- 9 Temmuz 2015
- 10.397
- 21.029
- 398
- 35
- Konu Sahibi Fight4freedom1
-
Sizin sorununuz eşiniz ama. Senin bu durumda eşinle de mesafe koyman gerekiyor ki kv hiçbir şeyi bilmesin. Yoksa eşin anlatmada nereden bilecek kadın?Ettir miyorum zaten. Ama bakın ben 7 aydır kv ile çok az konuşuyorum. Buna ragmen benim ne zaman ögrenim tuttu, kaç kez doktora gitti. Hepsini biliyor. Çünkü boşbogaz eşim anlatıyor.
Yatılı gelmeyecekler. 1 2 saatlik gelecekler. Cumartesi çagıracaktım.Erkekler aileleleri ne yaparsa yapsın görmüyorlar hep annem iyi niyetli babam öyle demek istemedi vs. Diyorlar. Bence kardeşini çağırmalısın sonuçta 6 ayda bi görüyormuşsun olmadı oturma odasına yer yatağı yaparsın
Olabilir. Neymiş ailesi de yılda bir geliyormuşta. Her Allahın günü kendi arkadası gelıyor. Tek laf etmıyorum.kardeşinizi çağırın inadına ben olsam öyle yaparım :)
kardeşiniz öyle bir laf ederse aaa seni yoksa x in annesi mi doğurmuş aynı onun gibi konuştun" diyin şaka ile karışık
laf heryere gitmiş olur
huzursuzluk çıkararak kardeşinizi getirtmek istemiyor sanki eşiniz annesi pek gelemiyor diye
çok biliyor
işte hep bu tek laf etmemektenOlabilir. Neymiş ailesi de yılda bir geliyormuşta. Her Allahın günü kendi arkadası gelıyor. Tek laf etmıyorum.
Var. Erkek kardeşi daha özgüvenli.Ama o da anacı gibi. Çünkü geçen kvnin dogum günüymüş.Kız arkadaşına annemin dogum günü diye söylemiş. Kız annesini aramış. Daha yüzyüze görüşmediler.Sizin sorununuz eşiniz ama. Senin bu durumda eşinle de mesafe koyman gerekiyor ki kv hiçbir şeyi bilmesin. Yoksa eşin anlatmada nereden bilecek kadın?
Benim de vardı böyle bir erkek arkadaşım. Her şeyi annesine yetiştirirdi. Bir söyledim, iki söyledim. Sonunda da ayrıldım. Büyük ihtimalle eşinizi çok özgüvensiz bir insan ve annesini güvenli liman olarak görüyor. Başka kardeşi var mı eşinizin?
Bence bu yol mantıklı. Eşinle kavga etme ama söyleme de ne yaptığını. Bir durur iki durur üçüncü de sonra anlar senin ne kadar rahatsız olduğunu. Böyle dene bakalım ama kavga etme. Sakin ol. Bakalım ne olacak?Var. Erkek kardeşi daha özgüvenli.Ama o da anacı gibi. Çünkü geçen kvnin dogum günüymüş.Kız arkadaşına annemin dogum günü diye söylemiş. Kız annesini aramış. Daha yüzyüze görüşmediler.
Geçen migrenim tuttu. 2 gün işe gitmedim. Kv beni sorunca, migreni tuttu, işe gitmedi diye anlatıyor. Her yaptıgımı anlattıktan sonra benim annesi ile mesafe koymamın ne anlamı var?
Hastahaneden randevu aldım.Eşime söylemedim. Sadece randevu aldım ama sana söylemiyorum tarihini, hastaneyi. Sen hemen yetiştiriyoruz dedim.
Birde eşimle kv konuşurken, kv sürekli eşime soru soruyor. Eşimde dogal olarak cevaplıyor.
Evet elimden gelen sadece bu. Maaşımı saklamak benimde hoşuma gitmiyor. Ancak annesinin oturup evimize giren parayı hesaplaması hoşuma gitmiyor.Napayım meraklı huyu bu diyorBence bu yol mantıklı. Eşinle kavga etme ama söyleme de ne yaptığını. Bir durur iki durur üçüncü de sonra anlar senin ne kadar rahatsız olduğunu. Böyle dene bakalım ama kavga etme. Sakin ol. Bakalım ne olacak?
