kesinlikle, ben de öyle düşünüyorum. cinsiyetçilik yapmaya ne gerek var ki? bi başladı yok kadın başına ne yapacaksınlardan, erkeklerle aynı otelde kalmaya götürdü lafı. kaçasım geldi yemin ederim.Adam "düzenli hayatın olmaz, zor olmaz mı "dememiş ki. Direkt olarak "kadın başına nasıl gideceksin, nerede kalacaksın" demiş. İkisi çok farklı şeyler bence. Ne var ki bunda şirket arabası olacak, basıp gideceksin, mis gibi otelde kalacaksın, işini halledip döneceksin.
Elbette fikirler uyuşmak zorunda değil, o yüzden baştan öğrenmek iyi olmuş bana kalırsa. Bu tip fikirler ilişkilerde çok önemli çünkü. Kafana yatmıyorsa boşver gitsin.
valla kimse kusura bakmasın, bir erkek için "iş" gibi çok büyük bir fedakarlık yapamam. kaldı ki benim aileme de ters, kadınlar okusun diye kendini yırtan bir aileden geliyorum. hala işsiz olduğum için ayıplanıyorum bile.Eşim sürekli yurtdışı seyahat halinde.. ama benim seyahat konu olunca adam geriliyor. O olmadan başka bi yerde tek başıma olduğumu düşünmek onu rahatsız ediyormuş. Canı sıkılıyor farkediyorum ama o belli etmemeye çalışıyor. Çünkü kimse benim işime karışamaz. Aynen bu tavırla devam et,kimseye hayatın hakkında söz sahibi olma fırsatını verme.
hayirda benim anlamadigim; bulusmadan sonra adam hic yazmasa hata. yaziyor, yine kiziyoruz. bi karar verelim canim bizde! :))
İşsiz olmak ayıp değil okumamak evde oturup toto büyütüp zengin koca aramak ayıp bence. Elbet iş bulacaksın.. kimseye taviz verme,bu düşüncedeki adam öte dursun zaten.valla kimse kusura bakmasın, bir erkek için "iş" gibi çok büyük bir fedakarlık yapamam. kaldı ki benim aileme de ters, kadınlar okusun diye kendini yırtan bir aileden geliyorum. hala işsiz olduğum için ayıplanıyorum bile.
cinsiyetçilik yapmasaydı o azim gözümde değerli olabilirdi. "zor olur ayrı gayrı, düzensiz bir hayat, çok yorulursun, ben sevdiğim kadını özlerim, sen hem bedeninin hem de kafanın daha rahat olacağı işleri de göz önünde bulundur bence" deseydi mesela... "kadın başına.." diye başlayan cümlelerden bana hayır gelmez. sonuçta ben iş seyahati nedeniyle özlemeyi de bilen bir insanım ama kimsenin hayatına karışmadım, hükmetmeye kalkmadım.aynen çocuk baya azimli, yazık
Soyleme tarzi/sekli/mimiklerini filan bilemiyorum tabi, ama bir konu konusuluyorsa fikrini soylemekte serbest.
Adami maco/eski kafa olarak gordugune gore kendini modern zannediyosun. Bence olaya once insanlarin fikirlerine saygi duymakla basla, kendini o konuda gelistirip her bireyin kendince fikrinin olabilecegini kabullen. Ondan sonra birileriyle gorusmeye basla bence.
tamam hadi öyle söylemesin, cinsiyetçilik yapmadan söylemek de çok zor değil bence. kendisini işin içine katmadan "seyahatli işler her anlamda yorucu oluyor, aile hayatını olumsuz etkiliyor bana göre. insanın evinden, düzeninden belirli aralıklarla uzak kalması yıpratıcı olur, sen gerçekten bunu mu istiyorsun?" deseydi. cinsiyetçilik yapmasına çok sinir oldum, sen kadınsın ne bileceksin havasında konuşmak zorunda değildi.Düşüncelerine katılıyorum ama ilk buluşmada "ya ben sevdiğim kadının yanımdan fazla uzaklaşmasını istemezdim, ayda bir bile olsa aklım kalırdı, emin misin gerçekten?" dese asıl o zaman bi hayırdır? olur rahatsız olurdum ben.
