• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tamamen duygusal nedenler

Sozlunun ailesi birsey yapmayacaksa zorla yakalarina yapisip yaptiramazsin. Eger sevgilimle beraber olayim baska bir sey istemem dersen sade bir nikah, idare eder esyalar, altin almadan neredeyse borcsuz evlenebilirsin. Ama yok ben piremses olucam evlenince borc da odemek istemiyorum dersen uzgunum, yanlis kisi...

İse gitmeden evlilik düşünmeyin. Evlenince gelin evi dizmeyin kendinize. Bekar evinizdeki eşyaları toplayın durumunuz yoksa ikinci el alın. Paranız olduğunda güzelinden alırsınız. Bana göre de 18yasina gelmiş yetişkin bir bireyin kendi geçimini sağlayabilmesi görevidir. Bizim ülkemizde adam 35yasina geliyor karnını annesi olmayınca doyuramıyor en basit bir yemek yapmaktan aciz. Aileleriniz sizleri okuttuysa ki üniversiteden bahsediyorum. Bu size en büyük hediye. Görevlerinin fazlasını bile yapmışlar. Sizin göreviniz de o hediyeyi yani egitiminizi kullanıp çalışıp çabalayıp kendi ayaklarınız üstünde durabilmeniz. Bekar olsanız da bu böyle evlenseniz de.

Sozlunun ailesi birsey yapmayacaksa zorla yakalarina yapisip yaptiramazsin. Eger sevgilimle beraber olayim baska bir sey istemem dersen sade bir nikah, idare eder esyalar, altin almadan neredeyse borcsuz evlenebilirsin. Ama yok ben piremses olucam evlenince borc da odemek istemiyorum dersen uzgunum, yanlis kisi...
+1. Bunları bekleyeceksen zengin koca bulup rahat rahat yasarsin. Hem karnım doysun hem pastam dursun olmuyor.

Kendini evlenecek olgunlukta gören her insan evini, evliliğini, düğününü her şeyi kendi yapmalı bana göre. Hayatta hep birilerinin desteği olmayacak, bunu ailesini kurarken kişilerin anlaması önemli bir ders bence.

Yeni evli bir çift borç öderken zor oluyor.Şöyle düşün sen çalışmıyorsun sürekli evdesin eşin işten yorgun geliyor tabiki yeni evli çift olarak biraz dışarıda vakit geçirmek isteyeceksiniz ve bunlar hep maddiyatla olan şeyler paramız yok evde oturalım mecburiyetinde olduğunuzda üç beş sonra çatırdamaya başlar.Tatile gidemediğinizde ailesine kinlenirsiniz anladığım kadarıyla yapınız müsait.Bir düğüne gittiğinizde zamanla içinize dokunur eksik hissedersiniz.Aile desteğiyle düğün yapmış bir arkadaşınızın evine gittiğinizde kendi evinizle kıyaslama yaparsınız ailesine daha çok kızmaya başlarsınız görmek istemezsiniz.Asıl noktaya geliyorum hal böyleyken erkek evlatta evlenmişse kumarbaz kp nin eşine yeni bir kapı açılmıştır,ağlaya sızlaya size dert yanmaya gelebilir.Belki de onlara daha maddi destek vermek zorunda kaladabilirsiniz.Evliliğinizden pişman olmayın iyi düşünün. Önce kendiniz bi işe girin ondan da önemlisi kp ve kv arasındaki ilişki nasılmış iyi gözlemleyin. Eşin iyiyse iyi olur diyoruz ama malesef öyle değil bi tek eşle değil aileyle evleniyoruz,

Is bulmaya ne dersin?Kocadan kayinpederden guvence bekleyecegine?
Kusura bakma ama bu zihniyete cok kiziyorum. Bu sartlarda evlenme zaten kimse sizi beslemek zorunda degil.

Sözlünün ailesi onu bu yaşa getirmiş yani görevini yapmış..oğullarının düğün borçlarını ödemek zorunda değil hiçbir aile..sizinde dış kapının mandalı olarak buna laf etmeye hakkınız yok..aile yapıyorsa ikramdır, yapmıyorsada kimsenin birşey demeye hakkı yok..babasının kumar borcu gibi şeyler sizi alakadar etmez..evlenseniz dahi etmez..adam size güvenerek kumar oynamıyor..kendi parasını yiyor..böyle aileler mecburmuş gibi tutum sergileyenleri anlamıyorum..sözlüne dırdır ettiğinde "yapmak zorunda değiller" cevabından başka birşey alamayacaksın,babası kumarbazın teki olsun laf söylettirmez,söylettirmemelide.