Sizin yaptığınız da garip annenize sende gelme.demek doğru anladıysam ailenizofe cagirmiyorsunuz evinize. Sırf eşiniz laf etmesin diye kardesinizi cagirmaktam vazgeçmek olmaz siz ilişkinize devam edin kardesinizi çağırın anneniz de size zararı yoksa ne diye gelmesin eşinize saygisizlik.mi.yapiyor. Kv ile de görüşüp görüşmemek sizin bileceğiniz bişey öğretmensiniz ne güzel eşiniz ile konuşun ikisi farklı şeyler herkes ister eşi ile annesi iyi alışsın esinizde ister sizde istersiniz ama ortada büyük sorunlsr varsa eşiniz bunu. Kabul etsin etmesin o mesafeyi kuracak olan odur ...Mesafe koymama karışmadı, içten içe mutsuz ama. Annesini melek görüyor.Melek olan kadın kocasını gelinine cephe göstermez. Agam, kuzum diyerek tatlı dille hep dediğini yaptırıyor.Ben normalde konusunu açmıyorum. Aileme kopuksun demesine bile iyi niyetten demiştir, başka şeyi anlatacaktır diyor. Ben erkek kardeşimi çagırmamaya karar verdim.
Size şuan her yaptığı batıyor siz mesafeli olun eşiniz migreni tuttu desin ne var bunda Allah aşkınaVar. Erkek kardeşi daha özgüvenli.Ama o da anacı gibi. Çünkü geçen kvnin dogum günüymüş.Kız arkadaşına annemin dogum günü diye söylemiş. Kız annesini aramış. Daha yüzyüze görüşmediler.
Geçen migrenim tuttu. 2 gün işe gitmedim. Kv beni sorunca, migreni tuttu, işe gitmedi diye anlatıyor. Her yaptıgımı anlattıktan sonra benim annesi ile mesafe koymamın ne anlamı var?
Hastahaneden randevu aldım.Eşime söylemedim. Sadece randevu aldım ama sana söylemiyorum tarihini, hastaneyi. Sen hemen yetiştiriyoruz dedim.
Birde eşimle kv konuşurken, kv sürekli eşime soru soruyor. Eşimde dogal olarak cevaplıyor.
Hayır yanlış anlamışsınız. Ben annemin yanına eşimi götürmüyorum. Normalde 6 7 ay önce biz normal aile ziyareti yapardık. Onun ailesine gitmeyi kesince, kendi ailemede götürmüyorum. Şimdi onunda karşılaştırmasını yapar eşim. Ki yapıyor. Ailene saygısızlık mı yaptım diyor. Bende ailesine saygısızlık yapmıyorum, surat yapmıyorum. Ama annesine karşı son noktadayım. Artık tek lafına tahammül edecek dermanım kalmadı.Gene birşeye karışır burnunu sokarsa, kötü kalbimi kırarım diye korkuyorum. O aşamaya geldim artık. Hayırlı olan gitmemem.Sizin yaptığınız da garip annenize sende gelme.demek doğru anladıysam ailenizofe cagirmiyorsunuz evinize. Sırf eşiniz laf etmesin diye kardesinizi cagirmaktam vazgeçmek olmaz siz ilişkinize devam edin kardesinizi çağırın anneniz de size zararı yoksa ne diye gelmesin eşinize saygisizlik.mi.yapiyor. Kv ile de görüşüp görüşmemek sizin bileceğiniz bişey öğretmensiniz ne güzel eşiniz ile konuşun ikisi farklı şeyler herkes ister eşi ile annesi iyi alışsın esinizde ister sizde istersiniz ama ortada büyük sorunlsr varsa eşiniz bunu. Kabul etsin etmesin o mesafeyi kuracak olan odur ...
