Makyaj Ürünleri Tanrıça'nın Makyaj ve Bakım Dünyası

Makyaj Ürünleri İçin Öneriler
kızlar bakın forumda gezerken ne buldum
Prof. Dr. Gönül Ergenekon sağlıklı ve genç bir cilt için öneriler verdi.
Cilt hastalıkları uzmanı Prof. Dr. Ergenekon anlatıyor; "Cildinizi çok yıkamayın. Nemlendirici şart ama tonik hiçbir işe yaramaz. Makyajınızı acı badem sütüyle temizleyin. Buhar banyosundan kaçının."
Nemlendiriciniz yoksa acı badem sütü veya badem
yağı sürün
* Nasıl temizlememiz gerekiyor yüzümüzü?Çok yıkamak doğru değil. Cilt daha kendi yağını tolare edemeden siz tekrar yıkarsanız, bu sefer cildinizi kurutursunuz. Yaşadığınız bölge, çalıştığınız yer, yaşınız bunların hepsi nemlendirici seçerken önemli. Nemli bir iklimde misiniz, çalıştığınız ofis klimalı mı... Örneğin, ısıtma ve soğutması klima ile ayarlanan ofislerde cilt kurur. Gün içinde de bir nemlendirici sürmeniz gerekebilir. Ama havası çok nemli bir şehre gitmişseniz, orada sabah-akşam nemlendirici kullanmanıza gerek kalmaz. Kullanırsanız isilik tarzı kızarmalar başlar.

* Cilt bakım ürünlerinin fiyatları malum... En basit şekliyle yüzümüzü neyle yıkayıp nemlendirebiliriz?
Deterjan içermeyen ve cilt tipinize uygun herhangi bir sabunla yüzünüzü yıkayabilirsiniz. Şimdi piyasada satılan sabunların çoğunun üzerinde ne maddeler içerdiği ve hangi cilt tipine uygun olduğu yazıyor. ılle de pahalı bir kozmetik markasına ait olması gerekmez. Sıkça kullanılan tonik ise hiçbir işe yaramıyor. Tonik bir sudur. ıyi dinlendirilmiş, fazla kloru alınmış bir su da bir toniktir aslında. Nemlendirici olarak da hiçbir şey yoksa bir acı badem sütü, badem yağı çok işinize yarar. Makyajınızı ise acı badem sütüyle silebilirsiniz.

* Göz çevresi, boyun, alın her bölge için ayrı krem kullanmak gerekli mi?Boyun derisi çok incedir, çabuk kırışır. O yüzden yüzünüze kullandığınız nemlendirici kremi çok bastırmadan boynunuza da mutlaka sürün. Kreminiz çok yoğunsa zaten gözünüzü yakar ama değilse göz çevrenize de parmak uçlarınızla hafifçe yedirebilirsiniz. Ama "Ben her yerime ayrı krem istiyorum" derseniz buyrun alın, seçim sizin.
* Derinin erken yaşlanmasına sebep olan diğer etkenler nelerdir?
Gerçek yaşlanma genler ile planlanan doğal, fizyolojik bir süreçtir. Çevresel etkiler olmasa bile bu süreç gerçekleşir. Bununla birlikte çevresel etkiler yaşlanmayı hızlandırır, arttırır veya erken başlatır. Güneşin yanı sıra aşırı soğuk, rüzgar, nem azalması, alkali sabunlar, yanlış kozmetiklerin kullanımı ve sigara yaşlanmaya etki eden en önemli faktörler.

Son düzenleme:
tatLımmm paylaşımın çok hoşumaa gittii ..

* Nasıl temizlememiz gerekiyor yüzümüzü?Çok yıkamak doğru değil. Cilt daha kendi yağını tolare edemeden siz tekrar yıkarsanız, bu sefer cildinizi kurutursunuz. Yaşadığınız bölge, çalıştığınız yer, yaşınız bunların hepsi nemlendirici seçerken önemli. Nemli bir iklimde misiniz, çalıştığınız ofis klimalı mı... Örneğin, ısıtma ve soğutması klima ile ayarlanan ofislerde cilt kurur. Gün içinde de bir nemlendirici sürmeniz gerekebilir. Ama havası çok nemli bir şehre gitmişseniz, orada sabah-akşam nemlendirici kullanmanıza gerek kalmaz. Kullanırsanız isilik tarzı kızarmalar başlar.

bende yağlanmasın diye sık sık yıkıyordumm .. faydalı bir paylaşımm olmuşşş teşekkür ediyorum bebeğimmm

bizim forumlarda gezerken rastladım bende ekleyim dedim işinize yaramasına seindim bende makyaj temizleyici arıyordum acı badem sütü alayım bari hem ucuz hem doğal

ya birşey sorucaaamm ben makyaj temizleyicilerle kirpiklerimi felan temizleyemiyorumm (

ancak ıslak medille çıkarabiliyorum rimelii (

bir zararı olur muu ki ? ucuz ıslak mendillerden kullanmıyorum makyaj için olanları tervih ediyorum ama ..

