Taşınmış, ev taşımış olanlar yardım edin lütfen:(

ehlimana

Guru
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
11 Haziran 2010
3.416
208
363
istanbul
kızlar taşınacağız.daha önce hiç ev taşımadık. annem müsait olmadığı için de benim yapmam gerekiyor. evde ki eşyalarımızı ben yerleştireceğim, erkek kardeşlerim de taşıyacak.
ama sorun şu ki ben nereden başlayıp ne yapacağımı bilmiyorum. kızlar nereden başlayacağım ve ne yapmalıyım? benim tavsiyelerinize ihtiyacım var.

Ay güzel denk geldi bu konu bende taşınacağım bende düşünüp duruyorum nasıl olacak diye takipteyim

''şimdi bu da dert mi?'' diye düşünülmesin. çünkü o kadar çaresizim ki şu an; ev gözümde giderek büyüyor, neredeyse eve taşınmaktan vazgeçeceğim. çok zormuş
ben de arattım böyle bir konu var mı diye ama yokmuş. bence de işe yarayacak. en başta bana.

Geçen sene bir gecede taşındım :) Ama nakliyeye hersey dahildi. Ben eşyalarımdan başladım işe; hepsini valize yerleştirdim. Mutfak eşyalarını gazete kağıtlarına sardım firma koliledi. Ivır zıvır herşeyi koliledim. Cok kolay oldu aslında.

öncelikle vitrin içlerindeki aksesuarları gazetelere sar teker teker sarılacak tabii sonra kutula..... daha sonra halıları dür bir alttan bir üstten bantla yada bağla ... koltukların büyük yastıklı olanlardansa yastıklarını haral cuvalı derler büyük dev boyutlu çuvallar onların içine doldur .. çekyat tarzı bişi varsa battaniye ile sar bağla ... en son mutfagı topla camları ayrı kutuya diğerlerini ayrı kutuyo hemen kullanılacak olanlarıda ayrı kutuya üzerinde kırılacak diye yaz ....daha sonra salon kutularnn üzerine salon için ...mutfak kutularnn üzerine mutfak eşyası diğe ayır ki yerleştirirken kolay olsun

Mutfaktaki cam eşyaları 2 katlı gazete ile sarmıştum ben hiç zayihat olmamıştı.
Kolilerin üstüne de mutlaka içinde ne olduğunu yaz. Ya da hangi odanın eşyası olduğunu yaz.
Biz koltukları kalın naylon örtü ile sardırmıştık taşıma şirketine. Battaniye kullanmadık yani.
Hiç panik olma.
Bence toparlanmaya mutfaktan başla en oyalayıcı yer orası.
Kolay gelsin

Canım ben de yeni tasındım ve ben de senın gıbı ılk defa tasındım evlılığmden bu yana. esım nakliye fırması tuttu ve benım fıkrımce naklıye fırması tutmalısınız. kardeslerım tasıyacak demıssın ama naklıye fırması olsa daha ıyı olur esyaların zıyan olmasın bı de yok yere.
şimdi yapacaklarını ilk başta gözünde büyütme derım ben. İkı güne yay ve mutlaka yardım al alabılıyosan kayınvalıdenden, görümcenden en onemlısı esınden tabıkı.
1. bol bol koli bul, kolilerın ıçıne gazete ve kopukle cam esyalarını. kırılacak esyalarını,mutfak esyalarını koy güzelce.kolinin üzerınede ısımlendır keçelı kalemle. üstüne kırılacak esya dıkkat mutfak gerecleri yazabılırsın. Benım bu ıslemımı allah razı olsn annemle kayınvalıdem yaptı tasınmadan ıkı gece once.
2. Kıyafetlerını kolile. Esınle senınkıler mümkünse ayrı olsn kı dızerken yenı evınde çok kolaylık oluyor. Bu ıslemı de saolsun görümcem ve ben yaptık.
3. Mutfak ve banyo gereclerınden yağ, un ,vs, buzdolabındakılerı boşalt tasınacağının son sabahı ve onları güzelce posetle kı akmasın.büyük büyük çop posetlerıyle sıkı sıkı bağlarsın akmamıs benımkıler hıç ama naklıye fırması korumalı hunı getırmıstı ona koydum posetleyip.
4. perde lamba vs en son esım yaptı kolıledık yazdık üstüne bıttı.
5. Esım naklıye fırmasını ayarladı ve tasındık.
Tasındıktan sonra yerlesmek ıçın yardımcı olanın yok mu hıç arkadas akraba vs. çünkü gerekıyor ınsan o kolılerı görünce azcık çıldırcak gıbı oluyor:))) ama annem, kayınvalıdem, kayınpederım, esım, görümcem allah bın kere razı olsun temızlıkten tutta yerlestırmeye kadar yardım ettıler bana. Allah yardımcın olsn tasınmak sıkıcı iş nekadar yardımcı oldularsada gerıyor ınsanı. Yenı evınde mutlulukla otur ınsallah.Uzun oldu acık ama iş çokDD

