tamam mı? devam mı?

terapi oldukça masraflı gelecek ona. yine de son çare eğer istiyorsa kabul edecektir. öneriyi sunacağım kendisine. evlenmeden önce de farklılıkalr vardı elbette. dört dörtlük uyumu beklemek mantıksız. aynı evde doğup büyüdüğümüz kardeşlerimizle bile zaman zaman çatışıyoruz. ama bizim aramızdaki farklılık giderek arttı ne yazık ki. uyum ile ortada buluşmak yerine benim yanıma gelsin beklentisi daha da açtı arayı.

bahsettiginiz gibi ayrı ayrı mutlu olmayı da denedim. ama o ben onun istediği gibi olayım istiyor. haliyle ben tükeniyorum.

Çok masraflı gelecekse de bir çözüm yolu istiyorsa ve sizi gerçekten seviyorsa kabul edecektir diye düşünüyorum. Uyum değildi de merak ettiğim evlenmeden önce de giydiğinize vb. Eşiniz bu kadar karışıyor muydu sorusuydu. Tabii ki kimse dört dörtlük uyamaz birbirine çünkü neticede iki farklı insansınız.
Bence sizi böylesi mutsuz eden şeyleri sırf yıldığınız için kabul etmeyin. Kavga da etmeyin. İstediğinizi yapın ne olabilir ki en fazla?
Ne olursa olsun sizi mutsuz edecek şeylere bir kez bile olsun tamam demeyin.(giyim vb konularda , yoksa o sevdiği için onunla maç izlemek gibi basit durumlardan bahsetmiyorum.)
Sonuçta o bir birey ve siz onu ibadetinden,kıyafetinden,kişiliğinden vs alıkoymuyorsunuz. Kimsenin de kimseye böyle bir şey yapmaya hakkı yok. Siz alıkonuldukça giden yıllarınıza ve yapamadıklarınıza sürekli üzüleceksiniz.Kendince iyi bir şey yapıyor ama herkesin bir özel alana ihtiyacı var..Ben çok üzüldüm size. Bakınca bunlar sorun gibi de gelmez özellikle büyüklerimize ama yıpratır.Umarım güzel bir çözümle yuvanızı kurtarabilirsiniz. Bir ömür diye çıkılan yolların birbirinden ayrılması çok üzüyor beni..Umarım yolunuz huzurlu bir şekilde birbirinizle devam eder. Yine de hakkınızda hayırlısı olsun. Doğrusu ne ise o olsun

Çok masraflı gelecekse de bir çözüm yolu istiyorsa ve sizi gerçekten seviyorsa kabul edecektir diye düşünüyorum. Uyum değildi de merak ettiğim evlenmeden önce de giydiğinize vb. Eşiniz bu kadar karışıyor muydu sorusuydu. Tabii ki kimse dört dörtlük uyamaz birbirine çünkü neticede iki farklı insansınız.
Bence sizi böylesi mutsuz eden şeyleri sırf yıldığınız için kabul etmeyin. Kavga da etmeyin. İstediğinizi yapın ne olabilir ki en fazla?
Ne olursa olsun sizi mutsuz edecek şeylere bir kez bile olsun tamam demeyin.(giyim vb konularda , yoksa o sevdiği için onunla maç izlemek gibi basit durumlardan bahsetmiyorum.)
Sonuçta o bir birey ve siz onu ibadetinden,kıyafetinden,kişiliğinden vs alıkoymuyorsunuz. Kimsenin de kimseye böyle bir şey yapmaya hakkı yok. Siz alıkonuldukça giden yıllarınıza ve yapamadıklarınıza sürekli üzüleceksiniz.Kendince iyi bir şey yapıyor ama herkesin bir özel alana ihtiyacı var..Ben çok üzüldüm size. Bakınca bunlar sorun gibi de gelmez özellikle büyüklerimize ama yıpratır.Umarım güzel bir çözümle yuvanızı kurtarabilirsiniz. Bir ömür diye çıkılan yolların birbirinden ayrılması çok üzüyor beni..Umarım yolunuz huzurlu bir şekilde birbirinizle devam eder. Yine de hakkınızda hayırlısı olsun. Doğrusu ne ise o olsun

çok sağolun. umarım hayırlısı olur.

evlenmeden önce karışmıyordu. evlendikten sonra ben zamanla daha rahat bakmaya o ise daha sıkı bakmaya başlayınca sorun cıkmaya başladı. sonucta ikimiz de değiştik.

ben mutsuz olmayayım diye onu mutsuz edeceğim. evet böyle bakınca üzücü. ama beni mutsuz eden de o.
cinsellik bu kadar büyük bir önem arzediyor değil mi evlilikte?
İyi ama o senin mutlu olman için ne yapıyor?
Dini konuda yaptığı baskıyı anlayabiliyorum. Senin iyiliğin için ama o biraz fazla abartmış olmalı ki yılmışsın resmen.
Diğer konular da cabası.
Evli değilim fakat cinselliğin evlilik üzerinde çok etkili olduğunu biliyorum.

