- 26 Mayıs 2016
- 1.733
- 2.967
- 48
O zaman düzelteyim hem cimrilik hem iletişim kopukluğu var.Adam 50 kurus suyun market alisverisindeki fazla 10 tl nin pesinde daha neler neler ne iletisim sorunu bacim valla 8 sene cekmis konu sahibi helal olsun madalya takmali
Hersene konsere gidiyomuşun bu senede gitmeyi ver nolur yani .adam para yok diyo sen konser derdindesin .bide hamile halınle yani.
açıkcası evlilik hayatında böyle kuruş kuruş para hesabı tutulması çok tuhaf.Kısaca konuya giriyorum.
Son 3-4 senedir her sene Tarkan konserine gidiyorum kızlar. Eşim her sene o tarihler uymadığı için gelemiyor bende arkadaşlarla gidiyorum.
Bu senede baktım 11/09 tarihine bilet var eşim burada ilk defa tarih uyuyor. Eşimi aradım heyecanla
Aşkım bak böyle böyle yarısını sen ver yarısını ben vereyim gidelim konsere.
PARAM yok diye çıkıştı. İşte kredi kartlarını zor Ödemiş bu ay Bayram'da gezecek PARAMIZ bile yokmuş bir sürü şey söyledi. ( o an haberim oldu paramızın olmadığından )
Tamam dedim madem gel ben ısmarlıyım birlikte kafa dağıtırız uzun zamandırlar yapmak istiyoruz imkanımız olmuyor ben aldım biletleri dedim. ( Halbu ki almadım )
Konser 21.00 da başlıyor 00.00 falan bitiyor.
Konserden sonra köye gideriz bayramlık için dedim.
Bir sert çıktı bana kızlar.. İşte ben onu takmıyormuşum, ben ona bişey sormuyormuşum. Ben onu dinlemiyor musum. O gitmek istemiyormuş.
Can'ım dedim sen bana gitmek istemek istemiyorum demedin ki. PAramız yok dedin bende ben Ismarlıyorum diyorum sana dedim.
Ağır sözler söyledi. Ağladım ağladım telefonda suratıma kapattı.
Ben köyü birşey mi yapmışım kızlar ya
İdrak edemedim şu an olanları.
Para sistemimiz şöyle;
Evin faturalarını bütün ben ödüyorum kirayı o ödüyor. İş bölümü yaptık. Geriye kalan paramızda da birbirimize hesap sormuyoruz ne yaptın ne ettin ne kadarın var vs vs. Yemeğe gittiğimizde de bazen o ödüyor bazen ben ödüyorum. Bu şekil bir sistemimiz var.
DÜZENLEME :
Bütçeyi ayırmakla birlikte kimse kimseye hesap sormuyor diye burada ki arkadaşlar yerden yerde vurdular neredeyse ama benim çözüm yolum bu.
Yani 8 yıl önce bu yaşımda olsaydım herhalde ne ilişkime devam ederdim, ne de evlenirdim. Çünki benide gerçekten yoruyor artık. 5-10 TL nin hesabını yapması benide yıpratıyor.
Şöyle bir örnek daha vereyim. Bundan 1-2 Ay önce iş çıkışı markete uğradım. Domates salatalık alacaktım. İhtiyacım olan başka birşey daha aldım. Bende gereksiz para harcamam zaten. Bana dedi ki bak 10 TL fazla tutarsa üstünü sen verirsin. Ben şok ben manşet. Her gün Ada'mın farklı bir huyu çıkıyor.
Hala söylüyorum bu konuyu ısıtıp ısıtıp. Son Zaman'larla maddi atışmalarımızın baş rolü oyuncusu bu konu.
Bu ufak bir ayrıntı ama gerçekten benide çok yoruyor. Bende böyle olsun istemezdim. Babam böyle değildi ben böyle birşey görmedim ailemden çünki.
açıkcası evlilik hayatında böyle kuruş kuruş para hesabı tutulması çok tuhaf.
aranızda hiçbir gönül bağı da mı yok ki birbirinize 10 tl nin lafı yapılıyor.
