- 4 Mart 2012
- 16.019
- 37.274
- 798
- Konu Sahibi Huzurkovalayankus
-
Sizin ora nereymiş?Daha bugün izinden dönen iş arkadaşımızın iznini oğlunu köklü bir üniversiteye tıp fakültesi kaydı için kullandığını öğrenince, kendisine oğluna neden tıp fakültesi yazmasına engel olmadı konusunda epey yüklendik.
Benim çevremde tıp fakültesi okuyanlara acıyorlar.
İfşa olmayayım şimdiSizin ora nereymiş?
İlk defa böyle bir şey duydum.
Hayır doktor değilimİşte bu görüşler de benim için çok değerli. Çünkü mesleğin ve akademisinin günümüzdeki halini gösteriyor. Çevremdeki herkes şartlar daha iyiyken ve insanlar birbirine daha nazikken yükselmişler zaten. Siz şuan doktor musunuz? Bana bir gününüz nasıl geçiyor tarif eder misiniz?
Özelden yazın madem gerçekten şaşkınımİfşa olmayayım şimdi
tabi öyleİstisnalar kaideyi bozmaz ama. Köydeki çoban lgs Yks de yüksek başarı elde etti diye çocuklarımızı salmadık mesela. Dershaneye de gönderdik , özel ders de aldırdık. O çobanlar da istisna idi çünkü.
Yeğenim birkaç gün önce atandı.Akdeniz tıp tan mezun oldu.7 yılda bitirdi.Sağlık problemleri yaşadı.Hiç tavsiye etmiyor.Zor bir bölüm.Kızlar beni farklı konulardan, yorumlarımdan görmüşsünüzdür belki.
Ben farklı bir bölümü iyi bir üniversitede bitirmiş yüksek lisansını yapan hobileriyle uğraşan bir insanım. Okuduğum bölüm ve alanımın detaylarına girmek istemiyorum ama kısaca analitik düşünme gerektiren zor bir bölüm. Yurtdışında gördüğü değeri de Türkiye'de gördüğünü söyleyemem. Bunun dışında okumayı yazmayı severim. Bu da Türkçe ve dil bilgisi konusunda gelişmeme olanak tanıdı. Normalde yeniden üniversite okuma gibi bir planım yoktu, ancak geçen yıl YKS için kayıtların açıldığını duyunca arkadaşlarımla öylesine girelim dedik, tercih yapmayı düşünmüyorduk. Kendi sınavlarımın da olduğu bir haftaydı sınav bu yüzden hiç çalışamadım. Yine de 30 bin civarı bir sıralama yaptım. Hatalarımın nerelerden geldiği daha sonra anladım ve o konularda farklı sorulara baktığımda hata yapmadığımı fark ettim. Bu da aklıma şu fikri getirdi, acaba bir dönem çalışıp bu sıralamayı 20 bin altına çekebilir miyim? Şuan yaşadığım şehirdeki tıp fakültelerini düşündüm. Bu durumda olsanız siz ne yapardınız?
Ayrıca tıp okumak çocukluğumda şuan yaptığım şeyle birlikte hep aklımdaydı. Aklımın bir yerindeydi. Bunu eklemek lazım.
Öyle . Haklısınız.tabi öyle
her şeyden önce heves şartlar irade
hepsi etkiler
Bizim Büyükşehirde de tebrik üstüne tebrik alıyorlar tıp kazananlarSizin ora nereymiş?
Ben doktorum bütün çevrem de doktor siz çok hariçten gazel okuyorsunuzSizin ora nereymiş?
Fakir/orta-alt sınıf anadolu insanı için doktorluk çok hayranlık duyulası bir meslekSizin ora nereymiş?
Aynen öyle. Alamanya da açız derler ama döneni görmedim memleketeAiledekiler akrabaysa kendilerinden iyi yada kendileri kadar olanı çekemezler hep kendilerinden geride kalsın isterler. O yüzden en son akrabaların fikrini alın.
Türkiyedeki akrabalar yurtdışında ki gurbetçiler gibiler hep zorlanıklarını söyleyip yurtdışının nimetlerinden faydalanırlar
5 yıl boyunca ekonomik özgürlüğün olmayacak, 6.yıl asgari ücretBuna yeşil ışık yaktılar. Annem de ikinci üniversitesini okuyor, tarih bölümünden. Bizde genetik okuma hevesi diye dalga geçmeye başladı bile.
Aaa evet bildiniz. Biz fakirler hep tıp isterizFakir/orta-alt sınıf anadolu insanı için doktorluk çok hayranlık duyulası bir meslek
Ülkenin de %80’i öyle olduğu için sizin duymamış olmanız normal
Evet öyle?Aaa evet bildiniz. Biz fakirler hep tıp isterizFakir mesleğidir ülkemizde. Zengin meslekleri de moda sektörü falan oluyor galiba Tee allahım daha neler duyacağız şu forumda
Emin misiniz? Uzmanların maaşı asistanların 2 katı diye biliyorum. Asistan 100'lerde uzman 200'lerde.Asistanlar uzman doktorlardan daha çok kazanıyor Mune. Maaşları çok fark etmiyor ama döner kat sayıları daha yüksek asistanların. O yüzden daha çok kazanıyorlar genelde. En azından benim bulunduğum hastanede böyleydi.
Uzman maaşı daha yüksek.Emin misiniz? Uzmanların maaşı asistanların 2 katı diye biliyorum. Asistan 100'lerde uzman 200'lerde.
Öyle değil. Her mesleği fakir de seçiyor zengin de. Amerika’da mimarlık okuyan uzak bir akrabam yıllar sonra pastahane açtı ülkemizde. İsteyen istediği mesleği yapar. Zengini fakiri mi var bunun? Kolej de aşırı zengin öğretmenlerimiz de vardı aileden zengin, zar zor okumuş öğretmenlerimiz de vardı. Hepsi de eşitti gözümüzde. Hiç etik değil savunduklarınız.Evet öyle?
İstifa edin fakir kalmayın o zaman. Benim fakir kız doktor olmak istiyor aklı erdiğinden beri. Bunun için de canhıraş çalışıyor yıllardır. Okuldan dönünce söyleyeyim de vazgeçsin. Fakir mesleği yavrum, yazma sakın diyeceğimEvet öyle?
Aynen fakir mesleği
Fakir mesleği nasıl bir tanımdır ya, çok banalEvet öyle?
Aynen fakir mesleği
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?