Peki sizi duygusal olarak her türlü baskilar ve kendine gelince kapiyi ceker giderse? Bu arada baskilamak ne derece dogru kelime bilemiyorum. Benim cevremde genelde duydugum sey evlenince istedigin her seyi istedigin gibi yapamazsin artik, evliligin zorluguda burdan geliyor zaten. Bir tek dogru yok galiba bu konuda
Giderse ben de giderim bu kadar basit.
İlişkiler özveri üzerine kuruludur.
Bu her zaman vazgeçmek değil, ortak da olmaktır.
Mesela siz doğa yürüyüşünden hiç hoşlanmazsınız ama hayatınızdaki insanın mutluluğu için ortak olursunuz, o da eğlenmeyi sevmez ama yine de sizin için gelir.
Gelmek zorunda, yapmak zorunda.
Diğer türlüsü farklı bir durum bence.
Evliliğin zorluğu ise kafana göre davranamamaktan çok daha öte, özellikle kadınlar için birçok sorumluluk yığını olması.
Ama erkeğin bunlara katılmayıp, kendi başına hür yaşamına devam etmesi.
Kadın işe gidiyor, ev işi yapıyor, çocuklar onda, misafiri, hizmeti, aile ziyareti vs.
Erkek ise canı isteyince el değiyor işe ya da çocuğa, canı istemezse eve bile gelmiyor vs.
Kadın bunu istese de yapamaz, sorumluluğu var, yemeği çamaşırı vs her birini programlamak zorunda.
Burada sorun çıkıyor, kadın resmen sürünür, iş altında ezilir, kendine 30 dk ayıramazken karşısındaki adamın ayağını uzatıp keyfince hareketlerini gördükçe deliye dönüyor.
Bu yüzden istediğini yapamazsın işte.
En basiti adam hediye tatil alsa sürpriz yapsa, kadına hediye değil ki bu?
Kafası o anda kaç yere bölünüyor.
Eşya hazırla, et, ütüle, yerleştir, git oraya yerleş, topla, getir yıka ütüle.
Erkek ne yaptı, ayakkabı giydi, gitti dinlendi, geldi geri yattı:)