Tatile gitmemiz herkese dert oldu.

Hayır ailesinden para beklentimiz yok. Nasıl anlatiyim eşim 3 kazaniyorsa 1ni muhakkak kayınpeder bı şekilde ihtiyacım var diye alıyor. Bunu da yakın akrabamla paylasmistim. Onların tepkiside kayinpederiniz paramızı alıyor diyorsun tatile nasıl çıkıyorsunuz? Siz böyle harcarsaniz onlarda alır gibisinden konusuyorlar
3. Şahıslara bisey demiyceksiniz biri bisey diyecekse eşiniz ailesine hayır diyecek. Ancak bu şekilde huzurunuz olur. Aileniz de cok geri kafalı ne demek tatile nasıl gidersiniz biz nasıl arkanda duralım. Tatil de bi kere luks degil ihtiyaçtır.

Zaman zaman derlestiginiz fikir aldığıniz insanlar olabilir ama bu insanlar sizi yönlendirmeye kalkiyorsa, duracaklari yeri bilmiyorsa siz bildireceksiniz, aslında kolay bişey değil bizi yoran insanları hayatımizdan çıkarmak ama sizi bu denli üzüyorsa yapmak zorundasınız, böyle eziyet eden kişiler hayatınızda olsa ne olur olmasa ne olur..
Ya işte bu kişiler teyzelerim annem onlarla çok samimi .eger onlarla aram açılırsa annemlere açılır. Zaten şimdiden açıldı telde çok soğuk konuşuyor arkamdan. Biz bu kızın arkasından nasıl duralım demişler. Teyzemler benim üstüme gidiyor şimdi mesafe koysam olmuyor yol versem gurbettydim onlardan başka kimsem yok napicam bilemedim

Eski kafalılar ama kimse kendi çocuğuna çocuğuna bakıp empati kurmuyor. Hepsi benim iyiliğin için konusyor. Bıktım artık insanların benim hayatıma karismasindan. Ve ne yazikki dedikleri de çıkıyor. Tatile gittiğimiz için eşimin ailesi de sorun cikarticsk. Benim ailemde biz sana demiştik diyecekler . Bu durumu yaşamaktan da nefret ediyorum

Eşinizin ailesi sorun çıkarırsa çıkarsın ne korkuyorsunuz. Canımız böyle istedi kendimiz kazanıyor kendimiz harcıyoruz kimseyi ilgilendirmiyor dersiniz olur biter. Sanki tatil paranızı onlar vermiş. Kimsenin kendi paranızı neye harcadığınıza dair size hesap sormaya hakkı yok. Bunu bi anlayın önce. Sonrada çevrenizin anlamasını sağlayın. İş sizde ve eşinizde bitiyor. Alıştırmışsınız bu insanları böyle. Sanki ayıp bişey yapmışsınız gibi tepki verip hesap soruyorlar. Kimseyi hayatınıza karıştırmamayı öğrenmelisiniz. Yoksa daha çok yaşarsınız böyle olaylar.

Eşinizin ailesi sorun çıkarırsa çıkarsın ne korkuyorsunuz. Canımız böyle istedi kendimiz kazanıyor kendimiz harcıyoruz kimseyi ilgilendirmiyor dersiniz olur biter. Sanki tatil paranızı onlar vermiş. Kimsenin kendi paranızı neye harcadığınıza dair size hesap sormaya hakkı yok. Bunu bi anlayın önce. Sonrada çevrenizin anlamasını sağlayın. İş sizde ve eşinizde bitiyor. Alıştırmışsınız bu insanları böyle. Sanki ayıp bişey yapmışsınız gibi tepki verip hesap soruyorlar. Kimseyi hayatınıza karıştırmamayı öğrenmelisiniz. Yoksa daha çok yaşarsınız böyle olaylar.
Evet hemde çok ayıp birşey yapmış gibi üstüme geliyorlar. Napiyim mesela nasıl tepki göstereyim

