Taşınmalı mıyım?

Corpuss

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Şubat 2016
1.129
782
123
36
Merhaba arkadaşlar,
İçime dert oldu bugün düşün düşün kafayı yicem, şu an konuşacak kimse de yok yanımda sizinle dertleşeyim istedim.
Şu an hamileyim yakın zamanda doğum yapıcam. Ağustos dan itibaren de ucretsiz izine ayrılıcam. Eşim hem tek maaşla kirada geçinemeyiz diye hem de çalışmaya başlayınca da çocuğa bakması için kayınvalidemlerin oraya taşınalım diyor. Ben en başından beri istemedim altlı üstlü oturmak ve oturmadım da. Ama şimdi hem kira vermeyecek olmak hem çocuğuma bakılması cazip geliyor. Tek sıkıntı ev iş yerime çok uzak, eşim arabayı sen kullanırsın öğrenirsin de diyor. Bir de şu an haftada bir görüşmek bile bana çok sık gelirken sürekli birlikte olmak korkutucu geliyor, rahat edemeyeceğim orada bunu biliyorum. Fakat çevremdekiler ( arkadaşlar) çocuk için kendi rahatını düşünme, katlan bi şekilde diyorlar. Bakıcı tutsam, etrafta hiç tanıdığım güvenebileceğim kimse yok. Bugün annemle konuştum ben sana gitme demem taşın taşıncaksan ama ben o eve gelmem diyor. Gelsem de sadece 1 gece kalırım o kadar diyor ( kendi ailem başka şehirde yılda bir iki kez gelip kalırlar arada). Düğün öncesi alışverişlerde kavgaları olmuştu, şu an sorun yok görüşüyorlar ama tabi arada bi soğukluk var yinede unutulmuyor. Bende annemin her lafından çok etkileniyorum. Siz olsanız ne yapardınız?

eşinizin ailesinin size şu anki tutumları nasıl? müdahale etmeye vs çalışıyolar mı?

Arkadaşların doğru söylemiş, en azından şimdilik en parlak çözüm bu gibi görünüyor.
Tek başınıza olmakta çok zorlanacaksanız...
Aynı evin içinde olmayacaksınız, bu da bi şeydir.
Hayat şartları...

Annen de kendi kızı için geliversin kalıversin yani, doğum yapacaksın.

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle annemin her lafından çok etkilenmezdim, annemde insan sonuçta.
Ben olsam taşınmazdım, kocama da ben izne çıkcam, çocuğuma bakcam, sıkışırsak geceleri taksiye çık derdim.
En en en son çare taşınmak olurdu benim açımdan

O evde şuan kim oturuyor? Kiracı varsa senin çalışmadığın dönem kirasını size vermezler mi?
Çocuğun biraz büyüyünce de kreşe verip işe dönersin.
Ben kendi annemle aynı apartmandayım,sabah kızımı hiç kaldırmamış oluyorum, biz işe giderken annem onun yanına geliyor. İstediğim zaman arıyorum konuşuyorum ama bu söylediğimi kayınvalidem olsa yapamazdım ve taşınmazdım ne yalan söyleyeyim

Para için değil ama sırf bebeğin bakımı için katlanabilirdim sanırım. Annenizin dediğine takılmayın, artık siz de annesiniz ve öncelliğiniz kendi bebeğiniz. Aranız iyi ve sizin de özelinize müdahale edecek insanlar değillerse şu an için cazip görünüyor. Hakkınızda en hayırlısı olsun.

eşinizin ailesinin size şu anki tutumları nasıl? müdahale etmeye vs çalışıyolar mı?
Yok çok şükür düğünden sonra düğün öncesi yaşanan bütün olayları hiç açmamak üzere kapattık ve hiç bir problemimiz yok, müdahele de etmezler. Sadece eşim ailesine aşırı düşkün, annesini günde 2 defa aradığını bilirim ben kız halimle farklı şehirde olmama rağmen haftada 2-3 defa ancak arıyorum. Bir de tabi çocuk yetiştirme tarzı nasıl olur ben isteklerimi söyleyebilir miyim o var, biraz titiz bir yapım var. Bir de eşimin ailesinin yanında hatta kv yanında bile başımı açamıyorum onlarda ayıp bu eşofman falan da giyince eşim uyarıyo. Evde rahat ve açık dolaşmayı seviyorum, kapım sürekli çalacak hiç rahat olamayacam mesela. Sonra bi yere giderken bi misafir geldiğinde kısaca herşeyde sürekli bilecekler mıç mıç boğuluyorum düşününce ama çocuk için değer mi?

Eger kaynanan kotu degilse ben olsam cikardim. Bunları bastan dusunup ona gore birikim yaptiktan sonra bebek dusunmeliydiniz.
Simdi en mantikli secenek kira vermemeniz. Bir süre artik kendinizi sikarsiniz..

bence değmez ya. siz diken üstünde olduktan sonra.

Çocuk deyince akan sular durur. Doğduktan sonra asıl anlayacaksın nasıl bir çıkmazda olduğunu.

Ben güvenip bakıcı tutamadım, sanırım eski aklım olsa yine de yapamazdım. Şu devirde çok hassas bir konu.

