Tarkan konseri faciası.

Benim de eşimle hesabım ayrıdır ve neredeyse her şeyi ayrı öderiz.
Ama 10 lira için bu muhabbete girilmez yani.
Bu cimrilik.

Zor bir adam eşin.

Bizde de durum aynı,bütçe ayrı evin ortak masrafı ikiye bölüyoruz kendi masraflarımızı kendimiz karşılıyoruz,Yani ev arkadaşı gibi. Ben de her gün hesap tutmaktan bakkala döndümBunu söyleyince herkes tuhaf karşılıyor,asıl tuhaf olan adamların eşlerinin parasına kendi parasıymışcasına müdahale etmesi.

Üşenmedim bütün yorumları okudum...

Anladığım kadarı ile sen üçe beşe bakmayan ama aynı zamanda har vurup harman savurmayan dengeli harcamalar yapan bir kadınsın.

Eşin ise para konusunda inanı tiksindirecek kadar cimri...

Bu açıdan bakarsak izlediğin yol doğru yol ama... Aması var...

Bir ev kirası ödeyip, mutfak harcaması yapmakla bayram için bile parası kalmıyorsa orada bir sorun var demektir. Adamın eli açık olsa tamam derim, bir şekilde fazla harcamaları vardır ama bir insan bu kadar cimriyken, 50 kuruşluk suyu bile mesele ediyorken eğer ortada bir maddi sıkıntı varsa bu para nereye gidiyor?

Diğer konu... Ortak bütçeniz olmasa bile eşinin yaşadığı maddi sıkıntıdan haberdar olman gerekirdi zira yine bu kadar cimri bir adam eğer parası azalıyorsa bir şeylerden kesinti yapmaya başlar ve bu senin gözünden kaçmaz kaçamaz. Böyle bir durumun farkında değilsen demek ki mevzu esasında paranın yokluğu değil.

Bir bekle bakalım, yakında çıkar kokusu...

Bu arada sana madalya takmak gerek...

Erkekleri en cok sinirlendiren ne yazik ki emrivaki keske esiniz paramiz yok demesine ragmen aldim demeseydiniz... Demek ki adam sıkıntıda sizede yansitmak istememis siz paramiz yok lafini duyduktan sonra aldim demissiniz yani sizin yerinizde ben olsam tarkan konserini dusunmek yerine bütcemizde nicin boyle bir aciklik oldu diye uzulup harcama yapmaktan korkardim...

Ayri hesap isi sahsen benim hosuma gitmiyor. Annem ve babamda bu var ve hep birbirlerinden para kacirma derdindeler.
O yuzden hic denemedim bile. Bizim 1 hesabimiz var, ikimizinde o hesap icin kartimiz var. Ve cep telefonumuzda bankanin app'i bulunuyor. Kim nerede ne kadar odemis her an görebiliyoruz. Butun gelirler oraya toplanir. Butun mecburi giderlerde oradan cikar. Sonra bakariz ne artmis, ona gore isteklerimizi birbirimize aktaririz ve oncelik sirasina gore neye paramiz yetiyosa onlari aliriz. Paramiz yoksa erteleriz.

Illa ayri hesap diyosaniz sunu onerebilirim:
2 degilde 3 hesap yapin. Ikinizin ortak giderleri o hesaptan odensin. Ev kirasi, gaz su elektrik, yiyecek, kisacasi butun mecburi giderler.
Yoksa ev kirasi diger faturalardan cok daha fazla degilmi? Esiniz belki bu yuzden size bozuktur. Hani kendisine harcayabilecegi az bir para kaliyodur belkide?
Ortak giderler icin ikinizinde esit bi yüzdeligi ortaya koymaniz gerekir.
Atiyorum ikinizde maasinizin yarisini ortak giderler hesabina aktarin. Giderler ordan ciksin. Eger para artarsada orada biriksin, kimse ozel isi icin harcamasin o parayi.
Bebek oluncada herkes maasinin 3te 2sini koyar ortak hesaba. Ve cocugun butun giderleri oradan cikar yine.

Yalniz soyle de bir durum var. Hangi sekilde olursa olsun, eslerin ikiside ayni fikirde olmali, musrif olmamali, cimri olmamali. Yoksa biri ozel parasini ilk 5 gunde luzumsuz seylere harcayip bitiriyorsa, sonra ortak hesaptaki paraya goz koyarsa yine olmaz.
Atiyorum bi telefon parasi bana gore mecburi bir giderdir, ortak hesaptan odenmeli. Ama biri cikip derseki bu ay sen benden fazla telefonda gorustun, bu kotu olur iste. Bu ay ben fazla kullanirim obur ay sen fazla su icersin/yemek yersin. Bunlar gozetilmemeli, ucun besin hesabi yapilmamali.

