- 14 Ekim 2012
- 1.416
- 38
- 88
- Konu Sahibi diclem3555
-
azcık rahat bıraksalar beni ahhh ahhh, oturuveririm şimdiki eşyamla... ama aklıma giriyorlar,kışkırtıyorlar, e dayanamıyorum ben desalon konusunda çok haklısın... mesela böyle bir şeyin yeşil-beyaz tonları hoş olur diye düşünüyorum, fayanslar yeşil tonlarında zira(her ne kadar çok hoşlanmasam da yapacak bir şey yok)
yalnız değilim yaşasınnbence bir ay tam zamanlı bir çalışmayla hallederiz biz bu işi... Allah maddi güç ve sağlık versin yeter ki...
Benim de büyüklerden yemek takımı kaldı çok fazla para vermek istemiyorum zira sakarım benama hoşuma giden takımlar da pahalı almışken de güzel olsun diyorum. Demoonji hoşuma gitti fiyatlar konusunda bilgisi olan kullanan duyan var mıdır acaba
Ben misafir yemek takimi olarak demoonje nin rose modelini aldim. Urunu almadan once bilgim yoktu. Biraz arastirdim cok seckin bir marka oldugunu ogrendim. Kesinlikle cok zarif ve kaliteli bir marka. Yilbasi indirimi ile 900 liraya kadar dusmustu ama simdi nasil bilmiyorum.
Nerden almıştın canım? Benim bulunduğum yerde sadece 1 züccaciye satıyor o da indirim ya da kampanya olmuyor bunda dedi.
ben de hala yeni sayılabilecek bir evli olarak (6 ay oldu) memnuniyetlerimi ve pişmanlıklarımı anlatayım belki faydası olur;
2- günlük yemek takımı: ilk evlilik olayları başlayınca gaza gelip aldım bir set Tantitoni'den. Bembeyaz,19 parça bir set. aslında güzeller ama şimdiki aklım olsa çok başka şeyler alırdım. boşuna para verdim. sonrasında çelik tencere ve çatal-kaşık setimi alınca (jumbo) markasını bile bilemdiğim kesin uyduruktur dediğim iki set (her biri 24 parça) vermişlerdi. bir tanesini anneme bıraktım ve cok renkli olanını kendime sakladım. o kadar seviyorum ki iyi ki büyük burunluluk yapmamışım diyorum. o yüzden beyazları da kullanmıyorum zaten. Bu arada hala gözüm zara home ya da mudo city'nin tabaklarında, boyner home'da da çok güzel tabaklar var ve su sıra indirim var, kaçırmayın derim.
.
Lahesis'cim aslında diyorum ki tek takım yeter 6 kişilik. belki karışıklık olmuştur, benim kullandığım hediye olarak gelen takım 6 kişilik, tabak çeşidi fazla. beyaz olan da 6 kişilik. ama fazladan olsun diyorsanız 6 kişilik takımlarda 2 çeşit yapın. sürekli aynı tabakla yemek yemektense bu daha iyi. hem servis elemanlarınızla farklı farklı sofralarınız olur. zaten 6 kişiden fazla geleniniz olursa da misafir yemek takımınızı kullanırsını.
ayrıca tencerelerin bence gayet yeter, sakın doldurma evini. sadece çelik mi yoksa döküm mü diye düşün istersen. bu arada dökümün kullanımı ve temizliği çok daha kolay bilgin olsun. ne su lekesi ne de başka bir şey.. yapıstırma falan da yok mis gibi pilav oluo mesela. ama diorsan ki teflonla döküm cok benzio, değişiklik olsun o zaman çelik al bence.
bunun dışında dediğim gibi günlük çatal bıçak sayısını iyi düşün. onu da iki takım yapabilisin mesela eger iki farklı yemek takımı alacaksan. birbirine uyumlu iki setin olur. ruh durumuna göre değiştirip değiştirip kullanırsın.
bu arada tapperware (umarım dogru yazmısımdır) leri ben cok mantıklı bulmuyorum. alacağınız tüm saklama kapları bence cam olmalı. cam=sağlık. bende cok sayıda saklama kabı yok. olanlar da yetiyor zaten. iç içe geçmeli şeyler yer kaplamıyor. şu yarım soğan/limon/domates saklama topları da cok kullanıslı.
düdüklü tencere: bu da kesinlikle olmalı. inanılmaz bir yardımcı. 10 dakikada mercimek çorbası yapıyor :). bendeki çok eski bir model ama işimi görüyor diye atmadım. yeni alacaksanız büyük boyutlu olanlarından skaının bence. bir arakdaşım pilavı bile onunla yaptıgı için şimdi küçük olanından alacakmış mesela.
mutfak aletleri: ben arzum'un AR178 Arzum Ironmix - Gıda Hazırlama - Çubuk Blender Setleri - Arzum Küçük Ev Aletleri bu seti var. çok yer kaplamıyor ve işlerimi çok rahat görüyor. büyüğüne ya da daha pahalısına gerek yok bence eğer yemek işinde çalışmıyorsanız.
