Tatil meselesi

Ben evlendikten sonra arkadaslarimla tatile cikmahi tercih etmem. Kocamim da beni birakip erkek arkadaslariyla tatile cikmasina sicak bakmam ki bu aramizda konusulmamis bir kural.
Etrafimda ki her evli arkadasimda da durum boyle.
Ha esim tatile cikamazsa cok cok ailem tatile gidiyorsa peslerine takilirim

Haklısın galiba ... Dur bir arkadaşımla konuşayım eline fırsat geçmesin, karadeniz kenarı biryerler bakalım.. :KK51: Bunca senedir her türlü saçmalığa sabredip şimdi evliliğin bitme nedeni ben olmayayım. Biraz zamana bırakayım azıcık ayrı kalıp nefes alalım istiyorum ama ayrı kalabileceğimiz zamana kadar Nasıl idare edicem bulamıyorum... :KK14:
Canim benim eşin sonradan tatile birlikte gidelim madem dedi diye onun istedigi olmasın diye arkadaşlarını ekmek istemiyorsun sonra da madem karadenize gidelim diyorsun. E bu da eşinin istegi değil mi ama ????
Bence esinle git

Esin salt bir keresenin istegini gormezden gelmis olsa derdim kabul et beraber gidin diye ama cok ihmal etmis seni. Bence git kararli oldugunu gormesi gerek. Oyle cocuk oyuncagimi yok gitmem yok ders calisacagim hadi karadeniz olsun. Ben inadimdir keyfi seylere hic gelemiyorum.

yani şartlar uygun olsa ayrılmayı göze almışsınız. karşı tarafın da çabalamadığını görüp üzülüyorsunuz.
bir tatil yüzünden ipler tamamen kopacaksa kopsun derdim ben. yani zamanında teklif etmişsiniz, karşınızda çocuk yok ki. bir şeyleri düzeltmek isteseydi daha farklı davranırdı bence..

çocukça davranan kendisi ama beni çocukluk yapmakla itham ediyor, cumhurbaşkanının imzası mı var altında kanun mu senin verdiğin söz, arkadaşına planı iptal ettiğini söyle , ne olacak diyor.. kendinle beni karıştırma, senin gibi anı geçiştirmek için söz vermediğimi ve sözümün ne kadar arkasında durduğumu biliyorsun, ayrıca söz vermemiş olsam da artık senle gitmek istemiyorum, arkadaşımla daha keyifli zaman geçireceğimi düşünüyorum dedim. "çocuk çocuk konuşma, çocuk muyum ben karşında "çocuğum , söz verilince tutulur" mesajımı veriyorsun aklınca ,neymiş sana sordum kabul etmedin o zaman ben de arkadaşımla giderimmiş, yok öyle bir şey.." vs bir sürü konuştu işte.. zamanında ne yurtdışı sözleri vermişti de hepsi uçtu gitti tabi.. söz vermenin anlamını bilmediğinden kendisi...

ve işin en acı tarafı da "ben istemezmiyim güneşlenmek denize girmek , ama sınav var çalışmam lazım biliyorsun" dedi... hani içinde kalan hala benle vakit geçirmek değil, denize giremediğine güneşlenemediğine üzülüyor... evliliğimizin çıkmaza girmesi falan önemli değil.. hala hayatında önem sırasında sonlardayım, onca sabredişime onca özverime rağmen...

bir yuvayı yıkmak cok basit esas olan onu kazanabilmek...gencecik kadın ileride cok ileride mutlaka birgün evlenecektir o da cicicm günleri geçtikten sonra yerini monotonluga bırakacaktır.ikinci tercih ise hiç evlenmeye de bilir tabi ama dünyanın en güzel tutkusu annelikten mahrum kalmak olur ...yani seçenekler uzar gider fakat ortada yıkılası bir evlilik göremedim...ileride pişman olmak var ben sadece kardeşimi uyardım.şunu anlayın...sorunsuz evlilik yok...başlıbaşına sorun
Yine bir kutsal annemiz.
Herkes bu güzel tutkuyu tatmak istemiyor,herkesin en büyük hayali anne olmak değil.
Herkes kotu bir evliliğe daha kötüsü var her evlilik sorunlu diye katlanmak zorunda da değil.

