- 7 Ocak 2016
- 10.350
- 49.944
- 598
- Konu Sahibi Deltavealfa
-
İnsanlar evlenmeden nasıl bilebilirler ya. Ben gerçekten bunu anlamıyorum. Bizim burada evlilik için kavun değil ki koklayıp anlayalım derler. Evlenirken yaşayacağımız olumsuzlukları nasıl düşünebiliriz ki. Hep iyi şeyler düşünüyoruz sonuçta hayırlı bir iş yapıyoruz ve karşımızda ki adamı seviyoruz. İlla ki olumsuzluklar çıkacaktır ama bunun tek çaresi boşanmak olmamalı ya. Şiddet yoksa çoğu şey çözüme kavuşturulur belki.
Aynen aynen. Tanıştığım erkekler arasında “araba kullanmayı çat pat biliyorum, deniz sevmem sıcakta çekilmiyor, yemek yapmakla aran nasıl” gibi muhabbet yapanlarla bir daha görüşmedim. Bana yaşantısı hakkında yeterince fikir verdi bu cümleler.Asıl insanlar evlenmeden nasıl bilmezler? Hep iyi şeyler düşünmemek lazım işte. Sevmediğiniz huyunu 10 ile çarp öyle evlen diye boşuna dememişler. Tatil çok net bir konu. Tatil sevmeyen böyle bir kültürü olmayan adam bekarken de aynıdır. Şöyle bir örnek vereyim flört ettiğim biri vardı. İş çıkışı evine geliyor daha da çıkmıyor. 1 aya yakın konuştuk tek bir akşam arkadaşıyla çıktı. Bu ne demek sosyal bir insan değil demek. Tatil günlerinde de hep evdeydi dinlenmek istiyorum diyordu. Bir yakını vefat etti cenazeye gidecekti bana dedi ki ilk kez uçağa biniyorum. Bana çok garip geldi o yaşta bir insanın hiç uçağa binmemesi. Bu da şu demek gezmekle pek arası yok. Ben tam tersiyim her boş günümde bir yerlere gitmek isterim, sürekli arkadaşlarımla gezer tozarım. Bir kere yaz muhabbeti yaptık ben denize girmeyi pek sevmem dedi. İlişkimiz ilerlese evlensek bu adamın bana bulaşma ben evde oturayım diyeceği çok net belli. Birbirimize uygun olmadığımızı düşündüğüm için kestim konuşmayı
Eşim mesela flört dönemindeyken daha kamp anılarını anlamıştı. Dedim ben kamp sevmem, konfor insanıyım. Şimdi eşim beni her tatilde ben kamp yapmak istiyorum diye zorlasaydı olur muydu? Yine kampa gidiyor orasına karışmam ama ben sevmiyorum, gitmiyorum.
Bu konu özelinde söylüyorum evliyken bu olumsuzluğun yaşanacağı bariz belli değil mi? Tatil kültürü olmayan tatilden zevk almayan biri kendini ne kadar, nasıl gizleyebilir?
Elbette hemen.Günaydın bana da yazarmisiniz rica etsem
İnanın ben bu platformu bilmeden önce aşırı saf biriymişim. Bunu kendi kendime defalarca söyledim. Hatta evlendikten sonra yaşadığım sorunların sadece kendimde olduğunu sanıyordum. Oysa asla öyle değilmiş. Meğerse herkeste kısmen benzer sorunlar varmış.Asıl insanlar evlenmeden nasıl bilmezler? Hep iyi şeyler düşünmemek lazım işte. Sevmediğiniz huyunu 10 ile çarp öyle evlen diye boşuna dememişler. Tatil çok net bir konu. Tatil sevmeyen böyle bir kültürü olmayan adam bekarken de aynıdır. Şöyle bir örnek vereyim flört ettiğim biri vardı. İş çıkışı evine geliyor daha da çıkmıyor. 1 aya yakın konuştuk tek bir akşam arkadaşıyla çıktı. Bu ne demek sosyal bir insan değil demek. Tatil günlerinde de hep evdeydi dinlenmek istiyorum diyordu. Bir yakını vefat etti cenazeye gidecekti bana dedi ki ilk kez uçağa biniyorum. Bana çok garip geldi o yaşta bir insanın hiç uçağa binmemesi. Bu da şu demek gezmekle pek arası yok. Ben tam tersiyim her boş günümde bir yerlere gitmek isterim, sürekli arkadaşlarımla gezer tozarım. Bir kere yaz muhabbeti yaptık ben denize girmeyi pek sevmem dedi. İlişkimiz ilerlese evlensek bu adamın bana bulaşma ben evde oturayım diyeceği çok net belli. Birbirimize uygun olmadığımızı düşündüğüm için kestim konuşmayı
Eşim mesela flört dönemindeyken daha kamp anılarını anlamıştı. Dedim ben kamp sevmem, konfor insanıyım. Şimdi eşim beni her tatilde ben kamp yapmak istiyorum diye zorlasaydı olur muydu? Yine kampa gidiyor orasına karışmam ama ben sevmiyorum, gitmiyorum.
