden doktor gelip kendisi muhafazakar olan adam ben görmedim) de kriterleri yüksek tabi. hele hem anne hem baba doktorsa kriterler arş-ı alada. kendi çocuğuna illaaa! tıp okutuyor illaaaa! x uzmanlık alanında kariyer yaptırtıyor bu insanlar, düz gelini mi beğenecek?

bu bahsettiğim doktor kızın hakketen yasemin ergeneden aşağı yanı yok fizik boy pos vs olarak (gerçi eşinin de maşallahı var da)
yetmedi ama, gitti uzmanlığı kazandı, istenilen bir fakültede, eş ailesine anca öyle layık oldu wtf bunlar tee fen lisesinden arkadaşlar yani.

ama işte 2. prototip dediğim "biz çektik, çocuklar uğraşmasın, değmiyor" kafasına gelmiş insanların artık çocukları baya baya büyüdü, yani bu yukarıdakilere epey güncelleme gelecektir

Fakir/orta-alt sınıf anadolu insanı için doktorluk çok hayranlık duyulası bir meslek

Ülkenin de %80’i öyle olduğu için sizin duymamış olmanız normal
Fakir olduğumuzu nerden çıkardın Ayşenaz

Ayşenaz diploman gerçek mi?

Ailemde çok fazla sağlıkçı, Doktor vs var. Hepsinin, maddi manevi durumları çok iyi ayrıca mesleklerini seviyorlar. Tabi ki zamanında zorluklarını yaşadılar fakat şimdi daha olgun ve meslekte pişmişler. Mesela onların çocukları da Doktor oldu. Memnun olmayan tahminim çocuklarının da o yolda ilerlemesini istemezdi. Hatta annemin kuzeni kendi kızıyla yan yana çalışıyor.

Ben, Aile zoruyla bu mesleği seçenlerin işine hakim olamadığını ve sevmediğini düşünüyorum.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…