Tatile gidememek...

Aylar öncesinden rezervasyon yapıldığında biraz uyguna geliyor, hem lüks tatil şart değil ki? Günübirlik, 2 günlük vs uygun yollu bir pansiyon da bulabilirsiniz. Bunların dışında turlar da var. Eşinizin maaşının da iyi olduğunu söylemişsiniz, bence yeterince isteseniz bir çözüm yolu bulunur, eşiniz mi istemiyor acaba?

Kiminle ve ne şartlarda gittiğinize bağlı olarak değişiyor bu. Biz aile tatillerinde apart kapatırdık eskiden. Baya 8-10 odası olan bi yeri kapatır 25-30 kişi birlikte tatil yapardık. Hayatımda en çok eğlendiğim tatillerdir bunlar. Yemek konusunu da yakındaki ev yemekçiyle anlaşarak çözerdik. Her akşam 3-4 çeşit tabldot gelirdi. İsteyen onu yer isteyen ailece yemeğe giderdi.

Aynı tatili hd otelde de yaptık, olmadı. Aynı zevki vermedi. Çünkü otelde cozutamıyoruz.

En son 2019’da hd otele gittik. Eskiden her sene en az bir kez otel tatili planlardık pandemi nedeniyle iki senedir vazgeçtik.

Son 4-5 senedir de özel havuzlu villa kiralıyoruz. 30 kişilik de kiraladık 4 kişilik de. Hiç birinde yemek temizlik vs sorun olmadı. 5 gün kaldığım yerde temizlik niye yapayım zaten? Çamaşırı bulaşığı makine yıkıyor, yemek ya dışardan ya mangal yapıyoruz. Gayet keyifli ve yorulmadan geçiyor zaman.

Şu devirde su ekonomide bu yaz tatile gidebilen varsa ayakta alkışlarım birkaç otele bakayım dedim ağzımın payını alıp oturdum fiyatlar delicesine artmış, o tatile vereceğim parayı kenara yatırım yaparım daha iyi. Ben de memleketime gidicem haftaya, yemek yapma bulaşık derdi yok kız kardeşlerim annem elimi sürdürmezler hamileyim diye, oturup çayımı içip full dedikodu yapıcam, bence her şeye bedel

Ben varım.
Zaten sadece uyuma amaçlı kullanıyoruz, kamp kuramiyorsak pansiyonda kalıyoruz. Herkesin tatilinin amacına bağlı bu durum. Ha yemek yapmıyorum dışarda yiyoruz, sabah güneş doğmadan uyanıyoruz, hemen fırına gidiyoruz. Sonrasinda pek bilinmeyen koylara gidiyoruz (gideceğimiz yeri önceden araştırıp, sonrasında yerlilerine soruyoruz) kahvaltı sonrası güneşi denizde karşılıyoruz. Soğuk oluyor ama biz soğuk su seviyoruz o yüzden genelde karadeniz tercihimiz oluyor. Her gün farklı yerlerde yapıyoruz bunu. Şimdi ben bu durumda otele neden para veriyim ki. (Apartlarin fiyatıda değişiyor gezip uygun ve temiz olanini tercih ediyoruz)
Parasızlıktan değil keyif meselesi yani eşimde bende çalışıyoruz.

Son düzenleme:

Apart tatili kabalalık aile veya arkadaşlarla daha eğlenceli ama otel çekirdek aile için ideal bence. Yemek apart sistemde bence dert değil mesela akşam demek mangal demek. Balık veya eti mangala atar erkekler sırayla, bahçede sabaha kadar otur sonra. Yada her gün plaj havuz yemek oda düzeninde sıkılıyorsun, ama yazlıkçı stilinde bazen tekneye katılırsın bazen civarı gezersin. Otelde sonuçta o özgürlük de yok. Yemek saati var, gürültüye dikkat etmen lazım, günler saatler çok benzerdir. Daha monoton.
Yani ben samimi çocuklu arkadaşlarım yada kafa dengi kuzenlerimle kardeşlerimle apartı yazlığı tercih ederim ve yazlıkçı tatilinden de çok keyif alıyorum.

