Tatil Konusundan Çok Kötü Kavga Edeceğim

Koalina

Nirvana
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
26 Eylül 2010
17.558
32.867
798
İyi geceler herkese...
Evleneli 2.5 ay oldu. Evlenmeden 1-2 ay öncesinden beri tatile nereye gidelim ne yapalım muhabbetleri dönüyor. Ben yüzme bilmeyen, denizden korkan biriyim doğal olarak gitmek istediğim mekan Kaz Dağları gibi bir yer. Öyle kızgın kumlardan serin sulara atlayayım durumum yok Eşimin ise güneşlenmeye, yüzmeye, kumsala ihtiyacı varmış. D vitamini alması gerekmiş Ben de o zaman nasıl bir yer istiyorsan bul, ayarla, buraya gidelim de sorun yok gideriz diyerek kenara çekildim. Sonuçta istediğim tarz bir yere gidemeyince neresi olduğu fark etmez bana. Evlenir evlenmez gitmemiz pek mümkün olmadı, benim okul işleri, ramazan falan derken bugünlere geldik.

Şimdi de eylül 1' e kadar bari 10 gün- 1 hafta bir yere gidelim diyor ama para sıkıntımız var.2-3 binlik bir tatil düşünüyoruz. Düşündüğü rota Çanakkale tarafları, motosikletimizle geze geze bulduğumuz yerlerde konaklaya konaklaya bir tatil. Avşa, Gelibolu, Assos gibi gezerekten, yorulunca konaklayaraktan devam etmeyi düşünüyor. Bana da bak bul nereleri gezebiliriz nerelerde kalabiliriz gibi bir görev verdi. Bir de tabi yanımıza fazla eşya alamıyoruz. 3-5 yazlık bir şey kalanını bulunduğumuz yerlerden alacakmışız. Hiç benim açımdan düşünüyor, çok bakımlı olmamama rağmen tokalar, makyaj malzemeleri, kıyafetler, iç çamaşırları illa ki ufak bir bavul tutar bir haftalık tatil için.

Sizce ben incik cincik böyle bir şeyle mi uğraşayım, bulabilirsem temiz, dinlenmelik bir mekan mı bulayım (buraya gidelim dersem gideriz çünkü sorun çıkarmaz) ya da toptan ipleri koparıp bu ne be gitmiyorum mu diyeyim? İçimde bir gerginlik var yani kalacak mekanlar düşündüğümüz fiyat olmayabilir, mekanlar gereksiz olabilir ne bileyim sanki dinlenmekten çok yorulacakmışız ve sorunlarla uğraşacakmışız gibi geliyor. Ben sadece şöyle nezih, sakin bir yerde oturup kitap okuyabileceğim bir tatil hayal etmiştim Karar vermek için 2-3 günüm var.

yat turu filan düşünmez misiniz
hem geze geze gidersiniz hem sen yorulmazsın

ben eşinin söylediği türden bi tatil istemezdim
yani ben az eşyayla gidemem heralde bayanız sonuçta
erkeklere ne varki iki şort iki tişört hallederler
bi de motosikletle zor olmaz mı size

Biz de eşimle arabaya atlayıp geze geze gitmeyi severiz. Madem az kalacaksınız fazla detaya girmeden minimum şeyleri alarak bir sırt çantası yapamaz mısınız ?

Eşinle birlikte ilk tatiliniz arkadaşım neden böyle düşünüyorsun ki? Eğer bu kafayla gidersen sen o adamın tatili burnundan getirirsin tatil dönüşü de balayında kavga ettik boşanıyorum diye bir konu açarsın buraya.

Eşinle birlikte seyahat edeceksin, farklı yerler gezip göreceksin, bir ömür gidip kalmayacaksın ki? Eşin o tatilden mutlu oluyorsa sende keyfini çıkarmaya bak derim ben. Illa pahalı hotellerde kalmak zorunda değilsini ya pansiyon olsun. Birbirinize sarılacak yatağınız olsun, 3 parça üstün olsun ama birlikte olun yani. Gerisinin ne önemi var.