Migren basit bir örnek. Eve alınan herşeyi söylüyor.Her yaptığımızı, her aldıgımızı, o gün kaçta işe gidip geldigimi söylüyor. Bende kendimi izlenmiş hissediyorum artık. Sanki takipteyim. Anacı olsun tabi. Ama anne demek hep haklı demek degildi. Ona göre annesinin her dedigi dogru. Yanlışı yapan benim.Size şuan her yaptığı batıyor siz mesafeli olun eşiniz migreni tuttu desin ne var bunda Allah aşkınaayrıca oda anaci demeniz hepimiz anaciyiz ya anamiz olmasa napariz blmyrm hele anne olunca daha iyi anladm ah esim bile olsa anasını bana değişmesin iki dengeyi kuruyor Allah'a şükür amabirgun öyle bir yol Ayriminda kalsak rabbim birakmasn ama annesiyle asla arası bozulmasn isterim asla anacı olsn. Eşim hergun annesi ile konuşur hiç sorun etmedm. Hatta ne güzel ki annesine böyle davranan biri.
Soru soracak kadar muhabbete girmiyorum artık onunla. Bayramda gidersem de aşırı resmi olacağım.Huyu bu diye her sorusuna cevap mı vermek zorundayım. Bir süre sonra soruları insanı sıkıyor artık.Kendi telefonumdan hiç aramıyorum. Eşimle konuşurken 1 2 ayda bir kısa konuşuyorum, o kadar.Ayy sorgu memuru gibi insanlari hiç sevmiyorum. Bri gün bir akraba geldi. Kadını yılda bri görürüm. Başladı 'calisiyor musun kızım? İyi iyi, sigortan var mı? Asgraiden mi ödüyorlar? Hııı. Ablan ne yapıyor? Çalışmıyor mu? Kpssye giremez mi? Esi ne iş yapiyro ki? Hııı ne kadar alıyor? Evleri kira mi? ne kadara aldilar? Emine ne yapıyor? Kocası ise girdi mi? Sigortası yatıyor mu?' en sonunda dayanamadım 'vergi müfettişi gibisin teyze,ne yapacaksın sana ne?' dedim. Sustu. Daha sormuyor:) bu arada ben eniştemin ne iş yaptığını,evi kaça aldıklarını bile bilmem ki asla sormam,bana ne? Evini geçindiriyorsa ne ala, öğrenip ne yapacağım.
Uyuz olurum böyle insanlara. Siz de dalgaya vurup uyuz uyuz cevaplar verin sorunca, bir şey derse 'aaa espri yapıyorum canim' dersiniz:)
Kardeşinizin konusunda bir şey diyemeyeceğim. Bazı insanlar 'hep bana hep bana'ci oluyor. Eşiniz de onlardan biri. Belki sizin aileniz onun ailesinin size yaptıklarının yarısını eşinize yapsaydiniz sizi çoktan bosamisti
Eşime iş yerinde verilen alışveriş kartı miktarı baya arttı.Hadi bunu yetiştir dedim. Eger bunu da yetiştirirken, o yetiştirdiğin insanlara, maşallah eşimin agzında bakla ıslanmıyor diyeceğim dedim.Ki cidden diycem artık.Zaten ben kötüyüm.Evet çocugun demediği laf yüzünden bana surat yapıyor. Ama kendi anası herşeye karışıyor.İyi niyet, huyu bu. Nefret ediyorum annesinden.Kardesinizin daha soylemedigi soyleyebilecegi bir laf uzerinden huzuru bozuluyor ama annesinin soyledikleri iyi niyet vay pasam vay. Kardesinizi cagirin zaten yatili kalmayacakmis sirf o istedi diye ben olsam gorusmeyi iptal etmezdim. Annesine herseyi soyleyen erkege ne yapilir bilmiyorum ama cekilcek dert degil bir yolunu bulup bunun onunu alin. Yoksa siz istediginiz kadar mesafe koyun ise yaramaz.
