ikisi farklı şeyler ama. birinde hafta sonu geç gelme var diğerinde il dışına, çevre illere seyahat etme var.Bence de yanlış anlama bana da biri yoğun çalışıyorum haftasonu bile gec gelirim sorun olur mu senin icin dedi ve ilk görüşme olduğu icin sinir olmuştum. Yani seni tanimadan etmeden bunlari neden konuşayım ama cevap verdim evet sorun olur dedim herhalde bazıları iki level sonrasını düşünüyor
olayı anlamamışsınız. "seyahat zor olmasın" değil mesele.Aşırı sinirlenip konu açacak bir olay yok. Sizin için normali bu iş, onun için değil. Sizin işinize sadece "yorum" yapmış. İstese bile "müdahele" edemez. Abartıyorsunuz.
Aklıma bu sıralar var olan bi geyik geldi.
"Kızım kaç yaşındasın"-->18 ->>> twiter->> hesap aç->>>Of ya bıktım şu oğluna kız arayan teyzelerden
"Ne işle meşgulsunüz" ---> Şöyle böyle seyehatli imrenmeli-> ""seyehat zor olmasın"---> KK hesap aç---Hayatıma müdahele ediyor 3 günlük adam
Vallahi durumuz bana aynen böyle yansıdı.
yok, yaşayamam. diğer özellikleri iyiydi ama, bunda sorun yaşamasaydık devam ederdim sanırım.Tam dayaklıkmış... Bu zihniyete sahip bir adam ve tanıdığım kadarı ile sen zaten uzun ömrürlü bir şey yaşayamazsınız. Ben olsam ben de sinirlendirdim. Görüşmeme kararını destekliyorum.
olayı anlamamışsınız. "seyahat zor olmasın" değil mesele.
mesele bir kadının tek başına başka bir ile iş için gidip gelmesi, erkeklerin de bu seyahate dahil olması, onlarla aynı otelde kalacak olmam, 24 yaşında koskoca insan olmama rağmen ailemin buna izin veriyor olmasının ilginçliği, seyahate giden kadınlar hakkında ettiği imaları ki onları burada yazmak istemiyorum bile, benim güya macera arıyor olmam.
takıldığım şey seyahat istememesi değil, istemeyebilir. istemeye mecbur değil. ama adamın bu tarz işlerle uğraşan kadınlar hakkında düşündükleri hoşuma gitmedi, cinsiyetçilik yaptı. tabi cinsiyetçiliği çoktaan normal kabul etmiş tiplere çocuğun tepkisi aynı size olduğu gibi normal geliyor, şaşırmadım. kadın olarak bir adım geride durmaya alışmış tiplere tabi normal gelir. beni dünyaya getiren adam, hayatım hakkında söz söylemesini garipsemeyeceğim tek erkek babamken onun bile laf etmediği bir şeye elin oğlunun laf etmesini normal karşılamıyorum, karşılayanlar belli zaten. :)
zeholl ben sizi uzun zaman önce göz ardı etmişim, şimdi konuma gelip yorum yaptınız kendinizce dalga geçtiniz. sizi neden gözardı ettiğimi hatırladım. demek ki sizin düşünceleriniz benim için önemli değil, size nasıl yansıdığı da umrumda değil çünkü sizi görmüyorum bile. kimmiş bu göz ardı ettiğim diye bakma hatasında bulundum.
şimdi ister bu konuya 1000 yorum daha yapın, ben size çoktan hoşçakal zeholl demişim zaten.
haklısınız, 1-2 günlük kişiler için sinir olmaya bile değmez.
oha ben şok tepkimin nedeni, ne bileyim ondan pek beklemezdim.
laf olsun diye konu aciyosunuz sonra bozuluyosunuz cevaba.saçma olmayan konulara hoşçakalın o zaman.
laf olsun diye konu aciyosunuz sonra bozuluyosunuz cevaba.saçma olmayan konulara hoşçakalın o zaman.
Bu konuda haklısın daha makul olabilirdi daha olmamış bile ilişki Yokancak şu şartla fikrini önemseyebilirim bir erkeğin: gerçekten hayatıma girmiş ve bende yer etmiş olacak. zaten öküz değilim
istemeyebilir ama bunun için kadın erkek ayrımı yapıp o tarz çalışan herkesi saçma sapan şeylerle mi yaftalamak lazım sizce? beni resmen yerin dibine soktu, kadın olduğuma lanet ettim böyle biriyle muhatap olduğum için. ve hata yaptığımı düşündüm... ona göre kadınlar tek başına bişey halledemez, başka bir ilde kadın başına ne yapacaksın falan dedi. ona göre öyle işler yapanlar macera arıyormuş, kadın erkek karışık iş seyahatine, geziye gidilmesi doğru değilmiş, bi de aynı otelde kalıyorlarmış. ailem nasıl müsaade edermiş, çok ilginçmiş ailemin müsaade etmesi, engel olmaması. evet ilginç çünkü ben 5 yaşında donunu bile toplamaktan acizim demek ki.
ben 4 sene ailemden ayrı okudum, kimse nereye gittiğime, ne zaman yurda geri geldiğime karışmadı. ailem bir kere bile kızım bu saatte ne işin var demedi bana. ama ben yaşadığım yere uyum sağladım, gece 9:30'dan sonra tehlikeli oluyordu, o saatte dışarıda olmazdım mesela. bunu bana kimsenin demesine gerek yok biliyorum zaten. tek başıma çok sayıda insanla muhatap oldum ve baş ettim, sapığı da çıktı, kızlardan manyağı da, süper insanları da. beni asıl rahatsız eden şey kadınları birey olarak, kendi başlarına ayakta durabilecekleri kişiler olarak kabullenmemesi.
"ben eşimin iş seyahati yapmasını istemem çünkü aile düzenimize etkisi negatif olur, hem kendisi için de yorucu olur" demesi başka,
"kadın başına ne işin var, ailen nasıl izin veriyor buna, kadın erkek karışık başka illere mi gideceksin, aynı otelde mi kalacaksın, sen macera mı arıyorsun ofiste çalışmak varken, ne işin var" demesi başka.
sanırım aradaki farkı anlatmaya gerek bile yok.
Anladım sizi o konuda haklisiniz tabiikisi farklı şeyler ama. birinde hafta sonu geç gelme var diğerinde il dışına, çevre illere seyahat etme var.
şimdi hafta sonu geç gelme konusunda sizin aklınıza ne geldi? siz cinsiyetçilik mi yaptınız? bu çocuk şimdi kızlarla erkeklerle karışık bir şekilde takılır diye mi düşündünüz? yaftalama mı yaptınız?
bu insan üstte saydıklarımı yaptı işte. seyahatler ona uymayabilir, ona saygım sonsuz. ama benim karşımda cinsiyetçilik yapacak, ailen nasıl izin veriyor diyecek (ailemden izin almayalı yıllar oldu çünkü BÜYÜDÜM :) ) , o tür seyahatlere kadın erkek birlikte gidiyorlar, aynı otelde kalıyorlar, kadın başına ne işin var, sen halledemezsin, macera arıyorsun gibi laflar edecek...
sizdeki sorun yoğunluk, anladığım kadarıyla yoğun olup geç gelirse size zaman ayıramayacağını düşündünüz. buradaki insanın derdi benim yoğun çalışmam, ona az zaman ayıracak olmam değil. kadın olmam.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?