Tatile gitmemiz herkese dert oldu.

Takılmamin sebebi. Eşimin ailesi herşeyden kıl kapıp sorun çıkartan insanlar. Bu yakın akrabalarımda tatile gitmenize bizde kızdık eşinin ailesi kesin sorun çıkartır niye gittiniz falan dedi. Ya sorun çıkarsa bu sefer tamamen benim üstüme gelicekler bundan korkuyorum
Eşiniz etkisiz eleman mi? Yani ailesine karşı evet gittik geldik arada böyle şeyler de lazım deyip susturamaz mı? Tüm olumsuzluklari tek başınıza göğüslemek zorunda mı kalıyorsunuz?

Kimseye o hakki vermeyin birkere verdiyseniz de alin
Kari koca agiz birligi edin
Kimene kazandik yedik gezdik ihtiyacimiz vardi sefamiz olsun deyin
Kv ve ailesiyle ilgili sorunlara kimseyi karistirmayin
Aileniz de buna dahil
Ucuncu sahislara anlatmayin
Anlayamadigim ; kv ile keseniz bir mi ?

Kimseye o hakki vermeyin birkere verdiyseniz de alin
Kari koca agiz birligi edin
Kimene kazandik yedik gezdik ihtiyacimiz vardi sefamiz olsun deyin
Kv ve ailesiyle ilgili sorunlara kimseyi karistirmayin
Aileniz de buna dahil
Ucuncu sahislara anlatmayin
Anlayamadigim ; kv ile keseniz bir mi ?
Hayır normalde ayrı ama. Eşim babasıyla küçüklüğünden beri çalıştığı için bütün parayı kayınbaba alırdı . Şimdi para bize kalıyor diye 2 kişiyiz diye devamlı kendine bir borç çıkartıp istiyor. Örnek veriyorum kendisinin 5 dairesi var ve şuan oturduğu eve kredi ödüyor eşimle buzamana kadar birlikte ödediği için bizde 700 kusur TL ödüyoruz. Bu sadece bir örnek bunun gibi daha çok odedigimz yerler oldu. Bende düşündüm taşındım bu para öyle de böyle de bizden çıkıyor en iyisi bir tatil yapalım kkafa dagitiyim dedim.

Zamanında çok değer verdim ve saygımdan sesimi cikaramadigim insanlar. Evlenince benim iyiliğin için her biri ayrı kafadan bana fikir vermeye kalkisti kendi fikrimi konuşup davrandigimda. Ve bı sorun olduğunda biz sana demiştik damgasını yedim. Yada sorun bende gözümde fazla büyüttüm bu kişileri ama artık mesafe koyma zamanı geldi nasıl koyucam onu da bilmiyorum.

1. Her aradıklarında telefonu açmayarak
2. Trip atıp sitem ettiklerinde iplemeyerek
3. Herkes iyi olsun evinde olsun deyip misafirlikleri minimuma indirerek
4. Eşinizle birlikte birbirinize sahip çıkıp koruyup kollayarak
5. Mahreminizi kimseyle paylaşmayarak 1 çöp bile almışsanız hiç kimseye söylemeyerek
6. Egoist olarak. Kendinizden, eşinizden ve mutlulugunuzdan başka hiç biseyi düşünmeyerek

