Tam şuan tıp fakültesi kazansanız gider miydiniz?

Sizin ora nereymiş?

İlk defa böyle bir şey duydum.
 
Hayır doktor değilim
 
tabi öyle
her şeyden önce heves şartlar irade
hepsi etkiler
 
Yeğenim birkaç gün önce atandı.Akdeniz tıp tan mezun oldu.7 yılda bitirdi.Sağlık problemleri yaşadı.Hiç tavsiye etmiyor.Zor bir bölüm.
 
Aynen öyle. Alamanya da açız derler ama döneni görmedim memleketeTıp yazmayın sakınnnnn diyenlerin de çoğu vallahi billahi kendi yakınları okusun diye vazgeçirmeye çalışıyorlar. Lgs tercihlerinde Gözde liseleri kötüleyen o okulun öğretmenlerini gördü bu gözler ayol. Kendi yakınları , tanıdıkları vs yerleşsin istiyorlardı. Biri ağzından kaçırdı hatta bunu. Kimseyi dinlemeyip ideallerimiz peşinde koşmalıyız o yüzden.
 
Buna yeşil ışık yaktılar. Annem de ikinci üniversitesini okuyor, tarih bölümünden. Bizde genetik okuma hevesi diye dalga geçmeye başladı bile.
5 yıl boyunca ekonomik özgürlüğün olmayacak, 6.yıl asgari ücret
Eğer barınma ve maddi destek aileden sorunsuz gelecekse, içinde kalmasın, sınava elinden geleni yap.
 
Fakir/orta-alt sınıf anadolu insanı için doktorluk çok hayranlık duyulası bir meslek

Ülkenin de %80’i öyle olduğu için sizin duymamış olmanız normal
Aaa evet bildiniz. Biz fakirler hep tıp isterizFakir mesleğidir ülkemizde. Zengin meslekleri de moda sektörü falan oluyor galibaTee allahım daha neler duyacağız şu forumda
 
Emin misiniz? Uzmanların maaşı asistanların 2 katı diye biliyorum. Asistan 100'lerde uzman 200'lerde.
 
Öyle değil. Her mesleği fakir de seçiyor zengin de. Amerika’da mimarlık okuyan uzak bir akrabam yıllar sonra pastahane açtı ülkemizde. İsteyen istediği mesleği yapar. Zengini fakiri mi var bunun? Kolej de aşırı zengin öğretmenlerimiz de vardı aileden zengin, zar zor okumuş öğretmenlerimiz de vardı. Hepsi de eşitti gözümüzde. Hiç etik değil savunduklarınız.
 
Hayalimse okurdum açıkçası. İnsanın hayalini gerçekleştirmesi kadar tatmin eden daha güzel bir duygu yok. Ama mantık açısından mesleğinizden ilerlemeniz daha mantıklı tabi. Ama ders çalışmayı seviyorsunuz belli okursunuz gibi geliyor bana. Emek, çaba her şeyde var. 10 yılın sonunda doktor olarak çalışacaksınız. Doktorların iş aramak gibi derdi zaten yok maaşları hak ettiklerinden çok az olsa bile sonuçta düzgün maaş alıyorlar, değer bence.
 
Evet öyle?
Aynen fakir mesleği
İstifa edin fakir kalmayın o zaman. Benim fakir kız doktor olmak istiyor aklı erdiğinden beri. Bunun için de canhıraş çalışıyor yıllardır. Okuldan dönünce söyleyeyim de vazgeçsin. Fakir mesleği yavrum, yazma sakın diyeceğim
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…