eşin bazı yönlerden benimkine benziyor. o yüzden yaşadıklarını çok iyi anlıyorum.

benim eşim deniz kum güneş tatillerini pek sevmez, çünkü aşırı beyaz tenli ve en ufak bir ihmalde felaket derecede alerji olan bir cildi var. ben de aksine su kurbağası gibiyim. ailemle her yaz tatile gider uzun zaman kalırız. uzun yıllardır beraberiz, eşim bunca zamandır bana ayak uydurmak için deniz tatillerine geldi ama ekstradan özen gösterdik hep yanmasın etmesin güneş altında kalmayalım diye. arkadaşlarla yaptığımız tatillerde mesela tekne turuna gidilecek hep plan bozan taraf olduk. bu konuda biraz o anlayış gösterdi biraz ben. hatta geçen sene balayında da sharm el shekih e gittik malum enfes kızıldeniz, sadece havuza girdi o da şapkasıyla :D nicole kidman gibi şemsiyeyle gezecek adam nerdeyse :D derken bu sene benim en yoğun çalıştığım seneydi, halen de tez yazdığım için ayağımı suya skmuş değilim. bari günü birlik denize gidelim veya hsnu bi yerlere kaçalım diyorum bu sene şiddetle karşı çıkıyor. sebebi de kesinlikle kendisinin sevmemesi değil de, benim tez yazmam gerekirken boşa zaman kaybetmemem lazımmış gibi gösteriyor. fakat cidden bunaldım, uzun uzadıya değil inan bir gün olsun havuza bile gitsek razıyım. yok allah yok, adam evlendiğimizden beri artık bunca senedir denizden havuzdan çektiğim yeter mi dedi nedir götürmüyor. ama ben kafayı yiyeceğim. ben de bayram tatilini fırsat bildim onun için baskı yapıyorum. kabul edecek gibi değil. ben de ayrı plan yapıyorum arkadaşlarla. keyfi bilir. sen de planını bozma. bir öyle bir böyle konuşuyor, seni hiçe sayıyor adam. kendi mutluluğunu ön plana al.

Şahsen yuva kolay kurulmuyorculardan olmadım hiçbir zaman. İnsan mutlu değilse belkilerle, toplumun dayattığı normlarla yaşamamalı. Geriye dönüp baktığında kocaman keşkleri olmamalı. Şans ver diyenler bu adamın değişeceğine inanıyor mu acaba? Hadi değişti diyelim kim 3 aydan fazla sürer bu değişim diyebilir. Kaç kişi ben değişen birini gördüm diyebilir? Ya da kaç kişi 3 senede değişen birini gördüm diyebilir? Değişenlerin çoğu 50den sonra anca olur o da değişkenler değiştiği için. Ben böyle işi olduğu halde katlanan, mutsuz, fazlasıyla fedakar, kendinden geçmiş, acabalarla yaşayan, ilgi görmeyen kadınlar görmek istemiyorum ya. Değişelim, değiştirelim. Kendimiz için bile değilse gelecek nesil için....

ay bir an yine evlilik kolay kurulmuyor diye başlayan bir cümle okuyacağımı sanıp gerim gerim gerildim oturduğum yerde :KK53: cümlenin sonu beni çok rahatlattı.. evet evlilik kolay kurulmuyorsa bunu biraz da erkek düşünsün ben elimden geleni fazlasıyla yaptım, hayatımda hiç kimseye vermediğim kadar ödün verdim bu adama, bunca saçmalığı senelerdir çektim, sinirli mutsuz tahammülsüz bir insana döndüm, sebep??? evlilik kolay kurulmuyor... yok aksine çok kolay kurduk yani, 3-5 ayda oldu bitti, borcu derdi de olmadı verdim bütün ziynet eşyalarını hepsini bozdurdu ne ailesinden ne kendinden 5 kuruş çıkmadı.. çok kolay oldu onlar için yani! işleri bu kadar kolaylaştırmam da büyük hataymış aslında şimdi anlıyorum bir bir... adam benim için hiç çaba göstermedi ki... herşeyine anlayışla yaklaşıp her sorununu çözdüm , ben hatalıyım en başından!