bardaklar: en cok yer kaplayan ürünlerden. paşabahçeden çok bardak almışım ama hepsini kullanıyorum. iki kişi olunca bir de dediğim gibi bulaşık makinesini doldurmak zor oluyor. bu nedenle çok ihtiyaç var. ama abartmayın tabii. bir de dikkat edin bulaşık makinesine girip giremeyeceğine. burada bazı arkadaşların çeyizlerine bakıyorum (dilerim hepsi ağız tadıyla kullanır herşeyini) ve çok sayıda bardak görüyorum. bana cok lazım gibi gelmiyor. yani limonata için ayrı, cola için ayrı, meyve suyu için ayrı bardak almadım ben. begendiğim 3 çeşit bardak oldu olnardan 6 tane aldım günlük takımlarımla kombinasyon yapabileceğim şekilde. farklı boyuttalar canım nasıl istiyorsa onları kullanıyorum. değiştire değiştire yani :)
Şuan seramiklerimi aldığım için pişmanım :/ Gerçi hediye olarak verdiler ama keşke fiyatını düşün deseymişim.
Döküm alıcaktım hediye olarak verilince dökümden vazgeçtim..
Benim tencere takımım bu.
Eki Görüntüle 615982
Yanında bir de seramik takımım var 3 lü. Bir tanesi orta boy tencere birisi geniş ve büyük pilav tenceresi gibi. Diğeri de orta boy bir tava.
Siz yazınca acaba bir de döküm alsam mı diye düşündüm. Fazla mı olur?
Bir de ben dökümlerin içi teflon diye biliyorum. Sadece dışı farklı sanıyodum öyle değiller mi:44:
Günlük yemek takımını da düğüne yakın almaya karar verdim. Olur da hoşuma giden bir hediye gelirse onu kullanırım. Zatem acaip kalabalık bir aileyiz illaki biri getirir. Beğenmezsem gider bi takım alırım. Geleni anneme bırakırım. Beğenirsem de evime götürür kullanırım..
Çelik tencere takımımım en büyüğü bile çok büyük değil aslında. Yani çelik olarak 3 tane bir tanede seramik kullanılabilir tencerem var.. Tavam bir tane. Onlarıda seramik olayım diyordum ama fikrimi değiştirdim döküm daha iyi olacak sanırım.Yani canını sıkmayı hiç istemem ama ben de pişmanım seramikler konusunda. hiç gerek yokmuş, onua alcagım parayla büyük döküm et tavası alırmısım.şimdi iki tane mi sürekli kullanılabilir tenceren var? birisi küçük bo birisi de orta boy? eger öyleyse bence alabilirsin bi tane küçük bir döküm. bu arada döküm tencere teflon değil. zaten anlıosunuz bakınca. bildiğin demir gibi. nasıl yapıolar bilmiyorum ama değişik bir alaşım.
günlük yemek takımlarında takıma bağlı kalma bence.. çorba kasesini geniş tabağını falan birbirne uyumlu olacak sekilde dizayn edebilirsin. boyner'e ve mudo ya mutlaka bakın derim. evet biraz pahalılar ama 10 tane olacagına 1 tane adam gibi olsun fikrinde oldugum için böyle düşünüyorum.
Çelik tencere takımımım en büyüğü bile çok büyük değil aslında. Yani çelik olarak 3 tane bir tanede seramik kullanılabilir tencerem var.. Tavam bir tane. Onlarıda seramik olayım diyordum ama fikrimi değiştirdim döküm daha iyi olacak sanırım.
Günlük takımı öyle değişik yapmayı planlıyorum bende. 2 tane çocuk olacağını düşünürsek 4 kişilik kasesi tabağı farklı renkli sade bişeyler alıp kombin yapmak istiyorum. Ama maddi duruma göre değerlendiricem mecbur ileride..
Çok teşekkür ederim bu arada yorumlarınız baya işime yaradı:)
Tava aklımda vardı zaten. Ya teflon alayım ya seramik alayım 3lü diyordum. Ama hem daha sağlıklı hem daha iyi döküm almaya karar verdim.işe yaradıysa ne mutlu bana :))
böyle paylaşalım fikirlerimizi ki yanlışları önleyelim, en iyisi neyse onu kullanırım.
bu arada tava sayısı bence azyani bende 3 tane var ve yetmediği zaman oluo.. en azından onlar döküm olabilir :)
kocaman mutlu ailelerimiz olur inş :))
ben de hala yeni sayılabilecek bir evli olarak (6 ay oldu) memnuniyetlerimi ve pişmanlıklarımı anlatayım belki faydası olur;
1- kahvaltı takımım yok ve iyi ki almamışım (alan arkadaşlar varsa özür dilerim bunu yazdıgım için): nedenini şu şekilde açıklayayım, eşim de ben de çalışıyoruz ve cok erken evden cıkıyoruz. kahvaltı gibi bir lüksümüz yok. dolayısıyla anca hafta sonları, onu da eğer tostla falan tv karsısında geçirmezsek. yani çok kullanılma gibi bir olayı olmadığı için boşuna yer kaplayacaktı dolaplarımda. mutfagım geniş, eşyam az ve dolaplarım cok olmasına ragmen sığamıyorum. şimdiden üst üste. günlük yemek takımlarımın tabaklarını kullanıyorum.