Ya işte bu kişiler teyzelerim annem onlarla çok samimi .eger onlarla aram açılırsa annemlere açılır. Zaten şimdiden açıldı telde çok soğuk konuşuyor arkamdan. Biz bu kızın arkasından nasıl duralım demişler. Teyzemler benim üstüme gidiyor şimdi mesafe koysam olmuyor yol versem gurbettydim onlardan başka kimsem yok napicam bilemedim
Sanırım anneniz de onların doldurusuna geliyor. Arkasında durmak ne demek ortada ciddi bir sorun olur eşile gecinememe aldatma falan aileniz der ki kızım da çok hatalı nasıl arkasında duralim.. bu basit bir konu, karı kocanın kendi kararı ile bir tatil yapmak istemesi niye aile dışına çıkan yoruma eleştiriye açık bir konu olsun ki.. siz de çok etkilenmissiniz, amaan teyze bunaldik bı gidip gezelim dedik nolcak deyip gecistirseydiniz ciddi bı mesele gibi istişare etmeseydiniz keşke telefonda

Sanırım anneniz de onların doldurusuna geliyor. Arkasında durmak ne demek ortada ciddi bir sorun olur eşile gecinememe aldatma falan aileniz der ki kızım da çok hatalı nasıl arkasında duralim.. bu basit bir konu, karı kocanın kendi kararı ile bir tatil yapmak istemesi niye aile dışına çıkan yoruma eleştiriye açık bir konu olsun ki.. siz de çok etkilenmissiniz, amaan teyze bunaldik bı gidip gezelim dedik nolcak deyip gecistirseydiniz ciddi bı mesele gibi istişare etmeseydiniz keşke telefonda
Söyledim. Kafa dağıttık dedim. İyi halt yaptınız yarın bir gün eşinin ailesi sorun çıkartır eşimle de aram bozulur. Evinizde yapın tatili. Yada 2 sene sonra çıkın hemen acelesi ne diyorlar. Ne kadar konuşsam da fayda etmiyor. Bu seferde sen dik kafalı git yarın birgün sorun çıkar diyorlar

Evet hemde çok ayıp birşey yapmış gibi üstüme geliyorlar. Napiyim mesela nasıl tepki göstereyim

Size laf söyleyenlere ağzının payını verin. Kendi paramızı istediğimiz gibi harcarız kimseyi ilgilendirmez deyin. Ayrı bir aile olduğunuzu kimseye para vermek zorunda olmadığınızı herkesin başının çaresine bakması gerektiğini söyleyin. Tatil yapmak ayıp bişey değil. Hatta lüks bile değil. Bir ihtiyaç. Devir değişti eski zamanda yaşamıyoruz. Ve siz kayın ailesinin kölesi hizmetçisi değilsiniz. Ne yapayım nasıl tepki vereyim diye sorduğunuz için bunları yazdım. Ben olsam bu kadar açıklama yapmak için kendimi yormam bile. Car car konuşsunlar çokta tın yani. Hiç kafama takmam. Ama konuşmanız gerekirse böyle söyleyebilirsiniz.

Hayır ailesinden para beklentimiz yok. Nasıl anlatiyim eşim 3 kazaniyorsa 1ni muhakkak kayınpeder bı şekilde ihtiyacım var diye alıyor. Bunu da yakın akrabamla paylasmistim. Onların tepkiside kayinpederiniz paramızı alıyor diyorsun tatile nasıl çıkıyorsunuz? Siz böyle harcarsaniz onlarda alır gibisinden konusuyorlar
Yahu çıkarım çıkarım.ay kim olursa olsun hayatınıza bu kadar karıştırmayın vall ben burdan sinir oldum.

Neden bu kadar kendini millete ezdiriyorsun onlar kim ki sana bu şekilde hesap soruyor
Sana ne demek neden bu kadar zor o akrabalar ile birlikte mi kazandın parayı da tatile çıktığında hesap veriyorsun haddini bildirsene

Neden bu kadar kendini millete ezdiriyorsun onlar kim ki sana bu şekilde hesap soruyor
Sana ne demek neden bu kadar zor o akrabalar ile birlikte mi kazandın parayı da tatile çıktığında hesap veriyorsun haddini bildirsene
Zamanında çok değer verdim ve saygımdan sesimi cikaramadigim insanlar. Evlenince benim iyiliğin için her biri ayrı kafadan bana fikir vermeye kalkisti kendi fikrimi konuşup davrandigimda. Ve bı sorun olduğunda biz sana demiştik damgasını yedim. Yada sorun bende gözümde fazla büyüttüm bu kişileri ama artık mesafe koyma zamanı geldi nasıl koyucam onu da bilmiyorum.

