Tavsiye verir misiniz?

Ben eşim empati yapsın istedim. Odada berjer ve tek koltuk var. Birde sandalye koyarım, 2 saat zaten dedim. Ama geçende aynısı yaptı. Surat yapıyor resmen. Neymiş kardeşim şimdi bu ev çok ufak falan dermiş. Kardeşim eve ilk geldiginde ev ufak falan demişti. Huyu bu, höd höd konuşuyor. Bende 6 ayda bir gördüğünü, birbirimizin ailesini 6 ayda bir gördüğümüzü, idare etmemizi, benimde bazı şeylere 2 senedir dayandığımı söyledim. O sadece oda ufak lafına tahammül edemiyor. Ama ben kaç tane cümleye dayanamadım. Empati yapsın istedim. Ama kötü gelin benim. Annesi melek.
 
Anlatmak istedigim kardeşimin söylemediği tek söze eşim takılıyor. Ben onun annesini 6 ayda bir görüp tahammül ediyorum. O da tahammül etsin. Bunu söyledim aslında.
 
Anlamıyor ki. Gidiceksin terapiye öğreneceksin iletişim kurmayı düzelicek aile ilişkilern. İnsan ilişkilerini düzeltemediği için ruh sağlığı da iyi değil. Benim kayınvalidem alt katımda yahu. Kadınla binbir olay yaşadıkta doğumgünüme sofra hazırlamış bi akrabası ve görümcemle supriz yapıp hediye almışlar. Bende bilirdim görüşmemeyi ama en çok bana zarar verirdi. Saygılı seviyeli gitsin işte. Kaynanası napıyor konu sahibine? Hep bi kurban. Klasik kaynana işte. Al kocanı karşına konuş düzeldi düzeldi düzelmedi hadi kapı orda naş naş boşanırız de. Sadece kadını kötülüyor.
yetişkin gibi davranamazsa eşi de bende ailene böyle olucam der hadi çık işin içinden bakalım.
 
Kendinizi iyi ifade edemiyorsunuz. Mesela üstteki konuda eşinizin sizi davet etmeyen insanlarla vakit geçirmesinden, önemsenmemiş hissetmekten, sizi ihmal etmesinden, çift olarak katılmak istediğiniz ortamlara eşinizin tek gitmesinden ve buna incinmenizden bahsetmişsiniz aslında. Ama yazdığınız metin sanki eşinizin kaynınız ve sevgilisiyle vakit geçirmesinden, bekar kadınlarla aynı ortamda olmasından, sizsiz olduğu her ortamda bekarlarla arasında bir şey geçeceğinden rahatsızmışsınız gibi anlaşılıyor. Kendinizi ifade etmenin yolu bu değil. Bu duyguları hissetmek hakkınız ama her duyguyu olduğu gibi ifade etmemeliyiz. Kv olayında duygularınızı düzenlemeden ifade ettiğiniz için de sorun yaşıyorsunuz. Kv'yi önemsemeseniz sorununuz biraz çözülecek, bunu inatla yapmıyorsunuz. Bu eşinizin ve sizin sorununuz.
 
Son düzenleme:
Sen düzelirsen çözülür. Tamam kardeşim laf ederse cevap verirsin de geç tartışma. Takma kafaya de gül tartışma. Empati yapar mı adam sence ? Herkes bişey söylüyor bu hayatta zaten
 
Zaten eşim o çeneyi tutamıyor diye onada çoğu şeyi anlatmama kararı aldı.Kendini düzeltene kadar gerekirse aldıgım maaşı bile söylemeyecegim. Ha çevresindekilerden tek laf duyayım, maalesef agzında bakla ıslanmıyor diyecegim. Benim aldıgım maaşı niye eşimin arkadaşı biliyor. Ne alaka yani.Ama bu dönem bitiyor az kaldı. Gelecek yıl ne görüştüğüm kurumlar, ne attıgım imza uzun süre söylemeyecegim.
 
Eşinize söylemeyin dediniz mi ? Bak kamera aldık bunu söylemeni istemiyorum dediniz mi ? Birde bilsinler basit bişey bu. Vergi ödemediler kamera almışlar desinler sizde dersiniz bizim için önemliydi anne diye. Maaşını bilsin istemiyorsan eşin söylemesin annesine. Sana sorunca da net değil yanıtlamak istemiyorum der geçersin. Banada soruyorlar hatta kaynanamda söylüyor maaşını oo anne hadi yine iyisin diyorum geçiyorum ben şimdi kadını izledim mi ?
 
Anlatmak istedigim kardeşimin söylemediği tek söze eşim takılıyor. Ben onun annesini 6 ayda bir görüp tahammül ediyorum. O da tahammül etsin. Bunu söyledim aslında.
Evlilik böyle kıyaslarla yürümez. İçinizden kıyas yapabilir, düşünebilir hatta buna göre hareket de edebilirsiniz (yine de genelde etmemenizi öneririm) ama benim kardeşim şunu yaptı, senin annen bunu yaptı ile iletişim kurulmaz. Konu kardeşinizin misafirliğinden birden onun annesine dönerse "anneme taktı" der, saldırıya uğramış hisseder. Oysa aynı şeyi daha farklı ifade etseniz mesela "Kardeşimin gelmesinin seni rahatsız ettiğini biliyorum, umarım evimizle ilgili olumsuz yorum yapmaz ama yaparsa da hiç umursamamalıyız, sonuçta bu evde biz yaşıyoruz. Ben de bazen annenin dediği şeylere üzülüyorum ama bu ikimizin evliliği diye düşünüyorum ve dediklerini önemsememeye çalışıyorum." gibi deseniz çok daha az başınız ağrır.
 
