tanıma aşamasında soğumak

ikisi farklı şeyler ama. birinde hafta sonu geç gelme var diğerinde il dışına, çevre illere seyahat etme var.
şimdi hafta sonu geç gelme konusunda sizin aklınıza ne geldi? siz cinsiyetçilik mi yaptınız? bu çocuk şimdi kızlarla erkeklerle karışık bir şekilde takılır diye mi düşündünüz? yaftalama mı yaptınız?

bu insan üstte saydıklarımı yaptı işte. seyahatler ona uymayabilir, ona saygım sonsuz. ama benim karşımda cinsiyetçilik yapacak, ailen nasıl izin veriyor diyecek (ailemden izin almayalı yıllar oldu çünkü BÜYÜDÜM :) ) , o tür seyahatlere kadın erkek birlikte gidiyorlar, aynı otelde kalıyorlar, kadın başına ne işin var, sen halledemezsin, macera arıyorsun gibi laflar edecek...

sizdeki sorun yoğunluk, anladığım kadarıyla yoğun olup geç gelirse size zaman ayıramayacağını düşündünüz. buradaki insanın derdi benim yoğun çalışmam, ona az zaman ayıracak olmam değil. kadın olmam.

Tam dayaklıkmış... Bu zihniyete sahip bir adam ve tanıdığım kadarı ile sen zaten uzun ömrürlü bir şey yaşayamazsınız. Ben olsam ben de sinirlendirdim. Görüşmeme kararını destekliyorum.

olayı anlamamışsınız. "seyahat zor olmasın" değil mesele.
mesele bir kadının tek başına başka bir ile iş için gidip gelmesi, erkeklerin de bu seyahate dahil olması, onlarla aynı otelde kalacak olmam, 24 yaşında koskoca insan olmama rağmen ailemin buna izin veriyor olmasının ilginçliği, seyahate giden kadınlar hakkında ettiği imaları ki onları burada yazmak istemiyorum bile, benim güya macera arıyor olmam.

takıldığım şey seyahat istememesi değil, istemeyebilir. istemeye mecbur değil. ama adamın bu tarz işlerle uğraşan kadınlar hakkında düşündükleri hoşuma gitmedi, cinsiyetçilik yaptı. tabi cinsiyetçiliği çoktaan normal kabul etmiş tiplere çocuğun tepkisi aynı size olduğu gibi normal geliyor, şaşırmadım. kadın olarak bir adım geride durmaya alışmış tiplere tabi normal gelir. beni dünyaya getiren adam, hayatım hakkında söz söylemesini garipsemeyeceğim tek erkek babamken onun bile laf etmediği bir şeye elin oğlunun laf etmesini normal karşılamıyorum, karşılayanlar belli zaten. :)

zeholl ben sizi uzun zaman önce göz ardı etmişim, şimdi konuma gelip yorum yaptınız kendinizce dalga geçtiniz. sizi neden gözardı ettiğimi hatırladım. demek ki sizin düşünceleriniz benim için önemli değil, size nasıl yansıdığı da umrumda değil çünkü sizi görmüyorum bile. kimmiş bu göz ardı ettiğim diye bakma hatasında bulundum.

şimdi ister bu konuya 1000 yorum daha yapın, ben size çoktan hoşçakal zeholl demişim zaten.

Tam dayaklıkmış... Bu zihniyete sahip bir adam ve tanıdığım kadarı ile sen zaten uzun ömrürlü bir şey yaşayamazsınız. Ben olsam ben de sinirlendirdim. Görüşmeme kararını destekliyorum.
yok, yaşayamam. diğer özellikleri iyiydi ama, bunda sorun yaşamasaydık devam ederdim sanırım.
böyle erkeklere bayılan kadın çok. ben yanına bile yaklaşmam, iyi ki erken gösterdi yüzünü. :)

Ben seni gayet iyi hatırlıyorum. Yurt arkadaşlarınla yaşadığın alınganlıklara 'alıngan ve geçimsizsin' dediğim içindi. Nasıl bir düşünce yapın olduğunu ve nasıl olaylara tepki verdiğini konularından anlıyorum.

