- Konu Sahibi diclem3555
-
Kızlar aranızda Bernardo dan ürün alıp değiştirme yapan oldu mu?
Baharatlık almıştım saatlerce düşündüm hangisi alsam diye annemin ısrar ettiği bir modeli aldım. Ama şuan pişmanım keşke diğerini alsaydım diyorum..
değişim yapma imkanın varsa değişim yap canım ben henüz bernardodan ürün almadım yada bütçen müsaitse içinde kalmasın o takımı al:)
Aslında benim istediğim takım daha ucuzdu genel olarak bi indirim vardı. Yani para değil beni düşündüren.
Eki Görüntüle 616163
Şimdi benim aldığım takım bu. Boyutu tam istediğim gibi. Çay şeker tuz koymak için ideal.Paslanmaz çelik kaliteli. Ama modelini içime sindiremedim.
Eki Görüntüle 616171 Benim beğendiğimde bu ve ya beyazı. Ama boyutu aldığımın neredeyse yarısı kadar. Annem kullanışsız olduğunu söyleyip kandırdı beni biraz.
Sabahtan beri siteye bakıyorum. Hangisini alsam değiştirsem mi diye. Değiştirsem kullanışsız iki de bir doldurmak zorunda kalırım pişman olurmuyum acaba diye düşünmüyoda değilim..:44:
genel önerilerde bulunucam sizlere, sonradan bizim pişman olduklarımızı anlatıcam.
öncelikle koltuk takımlarınızı "ay yatıya gelen olur, açılsın-kapansın" gibi düşüncelerle almayın. beğendiğiniz takımı alın. altında süpürge, vileda girebilecek kadar boşluk olsun.
kirada oturacaksanız, perdeleri evin pencere ölçüsünden 10 cm kadar enine uzun yaptırın, kısa olacağına uzun olsun.
yatak örtüsüne dünya para vermeyin, benim gibi salaklık yapmayın. bir süre hevesle kullanıp, sonra uğraşmayacaksınız ve baza derinliklerinde ömürlük yerini alacak.
yatak odası takımında, her ne kadar artık modern olanlar alçak olsa da, bel sağlığınız için yüksek yatak gerekli.
yemek masası alacaksanız, uzuuuuun dikdörtgen almayın, katlanıp açılabilenden olsun.
orta karar alabilirsiniz çeyizliklerinizi ama nevresim takımları mümkünse kaliteli olsun, en çok kullanılan/yıkanan onlar. ben hepsini taç marka aldım, anca 4 sene dayanabildiler.
havlulara gelince %100 pamuklular bir süre sonra sertleşiyor, bambu lifli olanlarını tercih edin.
ilk başlarda he reşya çok sevimli her eşyanın albenisi var ama, az tutun çünkü zamanla fazla eşyadan bıkacaksınız, belki de doğru dürüst kullanmadan atacaksınız.
aklıma gelenler bunlar. tatlı telaş zamanları, allah tamamına erdirsin.
çokk teşekkürler,özellikle bu öneriler çok işime yaradı,kafamdaki soru işaretleriydi çünkü... koltuğun altının koltuğu yerinden kaldırmadan silinebilmesi bence de çok önemli...
kendi evimizde oturacağız nasipse ve ev bir hayli büyük bir odayı misafir yatak odası gibi döşemeyi planlıyorum, annem açılan koltuk al diyor ısrarla (kayınvalidem yokta annem o misyonu da keyifle üstleniyor) mutfak eşyalarına çok büyük paralar vermek bana da mantıklı gelmiyor ama nevresimler konusunda fikrimi değiştirdiniz teşekkürler öneri için...
peki birşey daha sormak istiyorum size ve herkese; mutfağımız çok büyük,şuan kayınpederimin kaldığı evdeki mutfakta 12 kişilik devasa masa olmasına rağmen bir sürü de boş alan var,evlerin planı aynı... benim ilk etaptaki fikrim salona yemek masası almayıp sadece mutfağa masa almaktı,(salon kare çünkü) ama kime söylediysem deli misin misafirini yemek pişen yerde tencerelerin ve kokuların içinde mi ağırlayacaksın dediler... mutfağa şık koltuklu masa takımlarından alsam,hem zaman da geçirebiliriz böylece mutfakta, (nişanlımı şimdi bile gittiğimde salona göndermiyorum yanımda dur,orada otur tv izle işte diye,böylece hep yanımda oturmuş ve bana yardım etmiş de olur)salona da katlanabilir kare bir masa alıp,fazla sandalyelerini arka odalardan birinde bekletiriz normal zamanlarda diye düşünüyorum... en dersiniz?
Aslında benim istediğim takım daha ucuzdu genel olarak bi indirim vardı. Yani para değil beni düşündüren.