herkes makyaj temizleyici kullanıyor duyduğum ve izlediğim kadarıylaaa bir açıklama istiyorum bebeeğimmm

valla ben lancome temizleme sütü kullanıyordum gayet güzel çıkarıyor mendilleri seyahatte falan tercih ediyorum tatlım genelde okuduğum acı badem sütünden çok memnun kaldıkları o nedenle onu almayı düşünüyorum hem yüz hem göz için
bir arkadasım hiçbişey kullanmıyor sadece sabunla temizliyor mesela ama ben biraz haşin temizlediğim için krem gibi temizleyicileri seviyorum

anladım o zman bende acı badem sütünü alimmm

peki mendilden zarar gelmez dimii :gitme:

aslında benmde yagsız nemlndirici almam gerek :S
tanrıça karısı loreal mi ne önermşti bana bak unuttum yaa 26 liraydı..gidip bakem en yakın watsonsa

Biriciğim yağsız nemlendiricide The Body Shop yosun serisinin nemlendiricisi süper. zemuszemus Hem matlaştırıcı etkisi var yani parlamayı önlüyor, hem de yağsız, ben onu kullanıyorum kuzum. Şeniz

akannehir Kankaa bu nası bişidir yahu :lepi:
Ne mikemmel takasmış o öyle.kaydirigubbakcemile5..güle güle kullan yavruzum!olumunekankayizsmile
Bitanem, arada girersin gene be, özlerim ama ben seni çok...
:gitme:

Canım göz bölgesine uygunsa eğer kullandığın mendiller, sorun olmaz ama ardından komple yüzünü yıkaman lazım, kalıntı bırakır çünkü.:sinifsinif:
Ben şuanda göz makyajını çıkarmak için Nivea'nın temizleme sütünü kullanıyorum. Suya dayanıklı makyajı çıkaran cinsten olanı, çok memnunum.:lepi:
Onun dışında, Neutrogena 2 fazlı temizleyici de güzeldir.a.s
Bebak acı badem sütünü de uzun zaman kullandım, hala dahi kullanırım arada, makyajı çok iyi çıkarır ama ardından yıkarım yüzümü yine...
zemuszemus

anLadım tatLişimmm şu mendillerimi bırakmanın zamanı geldi artık diye seziyorumm

acı badem sütünü deniceemm .. nerde bulabiliirim ? (önerdiklerin için de ayrıca teşekkür ederim hayatım )

mini'mm nice sağlıklı yaşlara güzel yüreklim :1hug:
akitra güle güle kullan ,paletini almışsınhihoyyyt
inşallah memnun kalırsın ..mat mı, parıltılı mı foto dan anlayamadım ...
bir arada fırçaları alalım ok ...

anladım o zman bende acı badem sütünü alimmm

peki mendilden zarar gelmez dimii :gitme:

mendilden zarar gelmez ttalım sonuçta makyaj için özel üretilmiş iyi marka alıyorum diyorsun merak etme ama çok kullanmamaya özen göster çünkü biraz kurutuyorlar ben mesela mendille silince göz cevrem acıyor nemsiz kalıyor o yuzden pek tercih etmiyorum ama zarar vermez
eskiden bu kadar temizleme ürünümü varmış hem ne makyajlar yapılırmış türk filmlerindeki makyajları o dönmede bizim gibi kızlar hep acıbadem sütü kullanırmış ne varsa doğal ürünlerde var makyajda bile mineral bitkisel ürünler tercih ediliyor artık değilmi

anLadım tatLişimmm şu mendillerimi bırakmanın zamanı geldi artık diye seziyorumm

acı badem sütünü deniceemm .. nerde bulabiliirim ? (önerdiklerin için de ayrıca teşekkür ederim hayatım )

Canım Bebak artık her yerde var.:lepi:
Marketlerde, eczanelerde, kozmetikçilerde...Kolaylıkla bulursun canım.
Cilt tipin nedir bilmiyorum ama, eğer karma veya yağlıysa yüzüne komple sürmeden önce düşünmelisin. Kuvvetli bir temizleyicinin ardından bu Bebakla silip yatarsan, nemlendirci sürmene gerek kalmaz. Ama şimdi yaz, yağlandırabilir cildini. Ben kış aylarında yüzümü de Bebakla silmeyi tercih ediyorum, ve her gün değil, haftada 2-3 gün.
opuyorumnanaktan

tospikkk kız hane bana göndericektin sen bunu :):)veririm dedin :):)ben kullanmıyorum dedin :):):)yıktın bütün hayallerimi :gitme:

nese ki ben sipariş verdim di hemiii

çok hakLısın hayatımmm .. çok da ağır makyajlar hakikaten ..
mendilleri bırakıyorum artıkk avondan alıcaktım ama madem btkisel olucakmışşş tamam şu bademi aliimm teşekkürler meleğimm kaydirigubbakcemile5

ben temizleme sütünden sonrada yüzümü yıkıyorum mesela neyle silersem sileyim yüzüme bir iki kez su vuruyorum bebaktada aynı yönetimi uygularsak sorun olmaz heralde çünkü ben yaz kış kullanırım diye alıcam

çok yağlı bir cildim yokkk kuru da değil tatLımm ..

sanırım kullansam bir zararını görmem ..

dmek bu kadar etkili birşey bu Bebakk ..:hulya:

çok merak ettim doğruusu .. opuyorumnanaktan

rica ederim gülüm yalnız ben temizleme sütünüde pamuğa döküp yüzümü siliyorum sonra 1-2 kez suyla yıkıyorum sonra tonikliyorum sonra nemlendrici sürüyorum
badem sütüylede aynı şekilde yaparsan yağlandırma sorunu yaşamazsın

tamam bebişimmm dediklerini uyguLicaaamm peki fiyatı ne kadar ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…