Son düzenleme:
son 2 senede aılemde bırkac kısı tasındı ben de dahıl.eger zamanınız varsa ev temızlendıkten sonra mutfak esyalarınızı daha oncesınde goturun yıkayın ve yerlestırın.daha sonrası ınanın pamuk ıplıgı gıbı cozulecek.mutfak en cok ıvır zıvırın oldugu ve zamanınızı calan kısımdır.orası halloldıktan sonra mobılyalar kıyafetler bır gun ıcınde hepsı yerıne yerlesır.cok zor degıl.onemlı olan plan

bu arada naklıye fırmasıyla tasındım bende ama mutfak kısmını bız hallettık.onlar da dıgerlerını

3 kez taşındım. taşınacağınız evi öncelikle ilaçlatın, sonra temizletin.

benim, nakliyede herşey dahildi. hiçbirşeye elimi sürmedim.
sadece manevi değeri yüksek, kırılacaktır diye düşündüğüm şeyleri koliledim.

eğer evi siz toplayacaksanız; öncelikle temiz koliler ve gazete kağıdı alın.
salondan başlayın. kırılacak eşyalarınızı gazelere sarıp kolileyin. kolilerin ağzını bantladıktan sonra üzerine "SALON-VİTRİNE KONULACAKLAR", "SALON-TABAKLAR" gibi kısa notlar yazın.

çamaşırlarınızı, fazla yorgan yastık gibi eşyalarınızı ise hurçlara doldurun.
mesela çamaşır hurcunuzu mavi alın ve direk yatak odasına gönderin.

bu arada tanışacağınız evin elektiriği, doğalgazı ve suyu açık mı kontrol ettirin. çamaşır makinası ve bulaşık makinasını bağlatacak ustaları ayarlamaya çalışın.

eşyalar eve taşındıktan sonra, perdeleri yıkayıp buruşmadan asabilirsiniz.

gazeteye sardığınız tabak, bardak siyah leke olacağından bulaşık makinasına atıp yıkarsınız.

kolay gelsin.

ben geçen hafta taşındım.evden eve taşıma tuttuk ama paketlemeyi kutulamayı biz yaptık.şöyle anlatayım.karışık iş yapmak istemediğim için bi odaya girip orayı bitirmede cıkmadım.mesela mutfaga gir ve bütün eşyalarını topla ben gazeteye sardım bardaklarımı bol bol sar bir de yemek takımımı pitircıklı poşetler varya adını bilmiyorum kargolamada kullanılıyor kırılmaması için tabakların arasına da onlardan yerleştirdim ve sıkı sıkı bantladım.cocuk odasını da aynı sekilde kıyafetleri hep poşetledim hepsini koliledik eşimle. halılarıyı sardım ne biliyim aklına ne geliyosa hepsini sarıp sarmalayıp kutuladık.tasdımacılar geldiler büyük esyaları sarıp tasıdılar.ama yerleştirmesdine filan karısmadılar.bir bucuk haftada anca yerleşebildim çalışıyorum aksamları eve gittiğimde yapabildiğim kadar.. AMA GERCEKTEN TAŞINMAK ÇOK ZOR Bİ İŞ

evli değilim maalesef.
arka sokakta aldığımız ev o kadar zor olamayacak taşımak. öte yandan büyük eşya olarak buzdolabı, bulaşık makinesi ve yatak odası taşınacak. diğer eşyalar yeni olacak.
benim gözümde büyüyen küçük, ıvır zıvır eşyalar.

5 ay önce taşındım canım,

Bende senin gibi tek başıma taşındım,ama korkma zor olmuyor.

