Tatlısız diyet olmaz:)

Kahvalti
1.5 haşlanmış yumurta
Salatalik domates
3 zeytin
2 dilim ekmek
1 kepce yoğurt
lor peynirli salata
turşu
koy peyniri

ara
1 kase sütlaç kendi özel tarifim

Simdi de bir kahve ictim sade nescafe aksam yemegine kadar bitki cayi icerim...
menum belli ama ne kadar yersem oyle yazacagim

Ara
yeşilçay limonlu
1 yk karışık çerez

aksam
1 kepce nohut
4 yk mantı
salata

ara
mate cayi

Sabah
1 elma
1 bardak süt

kahvalti
2 közlenmiş patlıcan +1 domates +yarim sogan ile salata
2 dilim sucukla 1 yumurta
2 ince dilim ekmek

Ara
yesilcay

ara
Kahve
2 gun kurusu kayısı
2 ceviz

Ara 6_7 tane kadar cubuk kraker

Hemen ardindan aksam yemegi olarak
1 kase kadar topalak corbasi

ara
turk kahvesi sade

ara
mate cayi

Simdi ise bu saatte meyveli kek yaptim esimin isten gelmesini bekliyorum.ama yemeyecm ben tabiki.

Birsey sorsam yaptiklarimiz sağlıksız olduğu için kilo alıyoruz peki neden ailemize sağlıksız şeyler yapıyoruz. Eşim 1 haftadır benimle aynı yemeği yiyor gerçi kaçamak yapıyor ama yediklerimin sağlıklı olduğunu düşünüp o da yiyor. Biz düzgün beslenmeyi öğrenirken ailemize neden bu fikri asilamiyoruz.

Canim biz ailece beslenme tarzimizi degistiriyoruz. Oncelikle beyaz unu cikarttik hayatimizdan. Beyaz ekmek almiyoruz. Yakinda ekmek yapma makinasi alip ke di ekmegimi kendim yapacagim. Tek ekmek yedigimiz öğün ise sabah öğünü. Hatta kizim bile bende ekmek yemeyecem diyor. O da ayni sadece sabahlari yiyor. Aksam o da yemiyor.
Aksam pilav makarna yiyoruz ekmek yerine.. abur cubura gelince eve aldirmiyorum artik. Cerez ceviz kaysi hurma larla cayimizi kahvemizi iciyoruz. Onceden kizim ve esim cok tatli sever diye Şerbetli tatli cok yapardim. Simdi ise sutlu tatli yapiyorum ve sekerini normal olcuden azaltarak. Disaridan kek almaktansa evde kendim yapiyorum. 5 yasinda kizim var ve seviyor. Icine kayisi uzum ceviz koyarak yaptim.
Haftalik yemek listesi yaptim. Her gruptan var sebze et tavuk balik bakliyat. Esi. Tarafindan sebze pek sevilmese de yapiyorum ve yiyoruz.
daha hareketli yasama geçtik. Esim spor salonuna yazildi. Ben ise evde yapmaya çalışıyorum.
kendimce cogu sağlıksiz şeyleri cikartmaya çalışıyoruz hayatimizdan ne kadar basarabilirsek tabi. Ama su da bir gercek ki sağlıksız zararli seylerin hepsi de cok lezzetli ve damaga hitap ediyor. Tercihimizin bu yonde olmasinin sebebide bu olsa gerek. O yuzden aile hayatimizda köklü degisiklikler yapmak lazim.

Çok güzel yazmışsın tambağım.
Ben mesela pizzamı kendim yaparım mücverimi ve hiç yağsız. Keklerde yarım çay bardağıdır kullandığım yağ.
Dışardan ya da tariflere bakıp yapsam yesem 2 su bardağı yağ yarım paket margarin diyor.
Kek mantı börek her zaman olacak ve ben hayatımızdan çıkarmaya da karşıyım. Ama onları kendi metotlarımızla değiştirerek tüketmeliyiz

Slm tambakcigim bende sana eslik edebilirmiyim karsi komsun olarakkkilolarimizi beraber verelim allahin izniyle

Galiba ben de senin gittigin yolu buldum canim.oradan yavas yavas ilerliyorum. Mesela bugun serbest gün oldu istemeden ama napalim. Yarina acisini fena cikartacagim bunun. Yasakli diyet yapamam onu anladim...
Bu sefer olacak cok inaniyorum kendime

Benim menüm
kahvaltı
1 domates
1 salatalık
3 tane yesil biber
5 zeytin

Öğlen 3 de yedim
6 7 kasik patlican yemegi
1 domates 1 salatalık
2 dilim ekmek
2 kasik topalak corba

Ara bir dilim salcali ekmek

Ara 1 şeftali
1 erik

Ara Nescafe sekersiz

Ara yesil cay

Tatlitambak az kaldı senin kiloda yetisecegim ...Bu arada kere felan yazınca ailen için dikkat etmiyorsun sanmistim ondan merak ettim

Sen iyisin canim. Benim menüyü hic yazmayayim bile:)))

Tatlitambak az kaldı senin kiloda yetisecegim ...Bu arada kere felan yazınca ailen için dikkat etmiyorsun sanmistim ondanartı olatmak ettim

Dikkat etmez miyim canim. Esim benden daha dikkatlidir yemw konusunda. Asla tokken yemez. Gece atistirmasi aksam yemekten sonra yeme aliskanligi yoktur.... bunlarda benim isime yariyor yani. Bana yetişmek mi az kaldi tabi yakalamak istersin. Ama bu iki gun cok dikkat edecem tabi ki de pazartesi de tartiliyorum guzel sonuc yakalamam lazim.

Evet 1 gun aradan sonra ancak gelebildim...
Aslinda cuma tarti günümdü ama maalesef tartilamadim. Artik pazartesi günleri tartilirim.
Bugun sabah kahvaltimi coook erken yaptim.

3 zeytin
2 haşlanmış yumurta
1 yk lor peyniri
1 salatalik

2 gun ekmek yok bana ceza olarak tabi. Aksam da cok ama çok hafif olacak planim
1 kabagi rendeleyip yagsiz soteleyip sarimsakli yoğurtlu yemek olacak.

Bu iki gun cezaliyim. Iki gun saldim kendimi cunki hakkettim ben bunu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…