2tane kaynım var ./Onlar 2 kişi değilmi 1+1 yeter onlara, kalabalıklarsa bir şey diyemem.Siz bi teklif edin.
yok yok doğru düşünmüşsünüz öyle çok büyük değil. 3-4m2 kadar bir alan kullanacağız . o açılıp kapanabilenlerden istiyorum ama dün akşam eşim bi ara ikea ya koçtaş a falan gidip bakarız dedi vardır inşallah oralarda. o masaları gördüm evet çok hoş .) ama benim masam var zaten o yüzden tente gibi bir şey alsak diye düşündüm.nasıl bir tente istiyorsunuz? bizim teras epe uzun olunca çok pahalıya geldi istediğimiz tente.otomatik olanlardan,hani cafelerde falan oluyor ya içinde minik ampuller olan....siz ne kadar bir alandan bahsediyorsunuz ben sanki küçük bir balkon gibi düşündüm ama yanlış sanırım
biz en son kararımızı bez tenteler var ya hani eski tip.onların motorlu olanları çıkmış,düğmeye bas açılıyor bas kapanıyor.onlara karar verdik.
bir seçenek de şu;ortasındanki delikten şemsiye geçen masalar var onlar da çok güzel.
şimdilik çok küçük olduğu için bizim odada kalıyor gece sürekli emmeye uyanıyor. ama ilerisi için işte tamda dediğiniz bu sorunları yaşayacağım . odaları ayırmamıza az kaldı çocuğu salona yatırmak istemiyorum ,O zamanlar özel hayat algısı, yetiştirme tarzı şimdiki gibi değil tabi. :) bence kesinlikle taşının.
Çocuğun uyku saatinde odaya yatırıp Sonra salon taşımak veya tv yi erkenden kapatıp salonda yatırmak, her gün çocuğa salonda yatak kurmak açmak, çocuğun odasının olmaması falan bence amca çok çok zor durumda olan insanların yapabileceği şeyler. İki oda imkanınız varken bunlar çocuğa yaşatılmaz.
öyle bi imkan var ama ben o sorun için kurutma mak. almayı düşünüyorum . o temizliğin biraz daha kolaylaşması için tente yaptırmak istiyorum oraya bakalım işe yarar inşallah. fare yok ama bözek sorunu var mı bilmiyorum inşallah yoktur benim ciddi böcek fobim var cunku :/Bahçe gibi olan kısımda çamaşırlarınızı kışın kurutma imkanınız var mı??
Parmaklık ve sineklik yoksa onları yaptırmanız lazım çünkü alt katlarsa böcek falan girme ihtimali var.
Bahçe temizliği balkona göre daha zordur çünkü sürekli bir şeyler atarlar ya da dışarıdan uçarak girer.
Fare konusunda sürekli tetikte olmanız lazım balkon kapısı açık bırakıp çıkamazsınız ki hırsızı hiç söylemiyorum bile...
Fareler sinekliği kemirerek de girebiliyormuş diye duydum...
Çok iyi düşünüp ona göre karar verin. Niyetim canınızı sıkmak değil yanlış anlamayın. En kötü ihtimalleri bilin ki ona göre karar verin sonra sürpriz olmasın.
eşim ve kp tesisatçı . o konuları onlar hallettiler .)Kanalizasyon ile ilgili sıkıntı oluyor ne yazıkki,bu durumu yaşadım.wc tıkandı ve lağım suyu girişe kadar sömster tatilinde akmış.dönüşümde bir de temizlikle uğraşmak zorunda kaldım.masraf ,eziyet ve stres de çabası.neyseki kiracıyım tek tesellim bu.
Ayrıca evim daha az ısınıyor ve balkonum milletin çöpü ve tozuyla dolu
bahçe ile ilgili çok böcek sorunu yaşıyor musunuz pekiBen giriş katta oturuyorum, rutubet sorunu yoksa hiç şikayetçi değilim. Biz biraz izolasyon vs uğraşmak zorunda kaldık. Bunun dışında çok güzel. Özellikle bu katı istedim, arka bahçe bu daireye ait çünkü.