Eşiniz ne yardan ne serden mantalitesinde.
İlk başta plana dahil olmayıp sonra oyun bozancılık yaptığı için ben planımı bozmam.
İnsanın ruh sağlığının içine eden türden bir adam bu.
Hiç bir şeyi ağız tadıyla yapmaya izin vermiyor.
İlla sorun çıkaracak.
"Okey gelse kötü eli düzeltebilir miyim" tadında gidiyorsunuz ama emin olun o okey hiç gelmeyecek.
Adam öküz maalesef...

normalde git tatile diyeceğim ben de,
ama işler bu raddedeyken bir avukata danışmakta fayda var sanki,

çünkü bilmediğimiz çok fazla kural var bu boşanma meselesinde,
acaba sizin bu tek kişilik tatiliniz boşanma durumunda karşınıza evlilik birliğini bozan kişi olmak suçlaması ile çıkar mı?

ay bir an yine evlilik kolay kurulmuyor diye başlayan bir cümle okuyacağımı sanıp gerim gerim gerildim oturduğum yerde :KK53: cümlenin sonu beni çok rahatlattı.. evet evlilik kolay kurulmuyorsa bunu biraz da erkek düşünsün ben elimden geleni fazlasıyla yaptım, hayatımda hiç kimseye vermediğim kadar ödün verdim bu adama, bunca saçmalığı senelerdir çektim, sinirli mutsuz tahammülsüz bir insana döndüm, sebep??? evlilik kolay kurulmuyor... yok aksine çok kolay kurduk yani, 3-5 ayda oldu bitti, borcu derdi de olmadı verdim bütün ziynet eşyalarını hepsini bozdurdu ne ailesinden ne kendinden 5 kuruş çıkmadı.. çok kolay oldu onlar için yani! işleri bu kadar kolaylaştırmam da büyük hataymış aslında şimdi anlıyorum bir bir... adam benim için hiç çaba göstermedi ki... herşeyine anlayışla yaklaşıp her sorununu çözdüm , ben hatalıyım en başından!

Artık çok yorulduğun ve sonuç ne olursa olsun ya hep ya hiç dediğin çok anlaşılır!Bence o da bunun farkında artık;özelliklede tatil konusuyla daha da anlaşılır olmuş tavrın!Taktik yapmayacak kadar gururlu olduğun da çok belli çünkü o farklı kişilikler vardır ya hani öyle bir kadınsın! seni çok iyi tanıyormuşum gibi nedense:)Bence asla kendinden ödün verme artık,sonucu göze aldığını varsayarak, hissederek yazıyorum.....Şunu da belirtmek istiyorum, sandığından çok daha güzel olacak! her ne karar verirsen;ama sonuç ayrılmayacaksın o da ne kadar yanlış yolda olduğunu ,seni tamamen kaybetmeden anlayacak bence!

Yerinde olsaydim bende cok kararsiz kalirdim.
Ama sanirim arkadaslarimla giderdim tatile, biraz ayri kalinca daha iyi anlardim, artik bende bi degeri varmi yokmu ne anlam ifade ediyor diye.
Basta basbasa tatil yapardim dicektim. Biraz yakinlasip güzel vakit gecirdikce belki yine baglanirdik, birbirimizi anlardik diye düsündüm, fakat gözünün önündeyken, herseyi oldugu gibi idrak edemiyebiliyor insan. Biraz uzak kalmak en iyisi sanirim. Hem dinlenmis olursun.