Bu konu özelinde söylüyorum evliyken bu olumsuzluğun yaşanacağı bariz belli değil mi? Tatil kültürü olmayan tatilden zevk almayan biri kendini ne kadar, nasıl gizleyebilir?
Kendi Ailenizle gidinBunaldım
Memleketlere git gel yapıyorum sürekli
Bu sene 3-4 günlüğüne yurtdışına çıktım kabul kısa tatildi güzeldi
Ama kıştan alsaydık oteli giderdik illa
Kocam tam köy çocuğu hayatında tatil görmemiş
Ben her yaz giderdim ailemle eğlenirdik
İlla aşırı lükse gerek yok imkan neyse ona giderdik
Ama otelde kalmayı aşırı gereksiz buluyor cimri bence
Evlendiğimizden beri kavgamız bitmedi
Her sene zorla bir yerlere götürüyorum bu sene lanet olsun uğraşmıcam dedim yurtdışına da gittik rahat bırakayım dedim ama yok ben bir otelde 3/4 gün geçirmek istiyorum
Tüm sene eşşrk gibi çalışıyorum kendi maaşımla giderim hiçbir beklentim yok ondan sadece sorun çıkarmaması
Bunalttı beni
Bazen boşasam kendim çocuklarla ne tatil yaparım be diyorum
Bazen de koca olmadan çocuklara 2 gün baksam kafayı yerim sakin ol diyorum
Ne yapayım bu adamın otel karşıtlığını
İnanın ben bu platformu bilmeden önce aşırı saf biriymişim. Bunu kendi kendime defalarca söyledim. Hatta evlendikten sonra yaşadığım sorunların sadece kendimde olduğunu sanıyordum. Oysa asla öyle değilmiş. Meğerse herkeste kısmen benzer sorunlar varmış.
Bende bir kere nişanlanmış , o adamın kaba olduğunu aşırı kıskanç olduğunu görüp hemen ilişkiyi bitirmiştim. Şimdi evliyim. Bazen eşimde nişanlı iken yapmadıklarını yapıyor , istemediklerini söylüyor. Ya da ailesi yanında başka , sizin yanınızda başka oluyor. Her yönü ile tanımak mümkün değil. Evli çiftler bir çift ayakkabıya benzerler derdi bir hocam. Sağ ile sol birebir aynı olabilir mi ? Olamaz. Kadın ile erkek de bu şekildedir demişti. Benim de çok hoşuma gitmişti.
Bu konuda tek sorun tatil olduğu için öyle dedim. Ortak yol bulunabilir. Hemen her istediğimiz olmadı diye boşanmak çok mantıklı değil. Hem de adam belki de değişti. Harbiden böyle değildi ama yaş aldıkça , zaman geçirdikçe , ya da evlendikten sonra çok fazla değişen insanlar var. Belki fe böyle biriydi ama kadından gizledi. Yani bunu gizleyebilen erkek sayısı azımsanmayacak kadar çok. Bu yüzden belli olmaz diyorum
Çocuklarla eşiniz köye gitsin yasları uygunsa siz de zla ya da tek tatile gidin. Iki taraf farkli düşünuyorsa orta yol olmalı tektarafin dedigi olacak diye birşey yok.Bunaldım
Her sene zorla bir yerlere götürüyorum bu sene lanet olsun uğraşmıcam dedim yurtdışına da gittik rahat bırakayım dedim ama yok ben bir otelde 3/4 gün geçirmek istiyorum
Tüm sene eşşrk gibi çalışıyorum kendi maaşımla giderim hiçbir beklentim yok ondan sadece sorun çıkarmaması
Bunalttı beni
Al çocuklarını 2-3 günde olsa kendin gitBunaldım
Bunalttı beni
Siz kendinizi ve çocuklarınızı sınırlandirmayin, kendi maaşınızla tatil ayarlayın eşinizi de köye falan yollayınBunaldım
Bunalttı beni
Bizim denize sıfır havuzlu yazlığımız varBunaldım
Bunalttı beni
Konu gizlemek değilBen bu görüşe çok katılmıyorum. Bence kimse kendini o kadar iyi gizleyemez, olduğundan başkası gibi davranamaz. Çoğu insanın evliyken sorun ettiği şeylerin sinyalleri zaten öncesinde veriliyor. Ya görmezden geliniyor ya evlenince düzelir diye düşünülüyor. Öyle olmuyor tabi evlenince rahatsız etmeye başlıyor. Etrafımda ne kadar eşinin evlendikten sonra değiştiğini iddia eden arkadaşım varsa hepsinin eşi evlenmeden de böyleydi. Kimse kimseyi yüzde yüz tanıyamaz. Belli başlı huylar zaten bellidir bunlar değişmez. Evlendikten sonra tamamen bambaşka bir insan da olunmuyor.