Haklısınız. Cumartesi çagırayım o zaman. Ben anasını 2 senedir çekiyorum. O da söylediği 1 cümleyi çekiversin. Nedense anası söylediğinde melek. Bizimkiler şeytan.Ben olsam kardeşimi davet ederdim ,çok güzel de ağırlardım. Hem anasının dırdırırını çekeceğim hem de kendimi mi cezalandıracağım ? Kanım canım geliyorsa kocama neyi ispatlayacağım daveti iptal ederek? Onun bir şeyi mi eksilir ? Ders mi alır? Hayır .
Oyuzden planım ne ise hiççç değiştirmeden uygularım hayatıma devam ederim
Ne kadar inandırıcı olmuş 'tepki vermem,kafaya takmam' demesi. Bir de düşünsene öğretmensin,yıllarca okumussun, çalışıp atanmissin,doğu görevi yapmışsın , her gün işe gidip geliyorsun, eve kocan kadar para getirip bir de çekip çeviriyorsun. Aynı evi paylaştığın kedine aldığın 300 liralık mamaya laf etme hakkı buluyorlar. ölür müsün öldürür müsünSoru soracak kadar muhabbete girmiyorum artık onunla. Bayramda gidersem de aşırı resmi olacağım.Huyu bu diye her sorusuna cevap mı vermek zorundayım. Bir süre sonra soruları insanı sıkıyor artık.Kendi telefonumdan hiç aramıyorum. Eşimle konuşurken 1 2 ayda bir kısa konuşuyorum, o kadar.
Eşime empati yap diyorum. Aynı şeyleri benim ailem sana söylese. Ben senin gibi tepki vermem, kafaya takmam diyor. Ya alt tarafı odayı kafaya takan adam.
Kedilerime royal canin, nd gibi mamalar alıyorum. Kv deliriyor. Ev yemegi ver. Kedilerini eve alma.Hep bi akış verme çabası.Kocasına beni şikayet ediyor.Eşime,benim akraba aile içlerine girmediğimi söylüyor.Daha birçok şey var.Aile konusu açmayayım diyorum. Eninde sonunda açılıyor.Eşim idrak edemiyor bazı şeyleri.
Ayni ortamda olmasi normal ama hergun mu 11 de geliyor? Siz bosanmayi dusunmez misiniz bu adam size hic deger vermiyor gibi geldi bana. Belki ikna ederseniz aile terapisti yardim edebilir cunku cok kopuk bir iliski sizden once hep ailesi geliyor.Eşime iş yerinde verilen alışveriş kartı miktarı baya arttı.Hadi bunu yetiştir dedim. Eger bunu da yetiştirirken, o yetiştirdiğin insanlara, maşallah eşimin agzında bakla ıslanmıyor diyeceğim dedim.Ki cidden diycem artık.Zaten ben kötüyüm.Evet çocugun demediği laf yüzünden bana surat yapıyor. Ama kendi anası herşeye karışıyor.İyi niyet, huyu bu. Nefret ediyorum annesinden.
Size şunu soracağım. Eşim annesigile gidince gece 11 de eve geliyor, geç degil mi. Ben sabah erken kalkıyorum. En geç 10 buçuk gibi yatıyorum. 11 gibi gelince bu sefer onu bekliyorum.
Birde benim şimdi eş tarafı ile pek muhabbetim yok. Eşim, kaynım, kaynımın sevgilisi, kaynımın sevgilisinin kuzeni falan hepsinin buluşması sizce dogru mu? Yani eşim kaynımı sevgilisi ile tanıştı.Aynı ortamda eşimle yaşıt bu kızın olması dogru mu
Burada haklı değilsin. Aileye gelecek kiz ile tanışmasının, sohbet kurmasının nesi yanlış ki? Sizin aileye giriş aşamasında kayninizla aynı ortamda bulunmanız ne kadar yanlışsa bu da o kadar yanlış.Birde benim şimdi eş tarafı ile pek muhabbetim yok. Eşim, kaynım, kaynımın sevgilisi, kaynımın sevgilisinin kuzeni falan hepsinin buluşması sizce dogru mu? Yani eşim kaynımı sevgilisi ile tanıştı.Aynı ortamda eşimle yaşıt bu kızın olması dogru mu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?