kızlar taşınacağız.daha önce hiç ev taşımadık. annem müsait olmadığı için de benim yapmam gerekiyor. evde ki eşyalarımızı ben yerleştireceğim, erkek kardeşlerim de taşıyacak.
ama sorun şu ki ben nereden başlayıp ne yapacağımı bilmiyorum. kızlar nereden başlayacağım ve ne yapmalıyım? benim tavsiyelerinize ihtiyacım var.
son 2 senede aılemde bırkac kısı tasındı ben de dahıl.eger zamanınız varsa ev temızlendıkten sonra mutfak esyalarınızı daha oncesınde goturun yıkayın ve yerlestırın.daha sonrası ınanın pamuk ıplıgı gıbı cozulecek.mutfak en cok ıvır zıvırın oldugu ve zamanınızı calan kısımdır.orası halloldıktan sonra mobılyalar kıyafetler bır gun ıcınde hepsı yerıne yerlesır.cok zor degıl.onemlı olan plan
Canım ben de yeni tasındım ve ben de senın gıbı ılk defa tasındım evlılığmden bu yana. esım nakliye fırması tuttu ve benım fıkrımce naklıye fırması tutmalısınız. kardeslerım tasıyacak demıssın ama naklıye fırması olsa daha ıyı olur esyaların zıyan olmasın bı de yok yere.
şimdi yapacaklarını ilk başta gözünde büyütme derım ben. İkı güne yay ve mutlaka yardım al alabılıyosan kayınvalıdenden, görümcenden en onemlısı esınden tabıkı.
1. bol bol koli bul, kolilerın ıçıne gazete ve kopukle cam esyalarını. kırılacak esyalarını,mutfak esyalarını koy güzelce.kolinin üzerınede ısımlendır keçelı kalemle. üstüne kırılacak esya dıkkat mutfak gerecleri yazabılırsın. Benım bu ıslemımı allah razı olsn annemle kayınvalıdem yaptı tasınmadan ıkı gece once.
2. Kıyafetlerını kolile. Esınle senınkıler mümkünse ayrı olsn kı dızerken yenı evınde çok kolaylık oluyor. Bu ıslemı de saolsun görümcem ve ben yaptık.
3. Mutfak ve banyo gereclerınden yağ, un ,vs, buzdolabındakılerı boşalt tasınacağının son sabahı ve onları güzelce posetle kı akmasın.büyük büyük çop posetlerıyle sıkı sıkı bağlarsın akmamıs benımkıler hıç ama naklıye fırması korumalı hunı getırmıstı ona koydum posetleyip.
4. perde lamba vs en son esım yaptı kolıledık yazdık üstüne bıttı.
5. Esım naklıye fırmasını ayarladı ve tasındık.
Tasındıktan sonra yerlesmek ıçın yardımcı olanın yok mu hıç arkadas akraba vs. çünkü gerekıyor ınsan o kolılerı görünce azcık çıldırcak gıbı oluyor:))) ama annem, kayınvalıdem, kayınpederım, esım, görümcem allah bın kere razı olsun temızlıkten tutta yerlestırmeye kadar yardım ettıler bana. Allah yardımcın olsn tasınmak sıkıcı iş nekadar yardımcı oldularsada gerıyor ınsanı. Yenı evınde mutlulukla otur ınsallah.Uzun oldu acık ama iş çokDD
Bende yeni taşınacağım, eğer memnun kaldıysanız nakliyat firmasının ismini alabilir miyim?
yazılacak olan her şeyi yazmışlar gerçi ama ben de ek olarak vakumlu hurçları tavsiye edeceğim....5 senede 7. evime geçmek için hazırlanıyorum... son bir kaç parça kaldı ama eşimle bittik resmennormalde taşınmaktan gocunmam.. hatta taşınmak benim için bir nevi ev temizliğidir... amaaaa artık bıktık yahu...ilk defa taşınmak ağır geldi..ki eşyaları şimdilik depoya koyacağız 2 ay sonra lojman kurası var.. oturacağımız daire belli olunca yerleşeceğiz ... ama bu da bizi kesmez tabiii .. ik sene içinde kendi evimizi almayı planlıyoruz .. haydeeee bir posta da
en sonunda bir karavan alacağım
bu arada tekmişsin ... sen bir de evli ve çocuklu olunca gör
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?