O nasıl bir anlayış param yetmedi pansiyona verdim demek . Asıl pansiyon konaklamaları hem daha kaliteli hem daha sakin ayrıca daha pahalı oluyor hersey dahil otellere nazaran . Bir kaç sene öncesine kadar hep lüks otelleri seçerdim, oysaki sadece kafa yorgununlugu kapıyor . Bir sürü insan kalabalık gürültü vs kafa dinlemekten se daha çok kafa şişiriyor ...

apartı bilemiyorum da pansiyon tatili sizin yaşama alışkanlıklarınızla ne kadar rahat bir insan olduğunuzla ilgili. ben iki yıl üstüste lüks otel tatili yaptım sonra maddi durumum zorlamadığı halde sıkılıp pansiyona geri döndüm. çocuğumuz yok öncelikle. eşim de ben de tatilde pek odada vakit geçirmeyiz o yüzden temiz işlevsel ve minimal bir oda yetiyor. havuz merakımız yok o yüzden aramıyoruz. ama pansiyonu mutlaka, iyi denizi ve sakin kumsalı olan yerlerden seçeriz ki halk plajı rezaleti olmasın. çocuk olmayınca yemek işi de eziyet olmuyor, öğlenleri bir gözleme, akşamları basit yemekler yetiyor bize. birkaç yıl önce arkadaşlarla ev tuttuk, orada da eğlendik. çok titiz değiliz, haftada bir gün süpürge vileda vakit almıyor, yemeği zaten ya dışarıda ya da salata makarnayla geçiştirdik. otelin bana sunabileceği, fark yaratacak bir lüks yok yani. tersine kalabalığı, yemeklerin o fabrikasyon hali, o beton beton binaları bana sıkıntı veriyor.

Ben genelde denizciyim zaten, havuz çok aramam. Ama tatilde akşamüstü içkimi alıp havuza girmeyi seviyorum. Kafamı sokmam zaten havuz suyuna, saçları mahvediyor.
havuzu çok sık kullandığımdan dolayı saçım mahvoluyordu benim de. Zaten oldukça hassas. Havuzdayken bone de takıyorum ama yine bir şekilde kötü oluyor. Saçın daha az yipranmasi için önerebileceginiz bir şey var mı havuz sonrasında veya rutin olarak kullanabileceğim bir şey

Hindistan cevizi yağı sürüyorum ben. Suya girmeden sudan çıkınca vs. Ama benim saçlarım çok kuru, yağlar iyi geliyor. Başka saçta ne olur bilmem. Havuz suyuna sokmuyorum hiç, deniz de çok aşırı zarar vermiyor bence çıkıp durulayınca.

Suya girmeden önce saç kremi sürün. Ben denize girmeden önce yapıyorum. Daha az yıpranıyor.

Saçım normalde de yağlı ve problemli olduğu için hindistan cevizi iyi mi olur bilemedim. Bir bakayım. Bu Teşekkür ederim
Suya girmeden önce saç kremi sürün. Ben denize girmeden önce yapıyorum. Daha az yıpranıyor.
Sadece tatil için değil de normalde de spor amaçlı düzenli yüzmeye çalışıyordum. Dolayısıyla havuzu kullanmak gerekiyordu, saçlar da yıpranıyor gibi. Saç kremini daha önce havuz öncesi surmemistim. Böyle deneyeyim bi, işe yarar umarım. Teşekkür ederim.

Turlardan otel rezervasyonu yaparken sigorta paketi alırsanız tatil gününe kadar iptal hakkınız oluyor, o çok avantajlı.
Bir de taksit yapınca 3-6 ayda küçük küçük ödeyip rahatça tatile gidiyorsun.

Seneye rahat bir tatil yaparsınız umarım

Ben eylülde gitmeyi düşünüyorum. Ama karadeniz turumu yapsam yoksa deniz tatili mi karar veremedim. Şuan akdeniz şehrinde yaşıyorum günübirlik gidip girebiliyoruz. Sanki Karadeniz turu ağır basıyor hiç gitmedim çünkü. eylülde çok yağışlı olur mu sizce kızlar.

Gayet inançlı bir kadın olarak her şeye “nasip cnm“ diye yorum yapılmasına gıcık oluyorum konu sahibi nasip denen şey kendi elimizle inşa edilen bir şey. Ha her şeyi yaparsınız hazır edersiniz gitmek için ama o gün arabanız arıza çıkarır ona diyebilirsiniz de, ev kredisi araba kredisi bebek masrafları filan görünen köyün kılavuz istemediği durumlarda nasip cnm çok mantıklı gelmiyor bana.

Karadenizin sağı solu belli olmaz. Eylülde sisli puslu yağmurlu tamamlayabilirsiniz tüm tatilinizi. En garanti temmuz ağustos ama o bile süprize açık.

Kural 1: instagrama girmeyin!

aracınız varsa kampa gidebilirsiniz, edirne- çanakkale taraflarında harika denizi olan kamp yerleri var orta sınıf bi otelden çok daha iyi bence. Bir de covid var zaten o yüzden gidemiyomuşsunuz gibi düşünün çok takarsanız kafanızda büyür tatil olayı. Evet tatil güzel bişey ama gidemediğimiz zamanlarda kafamıza takdığımız kadar da önemli değil, piknik vs yapın arada

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…