Böyle düşünerek kendini de eşini de üzme. Farklı bir tatil geçirecrğinizi düşün. Amaç birlikte olmanız, birlikte gezmeniz, birlikte eğlenmeniz değil mi? 3 gün de makyaj yapmayıver ne olur sanki? Böyle ufak tefek şeyler için kendini de eşini de üzme be güzelim... Tatilin tadını çıkarmaya bak.

oooff hıc öyle maceraperest olamam valla ben..

emın olmadığım,bılmedıgım yere gıdemem..

bende yüzme bılmem ama denız ve güneş olmadan tatıl mı olur beeeee:)

kıyıda debelenır dururum
Ben de keçi gibi dağlarda tepineyim, yürüyeyim, olmadı hamakta kitap okuyayım isterim, tatil anlayışım bu kadar
Ben de plan yapayım, elime haritayı alıp bakayım, oturum kalem kalem bir şeyler yazayım hiç sevmem, uğraşılır mı ki bilemedim...

Biz de eşimle arabaya atlayıp geze geze gitmeyi severiz. Madem az kalacaksınız fazla detaya girmeden minimum şeyleri alarak bir sırt çantası yapamaz mısınız ?
arabayla olsa uçarak giderim ama motosiklet... sırt çantasına 10 günlük tatil için 10 tane donum anca sığar herhalde o konuyu şimdilik ön plana almadım mecbur kalınca az eşya alırım tabi ki...

yat turunda bana fenalık basar herhalde, deniz tutar... Şöyle denize yakın bir otel bari ayarlayayım dedim ama bu saatten sonra bulunur mu ki bilemedim...

biz ayvalik cunda adasina gidecegiz kismet olursa.bizde surekli denize girmeye gerek yok kafa dinleyelim arada denize gireriz dedik.internetten bakin isterseniz cok hos mekanlar var.tekne turlari bisiklet turlari nezih mekanlar dinlenebilecek..

Tabi en iyisini siz bilirsiniz ama bence en güzeli herşey dahil bir tatil. Deniz sevmeseniz de deniz kenarında oturabilirsiniz. Hiç bir iş yapmadan yemek temizlik vs, tüm gün sırf dinlenmek, akşam aktivitelere katılmak akşam güzel bir manzarada gezmek deniz kenarında dalgaları izlemek bence çok huzurlu.

Sürekli gezip bulduğunuz yerlerde konaklarsanız sanki daha çok yorulursunuz gibi geldi bana.

Biz bu yil apartta kalacagiz. Ege taraflarinda. Apartin gunlugu 75 lira. Evin gibi kullaniyorsun, daire veriyorlar sana. Sonra da deniz, kum, gunes
Gercekten kafa dinlemeye bi yer istiyorsan boyle bisey yapin, diger turlu hasatiniz cikar benden soylemesi Hem ben de denize girmeyi hic sevmezdim, simdi nasil hasret kaldim ilk evlendigimizde esim ogretmisti yuzmeyi, sonra gecen sene de Silede girdim baya, cok zevkli...
Bu arada bu kadar ufak sebepten kavga cikarma, kavga cikaracagina keyfini cikar

Canımcım şimdi zor gelir ama acayip keyifli oluyor öyle gezmeli tatil. Büyük bir sırt çantasına yerleştirebilirsin her şeyini. Tek ayakkabı, takım kıyafetler (mesela bir şort ve iki tişört şeklinde 2-3 takım bi haftayı kurtarır). Kıyfetleri iç içe rulo yap. Yerden kazanırsın. çantanın en ufak gözüne az ve öz makyaj malzemesi ve toka. Bir göze iç çamaşırı ve bikini. Sadece alt çamaşır al, sütyen tek ve her şeyle kullanabileceğin tarzda olsun. Oldu bitti. Çok zor durumda kalırsan bi iki bişey elinde yıkarsın.

Yok hiç bana göre değil diyorsan acele etme, son bi hafta kala son dakika fırsatları çıkıyor otellerin. Erken rezervasyon indirimini bile geçiyor. Baya uygun oluyor fiyatlar. Bulursun güzel bir tatil köyü gidersiniz. Biz bi gece önce alıp ertesi gün gidiyoruz tatile.

