Tavuk Yemekleri Tavuk eti dağılmalı... ama nasıl ?

ReinedelAmour

Euphoria
Kayıtlı Üye
26 Ekim 2007
1.178
96
163
Merhaba kızlar, ben genelde tavuk etini örneğin but ya da bacak pişirirken, tavuk etinin kemiğinden dağılırcasına pişmesini istiyorum.

nedense benim evde yaptıklarım öyle olmuyor. Sizin bildiğiniz bir yöntem varmıdır ? Önceden kaynatılıyormu ?

Son düzenleme:
Merhaba kızlar, ben genelde tavuk etini örneğin but ya da bacak pişirirken, tavuk etinin kemiğinden dağılırcasına pişmesini istiyorum.

nedense benim evde yaptıklarım öyle olmuyor. Sizin bildiğiniz bir yöntem varmıdır ? Önceden kaynatılıyormu ?

ben de kayınvalidemden öğrendim.tavuk etine 1 damla su koymadan son derece lezzetli yapabilmeyi.
şöyle ki tavuk parçalarını yıkadıktan sonra hiç su koymadan tencereye dizin mümkünse geniş bir tencere olsun bu..
yaklaşık 30 sn harlı ateşte daha sonra da kısık ateşte 45 dk yada 1 st pişirin.tavuğu kontrol edersiniz.arada altını çevirin ki her taraf iyi pişsin.
bakın dikkat edin yağ baharat yada tuz koymadık.
baktınız tavuk yumuşadı önce yağını koyun (genellikle ayçiçek fındık yada mısır yağı)olsun zeytin yağını kayınvaldem et yemeklerinde sevmiyor gerçekten de güzel yemek yapar kayınvaldem..)yağdan sonra baharatlara geçebiliriz kekik ve pul biber ve tuz koyun bu aşamada üstüne patates de biraz büyük halkalar şekinde koyabilirsiniz.burada işin püf noktası ocağınızın en küçük ateş veren kısmında kısık ateşte pişirmek.bu durumda tavuktan çıkan suyu görünce şaşıracaksınız.ben kaynatma haşlama yada düdüklüyü daha ziyade pişmesi zor etlerde tecih ederim dana eti gibi...

Back
X