bir yuvayı yıkmak cok basit esas olan onu kazanabilmek...gencecik kadın ileride cok ileride mutlaka birgün evlenecektir o da cicicm günleri geçtikten sonra yerini monotonluga bırakacaktır.ikinci tercih ise hiç evlenmeye de bilir tabi ama dünyanın en güzel tutkusu annelikten mahrum kalmak olur ...yani seçenekler uzar gider fakat ortada yıkılası bir evlilik göremedim...ileride pişman olmak var ben sadece kardeşimi uyardım.şunu anlayın...sorunsuz evlilik yok...başlıbaşına sorun
Dünyanın en güzel duygusu göreceli bir kavram, anne olmayı bir saniye bile düşünmeyen binlerce kadın var , ha ben onlardan mıyım? Değilim. Bu saçma sapan evlilikte bile çocuk sahibi olabilmek için baya çırpındım, tüp bebek dışında denemediğim birşey kalmadı.. Olmadı.. Belki de evliliğimin beni tatmin eden hiçbir yönü olmayışını bu kadar geç anlamam çocuk meselesinin bu kadar üzerinde duruşumdan oldu, sorun çocuk diye düşündüm hep, hiç evliliğim nasıl demedim..
Hani çocuk olsa bahanem de olacaktı çocuk var ortada diye ama çocuk da yok. Ne gerek var bu adamın egosunu tatmin etmekle ömür mü geçirmeye? Bir erkek için de dünyanın en güzel duygusu babalıktır diye düşünürsek sizin tezinizden yola çıkıp , eşim düşünsün, bundan sonraki hayatında bir nişan atmış bir evlilik bitirmiş bir adamın yeniden aile kurup baba olabilmesi daha zor görünüyor çünkü..

Artık çok yorulduğun ve sonuç ne olursa olsun ya hep ya hiç dediğin çok anlaşılır!Bence o da bunun farkında artık;özelliklede tatil konusuyla daha da anlaşılır olmuş tavrın!Taktik yapmayacak kadar gururlu olduğun da çok belli çünkü o farklı kişilikler vardır ya hani öyle bir kadınsın! seni çok iyi tanıyormuşum gibi nedense:)Bence asla kendinden ödün verme artık,sonucu göze aldığını varsayarak, hissederek yazıyorum.....Şunu da belirtmek istiyorum, sandığından çok daha güzel olacak! her ne karar verirsen;ama sonuç ayrılmayacaksın o da ne kadar yanlış yolda olduğunu ,seni tamamen kaybetmeden anlayacak bence!

Evet ya hep ya hiç.. Hatta "hep" olsa bile artık beni mutlu etmeye yetecek mi bilmiyorum, daha yeni konuştuk o kadar şeyi polyanna yaa.. Gerçekten umutlanmıştım beni anladı diye.. Dün çiçek alıp gelmiş, o geçen haftaki konuşmadan sonra bir iki gün gün içerisinde msj attı seni seviyorum tarzında.. Ama akşam eve gelip yatıp sonra da dersin başına geçti, netten film açtım ortasında kalkıp gidip nete girdi, haberlere baktı. Yemeğe çıkalım dedi bir gün yolda aniden direksiyonu kırdı yolda karton var diye arkadan da araba geliyordu "arkada araba var napıyorsun?" Dedim beni tersledi "kör müyüm görüyorum " diye. (Önünde , yolcu almak için duran koca otobüsü görmeyip arkasından vuran , babasının arabasını nerdeyse perte çıkarmış kişi) uzatmadım . yemeğe gittik ben birşey anlatıyorken lafımın ortasında kalktı gitti , elini yıkamaya gittiğini döndüğünde söyledi. Ufak tefek ıvır zıvır bir sürü işaret var kendini zorlasa da yapamıyor olduğunun ıspatı olarak..

Onun içinden gelmiyor benim de içimden gelmiyor artık.. Zorla olmuyor hakkaten.. Umarım dediğin gibi olur. Umarım çok geç olmaz...

evet ben ahlaksız birşey yapmıyorum , 15 senelik kız arkadaşımla ve kız kardeşi ile yaptık planı, hatta bir de erkek arkadaşımız var yine liseden beri kopmadığımız biri onu da dahil etmeyi düşündük ama eşimin rahatsız olabileceğini düşünüp ondan vazgeçtim. söylemedim bile kendisine.. yani o hiç yapmadığımı düşünüyor ama bu konuda bile yine onu düşündüm, bekar olsam o arkadaşı da çağırır keyfimize keyif katardım.

böyle diretmelerle, küçük oyunlarla mı ben eşimi hayatıma dahil etmeye çalışacağım hep? beni kaybetmeden adamda kaybetme korkusu olmuyor, olmayacak da... hayatının merkezinde hep kendisi oldu , olacak...