Söyledim. Kafa dağıttık dedim. İyi halt yaptınız yarın bir gün eşinin ailesi sorun çıkartır eşimle de aram bozulur. Evinizde yapın tatili. Yada 2 sene sonra çıkın hemen acelesi ne diyorlar. Ne kadar konuşsam da fayda etmiyor. Bu seferde sen dik kafalı git yarın birgün sorun çıkar diyorlar
Siz en baştan bu lafları deme hakkı vermissiniz bu kadar özgüven sahibi olmuslar, tatile gitmeseydiniz iyi halt yediniz bilmem ne bu lafları bana annem kayınvalidem bile diyemez, kendilerince gitmememiz gerektiğini düşünseler de, maddi zorluğa girerlerse yine kendileri çeker bizene deyip geçerler.
Hadi bu konu bı şekilde kapanıp gider ama aldığınız her kararda bu insanların yorumu eleştirisi olacak, ne zamana kadar böyle devam edecek sabrıniz var kendinize bı sorun bunu..
Bir de acaba içten içe siz de çok yanlış olduğunu veya biyerlerde hata yaptığınızı mi düşünüyorsunuz da bu kadar takiliyosunuz bu laflara?

Rica etsem biraz daha düzgün yazabilir misin? Bazı kelimelerin anlaşılmıyor, öyle olunca ne dediğin de anlaşılmıyor.

Benim hayret ettiğim nokta ise nasıl bu kadar yüz göz oluyorsunuz milletle? Parayı kazanan bensem istediğim gibi de harcarım. Afedersin ama millete de bk yemek düşer. Evinizin içine bu kadar müdahale ettirmeyin, özelinizi de kimseye açmayın lütfen. Kimse bana gelip de sen böyle harcarsan eşinin ailesi de elinizdekini alır diyemez yani, yok öyle dünya. Öyle eşimin babası da arayıp borç borç deyip beni sövüşleyemez, kusura bakmasın. İhtiyacı varsa, durumu kötüyse ben zaten hiç gocunmam yardım ederim. Dünya hali sonuçta. Ama kendimi de kullandırmam yani.

Siz de biraz gözü açık olun lütfen. Çocuğunuz var mı bilmiyorum ama anne baba olduğunuzda da zorlanırsınız, sağlıklı bireyler yetiştirebilmek için önce sizin iyi olmanız lazım, kendi kararlarınızı alabiliyor olmanız lazım...

Ekleme: bu arada dik başlı olmak kötü bir şey değildir, aksine güzeldir güzel. O yüzden dik başlı olun nolur :)

Zamanında çok değer verdim ve saygımdan sesimi cikaramadigim insanlar. Evlenince benim iyiliğin için her biri ayrı kafadan bana fikir vermeye kalkisti kendi fikrimi konuşup davrandigimda. Ve bı sorun olduğunda biz sana demiştik damgasını yedim. Yada sorun bende gözümde fazla büyüttüm bu kişileri ama artık mesafe koyma zamanı geldi nasıl koyucam onu da bilmiyorum.
Tabi ki tersleyerek size fikrinizi sorduğumda söyleyin diyebilirsin yada ben öyle istedim öyle yaptım, hayır demeyi öğrenmelisin o konuşanlar sadece akıl verir boş boş konusur sana faydası var mı