Ancak semtiniz ve kedi sevginiz de önemli. Cam önlerine çok kedicik geliyor. Hele bizim semtte o kadar çok kedi var ki... Bu sizi rahatsız eder mi? Benim hoşuma gidiyor, eve kedi alamamın tesellisi gibi oluyor.
soracağımŞimdiki kiracıya sorsanız??
yok bekara vermezler zaten bizden öncede aile oturuyordu. şuanda daha biz içindeyken tutuldu bile :)... eşimin bi arkadaşı eşi işe tutmak istemiş bakalım :) hem bana da arkadaş gelir...1+1 i kiralamak zordur aile istemez bekar kapı komşusu da kV istemiyor olabilir:)
Böcek korkusu bende de abartı şekilde var bu yüzden bu konuya girmedi bile.öyle bi imkan var ama ben o sorun için kurutma mak. almayı düşünüyorum . o temizliğin biraz daha kolaylaşması için tente yaptırmak istiyorum oraya bakalım işe yarar inşallah. fare yok ama bözek sorunu var mı bilmiyorum inşallah yoktur benim ciddi böcek fobim var cunku :/
anladım teşekkürler hayırlısı artık geçeceğiz dedik bakalım ./
2tane kaynım var ./
Ben olsam inmem giriş katta oturdum yıllarca 1.kat diyede geçerdi tüm pisliği giriş kat çekiyor.Yukarıda kaç daire var bilmiyorum ama yukarı katlardan silkeleme,aşağı çöp atma,yiyecek artığı vs atma varsa hiç çekilmez hele üst kattaki komşu çok gürültü yaparsa.Cam vs çabuk kirlenir doğru demiş yolun pisliği,tozu anında senin evinde olacak.Yukarı katlara çıkmak için gelen giden daha kolay diye senin zilini çalacak tecrübeli sabit :) eğer sokakta gece geç saatlere kadar oturma gibi şeyler varsa o sesler olduğu gibi sizin evin için de olur top oynama vs varsa o toplar duvarınıza vurur pat pat diye,eğer soğuk bir şehirde yaşıyor iseniz kışın buz gibi olur.Balkon benim için sorun olabilirdi sanırım şuan oturduğunuz evde balkon var ama ileride çocuğunuz için o balkonu kapatıp camla yada pimamen ile çocuğunuz için küçük bir oda yaparsınız.Merdiven her hafta yıkanıp siliniyorsa yukarı katlar pislikleri sizin kapınızın önünde bırakabilir nasıl yıkıyorsunuz bilmiyorum ama aksi birine denk gelince böyle oluyor.merhaba arkadaşlar. benim bir kafa karışıklığım var konu hakkında da sizlerden fikir almak istiyorum.
Ben iki yıllık evliyim. Aile apartmanında oturuyoruz. oturduğumuz binada en üst kattaki iki karşılıklı daire ve giriş kattaki daire eşimin ailesinin. ben şuanda en üst katta kv ile karşılıklı oturuyorum. evim 1+1 ve yatak odam L şeklinde. yatak odamı hiç kullanamıyorum 2 yıldır daha çeyizlerimi bile açmadım bırak nevresim sermeyi çarşaf zor seriyorum yatağıma o kadar dar yatak odam. ama mutfağım ve salonum geniş. hemde şuan bir çocuğum var evin 1+1 olması beni zorlamaya başladı.
giriş kattaki daire ise hem 2+1 ve yatak odası da normal bir oda L falan değil. üstelik mutfağından binanın arka boşluğuna çıkılıyor orayı da kendimce bahçe gibi dekore edebiliriz diyorum.
sorun ise şu ki giriş katta kiracı vardı onlar bu hafta çıkıyorlar ev almışlar bende ev daha geniş olduğu için oradaki eve geçmek istiyorum dedim eşim ille istersen geçeriz ama ben pek istemem diyor. kv ise daha önce en üst kat yapılmadan önce girişte oturmuş bana inme hiç memnun kalmazsın pişman olursun vs vs deyip duruyor. ( şunu da belirteyim evlendiğimden beri ilk defa kvm birşeyime karışıyor bu arada :) ) yani karışmakta değil ama sürekli ben olsam inmem aşağıda rahat edemezsin pişman olursun deyip duruyor. benimde kafam karışıyor. daha önce hiç giriş katta yaşamadım ama ne kötülüğü olabilir ki diyorum. kv de de camları çabuk kirleniyor ,balkonu yok daralırsın ,ne bileyim ben istemem gitme deyip duruyor...