S Sinemzt13 tamam mecbur kalmışssın hata eşindeymiş okudum gerçi.
ancak böyle evlilik sürdürmek çok yıpratıcı.
birbirinize sevginizi saygınızı bağlılığınızı zedeler bu tür küçük hesaplar.
bebek olduktan sonra da zorlanacaksın büyük ihtimalle.
ve de tarkan konseri gibi pek çok mevzu zaten yaşamışssınız yaşıyorsunuz da zaten.
markette 10 tl yi sana ödetmeye kalkması şahsen çok daha feci bir durum bana göre.
peki para mevzusu dışında diyalogunuz nasıl?
ne bileyim hasta olduğunda üzgün olduğunda vs. seni düşünür ilgilenir mi?
bir bardak su getirir mi?
keşke hesapları arıyınca düzelse evlilikler.
şahsi görüşüm yukarıda dediğim gibi birbirinize saygı ve bağlılığınız ciddi oranda zarar görmüştür.
peki kendinize kalan paralarla ne yapıyorsunuz?
ayrı ayrı yatırım mı yapıyorsunuz?
ev araba kimin üstüne?
yatırım amaçlı bir şey alacağınızda sorunu nasıl çözümlüyorsunuz?
anladım canım.Evet maddi anlamdaki tutumları eşimin yıpratıcı bende çok yoruluyorum..
Bebek olduktan sonra zorlanacağım kesin farkındayım..
Para konusu hariç diyaloğumuz iyi çok merhametlidir, kıyamaz hasta olayım bebek gibi bakar.
Sever, fikirlerime değer verir. Zaten onu çekilir kılan bunlar.
Yoksa hem cimri hem sevgisiz bir adam çekilmez.
Kendimize kalan paralarla kendi kişisel ihtiyaçlarımızı karşılıyoruz.
Mesela kuaföre, giyime, ben hamile olduğum için artık bebeğime kullanıyorum.
Ayrı ayrı yatırım yapmıyoruz. Yani en azından bunu frenlemeye çalışıyorum.
Bize göre lüks bir araba alacaktık ben elimdeki bütün birikimi verdim.
Oda buna istinaden her seferinde "Verdiysen verdin araba satıldığında alırsın ne kadar verdiysen." diyor. Beni delirtiyor kendisi.
Şunu atladım ben dün peşinat aldığında haziran -temmuz her sene 500-1000 tl arası kıyafet almam için verir.
Kışında ocak-şubat ayı gibi bir maç primini bana verir. Gerçi o zamanlar çalışmıyordum. Bu sene 350 tl verdikıyafet vs. şeyler almam için. Çalıştığım için sanırsam. Bende sormadım neden böyle diye :)
Araba aldığımızda benim üstüme alır. Evde alsa benim üstüme alır.
Yatırım üstüne konuştuğumuzda ortak paydada buluşu, mantıklı olanı yaparız.
Genelde benim fikirlerim ona mantıklı gelir.
o da bundan gayet memnun.
İşte tek çekilmez huyu pintiliği, cimriliği.
15 günde bir geliyor. Gelip her seferinde arabaya benzin attın mı ?
Varsa arabada benzin onu kullanır. Giderken de arabada benzin dipte bırakır gider. Cevabı da hazır.
"Arabayı kullanacaksan benzin atacaksın."
Ya ne olur 50 tllik benzin atsanda bi kerecik beni mutlu etsen. Hep benim koyduğum benzini bitirir.
Yani bu örneklerim böyle uzar gider..sevgilizeymuran0
Eşiniz katlanması çok zor bir insan. Geçinebildiğiniz için tebrik ederim. Ancak anlamadığım bir nokta var. Siz araba için verdiğiniz parayı geri mi istiyorsunuz da bu adam durup durup "araba satılınca alırsın" diyor. Arabayı birlikte kullanıyorsanız o parayı istememeniz lazım.Evet maddi anlamdaki tutumları eşimin yıpratıcı bende çok yoruluyorum..
Bebek olduktan sonra zorlanacağım kesin farkındayım..
Para konusu hariç diyaloğumuz iyi çok merhametlidir, kıyamaz hasta olayım bebek gibi bakar.
Sever, fikirlerime değer verir. Zaten onu çekilir kılan bunlar.
Yoksa hem cimri hem sevgisiz bir adam çekilmez.