Her zorluğu üstlendiğini ve bu evlilik için epey fedakarlık yaptığını hissediyorum xpreiaZ xpreiaZ . Eğer hislerimde yanılmıyor isem hatanın büyüğünü sen yapmışsın. Umarım hak verirsin bana.

Eşinin hayallerini mahvettiğini dile getirmişsin. Bunun için üzüldüm gerçekten.

Eğer gidişattan memnun değilsen o zaman yapacağın şey tavırlarını kararlı bir şekilde karşı tarafa belli etmek olmalıdır xpreiaZ xpreiaZ .

Sizi oyalıyor.
Eşiniz dengesiz
Ne sizi tam olarak istiyor VE sizin için fedakarlık yapmaya hazır, ne de sizi elinin altından kaçırmak istiyor.
Kedinin fareyle oynadığı gibi oynamak istiyor sadece.

Bu sınav bittiğinde inanıyor musun artık bana vakit ayıracağından dedim , evet ben senin için istiyorum zaten , daha rahat şartlarda çalışacağım diye beni kandırmaya çalıştı. Şu an rahatsın zaten 8-5 yere geçtin , benim için çalışıyorsan çalışma istemiyorum ben, senin yükselmen de umrumda değil dedim. sınavdan sonra kurs çıkıcak, sonra atama kim bilir nereye olacak, ayrıca kendin söylüyordun yükselsen de nöbete gitmeye devam edeceksin birşey değişmeyecek ki dedim.. Evet kurs var sonra başka şeyler de çıkabilir söz veremem dedi. 1 ay sonra evlilik yıldönümümüz , yine saçma sapan yapmak istediklerimle dalga geçti, yıldönümünde Paris'e gidelim mi hahaha diye, ben tokum bu yalanlara sana afiyet olsun dedim.. Gittikçe çirkinleşiyor herşey.

normalde git tatile diyeceğim ben de,
ama işler bu raddedeyken bir avukata danışmakta fayda var sanki,

çünkü bilmediğimiz çok fazla kural var bu boşanma meselesinde,
acaba sizin bu tek kişilik tatiliniz boşanma durumunda karşınıza evlilik birliğini bozan kişi olmak suçlaması ile çıkar mı?

Ben de bilemedim ama ordan sorun çıksa bile ha karadeniz ha Akdeniz değil mi? Yerin bir önemi olmaz. Gitmeyi kesin kafaya koydum da , yer konusunda çekimserim sadece.. Bugün akşam memlekete gideceğim, ders çalışacağı için gelmeyeceğini söyledi, gerçi gelse de benle vakit geçirmeyecekti o kesin. Neyse işte arkadaşımla bir bakalım seçeneklere öyle karar verelim...

Dünyanın en güzel duygusu göreceli bir kavram, anne olmayı bir saniye bile düşünmeyen binlerce kadın var , ha ben onlardan mıyım? Değilim. Bu saçma sapan evlilikte bile çocuk sahibi olabilmek için baya çırpındım, tüp bebek dışında denemediğim birşey kalmadı.. Olmadı.. Belki de evliliğimin beni tatmin eden hiçbir yönü olmayışını bu kadar geç anlamam çocuk meselesinin bu kadar üzerinde duruşumdan oldu, sorun çocuk diye düşündüm hep, hiç evliliğim nasıl demedim..
Hani çocuk olsa bahanem de olacaktı çocuk var ortada diye ama çocuk da yok. Ne gerek var bu adamın egosunu tatmin etmekle ömür mü geçirmeye? Bir erkek için de dünyanın en güzel duygusu babalıktır diye düşünürsek sizin tezinizden yola çıkıp , eşim düşünsün, bundan sonraki hayatında bir nişan atmış bir evlilik bitirmiş bir adamın yeniden aile kurup baba olabilmesi daha zor görünüyor çünkü..
mutlu değilseniz yürütmenin bir anlamı yok çükü bundan sonraki hayatınızda mutlu olmanızı dilerim.

Back
X