Siz en baştan bu lafları deme hakkı vermissiniz bu kadar özgüven sahibi olmuslar, tatile gitmeseydiniz iyi halt yediniz bilmem ne bu lafları bana annem kayınvalidem bile diyemez, kendilerince gitmememiz gerektiğini düşünseler de, maddi zorluğa girerlerse yine kendileri çeker bizene deyip geçerler.
Hadi bu konu bı şekilde kapanıp gider ama aldığınız her kararda bu insanların yorumu eleştirisi olacak, ne zamana kadar böyle devam edecek sabrıniz var kendinize bı sorun bunu..
Bir de acaba içten içe siz de çok yanlış olduğunu veya biyerlerde hata yaptığınızı mi düşünüyorsunuz da bu kadar takiliyosunuz bu laflara?
Takılmamin sebebi. Eşimin ailesi herşeyden kıl kapıp sorun çıkartan insanlar. Bu yakın akrabalarımda tatile gitmenize bizde kızdık eşinin ailesi kesin sorun çıkartır niye gittiniz falan dedi. Ya sorun çıkarsa bu sefer tamamen benim üstüme gelicekler bundan korkuyorum

Çalışıyor musunuz? Ben de benzer bir durumu yasadim akrabalarimla. Ancak calistigimiz ve yillik iznimize göre tatilimizj ayarlayamadigimiz için kimseye açıklama yapmadan biz gidiyoruz dedik.
Siz de durumunuzu anlatın. Anneniz sonuçta, anlayacaktır.

Arkanda olmak, arkanda durmak meselesi nedir tam olarak?
Eşinizin ailesi siz ne yapıyor ki bütün sülaleniniz onlara karşı sizin arkanızda duruyor?
Gerçekten böyle saçma sapan düşünen insanların desteğine mi ihtiyacınız var?
Anneniz bile boyle konuşursa zaten yanınızda ailenizden kimseniz olmasın.

Çalışıyor musunuz? Ben de benzer bir durumu yasadim akrabalarimla. Ancak calistigimiz ve yillik iznimize göre tatilimizj ayarlayamadigimiz için kimseye açıklama yapmadan biz gidiyoruz dedik.
Siz de durumunuzu anlatın. Anneniz sonuçta, anlayacaktır.
Hayır çalışmıyorum ama artık düşünüyorum. Annem de biraz geri kafalilik vede elalem ne der kaygısı var biraz da çevrem bu yüzden üstüme geliyor

Arkanda olmak, arkanda durmak meselesi nedir tam olarak?
Eşinizin ailesi siz ne yapıyor ki bütün sülaleniniz onlara karşı sizin arkanızda duruyor?
Gerçekten böyle saçma sapan düşünen insanların desteğine mi ihtiyacınız var?
Anneniz bile boyle konuşursa zaten yanınızda ailenizden kimseniz olmasın.
Buzamana kadar okadar zor durumlar yaşadım ki bu bahsettiğim insanlar zor zamanimda zamanında senin de şu hatan vardı diye üstüme geldiler hatta. Hala bile eşimin ailesi sorun çıkarsın bende bu durumdan şikayetçi oliyumm. Karşı tarafı dinleme pesindeler .Belki seninde hatan var diye konuşuyor şimdi de kalkmislar. Tatile gitmekle çok büyük hata ettin bu saatten sonra bı sorun çıksa ailen de bizde sizin arkanızda durmayiz diyorlar. İyice canımı sıkmaya başladılar artik

Ya ben anlamadım, kendi paranızla gitmediniz mi? Kime ne? Ha aileler muhtaç olur, yardım etmez gidersiniz ya da ailelere borcunuz harcınız vardır, ödemiyorsunuzdur, belki yorum yaparlar. Ama kimseden beklentiniz yoksa, giderinizi kendiniz karşılıyorsanız nasıl söz sahibi oluyorlar? Kaçırdığım bir şey mi var konuda?

Ben şunu anladım artık insanların hayatımıza müdahale edip yorum yapmalarına biz izin veriyoruz biz onları öyle alıştırdığımız için tepki vermediğimiz için bu kadar rahat davranıyorlar bende öyleyim herkes her şeyim hakkında yorum yapar ama fark ettim ki hata bende bu fırsatı ben onlara veriyorum boşverin kimsenin yorum yapmasına da izin vermeyin becerebilirsem ben öyle yapacam toksa bugün tatil yarın çocuk öbürgün başka biley herşeye burnunu sokarlar

Back
X