Tartışmasız bir evlilik...Böyle bir durum var mı?

madammatilda

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Ekim 2012
226
3
48
Balıkesir
Her evlilikte, hatta hayattaki her ilişkimizde tartışmaların olması kaçınılmaz bence...Hele ki eşin olunca karşındaki; birçok alanda uzlaşamıyabiliyorsun ve bu tartışmaya yol açıyor. Her tartışmada eski konular gündeme geliyor. Eşim tartışmaktan nefret ediyor; ona göre telefonda sitemli konuşmak bile tartışma...Konuştum, dedim ki bu tartışma değil; yani ben rahatsız oldum sana birşey söyledim vs. O da tartışmanın illa yüksek sesle mi olması gerekiyor, ben tartışınca huzursuz oluyorum diyor. Hiç tartışmanın olmadığı bir evlilik var mı?

böyle bir evlilik yok olması da mümkün değil bencesonuçta evlilik bir gün iki gün değil ki bir ömür.bu sürede karı koca arasında fikir ayrılıklarının olması arada sinirlerin gerilmesi hatta seslerin yükselmesi bile çok normal.sanırım eşin çok alıngan ve hassas:26:gerçi erkeklerin büyük bölümü kadının sitemini şikayetlerini hemen dırdır diye niteleyip sevmezlerama tartışma her evde olur

Tartisma her evlilikte olur

Ancak olayin ozunden uzaklasip , sen ben kavgasina donusup,
olay kisisellestirilirse ,
iste o zaman kavgaya donusur

hakaretler havada ucusur ,
sen zaten hep boylesin soylesine gelir

Onemli olan olayin kisisellestirilmemesi...

Benim kocam da oyle. En ufak sitemde, surat asmada benden besbeter hale gelir :)
Fazlaca alıngan. Ben de artık bu duruma alıştım. Hi bi seyi uzatmıyorum Allah'a şükür ciddi bi sey de olmuyor.
Hic bi sey demiyorum sinirlenince ya da kızınca, sinirim soğuduktan sonra sakince anlatıyorum.
Onun ise bana hic kızdığını benimle tartıştığını görmedim:) bi seye bozulsa da biraz sessiz kalır sonra hic bi sey olmamış gibi davranır .
Ben de artik umursamiyorum.
Suna da katılmıyorum; illa seslerin yükselmesi şart degil. Biz 3,5 yıllık evliliğimizde sesimizi hic yükseltmedik birbirimize ben hic sevmem bağırıp çağırmayı.

Tartışmayı da yönetmek bir meziyet galiba...Her tartışma, eski tartışmalar hortlayabiliyor. Ben bir yazı okumuştum, çok uzun yıllar önce...O zaman ne demek istediğini anlamamıştım. Özünde şu yazıyordu; her kadının kendine ait özel bir odası vardır. Bu odada pekçok raf ve raflara göre dizili kavanozlar...Her kavanozun üzerinde zaman, kişi vb. bilgiler vardır. Hayatınızdaki insanla her kavgada koşarak o odaya gider, müthiş bir hızla ilgili kavanozu bulur, açar ve şu zaman sen bana şunu yapmış, bunu söylemiştin deriz. İşte bu hep kaybeden taraf olmamızı sağlar...Şimdi düşündüğümde yazının ayrıntılarını hatırlamıyorum ama o zaman anlam veremediğim yazıya şimdi %100 katılıyorum.

Bende sinirlenince surat asarım, üzülünce surat asarım. Bundan nefret ediyor; o surat yine düştü diyor:)) Elimde değil birden surat değişiyor, sesim değişiyor.

Son düzenleme:
eşin herşey balım gülüm olsun istiyo heralde...
ama evlilikde bu gerçekten çok zor... eşler karşılıklı rahatsız oldukları şeyleri söyleyecekler ki, bi çözüm yolu bulunabilsin...
o şey istio heralde, tartışalım, kavga edelim ama bunların hepsini neşeli bi şekilde yapalım :)
ama sen bi tartışmanın ardından günlerce surat asıyosan, yüz vermiyosan bundan da bıkmış olabilir...

Son düzenleme:
bızdede bı sorun olur ben sıkayet ederım bu tartısmaya donusur.sonra bana derkı kavgayı sen baslatıyosun.halbukı sorunu yaratan kendısıydı.sıkayet etmessem kavga cıkmasmış. ya sabıııır :)

Aslında eşiniz çok haklı .. Tartışmasız gürültüsüz bir evliliğin olması aslında mümkün .. Sizde onun gibi düşünüyor olsaydınız kim bilir belkide tartışmasız bir evlilik yaşıyor olacaktınız.

Ufak tefek bazende ciddi büyük sorunlar yüzünden istemeden de olsa sesleriniz karşılıklı olarak birbirinize yükseliyordur. Bu süre içerisinde belkide kalp kırmaya kadar gidiyordur tartışmalar..