Dünya ölümlü dünya. Bugün varız yarın yokuz. Hayatınızı yaşayın

Eşimin ailesiyle sorunlarımız vardı bilirsiniz belki. Neyse biz kafa dağıtmak için eşimle tatil ayarladık. Benim ailem de yanıma gelmişti ailem gittikten 1 gün sonra biz tatile çıktık. Geldikten sonra yakın ve sevdiğim akrabalarim beni aradı . Ailen yanına gelmiş siz hemen niye tatile çıktıniz ? Zaten eşinin ailesiyle sorunların var birde tatil için üzerinize gelirler ? Hata yaptın? Arkanda durucak hiç bir şey birakmadin ? Bundan sonra ailende arkanda durmaz? Eşinin ailesi para bırakmıyor diyorsun tatile cikicak para buluyorsunuz.? Eşinin ailesi ne yapsa hakliymis demekki? Bundan sonra arkanda durmayiz ,? Ailen memleketine gitmeden tatile çıktıniz ailene çok büyük ayıp ettin? Devamlı bu eleştirilerle baş basayim. İnanın gittiğine gideceğime pişman oldum. Acaba hatamı yaptım. Bizim çevre ve eşimin ailesi biraz geri görüşlü ve benim çevrsekilsekilde algiliyor. Yarın bir gün bı sorun çıkarsa adamlar tatil için çıkartır ailende arkanda durmaz. Annemde bana çok kırgınım ben gitmeden hemen tatile çıktın diye telde çok soğuk konuşuyor. Eş ailesinde hep fedakarlik yapan taraf ben oluyorm en ufak bir hatam olsun. Benim üstüme grliyorlsr senin şu hataların var onlar da bu yüzden yapıyor diye. Moralim çok bozuk arkadaşlar kimseye sanane diyemiyorum. Eğer dersem dik baslisin damgası yiyorum. Etrafımda 3 5 sevdiğim baglantili oldugum kişi var hayatıma müdahale ettiler karismayin dediğim için onlarla da aram kötü oldu. Şimdi ailemle de bu tatil meşeli için aram açıldı . Eş ailesi sorunlarim vardı annem eşimle konuştu kızımın arkasindayiz vs vs eşimle çok güzel konuştu. Annemde diyormuş yarın bir gün kaynanasigil senin kızın tatillerden gelmiyor. Kayinbabam kocama para vermiyor ama tatile gidicek parayı nereden buluyor derlerse ben kzimin arkasinda nasıl duruyum. Diyomus. Ailemle de aram açıldı arkadaşlar etrafima karsi nasıl davranmak gerekiyor ,? Bana anlayış gostermelerini hayatıma karismamalarini nasıl anlatmalıyım. Karismayin desem bile biz senin iyiliğin için konusyoruz yarın bir gün senin yüzünden bir sorun ciksrsak arkanda durmayiz diyorlar. Herkesle kötü de olmak istemiyorum ama bu söylenenler piskolojimi mahvetti artik

Annenin, babanın, teyzelerinin, kv nin, kp nin, herkesin ama herkesin çenesini kapatacak, senin hayatına burun sokmalarini önleyecek çok önemli bir tüyo vereceğim sana;

+Eşim böyle istedi.
+Eşim bilir.
+Ben bilmem eşim bilir.. gibi cümleler kullanacaksın...insanlar bu cümleler karşısında bıçak kesmis gibi susuyorlar..

Ben bu cümleler ile hayatımı herkesin dilinden kurtardım..tabi eşimden aldım bu tavsiyeyi.

Sana birsey diyecek olan olursa konu her ne olursa olsun topu bana at her zaman dedi...bir iki uyguladım, baktim sonuclar güzel, hayat felsefesi haline getirdim...

Senin planın, senin istegin olan şeyleri bile eşinin isteği gibi yansitacaksin...

Örneğin benim annem ve kizkardeslerim giyim alışverişimi gereksiz bulup sürekli söylenirlerdi; bende başedemez olunca, "eşim beğenmiş illa al dedi" vs vs... cümleler kullanmaya basladim...

Ayrıca bu söylem tarzi eşlerinde hoşuna gidiyor..

"Eşim tatile ihtiyacım var, tatil planladim dedi" deseydin, tek kelime duymazdin kimseden...

Para vermeyin siz de. Bütcenize karisan tatilinize de karisir....çok yüz vermissiniz. İki kisilik aile olmus koloni.
Esiniz niye höt diyemiyor ailesine. Sizle ailesi arasindaki dengeyi saglayacak olan o.
Anneniz de gereksiz atar yapmis. Zaten demis tatili iptal etmeyin diye neyin tavri onu da anlamadim.
Ama tüm bunlardan cikan sonuc sudurki , kari koca milletin agzini büzememissiniz tepenize cikmislar. İndirin indirebilirseniz.

Bu yorumları yapana sana ne deyip kendi annenizi de Kv ailesini yorum yapma hakkından uzak tutun

Yılda bir tatile gidiliyor kime ne anneni de Kv ni de

Hayatınızı da umuma açık yaşamayın anlatmayın kimseye

Annenin, babanın, teyzelerinin, kv nin, kp nin, herkesin ama herkesin çenesini kapatacak, senin hayatına burun sokmalarini önleyecek çok önemli bir tüyo vereceğim sana;

+Eşim böyle istedi.
+Eşim bilir.
+Ben bilmem eşim bilir.. gibi cümleler kullanacaksın...insanlar bu cümleler karşısında bıçak kesmis gibi susuyorlar..