Bana göre boşanma nedeni ikidir:aldatma ve psikolojik-fiziksel şiddet.
Eşimle farklı özelliklere sahibiz diye ayrılmayı düşünmem ama beni değiştirmeye,kendisi gibi yapmaya çalışma-zorlama ve arkadaşımla-ailemle bile buluşmama izin vermeme de psikolojik şiddettir benim için.
Kararı verecek sizsiniz tabii ama bu dediklerinizi kendine de söyleyerek belki bir uzmandan yardım alarak şans verebilirsiniz. Yuva kolay kurulmuyor.

İyi ama o senin mutlu olman için ne yapıyor?
Dini konuda yaptığı baskıyı anlayabiliyorum. Senin iyiliğin için ama o biraz fazla abartmış olmalı ki yılmışsın resmen.
Diğer konular da cabası.
Evli değilim fakat cinselliğin evlilik üzerinde çok etkili olduğunu biliyorum.

mutlu olmam için bir şeyler yaptıgını düşünüyor. ama ben mutlu değilim. görücez bakalım..

Bana göre boşanma nedeni ikidir:aldatma ve psikolojik-fiziksel şiddet.
Eşimle farklı özelliklere sahibiz diye ayrılmayı düşünmem ama beni değiştirmeye,kendisi gibi yapmaya çalışma-zorlama ve arkadaşımla-ailemle bile buluşmama izin vermeme de psikolojik şiddettir benim için.
Kararı verecek sizsiniz tabii ama bu dediklerinizi kendine de söyleyerek belki bir uzmandan yardım alarak şans verebilirsiniz. Yuva kolay kurulmuyor.

evet çok mantıklı söyledikleriniz. ama sanki bir daha asla onu eskisi kadsr sevip isteyemeyecekmişim gibi geliyor. uzman yardımını deneyeceğim. teşekkürler..

Hemen kestirip atmak yerine bize söylediğiniz her şeyin aynısını ona da söyleyin. Rahatsız olduğunuzu ve böyle devam ederse boşanacağınızı açıkca söyleyin. Bir şans tanıyın kısaca belki destek alarak düzelebilir böylece. Ama ayrı yatmak filan..yani ben de evli değilim ama cinsellik çok önemlidir evlilikte, bunlar küçük değil büyük sorunlar.
Hakkınızda hayırlısı olsun.

Ayrılır mısınız bilmem ama eşiniz size zarar verecek biri değilse, o yokken evi terk etmek bana göre epey saygısız bir davranış.
En azından 7 yılınıza, arkadaşlığınıza, iyi kötü yaşanmışlıklarınıza olan saygınızdan bunu yüzyüze konuşarak yapmalısınız, tabi bu bana göre...
Adam bağırıp çağıracak, rezillik çıkarak, sizi kırıp dökecek biri değil anladığım kadarıyla.
Ciddiyetinizi görürse belki bir şansınız varsa onu değerlendirmiş de olursunuz.
Yok o şansta olmasın derseniz bu konuda kararlı olduğunuzu, geri dönüşü olmadıgını, gerekçelerinizi, kırgınlıklarınızı yüzyüze açıklayın.

İnsan neden evlenir?

Standartları yükselsin diye. Daha iyi bir hayat yaşasın diye.

Bu maddi olur, düzenli cinsel hayat olur, kafanın uyduğu biriyle hayatını paylaşmak olur.

Sizde hiçbiri yok.

En başta kadınla erkeği birleştiren baş çimento olan cinsellik yok.

Kafa uyumu yok, siyasi görüşler farklı, dini görüşler farklı.

Din baskısı var.

Hayatınızı kısıtlama var.