E böyle olacaksa hiç olmasın daha iyi ..

Bir konu hakkında önce siz fikirlerinizi söyleyin o sussun,sonra o fikirlerini söylesin siz susun ..
Sakin sakin birbirinizi dinlemek varken olur olmadık şeyler yüzünden birbirinizle tartışmanın bencede anlamı yok ..
Ne ses yükselterek ne de telefonda sitemli konuşarak ..

Bir süre sonra barışacağınızı bildiğiniz halde tartışmanın anlamı yok , sonra olaylar büyüyüp ayrılığa kadar gidiyor..

Ayrılıkları önlemek için sakin olmak ve sabırlı olmak gerekiyor bence..

eşim almanya'da ben de türkiye'de olduğum için şu an sevgili gibiyiz...daha 3 aylık evli olduğum için aynı evin içinde nasıl olur bilemiyorum...umarım oraya alışmam fazla uzun sürmez...

bence asıl tartışma yaşamamak için ufak tefek stemlerin olması şart, eşimiz sevmediğimiz bir şey yaptığında ufak sitemlerle ona uyarıda bulunuruz ki bir daha aynı şey olmasın ve olay tartışmaya dönmesin diye, hiçbir zaman tepkisiz kalırsak bana göre gün gelir öyle bir patlama yaşanır ki sabır taşar,olay tartışmayı geçer ve kavgaya döner...

olmazsa olmaz ne yazıkki tartışma kavga fln...
normal yani çok ileri gidilmedikçe...
bi de tartışmanında adabı var tabi....

tartışmasız evlilikleri çok tehlikeli görüyorum mutlaka olmalı, içinde kalınca daha çok büyüyor ve patlaması çok ses getirebilir.
Benim eşimde sizinki gibi tartışmayı sevmiyor.

tartışma ya da ufak sitemler olur normaldir önemli olan uzatmamak, ılımlı yaklaşmak ve asla eski defterleri açmamak bence, ufak tartışmalar ya da sürtüşmeler bazen ilişkiyi daha ileriye taşıyan kıvılcımlar da olabiliyor, tabi bunu kim haklı savaşına çavirmemek de önemli

tartışmasız ilişki bitmeye mahkumdur bence
eğer bişeyleri tartışmak yerine içine atılıyorsa ve
kafada kesin çözümlendirmeden üstü kapatılıyorsa
kesinlikle ama kesinlikle ileride çok daha kötü oluyor
sıcağı sıcağını açık açık konuşup herşeyi netleştirmek lazım
ama bağırmadan ve kötü sözler söylemeden kırmadan
böylece tartışma bitince hem sonuca ulaşılıyor hem de kırma olmadığı için
tatsızlık devam etmiyor.
ama erkekler tartışmayı sevmiyor bizim gibi değiller
kapatalım konuyu geçsin diyorlar
çünkü kendi yaptıkları hatalardan dolayı tartışma çıkıyor genelde
bayan eğer içine atarsa bi süre sonra soğuyor ilişkiden bu seferde neden benden soğudu diye kafayı yerler.
hem hiçbirşeyi dert etmesin kadınlar hem de aşk çiçek böcek olsunlar oldu başka istekleri var mı acaba?

Bende sinirlenince surat asarım, üzülünce surat asarım. Bundan nefret ediyor; o surat yine düştü diyor:)) Elimde değil birden surat değişiyor, sesim değişiyor.

bizim de en büyük sorunumuz bu aslında ciddi kavgalarımız olmuyo ama ben surat asınca eli ayağına dolaşıyor benden daha fazla bozuluyor. aslında ben de sevmiyorum bu halimi değiştirmeye çalışıyorum ama her zamn da kontrol edilemiyor ki :)

İnsan yeri geliyor anne-babası ile bile fikir ayrılığına düşüp tartışabiliyorken,eşi ile nasıl tartışmasın?
Yeter ki saygı yitirilmesin sonuçta konu tatlıya bağlandığında aynı surata bakmak var bir de işin ucunda...
Mesela ben içime sinmeyen bir şeyi direk üstünü kapatıp,görmemezden gelip yoluma devam edemiyorum,beynim hep o konu ile ilgili düşüncelerle dolu oluyor.derhal konuşmam,olayı çözmeye çalışmam gerek.

hiç tartışmanın olmadığı bir evlilik varsa şayet zaten o evlilikte bazı şeyler ya tükenmiş ya da umursanmaz hale gelmiş demektir bana göre.tartışmak kavga etmek değil zaten.ama farklı alilelerde yetişmiş iki insanın aynı evde yaşaması ve bir sürü sormluluk alıp bunu başarmaya çalışması büyük birşey aslında.haliyle bu esnada tartışmalar olması da kaçınılmaz.önemli olan bunun kavgaya dönüşmemesi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…