Kendimize kalan paralarla kendi kişisel ihtiyaçlarımızı karşılıyoruz.
Mesela kuaföre, giyime, ben hamile olduğum için artık bebeğime kullanıyorum.
Ayrı ayrı yatırım yapmıyoruz. Yani en azından bunu frenlemeye çalışıyorum.
Bize göre lüks bir araba alacaktık ben elimdeki bütün birikimi verdim.
Oda buna istinaden her seferinde "Verdiysen verdin araba satıldığında alırsın ne kadar verdiysen." diyor. Beni delirtiyor kendisi.
Şunu atladım ben dün peşinat aldığında haziran -temmuz her sene 500-1000 tl arası kıyafet almam için verir.
Kışında ocak-şubat ayı gibi bir maç primini bana verir. Gerçi o zamanlar çalışmıyordum. Bu sene 350 tl verdikıyafet vs. şeyler almam için. Çalıştığım için sanırsam. Bende sormadım neden böyle diye :)
Araba aldığımızda benim üstüme alır. Evde alsa benim üstüme alır.
Yatırım üstüne konuştuğumuzda ortak paydada buluşu, mantıklı olanı yaparız.
Genelde benim fikirlerim ona mantıklı gelir.
o da bundan gayet memnun.
İşte tek çekilmez huyu pintiliği, cimriliği.
15 günde bir geliyor. Gelip her seferinde arabaya benzin attın mı ?
Varsa arabada benzin onu kullanır. Giderken de arabada benzin dipte bırakır gider. Cevabı da hazır.
"Arabayı kullanacaksan benzin atacaksın."
Ya ne olur 50 tllik benzin atsanda bi kerecik beni mutlu etsen. Hep benim koyduğum benzini bitirir.
Yani bu örneklerim böyle uzar gider..sevgilizeymuran0
Eşiniz katlanması çok zor bir insan. Geçinebildiğiniz için tebrik ederim. Ancak anlamadığım bir nokta var. Siz araba için verdiğiniz parayı geri mi istiyorsunuz da bu adam durup durup "araba satılınca alırsın" diyor. Arabayı birlikte kullanıyorsanız o parayı istememeniz lazım.
anladım canım.
ancak karı koca birbirine en yakın olması gereken insanlar.
10 tl ler dile dökülünce çok çirkin olur ya.
sanırım seneler içinde eşine adapte olmuş ve ona katlanacak yöntemler bulmuşssun kendince:))
yoksa çekilmez gözüküyor buradan açıkcası.
eşim bana 10 tl hesabı yapsa markette tepkim çok acayip olurdu.
kaldı ki hergününüz hesap kitapla karşılıklı hesap vermeklerle geçiyormuş.
Allah sabır versin.
Bebeğin masraflarını nasıl paylaşacaksınız peki?
annesi sensin tabiki sen ödeyeceksin diyebilir eşin:))
anladım canım.
ancak karı koca birbirine en yakın olması gereken insanlar.
10 tl ler dile dökülünce çok çirkin olur ya.
sanırım seneler içinde eşine adapte olmuş ve ona katlanacak yöntemler bulmuşssun kendince:))
yoksa çekilmez gözüküyor buradan açıkcası.
eşim bana 10 tl hesabı yapsa markette tepkim çok acayip olurdu.
kaldı ki hergününüz hesap kitapla karşılıklı hesap vermeklerle geçiyormuş.
Allah sabır versin.
Bebeğin masraflarını nasıl paylaşacaksınız peki?
annesi sensin tabiki sen ödeyeceksin diyebilir eşin:))
Aslında çocuğunuz da olacak. Şöyle bir kocanızla etraflıca konuşsanız. Bebek olunca iyice sıkıntı olur bu para mevzusu.Hayır birikimimi ben kendim verdim zaten.
Benim orada belirtmek istediğim; bak biz artık bir aileyiz aramızda para konusunun geçmesi , senin paran benim param olması saçma dedikçe banqa o cümleleri tekrarlıyor.
Ya Allah size sabır versin gerçekten. Asla tahammül edemediğim şey cimriliktir. Nefret ederim. Merak ettiğim, uzun bir mesaj atmıştınız eşinize, ne cevap verdi ona ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?