Yani bence bi esinle tekrar oturup bu para ayirma isini gozden gecirin, bakin ikinize de esit yuzdelikte harcamaya para artiyormu. Yoksa sana 70% ozel harcamaya para artiyoda esine %50 artiyorsa para bu haksizlik olur. Tam terside haksizlik olur.

InsaAllah duzelirsiniz, saglikla bebeginizi kucaginiza alip agiz tadi ile buyutursunuz.

Son düzenleme:
açıkcası evlilik hayatında böyle kuruş kuruş para hesabı tutulması çok tuhaf.
aranızda hiçbir gönül bağı da mı yok ki birbirinize 10 tl nin lafı yapılıyor.
S Sinemzt13 tamam mecbur kalmışssın hata eşindeymiş okudum gerçi.
ancak böyle evlilik sürdürmek çok yıpratıcı.
birbirinize sevginizi saygınızı bağlılığınızı zedeler bu tür küçük hesaplar.
bebek olduktan sonra da zorlanacaksın büyük ihtimalle.
ve de tarkan konseri gibi pek çok mevzu zaten yaşamışssınız yaşıyorsunuz da zaten.
markette 10 tl yi sana ödetmeye kalkması şahsen çok daha feci bir durum bana göre.
peki para mevzusu dışında diyalogunuz nasıl?
ne bileyim hasta olduğunda üzgün olduğunda vs. seni düşünür ilgilenir mi?
bir bardak su getirir mi?
keşke hesapları arıyınca düzelse evlilikler.
şahsi görüşüm yukarıda dediğim gibi birbirinize saygı ve bağlılığınız ciddi oranda zarar görmüştür.
peki kendinize kalan paralarla ne yapıyorsunuz?
ayrı ayrı yatırım mı yapıyorsunuz?
ev araba kimin üstüne?
yatırım amaçlı bir şey alacağınızda sorunu nasıl çözümlüyorsunuz?

Evet maddi anlamdaki tutumları eşimin yıpratıcı bende çok yoruluyorum..
Bebek olduktan sonra zorlanacağım kesin farkındayım..
Para konusu hariç diyaloğumuz iyi çok merhametlidir, kıyamaz hasta olayım bebek gibi bakar.
Sever, fikirlerime değer verir. Zaten onu çekilir kılan bunlar.
Yoksa hem cimri hem sevgisiz bir adam çekilmez.
Kendimize kalan paralarla kendi kişisel ihtiyaçlarımızı karşılıyoruz.
Mesela kuaföre, giyime, ben hamile olduğum için artık bebeğime kullanıyorum.
Ayrı ayrı yatırım yapmıyoruz. Yani en azından bunu frenlemeye çalışıyorum.
Bize göre lüks bir araba alacaktık ben elimdeki bütün birikimi verdim.
Oda buna istinaden her seferinde "Verdiysen verdin araba satıldığında alırsın ne kadar verdiysen." diyor. Beni delirtiyor kendisi.
Şunu atladım ben dün peşinat aldığında haziran -temmuz her sene 500-1000 tl arası kıyafet almam için verir.
Kışında ocak-şubat ayı gibi bir maç primini bana verir. Gerçi o zamanlar çalışmıyordum. Bu sene 350 tl verdikıyafet vs. şeyler almam için. Çalıştığım için sanırsam. Bende sormadım neden böyle diye :)

Araba aldığımızda benim üstüme alır. Evde alsa benim üstüme alır.
Yatırım üstüne konuştuğumuzda ortak paydada buluşu, mantıklı olanı yaparız.
Genelde benim fikirlerim ona mantıklı gelir.
o da bundan gayet memnun.
İşte tek çekilmez huyu pintiliği, cimriliği.
15 günde bir geliyor. Gelip her seferinde arabaya benzin attın mı ?
Varsa arabada benzin onu kullanır. Giderken de arabada benzin dipte bırakır gider. Cevabı da hazır.
"Arabayı kullanacaksan benzin atacaksın."

Ya ne olur 50 tllik benzin atsanda bi kerecik beni mutlu etsen. Hep benim koyduğum benzini bitirir.

Yani bu örneklerim böyle uzar gider..sevgili zeymuran0

anladım canım.
ancak karı koca birbirine en yakın olması gereken insanlar.
10 tl ler dile dökülünce çok çirkin olur ya.
sanırım seneler içinde eşine adapte olmuş ve ona katlanacak yöntemler bulmuşssun kendince:))
yoksa çekilmez gözüküyor buradan açıkcası.
eşim bana 10 tl hesabı yapsa markette tepkim çok acayip olurdu.
kaldı ki hergününüz hesap kitapla karşılıklı hesap vermeklerle geçiyormuş.
Allah sabır versin.
Bebeğin masraflarını nasıl paylaşacaksınız peki?
annesi sensin tabiki sen ödeyeceksin diyebilir eşin:))

Eşiniz katlanması çok zor bir insan. Geçinebildiğiniz için tebrik ederim. Ancak anlamadığım bir nokta var. Siz araba için verdiğiniz parayı geri mi istiyorsunuz da bu adam durup durup "araba satılınca alırsın" diyor. Arabayı birlikte kullanıyorsanız o parayı istememeniz lazım.

ben sadece ilk mesajinizi okuyarak yorum yapmisim, kusura bakmayin, tamamen degistiriyorum yorumumu :)

Bu iki ayri hesap isine o ne diyor? Sizin fikrinizmiydi sadece yoksa o da kabul ettimi? Sanki bu hesaplarin ayri olmasindan pek memnun degil gibi?