Daha neyi bekliyorsunuz boşanma için, illa dövmesi sövmesi aldatması mı lazım? Mutsuz olduğunuz bu evliliği sürdürmenin tek sebebi "boşandı demesinler" ya da bekarlıktan korkmak olabilir.

evlenmeden önce inançlı biriydi ama ekstra bir ibadet takıntısı veya bana karşı baskısı yoktu. kendi nefsini kırıp yapabildiklerini benim de yapmamı istiyor. eskiden yapmadıgını düşünmeden. ben bir şeylerle ugrasırken pat diye hadi kalk namaz kıl diyor. tamam sunu yapıyım diyorum. tepemde bekliyor. kılmazsam ciddi hır gür çıkarıyor. valla nefret ettim. o gittiğinden beri bir tek namaz kılmadım. hala telefonda konusunca ben yatıyorum sen de yatsıyı kıl mutlaka vb. şeyler söylüyor. kilometrlerce öteden.
Sanki bi evliligin icinde kocanizla yaşamiyorsunuz da bi cemaat yurdunda kaliyorsunuz. Kendinize bunu yapmayin daha fazla

evden çekip gitmeyin tabiki.
düşüncelerinizi anlatıp kararınızı yüzyüze bildirin. sonra da kim gidecek ise gitsin. anlaşmalı boşanırsınız sanırım.
aranızda hiç ortak bişey yok
ayrılmanız daha mantıklı görünüyor

Hemen kestirip atmak yerine bize söylediğiniz her şeyin aynısını ona da söyleyin. Rahatsız olduğunuzu ve böyle devam ederse boşanacağınızı açıkca söyleyin. Bir şans tanıyın kısaca belki destek alarak düzelebilir böylece. Ama ayrı yatmak filan..yani ben de evli değilim ama cinsellik çok önemlidir evlilikte, bunlar küçük değil büyük sorunlar.
Hakkınızda hayırlısı olsun.

ben de söylemeyi tercih edeceğim sanırım. kaçmak yerine yüzleşmek.. onun da önerilerini dinleyeyim son bir kez daha..

ben mutsuz olmayayım diye onu mutsuz edeceğim. evet böyle bakınca üzücü. ama beni mutsuz eden de o.
cinsellik bu kadar büyük bir önem arzediyor değil mi evlilikte?

tabiki, yoksa evlenmenin çekiciliği ne olur ki?
ev arkadaşı olmak mı?
ev arkadaşı da olacaksınız, o da lazım. ama sizde çekim yok tutku yok, beraber bile uyumuyorsunuz. bu işi sürdürmek bana anlamsız geldi.
üstelik şu dini vecibeler baskısına da asla müsaade etmemelisiniz. o ne ya öyle tavsannn tavsannn da demiş cemaat yurdu mu orası. zorla olur mu? kendi istediği ibadeti yapsın. sizi neden zorluyor

Ayrılır mısınız bilmem ama eşiniz size zarar verecek biri değilse, o yokken evi terk etmek bana göre epey saygısız bir davranış.
En azından 7 yılınıza, arkadaşlığınıza, iyi kötü yaşanmışlıklarınıza olan saygınızdan bunu yüzyüze konuşarak yapmalısınız, tabi bu bana göre...
Adam bağırıp çağıracak, rezillik çıkarak, sizi kırıp dökecek biri değil anladığım kadarıyla.
Ciddiyetinizi görürse belki bir şansınız varsa onu değerlendirmiş de olursunuz.
Yok o şansta olmasın derseniz bu konuda kararlı olduğunuzu, geri dönüşü olmadıgını, gerekçelerinizi, kırgınlıklarınızı yüzyüze açıklayın.

çok haklısınız. zaten ayrılık zor iken daha da zorlaştırmayayım..

İnsan neden evlenir?

Standartları yükselsin diye. Daha iyi bir hayat yaşasın diye.

Bu maddi olur, düzenli cinsel hayat olur, kafanın uyduğu biriyle hayatını paylaşmak olur.

Sizde hiçbiri yok.

En başta kadınla erkeği birleştiren baş çimento olan cinsellik yok.

Kafa uyumu yok, siyasi görüşler farklı, dini görüşler farklı.

Din baskısı var.

Hayatınızı kısıtlama var.

Daha neyi bekliyorsunuz boşanma için, illa dövmesi sövmesi aldatması mı lazım? Mutsuz olduğunuz bu evliliği sürdürmenin tek sebebi "boşandı demesinler" ya da bekarlıktan korkmak olabilir.

inanın ikisinden de korkmuyorum. tek basıma ayaklarımın üzerinde durabilirim.

tek endişem pişman olacağım bir karar vermemek ve en önemlisi onu üzmemek. o üzülüp kızınca yaşanacak kaos ve gerginlikten de kaçıyorum. huzur ve düzen istiyorum. ama öncesinde aşırı huzursuz ve gergin bir dönemden geçmek zorunda kalmak ürkütüyor.

Back
X