Eki Görüntüle 616163
Şimdi benim aldığım takım bu. Boyutu tam istediğim gibi. Çay şeker tuz koymak için ideal.Paslanmaz çelik kaliteli. Ama modelini içime sindiremedim.
Eki Görüntüle 616171 Benim beğendiğimde bu ve ya beyazı. Ama boyutu aldığımın neredeyse yarısı kadar. Annem kullanışsız olduğunu söyleyip kandırdı beni biraz.
Sabahtan beri siteye bakıyorum. Hangisini alsam değiştirsem mi diye. Değiştirsem kullanışsız iki de bir doldurmak zorunda kalırım pişman olurmuyum acaba diye düşünmüyoda değilim..:44:
Annem çay küçücük şeyin içinde olmaz diyip duruyo. Ama olmadı bunun içine pul biber falan koyarım. Çayıda büyük bi kavanoza koyar dolap içinde tutarım. O kadar çok kafadan ses çıkıyo ki ne istediğime emin olamadım mağzada. Yarın gidip değiştircem inşallah indirim bitmemiştir..bence değiştir arkadaşım istediğin olsun..
Ben araştırmadan almıştım çelik tenceremi. Ama sonradan acaba iyi midir diye epey bi araştırdım. Çelik tenceren ne kadar ağırsa malzeme alaşımı o kadar iyiymiş. Kulplarının çizilip kalkmayacak malzemeden olması lazım daha uzun ömürlü olur. Bir de her markanın iyi ve kötü modelleri var anladığım kadarıyla gidip incelemek lazım.. Ben karacadan aldım. Aldığım takımdan memnunum. Annem tencereyi eline aldığında eşek ölüsü gibi mübarek demiştibu çeyiz işi benide mahvetti :18:çatal kaşık bıçak takımı ve çelik tencere takımının markası ne olmalı bilemiyorum :44: paslanma faln oluyormuş ilerde ne seçmeliyiz sizce ? :26:
Süper bir başlık olmuş, yine bir kk klasiği olarak aydınlanma yaşadım :) Tencere konusu bende biraz komik oldu. Bekar evimde teflon tencere dışında tencere kullanmadığım için annemler orta boy 3lü teflon tencere takımı almışlar(marketlerin indirim zamanından), ben Esse'nin 2 tencere+1tava seramik modelini çok severek ve beğenerek aldım. Nişanlımın annesinde de çelik tencere takımı varmış, yok ben takım istemem 2-3 tencere yeter dedim :) Ortaya karışık oldu yani..
Günlük yemek takımları için ben de mudo veya boyner düşünüyorum ama çok ağırlar günlük kullanımda zor olur mu emin olamadım??
Elektronikte ise öncelikle tost makinesi olarak hangi markanın hangi modelini önerirsiniz, muhtemelen çok büyük bir tezgahım olmayacağı için küçük ama kullanışlı-kaliteli bir model istiyorum ama çok da tuzlu olmasın tabii.. Ütü'de philips azur düşünüyorum ama ne dersiniz? Süpürge konusunda ben de sulu süpürge istemiyorum vaktim az olacağı için uğraşamam. Şarjlı el süpürgesi kullanıyor musunuz? Her ikisi için hangi markayı önerirsiniz?(Temizliği çok sevmediğim için servet ödemek gelmiyor içimden) Çay makinesinde metal almalı mı? Bir de tefalden hediye 750 ml'lik 4 bıçaklı rondom var ama Braun veya Philips'in küçük blender, mikser&rondo 3lüsünden alayım diyorum, ama bu durumda 2 tane rondom olacak. Sizce ne yapayım? Tek tek mikser+rondo alsam daha pahalıya gelecek sanki :)
Havlu misafir havlusu vs kaç tane gerekir? Yorgan yastık battaniye kaç tane yeterli olur? Gibigibigibi.. Bizde soru çok:)
bence değiştir arkadaşım istediğin olsun..
Evet bende en çok beyazını beğendim. Hatta yağdanlık bile buldum ona uygun :) Şimdi bernardonun sitesine baktım da Beğendiklerimin büyükleri de varmış. Benim satın aldığım mağaza outlet mağazası sanırım bu yüzden tüm ürünlerden yok. Ve anladığım kadarıyla yalnızca bu şubesinde indirim varmış.Öyleykende kaçırmayayım fırsatı gidip değiştireyim en iyisi.ben bunların beyazına hastayımbence de değiştir bunlar cok daha sıcak. dediğin gibi çayı da daha büyük bir kavanoza koyarsın. ya da paketinden ekleme yaparsın bittikçe. ne kadar büüyk alırsan al zaten bütün paketi sıgdıramıyorlar. bu arada ben bernardo'dan değişim yaptım çok kez (kararsız nevale oldugum için). faturasız bile götürsen sıkıntı olmuyor. hediye geldi dersin en kötü.