Hayır birikimimi ben kendim verdim zaten.
Benim orada belirtmek istediğim; bak biz artık bir aileyiz aramızda para konusunun geçmesi , senin paran benim param olması saçma dedikçe banqa o cümleleri tekrarlıyor.

Eşimin bu yönünden herkes çekinir.
Aaaa X mi ? Onun parası kıymetlidir ya. Babasının bile seneler önce ödediği kredi kartını konuşur.
Yıllar önce evin faturalarını o ödermiş. Onları bile saklar işte son 1 yıldır su faturasına şu kadar ödedim diye hesap yaparmış.
Abartmıyorum Bunlar benim aklıma gelen şu an.

Ya Allah size sabır versin gerçekten. Asla tahammül edemediğim şey cimriliktir. Nefret ederim. Merak ettiğim, uzun bir mesaj atmıştınız eşinize, ne cevap verdi ona ?

Bebeğin giyim kuşam mobilya masrafı yok şu anlık.
Bizim ilk bebeğimiz melek oldu 19 günlükken
Ve hiç bir eşyasını kullanamadı hepsi duruyor.
O yüzden şimdilik öyle büyük bir gider yok işte gördüğüm özendiğim bir şey varsa alıyorum o kadar.

Bez ıslak mendil mama giderini de karşılar. İlk bebeğimizi kaybettiğimiz için onları sorun yapmaz gibime geliyor.
Hani yeter ki gelsin sağlıklı sıhhatli tek gideri bunlar olsun der inşallah.

Son düzenleme:
Hayır birikimimi ben kendim verdim zaten.
Benim orada belirtmek istediğim; bak biz artık bir aileyiz aramızda para konusunun geçmesi , senin paran benim param olması saçma dedikçe banqa o cümleleri tekrarlıyor.
Aslında çocuğunuz da olacak. Şöyle bir kocanızla etraflıca konuşsanız. Bebek olunca iyice sıkıntı olur bu para mevzusu.

Ya Allah size sabır versin gerçekten. Asla tahammül edemediğim şey cimriliktir. Nefret ederim. Merak ettiğim, uzun bir mesaj atmıştınız eşinize, ne cevap verdi ona ?

Ben onun 1 Tl sini harcatmadıysam oda bana harcamış. ( Bana aldığı telefondan ve senede ortalama olarak verdiği 1500 tl kıyafet giyim parasından bahsediyor.?)
Ben onun 1 tl sine sahip çıktısam o da beni bi şeyden mahrum etmemiş vs vs.

1 Tl üzerinden çok örnekler verdi. Para konusundan artık bıkmış. Ben hep para konusu yapıyormuşum.

Çünki kendi para konusu yaptığında uyanıklığa vurup onun hep karlı çıkmasını sağlar. Bende buna izin vermeyip kendi paramı savunduğum zaman hep para konusu yapıyorum gibi duruyor.
Halbu ki onun beni istediği gibi para konusuda kullanmasına izin versem gül gibi anlaşıcaz bir sorun olmayacak.

annemle babamın para sistemi de aşağı yukarı sizin düzene benzediği için bana çok garip gelmedi bu durum. bu evlilik uzun sürmez diyenler de moralinizi bozmasın, 32 yıllık evli annemle babam :)
tek fark babam sürekli birikim yapmaya çalışır, annem de biraz gezelim ne olacak ki o kadardan bişey olmaz der. (not: babam bulgaristan göçmeni değil ama annem bulgaristan göçmeni :))
siz tabi konser konusu ile ilgili fikir sormak istemişsiniz ama konu başka yerlere çekilmiş. ben nişanlımla ortak hesap üzerine anlaştığım ve nişanlım çok para tutan biri olmadığı için kendimle ilgili fikir veremem, ama annemle babamdan gördüğüm bu durumda olsalar annem babamın huyunu bildiği için direk hadi ben ısmarlayım derdi, babam cimrilikle aslaa böyle bir fikre yanaşmazdı çünkü. siz de bundan sonrası için öyle bir yol takip edebilirsiniz belki.

eşinle bütçeniz ayrı olunca paranız var mı yokmu bilmiyosun haliyle.. o konuyu ısıtıp önünce koyunca da eşin çıldırıyo sanırım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…