Tartışmasız gün geçmiyor

Humeyra000

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
10 Mart 2018
242
222
103
31
Bir gün kavgasız geçmiyor. O kadar bunaldım ve sıkıldım ki. Eşim uzakta çalışıyor ve haftada bir geliyor. Ben yanlız kalmak istiyorum ama kaynanm hemen yanıma kalmaya geliyor. Bende haliyle keyifsiz oluyorum ve telefonda eşimede yansıtıyorum. Sadece biraz özel hayata saygı istiyorum ya. Kaynanam var diye 7/24 beraber olacağız anlamına mı geliyor. Herkesin kendi hayatı var. Gece odamın kapısı kapalı olmasına rağmen gelip oğlumun üstünü örtüyor. Hiç mi özele saygı yok ya. Pat diye gelinin odasına kayınvalide girmemeli. Bunları söyleyince kocamın bana demediği kalmadı. Burası benimde evim annem istediği zaman gelir kalır. Sen hem saygısız hem sevgisizsin sadece senin istediğin olsun istiyosun. Huzur vermiyorsun. Gittiğim yerde seni özleyemiyorum dedi bana. Çok zoruma gitti.2 yıllık evliyiz Şu zamana kadar evliliğimizden bile bişey anlayamadım. İlk evlendik balayı yerine umre istedim gitmemek için kırk takla attı. Ne bir yaz tatilimiz var ne bir kış tatilimiz var. İnstagramda arkadaşlarımın eşleriyle tatil fıtoğraflarına bakıp iç geçiriyorum sadece. Hafta da bir geliyo çalıştığı yerden. Onuda maç akşamına denk getiriyo kahvede maç seyrediyor. Sırf maç için geliyor yani bizim için değil. 2 senelik evliyiz daha bana bir çöp almıyordu. Elli kere dedim kendimi değersiz hissediyorum diye. Dün gitmiş hırka almışş. Ama ona bile sevinemedim çünkü benim dememle zorla hediye alınmaz ki. Çok doluyum artık. Senden nefret ediyorum şu çocuk olmasa intihar ederdim dedim. Sesini çıkarmadı. Oğluma hamileyken yine uzakta çalışıyordu. 3 ay kaynanamla yaşadım. Karnım burnumda hizmet ettim annesine. Yemeğini çayını ayağına götürdüm. Yinede iyi gelin olamadım. Kaynanamı evimde istemediğim için kendi hayatımı yanlız yaşamak istediğim için haklımıyım haksız mıyım bilmiyorum. Fikirlerinize ihtiyacım var. Uzun oldu hakkınızı helal edin lütfen

Hizmet eden, iyi gelin olmaya çalışmayın. Orası sizin eviniz. Annesiyle beraber yaşama sözü verdiyseniz o zaman farklı. Ama yok eğer öyle bir sözünüz yoksa siz kendinizi o evde hissettirmek zorundasınız eşinize söylediniz yapmıyor mu o zaman burası benim evim demeniz gerekiyor kayınvalidenize. Özelimiz yok diye söyleyin yüzüne. Eşinize söylerse aaa 2 senedir susuyorum zaten annen bu evden biri olmadığını kabul etmiş olmalı benimle ilgisi yok. Hem olması gereken de bu zaten dersiniz.

Yetişkin bir bireysin. Insanca konuşsan da saygısızca konuşsan da zaten pek haz edilen bi gelin değilsin. Al karşına kv hoşlanmadığın şeyleri şöyle..

Hakli olabilirsin ama annesine demen gereken şeyleri oğluna dersen tabiki de tartışırsınız. Sevdigin veya sevmediğin şeyleri direkt kaynanana söylemelisin. Mesela " uyurken odama girilmesinden rahatsız oluyorum" diyebilirsin. Ayrıca eli ayağı tutuyorsa karnı burnunda çayına varana kadar götürmek zorunda değilsin. Zaten götürsen de memnun olmuyormuş bari götürme memnun olmasın.
Bir de çok beklenti içine girme. Beklentinlerin karşılanmadıkça mutsuz olursun. Düşünülmek istemekte haklısın ama bazı erkekler o kadar düşünceli değil.