bugün benim buraya yazma günüm sanırım kusura bakmayın. ama belki bir işe yarar diye yazmak istiyorum.
bulaşık makinem: bosch. http://www.bosch-home.com/tr/ürünle...cm-genişliğinde/SMS58M88TR.html?source=browse bu da bekar evimden gelme. genel olarak memnunum sanırım ama kafamda soru işaretleri yok değil. çatal bıçak sepeti yeri raf olarak tasarlanmış. yer açısından müthiş bir avantaj sağlıyor. fakat beraberinde çatal bıçakları düzgün yerleştirmek gibi bir sıkıntı da yaratmıyor değil. 6 programlı olmasının hiçbir espirisi yok. hijyen takıntımdan dolayı en yüksek sıcaklıkta yıkıyorum ne olursa olsun. bir de 15 dakikalık sadece ıslatma programını kullanıyorum, eger tabaklar falan biraz fazla kaldıysa. çamaşır suyu sıkıp makinenin içine sonra bunu açiyorum. öyle bekliyorlar makinenin içinde yıkanana kadar. bunda da zaman ayarı var ama hiç kullanmadım desem yeridir. yani olsun diye kasmayın. sadece bu sıralar kafama koku meselesi takıldı. sanki durgun su kokusu yapıyor makinem. aletle mi alakalı bilmiyorum ama kendimce çözüm arıyorum, çünkü çok rahatsızım. başka arkadaşlar da yorum yazarsa aslında iyi olur. bende anlamış olurum. bir de enerji sınıfı yüksek diye çok aman aman bir kurutma beklemeyin makinenizden. illa ıslak çıkmalar oluyor. yükseklik ayarı var ama cok kullanmadım. en yüksekte duruyor zaten
kızlar 2gun önce philipsten ütü aldım 170 tl civarı bugun öyle bı denedım çeyizim için almıştım varya muhteşem tek kelimeyle çok güzel ütü harika bayıldım resmen jilet gibi yaptı herşeyi,kıyamadım sonra kaldırdım hemen :)) bide ütünün şöyle bi özelliği var:ütü yaparken mesela pantolon kadife birşeyın ustunde unuttuk dıyelım ütüyü 30 snye içinde kendiliğinden otomatik olarak kapanıyor :)
philips markası ağırlığı çok ağır değil tatlım gayet iyi bence rahatça kullanabilirsin modelini yarın bakıcam sana göndericem tmmı cnm :)canım ütünün modelini yazar mısın, bahsetmiştim nişanlımın tefal ütüsü var ama su akıtıyor ve çok ağır deli ediyor beni gömlek ütülerken... bunun ağırlığı nasıl, 10 gömleği bir oturuşta cinnet geçirmeden ütüleyebilir miyimöyle ise alıcam aynısından...
Süper bir başlık olmuş, yine bir kk klasiği olarak aydınlanma yaşadım :) Tencere konusu bende biraz komik oldu. Bekar evimde teflon tencere dışında tencere kullanmadığım için annemler orta boy 3lü teflon tencere takımı almışlar(marketlerin indirim zamanından), ben Esse'nin 2 tencere+1tava seramik modelini çok severek ve beğenerek aldım. Nişanlımın annesinde de çelik tencere takımı varmış, yok ben takım istemem 2-3 tencere yeter dedim :) Ortaya karışık oldu yani..
Günlük yemek takımları için ben de mudo veya boyner düşünüyorum ama çok ağırlar günlük kullanımda zor olur mu emin olamadım??
Elektronikte ise öncelikle tost makinesi olarak hangi markanın hangi modelini önerirsiniz, muhtemelen çok büyük bir tezgahım olmayacağı için küçük ama kullanışlı-kaliteli bir model istiyorum ama çok da tuzlu olmasın tabii.. Ütü'de philips azur düşünüyorum ama ne dersiniz? Süpürge konusunda ben de sulu süpürge istemiyorum vaktim az olacağı için uğraşamam. Şarjlı el süpürgesi kullanıyor musunuz? Her ikisi için hangi markayı önerirsiniz?(Temizliği çok sevmediğim için servet ödemek gelmiyor içimden) Çay makinesinde metal almalı mı? Bir de tefalden hediye 750 ml'lik 4 bıçaklı rondom var ama Braun veya Philips'in küçük blender, mikser&rondo 3lüsünden alayım diyorum, ama bu durumda 2 tane rondom olacak. Sizce ne yapayım? Tek tek mikser+rondo alsam daha pahalıya gelecek sanki :)
Havlu misafir havlusu vs kaç tane gerekir? Yorgan yastık battaniye kaç tane yeterli olur? Gibigibigibi.. Bizde soru çok:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?