sonuna kadar haklısın.. bu düşünceler çok tiksinç..cinsiyetçilik yapmasaydı o azim gözümde değerli olabilirdi. "zor olur ayrı gayrı, düzensiz bir hayat, çok yorulursun, ben sevdiğim kadını özlerim, sen hem bedeninin hem de kafanın daha rahat olacağı işleri de göz önünde bulundur bence" deseydi mesela... "kadın başına.." diye başlayan cümlelerden bana hayır gelmez. sonuçta ben iş seyahati nedeniyle özlemeyi de bilen bir insanım ama kimsenin hayatına karışmadım, hükmetmeye kalkmadım.
erkeğim beni korusun kollasın kafasında bir kadın değilim, öyle olanlara bunlar normal gelebilir, bana gelmiyor.
Ben de Benimle evlenmek isteyen biri THY uçaklarında uzun yolculuklarda şefti gidiyor 2-3 hafta gelmiyor diye red ettimhanımlar merhaba. uzun zamandır yeni tanıştığım insanlar hakkında "hay tanımaz olaydım" durumunu yaşamıyordum, bu durum herhalde "wurstria beni özledi, kendimi göstereyim!" mantığıyla uzuuun zaman sonra yeniden karşıma çıktı ve gerçekten sinir küpüyüm.
kısa bir süre önce biriyle görüşmeye başladım, arkadaş ortamında tanıştık falan, bende ona karşı önemli bir his yok ama bugünkü görüşmemiz güzel gitseydi olabilirdi muhtemelen. arkadaşımın ısrarıyla, bir şans ver demesiyle ben de boşta olduğum için konuşayım demiştim sonuçta biliyorum ki karşı taraf da bana bayılmıyor. bugün ilk defa dışarıda yalnız buluştuk. size biraz çocuktan bahsedeyim, 27 yaşında (ben 24), mühendis olarak yaşadığım yere atanmış, aslen İstanbullu yani ailesi İstanbul'da, burada kendi başına bir düzen kurmuş biri. baktığınız zaman gayet kibar, efendi, oturmasını kalkmasını falan bilen birine benziyor tabi henüz yeni tanıyorum, ilk izlenimlerim bunlar olmuştu. eğlenceli espritüel, bayağı da zeki biri aslında. tabi yeni tanıyoruz, bir sürü şeyi çıkıyor. konuşurken laf benim iş arıyor oluşuma geldi, ben de salak gibi başvurduğum işler hakkında konuşma gafletinde bulundum, olur mu olmaz mı tamamen meçhul şeyler. içlerinden 2 tanesini çok istiyorum haber bekliyorum falan. şimdi hanımlar bu işlerin hepsi böyle seyahat etmeli falan, zaten ilanda da belirtilmişti "seyahat engeli olmayan, çevre illere iş seyahati yapmaya uygun adaylar" diye. hatta bazıları araç veriyor siz size verilen işleri verdikleri otomobille hallediyorsunuz, bilirsiniz, görüşmeler, raporlamalar falan filan.
bu seyahat meselesi nedense beyefendiye dert oldu. kadın başına seyahat etmek zor olur, gittiğin illerde nerede kalacaksın, ailen nasıl müsaade ediyor, normal ofiste oturup çalışmak varken sen niye macera arıyorsun ki falan gibi saçma sapan laflar etmeye başladı ve ondan bunu beklemediğim için çok şaşırdım. dedim ki benim ne ailevi ne de sağlık anlamında ÇOK ŞÜKÜR seyahat ederek çalışmaya engel bir durumum yok, ben zaten öyle çalışanlara çok özeniyorum, yurt dışına giden bile var, böyle bir işi şimdi bulamazsam ileride kesin bulacağım falan dedim. ve şu an hala işsizim, belki 1 sene boyunca kimse beni işe almayacak, kim bilir? diye ekledim. bunlar sadece teorideki düşüncelerim elbette, gönlümde olan şey, hayatın ne getireceği bilinmez ama lafları ve düşünceleri beni çok rahatsız etti. o seyahatlerde genelde erkekler de oluyor, birlikte gidiliyor, kadına göre bir iş değil diye zırvalamaya devam etti. ben de bir şeye sinir olduğum zaman imkanı yok beni geri döndürmenin, çok rahatsız oldum. zaten içimde bi his yok, ciddi bi düşünce yok, o tip düşüncelerin oluşması için tanımam lazım, yanlış mı? tanımadığım adamla neyin planını yapayım?
normal insanların orta yol bulabileceği birşey bizim için büyüdü, bayağı fikir ayrılığına düştük ve ben daha tanımadan soğudum resmen. dedim ki ben kendi kararlarımı verebilecek yaşa ve olgunluğa eriştim, mümkün olduğunca gönlüme göre yaşamak istiyorum dedim. sonra da kibarca müsaade isteyip kalktım eve geldim. ama hala sinirliyim. daha 2 günlük adamın yaptığı yoruma bakar mısınız? bu erkekler ne zaman düzelecek çok merak ediyorum. ne zaman kadınların da birey olduğunu kabul edecek? kabul eden yok değil var ama hala azınlık. ben otobüsteyken eve varınca haber ver falan yazmış ama cevap yazmadım. görüşmeyi düşünmüyorum.