Biz kendimiz yaptık.
15-20 bine düğün yapacağımıza 5bine nikah yaptık.
5-6bine gelinlik alacağıma bin tl ye gelinlik aldım.
Söz-nişan olmadı.
Eşim damatlık alacağına eski takım elbisesini giydi.
Eşyalarımızın bir kısmı bekar evinden geldi.(memur olarak atanmıştım.)
Geri kalanını 7500tlye kapattık.
Mutfak hariç. Onları da öyle süslü püslü olsun demedik. Kayın validem kullanmadığı tenceresini tabağını verdi. Şu an ben kullanıyorum.
(Yalan olmasın bernardodan set almıştım. Misafirlik) onu da cüzi bir fiyata aldım. Şu evlilik paketlerinden. Tenceresi-kahvaltılığı-vs 1700 e gelmişti.
Bir ara özendim. Gideyim öyle süslü püslü alayım dedim de tabaksız çanaksız 3-4bini buluyordu vazgeçtim.
Düğün arabası arkadaşın arabasıydı.
Süsletmek için 200 liraya buldum.
Saçımı arkadaşın kuaföründe yaptırdım. Zaten bir ben vardım. Öyle kankalar falan yoktu. Görümcem bile gitti 10tl ye fön çektirdi geldi kız.
Sabah 9da evden çıktım. Akşam 5te tekrar eve girdim. İsteyince oluyor.
Çok şey beklemeyin kimseden.
Bizimkilerde yoktu.
Herkes bize niye düğün yapmıyorsunuz dedi.
Eşim parasını verin yapalım dedi.
Kimse yanaşmadı.
Kendi amcam bile işte düğünsüz olur mu dedi.
Nikaha bile gelmedi. Gerçi uzaktaydı ama ben ziyaretine gittiğimde 100 tlyi kayık gördü.
E düğün yap diyordun. 100 tlye halı bile alamazsın.
Bu arada halılarımı 600tl ye perdelerimi 700 tlye yaptım.
Kendinizi çok kasmadan istediğiniz olur.

Olmasınlar
Ben kaç kere düştüm bir bilsen, Rabbim hiç bırakmadı beni
Rahmetli ebeveynlerimin sahip çıkmadıkları tek çocuklarıyım
Ama Rabbim sahip çıktı hep, yaşadığım hayatı düşünüyorum roman derler ya öyle, başıma bir iş gelmemişse yaradanın korumasındandır.40 yaşındayım şimdi, çok şükür bir can yoldaşı da verdi bana, çok sevdiğim bir eşim var, gözümün içine bakan. Kardeşlerime hiç kısasa kısas yapmadım, hala her konuda benim telefonum çalar, bazen pişmanlıktan günah çıkarırlar, bana gelene git demedim hiç. 6 yaşında sokaklar yatabilen, liseden sonra okuyamayan bir garip çocuğa Rabbim iş verdi, ev almak nasip etti, birikim yapmak nasip etti, sağlık verdi, iyi bir eş verdi daha ne bekliyeyim insanlardan, hiç umurumda bile değil, herkes yaşattığını yaşar ama bana yaşattıklarını yaşamasınlar inşallah, kimse kötü olsun istemem.
Su anlattiklarini yasasa cogu insan isyan eder..ne mutlu sana..

Biz kendimiz yaptık.
15-20 bine düğün yapacağımıza 5bine nikah yaptık.
5-6bine gelinlik alacağıma bin tl ye gelinlik aldım.
Söz-nişan olmadı.
Eşim damatlık alacağına eski takım elbisesini giydi.
Eşyalarımızın bir kısmı bekar evinden geldi.(memur olarak atanmıştım.)
Geri kalanını 7500tlye kapattık.
Mutfak hariç. Onları da öyle süslü püslü olsun demedik. Kayın validem kullanmadığı tenceresini tabağını verdi. Şu an ben kullanıyorum.
(Yalan olmasın bernardodan set almıştım. Misafirlik) onu da cüzi bir fiyata aldım. Şu evlilik paketlerinden. Tenceresi-kahvaltılığı-vs 1700 e gelmişti.
Bir ara özendim. Gideyim öyle süslü püslü alayım dedim de tabaksız çanaksız 3-4bini buluyordu vazgeçtim.
Düğün arabası arkadaşın arabasıydı.
Süsletmek için 200 liraya buldum.
Saçımı arkadaşın kuaföründe yaptırdım. Zaten bir ben vardım. Öyle kankalar falan yoktu. Görümcem bile gitti 10tl ye fön çektirdi geldi kız.
Sabah 9da evden çıktım. Akşam 5te tekrar eve girdim. İsteyince oluyor.
Çok şey beklemeyin kimseden.
Bizimkilerde yoktu.
Herkes bize niye düğün yapmıyorsunuz dedi.
Eşim parasını verin yapalım dedi.
Kimse yanaşmadı.
Kendi amcam bile işte düğünsüz olur mu dedi.
Nikaha bile gelmedi. Gerçi uzaktaydı ama ben ziyaretine gittiğimde 100 tlyi kayık gördü.
E düğün yap diyordun. 100 tlye halı bile alamazsın.
Bu arada halılarımı 600tl ye perdelerimi 700 tlye yaptım.
Kendinizi çok kasmadan istediğiniz olur.
bu kadar paralari bile yok calismiyor ile kizimiz