Ben bu cümleler ile hayatımı herkesin dilinden kurtardım..tabi eşimden aldım bu tavsiyeyi.

Sana birsey diyecek olan olursa konu her ne olursa olsun topu bana at her zaman dedi...bir iki uyguladım, baktim sonuclar güzel, hayat felsefesi haline getirdim...

Senin planın, senin istegin olan şeyleri bile eşinin isteği gibi yansitacaksin...

Örneğin benim annem ve kizkardeslerim giyim alışverişimi gereksiz bulup sürekli söylenirlerdi; bende başedemez olunca, "eşim beğenmiş illa al dedi" vs vs... cümleler kullanmaya basladim...

Ayrıca bu söylem tarzi eşlerinde hoşuna gidiyor..

"Eşim tatile ihtiyacım var, tatil planladim dedi" deseydin, tek kelime duymazdin kimseden...
Ah ahh. Maalesef bu cümleler de ise ise yaramıyor bunu da söyledim. Eşimin karakteri biraz sessizdir . Ona bakarak ben dışardan biraz daha uyanık ve eşimi yonlendiriyor olarak göründüğüm için. Eşimle aramda sorun çıksa bile ailem kesin senden kaynaklidir diyor. Tatil konusundada eşinin üstüne atma sen onu ikna edersin diyorlar malesef

Bu yorumları yapana sana ne deyip kendi annenizi de Kv ailesini yorum yapma hakkından uzak tutun

Yılda bir tatile gidiliyor kime ne anneni de Kv ni de

Hayatınızı da umuma açık yaşamayın anlatmayın kimseye
Boşlukta bulunup çok anlattım. Söyle soyleyeyim. Kayınvalidem çok samimi arkadaşına anlatıyor teyzelerimin de kulağına gidip benim üstüme geldikçe bende doğrusu böyle diye anlatma gereği duydum hep. Devamlı kendimi haklı çıkarma peşinde olduğum için sorunlarımi anlattım hep. Ama bundan sonra hiç bir şekilde sorunlarını anlatmıcam. Kayınvalidem de anlatırsa bu sefer eşim konuşacak

Takılmamin sebebi. Eşimin ailesi herşeyden kıl kapıp sorun çıkartan insanlar. Bu yakın akrabalarımda tatile gitmenize bizde kızdık eşinin ailesi kesin sorun çıkartır niye gittiniz falan dedi. Ya sorun çıkarsa bu sefer tamamen benim üstüme gelicekler bundan korkuyorum

Sırf anne baba oldukları için her şeye karışanileceklerini düşünüyorlar ya sinir oluyorum. Bence paranızın gitmesini istiyorsanız bir şey alın kendi üstünüze değerlenecek bir şey arsa vs. Onu ödeyin. Artık sizin de bağımsız birer birey olduğunuzu gösterin. Size kimse karışamaz, izin veremez, siz haber verirsiniz onlar fikir verir. Bence böyle olmalı. Aileler kendilerini karar mercii olarak görmekten gurur duyuyorlar. O kadar karışmaya meraklılarsa çocuklarına evlendirmesinler. Evlenmeyi biliyorsa o evlat zaten hayatındaki kararları da verebilir.

Şimdi soyle birsey vae evet kimse karisamaz iki eşin ne yapmasina ama anlattiklarinizda eksik birşeyler var sanki..

Arkanizda ailenizim duramayiz demelerinin amaci ne egerki esiniz kendi ailesinin çıkardıkları sorunlarda sizin arkanizda durmayip ailesini savunuyorsa bu durumda sizinkiler sizin arkanizdaysa daha duzelmemis kv kp sorunlarinda kalkip göze sokar gibi tatile gitmenize tepki gosteriyor olabilir aileniz.

Siz kendi acinizdan anlattiginiz icin herkesin sizi hakli bulmasi gayet normal ama ben ailenin size surekli dik başlı dmelerinin sebebini merak ettim isinize gelince aileden destek bekleyip isinize gelmeyince dediklerini yapmiyorsaniz evet dikbaşlisiniz oyle olmaz ya kimseyi karıştırmayacaksiniz hayatiniza dahil etmeyeceksiniz yada zora dusunce ailem ailem demeyeceksiniz.