Oglu yokken neden geliyor kayinvalideniz?
Ben bu zihniyeti asla anlayamayacagim , oglum yoksa evde neden gidiyim onun evine ? Nasil bir mantiktir bu yahu
Gelin bebekle tek başına kalamazmış. Oda köyde tek yaşıyor. Beni tek bırakmak istemiyor kendince.

Manyak karı ne diye oğlu yokken gelip sizde kalıyor? Sizi kurtlar kuşlar mı yiyecek? Nefret ediyorum şöyle şeyleri kendine düzen edinen insanlardan. Ne mecburiyetin var elin karısıyla yaşamaya kocan bile yanında değil. Niçin evlendin bu kadınla aynı evde yaşamak için mi? Hiiiç umursama eşinin dedikletini. Kv ne her türlü huzurlugu cıkar gelmesin bir daha size. Eşin de söyler söyler durur cok da fifi. Sallama.

Oglu yokken neden geliyor kayinvalideniz?
Ben bu zihniyeti asla anlayamayacagim , oglum yoksa evde neden gidiyim onun evine ? Nasil bir mantiktir bu yahu
Ayy eşim bir yere gidecek olsa annesi hemen geliyim mi diye soruyor
Onların mantığına göre gelin evde yalnız bırakılmaz..

Kayınvalidem bir kere gece yarısı pat diye odaya dalmıştı bebekler ağlıyor diye o girince sertçe odadan çıktım eşime söyledim tekrarı olursa çok sert çıkarım annene, uyar dedim. Ertesi gün çatır çatır saydırdım yüzüne böyle yapan insanlar varmış ne kadar ilginç saygısızca. Bana dönüp dedi ki ben kızımın odasını dahi görmedim ne ayıp odaya girmek :) bir kere de evimi yerleştirirken ben o odayı yerleştireyim dedi o kadar oda var niye orası... yardım etmek istersen sadece yemek yapmanı rica ederim odalara gerek yok dedim. Oldu bitti.

Bir yerden sonra okumadım çünkü bende çoğu şeyi yaşadım.Öncelikle şunu anlamalıyız eşimize değil kayınvalidemize hayır, olmaz, rahatsız oluyorum demeliyiz. Kv rahatsız oluyorsanız anne rahatsız oluyorum yapma böyle lütfen deyin.Önce eşinize şikayet etmeyip annesine söyleyin. Baktınız dinlemiyor daha sonra eşinize anlatın.
Tabi evlilikte erkeğin tutumu çok önemli.Destekçi olmalı ama olmuyorsa işte sevgi, saygı eksikliği var.Madem bizi koruyup, savunup yanımızda olamayacaksınız ne diye evlenip bizim de başımızı yakıyorsunuz. Gerçekten çok sinir oluyorum şu eşlere

Gelin bebekle tek başına kalamazmış. Oda köyde tek yaşıyor. Beni tek bırakmak istemiyor kendince.
Sacmaliktan baska bir sey degil
Evlenecek olgunluga erismissiniz , anne olacak olgunluga erismissiniz ama evde mi tek kalamayacakmissiniz?
Ben 14 yasindayken bile evde tek kaliyordum , ne sacma bir dusuncedir bu , oncelikle buna karsi gelin , cocuk degil annesiniz

Evet. İşte bende yanlız kalmak istediğimi söylediğimde eşimden hakaretler işitiyorum. Sevgisiz bir insanmışım saygısızmışım yanlız kalda gör gününü diyor.

kv le bu konuyu ikili sekilde konustunuzmu?

Canım sen bu adamı tanımadan mı evlendin?Evlenmeden önce nasıldı?

geçici bir durum değilse haftada bir gelmekle ne babalık olur ne kocalık.zaten onda bile adam sizinle vakit geçireceği yerde gidip kahvede maç izliyormuş.kvye kendiniz deyin gelmene gerek yok ben tek başıma daha rahat ediyorum diye.bazı insanlar tek başına kalamıyor belki o sebeple kadın gelmek istiyordur sürekli.balayı konusunda gitmek istememiş olabilir bende olsam balayımda umreye gitmek istemem yani.yapabilirseniz eşinizin yanına taşının ve kvye artık hizmet etmeyin saygılı mesafeli olun yeter.kimse iyi gelin olmak için kendini paralamasın zaten kıymet bilen hertürlü bilir bilmeyene de kendinizi yıprattığınızla kalırsınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…