Tatil sevip sevmemek bence gizlenebilecek bir konu değil. Bir insan bunu nasıl gizleyebilir ki? Adamın kültüründe yokmuş tatil bu şekilde büyümemiş, sonradan değişmesi pek olası değil o yüzden. Baştan buymuş zaten. Konu sahibinin kocası tatil sevmiyor nasıl ortak yol bulunsun? Adam ne kadar kaç gün konu sahibinin gönlü olsun diye yapmak istemediği bir şey yapsın? Boşanma sebebi olup olmaması da kişiye göre değişir. Bu bir yerde ortak paylaşımın azalması demek.
Konu gizlemek değil
İnsanların tercihleri değişebilir
Eskiden çok sevdiğiniz birşeyi şuan istemediğiniz hiç olmadımı?
Benim eşimde son yıllarda artık otel tatillerini eskisi daha sevmiyor örneğin. Tatileri yazlıkta gündüz havuz/deniz akşamda mangal sonrası bahçede geçirmekten daha çok keyif alıyor.
Eskiden öyle değildi, senede 2 kez, ayrı ayrı otellere gitmişliğimiz çok var
Ama her sene gidiyoruz yinede çünkü ben istiyorum. Şuan ayak uyduruyor ama gelmek istmesede kendi bilir, tekte giderim. Zorlamam
Belki zamanla bende onun gibi olurum, otel tatilini istemem. Bilemem. Ama şuan öyle değil çok keyifle gidiyorum ve şuan tatili iple çekiyorum
Ben konuya genel olarak yazdımKonu sahibinin kocası değişmemiş ki. Evlendiğimizden beri kavgamız bitmedi yazmış. Eskiden çok sevdiğim bir şeyi şu an istemediğim olmadı. Eskisi kadar sevmemek başka hiç sevmemek başka kavramlar. Bir insanın tatil anlayışının değişmesi veya başka tatillerden daha çok zevk almasıyla hiç tatil sevmemesi de bir değil ki. Hayatım boyunca hiç tatili çok seven sonradan tercihi değişip artık tatile gitmek istemeyen, tatil sevmeyen birini görmedim mesela.
Ben konuya genel olarak yazdım
Konu sahibinin eşini kast ederek değil
Sizin görmemiş olmanız, öyle bir şeyin olmadığı anlamına gelmez
Kendimden çok basit örnek vereyim tatille alakalı değil gerçi
2 sene öncesinde kadar türk kahve delisiydim, gözümü açar açmaz türk kahvesi yapardım gün içinde 3-4 içtiğim olurdu bazen tek kesmez duble içerdim çarpıntı yapardı artık. Birgünde bıçak gibi kesildi, tiksinme geldi. Şuan kokusundan midem kalkıyor. Arkadaşlar teklif ediyor beraber içelim diye, tamam yapta içelim diyorum ama asla bir yudumdan fazlasını içemiyorum.
Kısacası insanların tercihleri değişebilir. Konusahibinin eşi hiç sevmediyse zorlamanın anlamı yok, kendisi gider tatilini yapar gelir. Tatilde surat asan offlayan puflayan biriyle gideceğime çocuklarımı alır doya doya tadını çıkarırım
Tatile gitmiştir belkiKonu sahibi maşallah konuyu yazdı çıktı gitti burda kendi kendimize konusuyoruzböyle yapacak olanlar konu açmasın bence.
Bunaldım
Bunalttı beni
Biz tatilleri severiz ama bu fiyatlar nedir yahu..2 çocuklu aile ortalama günlük 5 bin fiyat veriyorlar..Turizm cenneti ülkemizde tatil yapamıyoruz..Bunaldım
Bunalttı beni
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?