2- günlük yemek takımı: ilk evlilik olayları başlayınca gaza gelip aldım bir set Tantitoni'den. Bembeyaz,19 parça bir set. aslında güzeller ama şimdiki aklım olsa çok başka şeyler alırdım. boşuna para verdim. sonrasında çelik tencere ve çatal-kaşık setimi alınca (jumbo) markasını bile bilemdiğim kesin uyduruktur dediğim iki set (her biri 24 parça) vermişlerdi. bir tanesini anneme bıraktım ve cok renkli olanını kendime sakladım. o kadar seviyorum ki iyi ki büyük burunluluk yapmamışım diyorum. o yüzden beyazları da kullanmıyorum zaten. Bu arada hala gözüm zara home ya da mudo city'nin tabaklarında, boyner home'da da çok güzel tabaklar var ve su sıra indirim var, kaçırmayın derim.
3- çelik tencere setim: yukarı da dedim markası jumbo. çok memnunum fakat söyle bir sıkıntım var; iki tanceresi gayet insani boyutta ama iki tanesi de çok büyük. kullanamıyorum. belki bir gün lazım olur diyorum ama ne zaman allah bilir. bu arada çelik tencere alacaklar dikkat etsin, ne kadar ağır o kadar iyi.
4- döküm tencere setim: çeyiz hazırlıklarında deim hep, kesinlikle çok eşya almıcam diye ama bir set daha aldım jumbo'da kullanılabilir boyutta sadece iki tencere var diye. korkmazdan döküm tencere seti aldım. 2 tencerem de ordan var (aldıgım yer salak gibi orta tencere yerine bize tava vermş, o nedenle buradan kullanılabilir boyutta 1 tencere geliyor. inanılmaz memnunum. tek sıkıntısı belki bir gün fırına sokarım diye sapları da döküm olanlardan aldım ama hiç sokmadım. çok ısınıyor. gerçi kendi tutacakları var. (bu arada toplamda 3 tane kullanılabilir büyüklükte tencerem var, yetiyor mu? bazen sıkıntıya sokuyor, özellikle misafir geldiğinde. o orta boy olsaydı sıkıntım olmayacaktı)
5- tavalarım: bekar evimden kalma bir büyük bir de küçücük çelik tavalarım vardı. onları atmadım, eski marka BMS'mi ne.. ama mükemmeller. eşek ölüsü gibi ağırlar çünkü.
korkmaz döküm tavalarım; iki tane orta boy (belki biraz daha büyük) bir tane de küçük boy tavam var. küçük boy olan et tavası ortası tırtıklı tırlıklı olan. eğer eşinin etobursa, bunun büyüğünden de alın mutlaka. en kısa sürede alıcam, ucuzunu denk getirmeye çalışıyorum. bunda da ağırlık önemli!
cem seramik tencerelerim: çok güzeller kesinlikle yapıştırmıyorlar ama almasaydım diyorum. kenarlarında çizilme gibi bi şey var. ama dökümler cok daha iyi. almasanız da olur dediklerimden. bu arada evinize teflon sokmayın. onun yerine döküm tercih edin eger maddi olarak sizi zorlamayacaksa. 3 tane teflon alacağınıza 1 tane döküm alın.
6- günlük yemek takımım: boyner'den almıştım, şeffaf plastik. cok severek aldım çok da güzeller ama şöyle bir sıkıtı var, bi tanesini nasılsa eritmişimbir de iki kişi oldugumuz için bulaşık makinesini çok solduramıyorum dolayısıyla 2-3 günde bir açabiliyorum (çamaşır suyu kullanıyorum mikrop üremesin diye). o yüzden bu günlükler yetmiyorç mümkünse iki set alın. eger çelik setinizi kullanacaksınız sorun yok. ama onda da dikkat edin eger 12 kişilikse hepsini kullanın, 6 tane ayırıp geri kalanlarını bırakmayın arada ''yenilik'' farkı olur.
ayy cok yazmışım sıkılırsınız diye kesiyorum kusura bakmayın arkadaşlar.. eğer sormak istediğiniz bir şey olursa sorun öyle yazayım eger ilginizi çekerse. çünkü yazabileceğim çok sey var; beyaz eşyalarım, nevresim takımlarım, havlularım falan.. hepsi için deneyimlerimi paylaşabilirim.
kolay gelsin arkadaşlar, zevkle alın hepsini inşallah. ama dikkat edin çok almayın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?