O görüşlerini paylaşmış, çocuk tamamiyle arkadaşın statüsünde olsa da aynı şeyleri söyleyecekti yani.
Ben bu kızın düşüncesini nasıl olsa değiştirim diye düşünüp şu an sana farklı bir imaj da çizebilirdi.
Akıllı bir kızsın, karşına daha katlanamayacağın, çağdışı tipler de çıkabilir o zaman ne yapacaksın sinir krizi mi geçireceksin?
Tamam işte her şey çok net olmuş bitmiş boş ver artık.
Bu şekilde düşünüyorsan, ezici, kadınlara bir şeyi yakıştırmayan bir tip olarak haklısın. Çünkü çok ezmeye çalışır, kendi egemenliğini kurmaya çalışır. Ben ne dersem o modunda ben de istemem öyle bir tipi.cinsiyetçilik yapmasaydı o azim gözümde değerli olabilirdi. "zor olur ayrı gayrı, düzensiz bir hayat, çok yorulursun, ben sevdiğim kadını özlerim, sen hem bedeninin hem de kafanın daha rahat olacağı işleri de göz önünde bulundur bence" deseydi mesela... "kadın başına.." diye başlayan cümlelerden bana hayır gelmez. sonuçta ben iş seyahati nedeniyle özlemeyi de bilen bir insanım ama kimsenin hayatına karışmadım, hükmetmeye kalkmadım.
erkeğim beni korusun kollasın kafasında bir kadın değilim, öyle olanlara bunlar normal gelebilir, bana gelmiyor.
cinsiyetçilik yaparak düşüncesini ifade etmesi. kadın başına ne yapacaksın falan demesi. ailen nasıl izin verecek buna demesi sanki ben ailemden izin almalıymışım gibi. karşı cinsle aynı otelde, aynı iş seyahatinde olunca aklına hemen başka başka şeylerin gelmiş olması. zihniyetine sinir oldum yani baştan aşağı. macera arıyorsun dedi mesela.Ben burda yanlış birşey görmedim. Bende eşimin öyle bir iş de çalışmasını istemezdim, aile düzenini sekteye ugratacagini düşünüyorum. Bu da onun fikri.
Niye bu kadar sinirlendiniz?
küçük bir ihtimal ama bana pek öyle gelmedi. :) özgüveni tavan yapmış, ben onun özgüvenine de tersim belli ki.Bu şekilde düşünüyorsan, ezici, kadınlara bir şeyi yakıştırmayan bir tip olarak haklısın. Çünkü çok ezmeye çalışır, kendi egemenliğini kurmaya çalışır. Ben ne dersem o modunda ben de istemem öyle bir tipi.
Ama buradan bakınca (bugün iyi günüm sanırım, hep önyargılıyımdır) söylemek istediklerini yanlış ifade eden bir şaşkın hissettim ben
Haklısın, kadının her platformda başarılı olabileceği algısına sahip olmayan erkeklere söyleyecek lafım yok, düşüncelerine katıldığımı söyledim zaten.tamam hadi öyle söylemesin, cinsiyetçilik yapmadan söylemek de çok zor değil bence. kendisini işin içine katmadan "seyahatli işler her anlamda yorucu oluyor, aile hayatını olumsuz etkiliyor bana göre. insanın evinden, düzeninden belirli aralıklarla uzak kalması yıpratıcı olur, sen gerçekten bunu mu istiyorsun?" deseydi. cinsiyetçilik yapmasına çok sinir oldum, sen kadınsın ne bileceksin havasında konuşmak zorunda değildi.
daha beterleri de çıkabilir evet, sinir krizi geçirmemin sebebi ilk defa böylesiyle karşılaşıyor olmam. bayağı sinir oldum yani zaten sevmem bu zihniyetteki insanları, kadınları, erkekleri.
küçük bir ihtimal ama bana pek öyle gelmedi. :) özgüveni tavan yapmış, ben onun özgüvenine de tersim belli ki.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?