Bu arada evden eve bir firmaylamı anlaşacaksın???öylesi kolay.

Önce salon eşyalarını kolile,kolilerin üzerinede yaz.

Kitaplar,yorgan yastık,kışlık kıyafetler,yani öncelikle sizin şuan çok kullanmayacaklarınızdan başla.

Ama eğer hamal tutup siz taşıyacaksanız,koltuk,yatak odası takımı ,ne var ne yoksa sarman lazım.

Allah yardımcın olsun.

yorgan yastık gibi kaba hafif eşyaları hurçlara koy
mutfak eşyalarını gazeteye sar koliye düzgünce yerleştir
üzerine mutlaka mutfak eşyası oladuğunu yaz açarken kolaylık olur
kıyafetleri katla valizlere kalanları kolilere yada hurçlara koy
bizim evimizde fazlaca kitap var taşınırken onları büyükçe bir çuvalın içine koymuştuk
sizde öyle yapabilirsiniz(kitaplar varsa)
birde şuna dikkat et odalardaki eşyaları birbirine karıştırma
salonu ayrı topla mutfağı ayrı yatakodasını ayrı
üzerlerinede hangi oda olduğunu yaz açarken çok kolaylık oluyor
allah kolaylık versin

iyiki açmışsın konuyu
haftasonu da ben taşınıyorum:))
daha önce de taşındım aslında,çok arkadaşıma da yardıma gittim,kırksekizlik kiloma bakmadan ne masalar ne aygazlar taşıdım :) :)

benimkiler hep öğrenci evi o yüzden çok özene bezene bir temizlik söz konusu değil ama yine de önerilerimi sunabilirim
bi gece önceden gidin evin kaba pisliğini neyim alın,gerekirse duvarları falan silersiniz.Sonraa ilk olarak vitrinleri-koltukları yerleştirin.Perdeler halılar falan hepsi dursun boş bi alanda.
Büyük eşyalar yerine yerleşince elinize tozbezi alıp fazla detaya inmeden nakliyat tozunu falan alın,yere bi paspas atıp halıları serin.En azından salonunuz bitmiş olur,moraliniz yerine gelir.
Tüm eşyalar yerleştirilip halılar serilince zaten ev eve benzer siz de yatar dinlenirsiniz biraz:) ertesi gün de tencere tava,pencere perde uğraşırsınız-kitapları yerleştirirsiniz biter zaten :)
Ama tek başınıza olmaz bu işler,bi yakınınız yok mu yardıma gelecek?

bu arada kolilerken üstüne ayrıntılı şeyler yaz.Mesela TENCERELER-ÇATAL KAŞIK,BİBLOLAR-BARDAKLAR falan diye.Ben ne bulduysam tıkmıştım kolilere sonra birşeyi aramak için diğer hepsini döküp saçmıştım,boşu boşuna kendime iş çıkarmıştım:)

veeee en önemlisi
önceden kafanda kur dekorasyonu da gidince vitrini koltuğu ordan oraya taşıma :)

şimdiden kolay gelsin ikimize de:)

Son düzenleme:

Bende yeni taşınacağım, eğer memnun kaldıysanız nakliyat firmasının ismini alabilir miyim?

yazılacak olan her şeyi yazmışlar gerçi ama ben de ek olarak vakumlu hurçları tavsiye edeceğim....5 senede 7. evime geçmek için hazırlanıyorum... son bir kaç parça kaldı ama eşimle bittik resmen normalde taşınmaktan gocunmam.. hatta taşınmak benim için bir nevi ev temizliğidir... amaaaa artık bıktık yahu...ilk defa taşınmak ağır geldi..ki eşyaları şimdilik depoya koyacağız 2 ay sonra lojman kurası var.. oturacağımız daire belli olunca yerleşeceğiz ... ama bu da bizi kesmez tabiii .. ik sene içinde kendi evimizi almayı planlıyoruz .. haydeeee bir posta da
en sonunda bir karavan alacağım
bu arada tekmişsin ... sen bir de evli ve çocuklu olunca gör

inşallah kendi evinize geçersiniz de böyle şeylerle uğraşmazsınız.
tabii ondan önce lojman olur da para biriktirirsiniz.
lojmanda kalanlar çok para biriktirebiliyorlarmış diye biliyorum.
İnşallah gönlüne göre bir ev bulurun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…