valla ben de yardım etmeleri gerektiğine inanmıyorum, yani adam kumara veriyor diye de eleştiremezsin bence, öyle bi sorunu varsa bu bi bağımlılık, kumara vermeyimde oğlana vereyim diye bi düşüncesi zaten olmaz, kumarı bıraksa da size vermek zorunda değil
artık herkes kendi evini kendi yuvasını kendi kuruyor, hatta bekarlar bile ayrı eve çıkıp kendi evini kendi kuruyor
senin için söylemiyorum da, bazen kızlar erkek tarafı aramıyor sormuyor ne yapılcak edilcek demiyor diyorlar, bazıları da arandığı bunlar sorulduğu zaman herşeye karışıyorlar, karışmasınlar hepsini biz yapalım diyorlar
madem artık bi ailesiniz iyisiyle kötüsüyle kendi yağınızda kavurlmayı öğrenceksiniz başka yolu yok, hem kimseye minnetinizde olmaz daha güzel
genelde ilk evlilik yılları biraz yokluk oluyor, ama zaman geçtikce sen de iş bulursun, beraber halledersiniz, herşey de tam olmasın mesela, belki eşyalı apart düşünebilirsiniz daha pratik hızlı bir çözüm olur, mesela takın olmayıversin yani belki zaten olmıcaktırda örnek olarak söylüyorum

bu kadar paralari bile yok calismiyor ile kizimiz
O zaman önce işini bulacak ekmeğini kazanacak. Sonra evlilik diyecek.
Ya da hiç gelinlik giymeden bi lokma bi hırka deyip nikah kıyacaklar ki anladığım kadarıyla "bi lokma bi hırka" diyecek biri değil. Kayınpederinin parasının hesabını yaptığına göre.

Asıl aile bile olsa başkalarından bişey beklemek yanlış bence.Yapmak isterlerse yaparlar yoksa tek oğulları niye yapmıyorlar diyemezsiniz.İşe girin gerekirse evliliği erteleyin.Kimseyede midareniz olmaz

Boylede sacmalamissin.. o zaman evlenmeyin.. ilerde bunlarin cogu icinde kslmis olcak solim. Buarada ilerde bunlar sizden borc bile ister bi kurus vermedikleri halde..ac insanlar cunku belli..nerden biliyorum benimde basimda guzelim
İçimde elbet kalacak bunlar. Ama istiyorum desem yapar sözlüm borç harçla. Ona kıyamıyorum yıprandı çok zaten.

İçimde elbet kalacak bunlar. Ama istiyorum desem yapar sözlüm borç harçla. Ona kıyamıyorum yıprandı çok zaten.
İçinde kalacaksa hayatın zor geçer
Hicbirseyin sonu yok en güzelinin de güzelleri var
100 bin TL koltuk takimida var 3 bin TL de

Önemli olan sevdiginizle evlenmek değil mi
Kimseye birşey begendiremezsin gider düğün yaparsın birsuru şey söylerler yemekli düğün yaparsın onada... ünlü sanatçı getirirsin ona da.... Daha çok tadın kaçar

Bizde eşimin ailesinin desteği olmayacağı gerçeğini kabul ederek evlilik kararı almıştık
Babamın verdiği 1+1 evi döşedik evlendik
Hem ekonomik oldu hem şirin
Herşeyin en pahalısını en kalitelisini almadık. İşimizi görecek kadarı kafi geldi.
Gayette güzel bir evimiz oldu

Babası elden günden utandı da az bişey ipin ucunu tutar gibi yaptı, düğünde de 1 bilezik aldı geldi. Düğünden sonra salon parasını ve çelik kapı taktırmıştık onun parasını daha biz balayına gitmeden geri aldı. Karısı da emanet bıraktığım altınlarımın içinden çaldı.
Yani oğulları evlendi güya ama onlar masraf etmek biyana ceplerini doldurdu
Haram zıkkım olsun dedim sustum
Yaş küçük , tecrübe yok bişey yapamadım
Aradan geçti 14 sene şimdi benim herşeyim var onlar aynı yerde sayıklıyor
Bir sürü de sıkıntıları var

Asgari ücret falan deme gir bir işe
Her bütçeye herşey var
Ekonomik davran evlen zamanla herşey olur yok benim herşeyim tam olsun diyen kızlardansan nişanlını da oyalama bak yoluna

Back
X