- 23 Mayıs 2017
- 13.303
- 28.203
- 598
- 41
- Konu Sahibi minikmavikus
8,5 aylık bir bebeğim var çalışan bir anneyim ama şunu gayet açık bir dille ifade edeyim hafta sonları benim için çok çok daha yorucu. bütün gün bebekle ilgilenmek o kadar zor ki. kendine 5 dk bile zaman ayıramadan. evet benim kızım 1 saat uyuyor ama peki ben o bir saatte dinlenebiliyor muyum tabii ki hayır. yemek bulaşık çamaşır ütü...... daha totomu koltuğa değdiremeden kızım uyanmış oluyor. bütün gece zaten uyumuyor mu bu kocalar? sabah da bir zahmet midesine sıcak bir şey girmesini istiyorsa kalksın hazırlasın hatta madem beni uyandırıyor bana da hazırlasın da ben de güne azıcık da olsa pozitif başlayabileyim.
benim eşimde 30 kere alarm kurar 30. da benim hadi artık diye söylenmemle kalkar. ama ben o zamana kadar kendimi bebeğin eşyalarını hazırlamış evi kabaca düzenlemiş olurum. haaa unutmadan gece de zirilyon kere kalkmış ve bebeği pışpışlamış şişmiş gözkapaklarımla yaparım bunu. aaa kocacım nerde uyuyor adamcağız...
ev hanımı olunca her şey kendi kendine hallolmuyor maalesef. evet biri çalışıyor biri bebek bakıp ev işlerini hallediyor belki adil bir paylaşım diye düşünülebilir ama bebek olmasaydı öyle olurdu. çünkü bebek tam zamanlı mesai demek. bunun yanında bekleyen işleri saymıyorum bile.
konu sahibi bende yatak ayırma konusunda sizinle aynı düşüncedeyim. bence azıcık dikkatli davranmak bu kadar zor değil. yani banyodan önce kıyafetleri hazırlayıp biraz sessiz davranmak sabah daha dikkatli sessiz hazırlanmak. anne dünya kadar fedakarlık yapsın baba yok kahvaltı hazırlamadın yok darladın ben napayım acaba. kimse kusura bakmasın henüz evrilmemişse bu canlılar suratı da her şeyi de hak ediyorlar.....
Bir bakıcı bebeğe sabahtan akşama kadar bakmak için mesai ücreti alırken annelere yapılan bu muamele nedir anlayamıyorum?
Gece bak gündüz bak. Adam çalışıyor bırak uyusun.
Bir de lafa geldi mi kadınlar narindir dayanıksızdır.
Evet bebek bakmak tam zamanlı bir iş. O uyurken fırsat verirse dağıttığı yerleri toplar, yiyeceği yemeğini yapar, sonra zaman kalırsa kendime kahve yaparım. Ama o kahve bitmeden uyanır diye düşünüp bazen yemeğini koyarken kahvemi yudumlarım. Kahve keyfi mi yani bu şimdi?
Üstelik arada bunun hastalığı, halsizliği kafanı koyup dinlenme isteği ama izin vermeyen bir bebek var..
Kaldı ki ben bunu haftanın 2 günü yapıyorum. Sürekli evde olan kadınlar bu rutini hep yapıyor.