ben yine de kv inme dedikçe ineceğim deyip durdum eşim de onayladı tamam madem dedi ama kafamda soru işaretleri var. ya kv min dediği gibi pişman olursam diye ...
sizce aşağı inmemde ne gibi olumsuzluklar olabilir ki. yada giriş katta oturanlar varsa zor mu oluyor giriş katta oturmak. fikirleriniz neler :/
ya bizim apartman aile apartmanı hepimiz akrabayız bu tarz sorunlar olmaz pek gibi geliyor ama şu ses olayından emin değilim mahallede ses olduğu zaman üst kata da geliyor o sesler.şuanki evimin balkonu çok minik öyle oda yapılacak yada kapattırmaya değecek kadar yok ki,Ben olsam inmem giriş katta oturdum yıllarca 1.kat diyede geçerdi tüm pisliği giriş kat çekiyor.Yukarıda kaç daire var bilmiyorum ama yukarı katlardan silkeleme,aşağı çöp atma,yiyecek artığı vs atma varsa hiç çekilmez hele üst kattaki komşu çok gürültü yaparsa.Cam vs çabuk kirlenir doğru demiş yolun pisliği,tozu anında senin evinde olacak.Yukarı katlara çıkmak için gelen giden daha kolay diye senin zilini çalacak tecrübeli sabit :) eğer sokakta gece geç saatlere kadar oturma gibi şeyler varsa o sesler olduğu gibi sizin evin için de olur top oynama vs varsa o toplar duvarınıza vurur pat pat diye,eğer soğuk bir şehirde yaşıyor iseniz kışın buz gibi olur.Balkon benim için sorun olabilirdi sanırım şuan oturduğunuz evde balkon var ama ileride çocuğunuz için o balkonu kapatıp camla yada pimamen ile çocuğunuz için küçük bir oda yaparsınız.Merdiven her hafta yıkanıp siliniyorsa yukarı katlar pislikleri sizin kapınızın önünde bırakabilir nasıl yıkıyorsunuz bilmiyorum ama aksi birine denk gelince böyle oluyor.
evet üst katlarada gelir ama giriş kat daha çok çeker oturduk mecburiyetten sonra taşındık.Hele yaz mevsimi insan cam-kapı açmak ister ama gürültüden-tozdan açılmıyor.Yolda yürüyenler hep evin içini görüyor.Banyo ve tuvaletimiz taştı mesela yukarı katlardan gelen borular tıkanmış bizlik birşey yok yukarı katlarda oturanlar ne kadar yakında olsa yaptırıncaya kadar akla karayı seçtik desem yeridir .Fare değil ama böcek olayımız çok oluyordu özellikle hamam böceği hadi diğer yürüyen böceklere ilaç çare de bir de uçan kanatlı hamam böcekleri vardı.ya bizim apartman aile apartmanı hepimiz akrabayız bu tarz sorunlar olmaz pek gibi geliyor ama şu ses olayından emin değilim mahallede ses olduğu zaman üst kata da geliyor o sesler.şuanki evimin balkonu çok minik öyle oda yapılacak yada kapattırmaya değecek kadar yok ki,
rutubet ısınma ve ışık alma sorunu yok. böcek konusunu bilmiyorum malsef :/ ... kötü niyetle karışmıyor zaten ama hem ondan bi adım bile olsa uzaklaşmamızı istemiyor hem torunu her sn elinin altında olsun istiyor torun aşığı bir babaanne olduğu için...:)Rutubet olabilir
Bocek karinca fare sikintisi olabilir
Isinma sorunu olabilir
Isik alma sorunu olabilir
Birde her giren cikanin sesi sikintisi olabilir
Bu gune kadar karismamis kdin ayni apartmanda bir kac kat asagiya tasinmaya kotu niyetle karismaz diye dusunuyorum
bahçe ile ilgili çok böcek sorunu yaşıyor musunuz peki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?