hala sinirliyim, şaka gibi.
teşekkür ederim, çok tatlısınız :)Kesinlikle size katılıyorum, dediklerinizde haklısınız ama biraz fazla sinirlenmemiş misiniz sizce de? Yani yurtdışında durum nasıldır bilemiyorum ama Türkiye'de 5 erkekle konuşsanız 4'ünden aynı tepkiyi alırsınız zaten. Ortada çok da "oha ben şok, nasıl yaa" durumu yok ki. 1 2 günlük kişilerin dedikleri için yıpratmayın kendinizi bu kadar lütfen, kendinize zarar verirsiniz sadece bu şekilde
ancak şu şartla fikrini önemseyebilirim bir erkeğin: gerçekten hayatıma girmiş ve bende yer etmiş olacak. zaten öküz değilim sevdiğim erkeğe elbette fikrini sorarım çünkü mutlu olup olmamasını önemserim.Ben de Benimle evlenmek isteyen biri THY uçaklarında uzun yolculuklarda şefti gidiyor 2-3 hafta gelmiyor diye red ettim
Senin içinde şu an işsiz olduğun için güzel de banka da teftiş olan arkadaşlarım bıkmıştı bir süre sonra bayıyor gibi tabi ben şehir içi dolaştım pazarlama departmanında hiç şehir dışına gitmedim ama toplantılar partiler oluyordu da hiç keyfi yaşanmıyor sürekli işten hedeflerden konuş vs
Tabii bazılarına göre önemli bir ilaç şirketinde arkadaşım vardı çok memnundu yıllarca ilaç mümessil liği yapmış şimdi de ticaret müdürü
Bir arkadaşımında eşi dr kendi bir otomotiv firmasında pazarlama da yakın şehirlere gidiyor mutluydu en son
Sen çok mutlu olursun da hayatına girecek kişi için tabi onun fikri birde sevgilimi iş mi deseler iş derim ben
istemeyebilir ama bunun için kadın erkek ayrımı yapıp o tarz çalışan herkesi saçma sapan şeylerle mi yaftalamak lazım sizce? beni resmen yerin dibine soktu, kadın olduğuma lanet ettim böyle biriyle muhatap olduğum için. ve hata yaptığımı düşündüm... ona göre kadınlar tek başına bişey halledemez, başka bir ilde kadın başına ne yapacaksın falan dedi. ona göre öyle işler yapanlar macera arıyormuş, kadın erkek karışık iş seyahatine, geziye gidilmesi doğru değilmiş, bi de aynı otelde kalıyorlarmış. ailem nasıl müsaade edermiş, çok ilginçmiş ailemin müsaade etmesi, engel olmaması. evet ilginç çünkü ben 5 yaşında donunu bile toplamaktan acizim demek ki.çocuğun düşünceleri mantıksız değil. Baştan kendini gizlemeden söylemiş düşüncelerini. Elbette sana uymuyorsa baştan ayırın yolları. Kim ister ki eşinin yada ciddi ilişki yaşayacağı birinin devamlı seyahat gerektiren bir işte çalışmasını?
yani maço mu denir bilmiyorum hiç maço gibi durmuyordu zaten ben maçolardan hiç hoşlanmam, maço biriyle asla bir kere bile görüşmem. sevmiyorum, tarzım değil. baktım iyi gibi, okumuş, kültür falan da var vs. içinden böyle birşey çıkınca hoşlanmadım. neyse ki dürüst oldu, haklısınız.Huylanmakta haklısın şekerim sonuna kadar.. Baştan kadınların kendi kariyerleri ve zevkleri konusunda kararlı olmalarını takdir eder görünen erkekler bile evlenince yavaştan eşlerini sık boğaz etmeye başlıyor. Adam baştan söylemiş bari, dürüst mü diyeyim maço mu bilemedim. Körelte körelte vasatlaştırdıkları kadınlardan sıkılıp da yine daha güçlü ve başına buyruk kadınlara saygı göstermiyorlar mı bir de... Deli eder adamı.
bana da bugüne dek denk gelmedi, haddini bildirmek lazım ya bence. ben de buna gereken cevabı verdim ama kavga etmedik tabi.Bir keresinde de bizim ofis hep erkek.Bunlar yemeğe çıkacaklar, plan yapıyorlar.İçlerinden biri 'Mine sende gelecek misin?' dedi. Ben daha birşey demeden öbür kişi atladı. 'Biz erkek erkeğe, onun ne işi var?' dedi. Güldüm, herkesin 25 kşinin içinde ' Sen, nasıl desem! Çok yobazsın?' dedim. Bir kötü oldu. Söyleyip söyleyeceeğine pişman oldu. Tabii arkadaşlar gülmemek için zor tutuyor kendini... Öyle şeyler. O gün bugündür hiçkimse bana böyle fikirlerle gelmedi.
saçma olmayan konulara hoşçakalın o zaman.dogmamis cocuga don bicmek. olmayan bi is icin olmayan sevgiliye bozulmak. valla ben sacma buldm gayet.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?