Kvaliden en nihayetinde çocuğunun babaannesi ve bir bakıcıdan her zaman daha iyi bakar. Kira vermeyecek olman+ bakıcı ücreti+ psikolojisi bence değer çekmeye.

Çalışıyorsun da akşamdan akşama evine girersin. Denemekten bir şey olmaz. İyi düşün iyi olsun.

3 daire var kirada olan birinin bile kirasını vermediler şimdiye kadar, oturmadık diye kayınpeder bozuldu. Her gittiğimde de gülerek laf sokuyor oturmadınız ben sizin için yapmıştım bilmem ne diye duymazdan geliyorum, iş yerine uzak ama deyip geçiştiriyorum veya. Oğullarına aşırı düşkünler yanında olsun istiyorlar, eşimde daha sevgili iken yolunu yapıyordu orda oturmazsam babam bana küser diye bende o zaman orda oturacaksak ben yokum demiştim peşin peşin ve eşim de kabul etmişti o zamanlar.
Oturmadıktan sonra da vermezler kirayı, onların derdi oğulları yanında olsun. Kiracı çıkacak biz oturacaz.

Bence olmaz

Evinde dahi istediğin gibi giyinemeyeceksen çok para olsa kaç yazar

Kira ne kadar ne süre izinlisin

Komşu vs ayarla bebeğe zira o Kv kp susmaz

Muhtaç oldu vs derler

Az giy az gez huzurlu ol

Babaanne bakıcıdan iyi bakar tezi de doğru değil bence örnek bir çok konu da var burada

Şimdi bu sitede yazıyorlar,"Eşimin ailesi bize ev alsın,eşya alsın yoksa evlenmem bilmem ne." Ben o zaman sinir oluyorum ama 3 evi olup da "Sadece siz oturursanız kira verme durumu olmaz" mantığı da bencillik ya.
Benim 3 tane evim olsa oğluma veririm,siz oturun diye şart koşmam.İster otursun ister kiraya versin,niye şart koşayım ki. O yönden bile sorun çıkacağı belli yani.
Peki sen çalışmadığında (mesela 2 yıl ücretsiz izin alsan) kirada idare edemez misiniz? Edemeyiz dersen bakıcıdansa babanne daha iyi.

Aranızdaki ilişkinin düzeyine göre taşınıp taşınmamaya karar vermelisin, ben mesela kvnin yakınında ev bulacam diye 6 ay kendimi parçaladım çok şükür karşı dairesi bana kısmet oldu, çok memnunum, kızımı okula götürüyor, ben işe gidince gelip uyanana kadar bekliyor... Çooookk büyük kolaylık, ama dediğim gibi aranızdaki ilişkiye bağlı:)

Çok zor gibi, şu an kredi kartımız 1500 den aşağı gelmiyo ( gerçi tüm harcamaları ordan yapıyoruz bi de bebeğin ihtiyaçlarını alıyoruz yavaş yavaş). Çok sıkarsak olur mu bilemiyorum. Ben 6 ay falan ücretsiz izinde kalmayı planlıyorum daha fazlasına çalıştığım yerde müsade etmeyebilir. Kira 700.

Gecinmek, cocuk bakimi hepsi zor. Kirada olmak bile cok yipratici ben tasinirdim.

Bana çok karıştığını söyleyemem, aramız da kötü değil iyi de değil ama işte yakın olunca farklı olur diye korkuyorum. Ben nötrüm. Görümcemin çocuğa geldikleri zaman nasıl baktığını görüyorum eline veriyorlar küçücük çocuğun şekeri çikolatayı kolayı bi kerecikten bi şey olmaz diye, kıyamıyorlar. Tv sürekli açık, ıslak mendil kullanılıyor ağzına bile. Hoş bütün bunları bakıcı da yapabilir dimi.
Bir keresinde benim evime bana sormadan misafir çağırmıştı. Bende vardım hadi gidelim benim oğlanın evi hemen şurda dedi. Ben şok geçirdim resmen kadınların hepsi akraba ve evimi o zaman.. götürüyordu. Kv de bunu biliyordu zaten temizliğe geliyordu bana çok hastaydm. Bile bile bunu bana sormadan çağırdı insanları Allah tan gelmediler. Bende yapım gereği bi şey söyleyemedim sadece gülerek anne iyi ki gelmediler ev çok kötüydü diyebildim ( içimden saydırdım tabi) o da söylemesem ayıp olurdu dedi. Bu olay beni düşündürüyo mesela.

Bak tatlım doğurunca sütünün bol olması için hem sana bakan biri olmalı hem de sinirlenmemeli ve huzurlu olmalısın. Önce sen iyi ol ki bebeğine iyi bakasın. Kimsenin lafına bakma. Sen mantıklısını yap. Ama şimdiki aklım olsa annemlerin ya da kv lerin yanında eve taşınmak çok ta kötü bi fikir olmazdı. Yine de taşınmak istemem ama işte hayat bi tuhaf ya 1 aydır annemle kv arasında mekik dokuyoruz. Allahım bu hafta bitsin şu iş artık kendi evimize taşınalım diyorum. Çocuk olmasa 1 ay otelde takılırdık eşimle ama işte çocuk olunca olmuyo.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…