Sanirim herşeyi ailenize anlattiginiz icinde oluyor kime ne yedi ne icti nereye gitti soylemleri taa teyzelere kadar giidyo baksana.

Normal bir tatil meselesi degilki sizin ki aa tatile gittikte burnumuzdan getirdiler diyesiniz sorunlu olan kp kv iliskilerinde onların gozlerine sokar gibi gitmenizi aileniz karisiyor ki buda demek oluyorki eşiniz ailesine karsi sozunu geciremiyir .

Ben durumda ailenize hak verdim bu şartlarda acikcasi...

Kusura bakma ama eşinde iş yok.
Sizin eviniz haneniz bütçeniz ayrı. Kimseye hesap vermek zorunda değilsiniz. Ne münasebet yani?
Bence eş ailesi kendi aileniz ve tüm akrabalara takılacağınıza eşinizin tutumuna takılın.
Herkes herşeye müdahil olmasın.
Bence önce eşini dert et.

Ben şok ben şaşkın arkadaşım sen bir bireysin ve yarın çocuğun olduğunda ona örnek anne Olucaksın bu ne özgüvensizlik yerim teyzesini sen sensin ve kimse senin fikirlerine yaşamına karışamaz biraz dik dur kendini ezdirme bir yaşıma daha girdim senin canın ne istiyorsa onu yap kimseyi hayatına müdahale ettirme bütün sorun ortadan kalkar

Bu bağnaz dusuncedeki insanlardan nefret ediyorum. Evlerden irak olsun. Ne tatilmis arkadas. Ne demek kiziniz tatillerden donmuyor derse, ne demek annen tatile gittin diye arkanda1 durmazsa... akil alici seyler degil.

Kimsenin aklına ihtiyacın yok, üstüne gelirlerse yine tersle böyle.
Ne kıskanç millet var ya

Ne kadar saçmaaa.. inanmıyorum ya . Hadi ailen evinde olsa tamam da onlar zaten gitmiş . Tatile çıkmak ayıp değil. Arkanda duracak hal bırakmadın ne demek . Sen tatile çıkıp kafa dinlemişsin bundan kime ne . Ailenin memlekete dönmesini mi bekleyeceksin tatile çıkmak için. Allahım çok geri kafalılar . Seni kıskandıkları için niye tatile çıktın demişlerdir . Sende onların korumasına muhtaç değilsin. Akıllı kadınsan kendi kendini savunabilirsin. Kimseye boyun eğmek zorunda değilsin . Tatile çıkmak için milletten izin alacak da değilsin kendine gel herkese hak ettiği cevabı ver. Seni kıskanıyorlar ...

Benzer durumları bende yaşıyorum. Ablam bana aynısını yapıyor. Öylesine attığı mesajlara cevap vermeyince arıyor nerdesin diye. Dışardayım diyip geçiştirdiğimde ısrarla soruyor nerdesin hangi arkadaşındasın şu bu falan. Sanane diyemiyorum açık açık ama kibarca lafı değiştirip işim var diye geçiştiriyorum. Kimseye hesap vermek zorunda değilim anladımki biz iyi niyet gösterdikçe insanlar tepemize çıkıyor

Benzer durumları bende yaşıyorum. Ablam bana aynısını yapıyor. Öylesine attığı mesajlara cevap vermeyince arıyor nerdesin diye. Dışardayım diyip geçiştirdiğimde ısrarla soruyor nerdesin hangi arkadaşındasın şu bu falan. Sanane diyemiyorum açık açık ama kibarca lafı değiştirip işim var diye geçiştiriyorum. Kimseye hesap vermek zorunda değilim anladımki biz iyi niyet gösterdikçe insanlar tepemize çıkıyor
Kesinlikle canm kırmak istemedigimzden sustugumuzdan bukadar yüz buluyorlar zaten

O değil de gerçekten aileniz size geldiğinde kalkıp tatile mi gittiniz! Yani bana biraz garip geldi. İnsan tatile gitmeden önce biletlerini alır rezervasyon yaptırır. Yani günü bellidir. Tatile gideceğiniz belliyken eve, aileniz ya da başkası fark etmez, misafir davet edilmez ki

Back
X