Ağzında bakla ıslanmıyor cümlesi iletişim biçimi değildir laf sokmadır. Laf sokarak iletişim kuramazsınız. “ bu bizimle alakalı özel bir durum hayatım bunu paylaşmanı istemiyorum” demelisiniz. :)
 
Eşim benim kardeşim ile aynı ortama giriyor. Bende kardeşi ile aynı ortama girerim. Ama annesi ile bayram harici aynı ortamda bulunmam. Şimdi düşünün. Evli bir erkek, karısı evdeyken, sanki yanındakiyle flört ediyor gibi eşli mekana giderse ben bunu kaldıramam. Tabi bunu zamanla görecegiz.Çünkü zamanla eşimi kaynım kızın ortamına sokacak. Eşim kvye her gittiginde abi beni de bırak, abi sende gel diyecek.Kaynımın beni sinir etmek için bunu yapacağını düşünüyorum açıkcası.İşte eşim öyle bir ortama girerse bende ipler gerçekten kopar.Yok sayılmak falanda degil olay.Eşi bensem, eşi gibi kuzenle falan gidemez öyle ortama..
Ben kvyi sevmiyorum. Aslında ondan nefret bile etmek istemiyorum. Ama bir şekilde maalesef ondan haber alıyorum. Sesini duyuyorum. Eskisi kadar takmıyorum.Ama eşimle senin annen mi haklı ben mi haklıyım konusunu aşamıyoruz.
 
Heeee anladım.
Ben daha geleneksel insanlardır diye düşünmüştüm,kız hep peşine kuzenini getirince. saçma değil mi ya? Kim sevgilisiyle basbasa olmak yerine idisiyle didisiyla çıkmak ister ki? Kendimi düşünüyorum, ablamı sevgilimle tanıştırmaya cagirsam bir gelir,iki gelir. Daha da gelmez yani. Mantikli değil sanki
 
Onları geçen yüzyüze söyledim. Beş karış surat yaptı bana. Bende emin olmak için birkez kez daha sordum. Bugün arayıp çağıracagımı söyleyecegimi. Çagır diyor ama binbir tavırla.Ben içimde tutmayıp direk söylüyorum. Direk söyleyince sanmıyorum ki, eşim, ahh fedakar karıcım, 2 senedir benim annemi çekiyor diyecek. Ama nerdeeee. Melek annem sana naptı diyor.
 
Ay ben sizin eşinizden çok rahatsız oluyorum. Yaşlılığında hiç çekilmez olur. Ben tam olarak ne sebeple böyle sizi delirtmiş bir ailenin içinde böyle basiretsiz bir adamla devam ediyorsunuz anlayamadım. Kendinizi mi beğenmiyorsunuz, başkasını bulamam mi diyorsunuz, yaşınız mi çok ileri, cinsel bir sorun mu var da bir tek eşiniz alttan aliyor vs vs vok merak içindeyim.
 
İşte bekliyorum bakalım. Orda artık ipler kopacak.Normalde kuzeni, kızın arkadaşı falan takılıyorlar. Şimdi eşimlede tanıştı ya. Eşimle daha çok aynı ortama gireceklerdir.
 
Ben ne diyorum siz ne diyorsunuz... Sizi anladım, anladığımı da metinde uzunca yazdım ama anladığım şeyi tekrar anlatıyorsunuz ve konuda asıl önemli olan iletişim problemini atlayıp geçiyorsunuz. Yazılanları anlamak için değil cevap vermek için okuyorsunuz. İşinize gelmediği için mi herkesin yazdığı bu "iletişim problemi"ni umursamıyorsunuz? Yoksa iletişim probleminiz olduğu için anlamıyor musunuz? Sorunlara siz neden olmuyorsanız bile bu iletişim biçimiyle sorunların ilerlemesine neden olduğunuzu düşünüyorum.
 
Ben artık saldım. Ama artık biterse kvye gerçekten tazminat davası açmayı düşünüyorum.Zaten bakalım yaza arabanın sigortası 5 6 bin TL çıkacak.Kredi ödüyorlar.Ama yazın ben maaş almıyorum.Onu da öde diye diretirlerse, gerçekten kötü olur. Ha birde yukarıda yazdım. Eşim o kaynımın kızın kuzeniyle falan aynı ortama girerse orda gerçekten hepsine agzıma geleni söylerim. İpler kopar.
 

Ne empatisi yahu? Sen benim aileme laf söyledin ama bak senin ailen böylenin empatisi mi olur? Bu laf sokmak sadece. E kardeşinizin huyu bu höd höd konuşuyor normal buluyorsunuz da kayınvalidenizin huyu bu çok soru soruyor diye neden anormal oluyor? Onun annesi sizin evinize gelecek olsa siz de gülücükler içinde hazırlık yapmazdınız diye tahmin ediyorum. Hiç kimse ailesine toz kondurmaz siz de dahilsiniz buna. Aileleri bırakıp kendi çekirdek ailenize odaklanın.
 
Hala ben böyle dedim, o böyle dedi muhabbeti yaptığınıza inanmıyorum hanımefendi bakın bu iletişim sorunlarını çözmek için millet seansına 800 lira verip geliyor, burada güzelce asıl sorunun iletişim olduğunu anlatıyoruz, tam olarak yukarıda yazdığınız şeyin size iyi gelmediğini anlatıyoruz ama bedava diye mi umursamıyorsunuz anlamadım. Terapiye gelseniz böyle anlatmam tabi kendi kendinize anlamanızı sağlarım ama burada terapist değil, vatandaş olarak yorum yapıyoruz belki faydası olur diye, siz okumayıp aynı şeyleri tekrar ediyorsunuz. Anlatmayı bu kadar seviyorsanız siz bilirsiniz, ömrünüzü eşiniz ve kv hakkında şikayetlenerek geçirmek de hakkınız.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…