Kazdaglarini
Kazdaglarinin eteginde akcay altinoluk var.kizgin kumlardan degil ama kizgin taslardan serin sulara atlayabilir esin

İyi de tatil bir tek onun değil ki benim de tatilim, benim zaten pahalı yerlerde gözüm yok. Butik otel tarzı ama böyle atraksiyonsuz bir tatil düşündüm. Madem çok istiyor böyle bir tatil nereleri gezeriz, nerelerde kalırız planı da kendi yapsa ya? Ben şu an memlekete geldim 4-5 günlüğüne, salı dönüyorum. O zamana kadar araştıracakmışım, bakacakmışım. Sonra gezerken de kötü bir şey olursa bana patlayacak eminim...

motorla tatil yorucu olur..
şahsen bana böyle bir tatili 5yıl önce sunslardı gözümü kırpmadan ok derdim ama şimdi....sanmıyorum

bence ortak karar verin öyle gidin
senin üstüne kalmasın bence
ayvalık filan çok güzel
altınoluk tarafını ben beğenmedim
ya da karadeniz turlarına filan katılın çok masraflı olmaz hem de çok fazla yer gezersiniz
sen o tarz seviyosun sanırım

bilemedim

Ben de öyle düşünüyorum bir de okullar açılacak o yoğunluğa girmeden önce huzur lazım bana... Motosiklet tepesinde tır tır zaten en fazla 2 saat gdiliyor ondan sonra totom uyuşmuş, omuzlarım uyuşmuş bir halde oluyorum...

Ben de aparttır, yazlıktır kiralayalım diye düşündüm ama son teklifim olacak bu pek istemiyor nedense... yani sadece kalma parası veriyoruz yeme-içme bize ait ne anladım falan diyor

ASlında şehitlik, assos falan genelde o kesim gidip görmek istediğimiz yerlerdi. Gitmişken Kaz Dağlarında da konaklayabiliriz ama planlamayı bana bırakması çok gerdi beni. Nerede ne var nedir 2 günde nasıl araştırabilirim. Nerede kalınır en uygun, nereleri gezmeliyiz falan?
Artık baktım ayarlayamadık öyle yapar son dakikaları kollarız

Tatile mi gidiyorsunuz işkenceye mi ,tatilden çok eziyet gibi birşey eşinin planı.

Bende bu tatil teklifine burun kivirabilirdim..

Yine denize gidin tümden kaldirip atmayin konuyu ama.eğer gerçekten yapamam diyorsaniz belli bir yer ayarlayin otel pansiyon ikinizinde gonlu olsun

Ki esin zaten yemek disardan gereksiz demişte motorla dahi gitseniz uyumak için bir yere ihtiyaçiniz olmayacak mi? Ayni hesap iste

kaz dağlarında birşey yok ki neden oraya gitmek istiyosun
bildiğin dağ yani bi piknik alanı var sadece
o sıralarda da akçay burhaniye altınoluk filan var
hasanboğuldu var bi de
edremitte birşey yok zaten
arabayla gidecek olsanız gezersiniz de motosikletle zor olur bence
konaklamayı nasıl yapacaksınız anlamadım

Bende bu tatil teklifine burun kivirabilirdim..

Yine denize gidin tümden kaldirip atmayin konuyu ama.eğer gerçekten yapamam diyorsaniz belli bir yer ayarlayin otel pansiyon ikinizinde gonlu olsun..

Aslen surat yapmıyorum istediğim olmadı diye. Denize de gidebilirdik ayarlayabilseydi. Selimiye'de butik otellere baktık bir ara, hoş salaş yerler gibi geldi beğendim. Neden o plan suya düştü anlamadım...

Ben Kaz Dağları Erguvanlı Ev'i seçmiştim tatil mekanı olarak :) Manzarası yeter...Tabi hiç gitmedim belki de sıkılırdım bilemiyorum...
Konaklama da gelişigüzel olacak. Mesela gittik Gelibolu'ya gezdik beğendik orada bir yer bulup konaklayacağız, daha gezmek istersek 2 gün kalacağız yoksa ertesi gün yola çıkıp başka bir yere...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…