Kadın haklarına karşı "biz burdayız"ı ve cinsiyetçi söylemlere tepki olarak yıllarca sokaklarda var olarak gösterdim. Kadınlar Klübüne konu açarak değil. Açıkcası senin bu konuyu" sen güçlü kadınsın" pohpohunu almak için açmadıysan bende bişey bilmiyorum. Her söylemin çelişkili çünkü. "Bir ondan beklemezdim" bir de "üç günlük adam" söylemlerin havada uçuşuyor. Az tutarlı ol.

Anlamadim.. Fikirleriniz uyusmayabilir ama onunda fikirlerini savunma hakki var. Sirf sana sirin gorunecek diye rol yapsaydi asik olsaydin aradan 6 ay gecseydi vayh efendim bu adam kro cikti diyecektin. Durust davranmis begenmez gorusmezsin o ayri. Ama adam durust.

Ne var adam sormuş aklına takılan mevzuları. Ayh yani kusura bakmayın da.Nedir bu özgürlük ayakları.Evlenince erkeklerle seyahat etmeni kabul edecek koca bulana kadar bekle. Ötekini de anlamadım hala haber et demiş .ne saçma.

ancak şu şartla fikrini önemseyebilirim bir erkeğin: gerçekten hayatıma girmiş ve bende yer etmiş olacak. zaten öküz değilim
Bu konuda haklısın daha makul olabilirdi daha olmamış bile ilişki Yok
İş Yok

Adam haklı belki kendini yanlis ifade etmis.Ben biliyorum bir tanidigimin basina gelenleri yasadigi türlü zorluklari o yuzden böyle netim.
Seyehat isi bencede meslegi oturmus konferanslar seminerler veren bir sektörde pazarlamaci pozisyonundaki kadinlar icin uygun olabilir ve mesakkatlidir.Siz iş arayan birisiniz işi düzeni oturmuş biri değil.O size bir tercih sunmuş.Siz siz olun hic kimseye planlarinizdan ve hedeflerinizden bahsetmeyin.

Fikirlerinde haklısın lakin adam senin gibi düşünmüyor ve açıkça söylemiş. Köprüyü geçene kadar numara yapsa daha mı iyi olurdu?

Ne güzel işte daha 2. buluşmada belli etmiş kendini. Yol vermişsin gitmiş.

Su 'ailen nasil musaade ediyor, cok ilginc' lafindan tiksiniyorum. Millet dogrudan soyleyemedigi sen yollusun bence şeklindeki dusuncesini boyle söylüyor. Bu lafin karsiligi 'siz ailece genis ovalisiniz'. Benim gozumde bu cumlenin baska bir aciklamasi, bu lafi eden insanin da sumugum kadar degeri yok gozumde.

Anladım sizi o konuda haklisiniz tabi

Ayrica sonuna kadar haklisiniz. Hadsiz. Kafana uymuyorsa 2. gorusmeyi yapmazsın. Bir de akli sira aşağılıyor. Terbiyesiz. Comar. Ben de sinirlendim

Kendisi masa basi isi olan bir kizla mantik evliligi yapsin, kendi kizini da seyahatlere gondermesin, ama millete ailen nasil izin veriyor, kadin basina nasil gideceksin gibi hadsiz sorular sormasin.
Sukret ilk bulusmada kendini belli etmis. Bunlarin bi de maskesini sonradan dusuren versiyonu var ki evlerden irak...

ben kizim olsa ya da arkadasim soguk bakarim. ulkemizde kadinlarin maruz kaldigi durumlar belli. basina bisey gelir diye korkarim. bu acidan bakmis olabilir gorustugunuz kisi. belki de derdi karsisindakini bunaltmak degildir. emim misiniz kafa yapisindan. on yargili da olabilirsiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…