Tayin... Gitmek İstemiyorum

elizanelizan

Guru
Kayıtlı Üye
15 Kasım 2011
1.299
526
323
Merhaba kızlar.

İstanbul'da yaşıyorum.
Eşim tayin istedi, benim ailem burda ve gıtmek ıstemıyorum. Ya bosanacagız anlaşmalı olarak ya da gelırsın, zorla gelmenı de ıstemıyorum ama kararımdan da dönmeyeceğim. bu durumda bosanalım dedi.

10 aylık bir kızım da var. Babam kanser hastası. Umrunda degılmıs dedesi torununu sevecek dıye sıkamazmıs kendını. Rahat yasamak ıstıyormus.

Ben cok arada kaldım. Cok uzgunum cok mutsuzum. Ne yapacağımı bılmıyorum.

Bana nasıl dusunmem ve hareket etmem gerektigi konusunda yardımcı olun lutfen.

Bır de eşim balıkesıre tayın ıstemıs. Nasıl bır yerdır? en nezih kirası uygun cocuk yetıstırılebılecek, Istanbuldan gıdıp Dr yadırganmayacak ilçesi hangısıdır? Eger boşanmayı tercih etmezsem bunları da bilmek istiyorum.
Burada yasayan arkadaşlar bılgı verebilirler mı?

Durum güncellemesi : Az önce beyefendi geldi. Ayrı odalarda takılıyorduk yaklasık bir aydır. Geldi ve sıralamaya başladı. Yüz bulamadı. Yarın davanı açıyorsun, açmıyorsan ben açacağım dedım. Ciddiye almadı devam etti şebekliğe. Tekrar ettim. Sen ciddi misin dedi? Birde soruyor musun dedım, zaten bu zamana kadar ciddiye almadığın için 5. kere bana boşanma lafını ediyorsun dedım.

Ben boşanmıyorum dedı. Bende gayet sakin bir şekilde . ''tayin istiyorum kabul etmezsen boşanalım, memlekete gideceğiz bayramda 20 gün kalacağız gelmezsem bosanalım, baska yere taşınacsgız, metrobüse bınmeyecegım, gidip ev tutacağım,kabul etmiyorsan boşanalım. bu ne ya dedım. Takın ailece boynuma yuları nereye isterseniz çekin .bende aman beni boşama diye kuyruğumu kıstırıp susayım kabul edeyım her seyı. oyle bır hayat yok kusura bakmayacaksın dedım.

Tabı sarılmaya calıstı . ittim. zorla sarılmaya çalıştı. gücüm yetmeyince ağlamaya başladım. o zaman bıraktı anladı artık durumu. Kurtulunca kendisinden, aldım alyansımı yüzüne fırlattım. '' bunu da yularını takıp keyfinize gore cekecegınız, kullanacağınız bırının parmağına takarsın dedım cektım gittim odadan .

Allah'tan kızım uyuyordu o esnada. o uyanık olsaydı, onu girseydim, güç bulamazdım kendimde.

Sonra çıktı gitti evden...Son durum bu kızlar

Son düzenleme:
Evliliginizde sorunlariniz mi varda tayin konusunda ortak bir karar almadiniz?
Ve gelmezseniz bosanmak fikri nasil bu kadar hizli bir sekilde gündeminize girdi?
Esiniz bencillik etmis sizin anlattiginiz sekliyle..
Ancak öte taraftan balikesiri gormedim ama orada yasatan arkadaslarim rahat bir yer olduğunu söylerler. Insan esiyle ortak karar aldığı sürece esiyle birlikte olmali diye düşünüyorum.
Ailem burada diye bir sehirde durulmamali, gidilmemeli.
Esiniz maddi anlamda mi bunalmis ta rahat yasamak istiyorum diyor.
Istanbul ile yakim sık gidip gelebileceginiz bir noktada.

Kira verdikten sonra geriye kalan 2400 lira yetmiyormuş. Daha rahat yasamak ıstıyormus. Araba almak ıstıyormus. Sıkamazmıs. Babamın hastalığı umrunda degılmıs. Onceki konuma bakabilirsinız. Babam kızımı severken bana sıfa oldun sen dıye sevıyor. Ben ona bunu nasıl yaşatırım. Dedesi torununu sevecek dıye ben burda kalamam dıyor.

Gitme bence. Ne demek babanızın umurunda olmaması. Ayrılmayı diline alması. Bencil bir adam belliki. Yaşayacağınız yere kadar kendisi seçiyor, kendisi karar veriyor. Bu adamın peşine takılarak kendinize ve çocuğunuza yazık etmeyin. Kendisi defolup gitsin.

Hatirladim konunuzu.istedi sonunda tayin demek.iste el adamlarinda merhamet olmuyor.baban hastaymis niye cekip gidiyorki.dusunen biri olsa kayinbabasini o halde birakip gitmez zaten.uzuldum ben bak simdi.nolcak simdi.gitsen bi dert gitmesen bi dert.halbuki baban torununu cok seviyordu moral buluyordu tam da sevilcek zamani gelmis simdi.cok sinir oldum esine..Allah hayirli cikis kapisi gostersin.

Bu aylardır gündemde olan bır konu aslında... Bana sehır sec Deyıp durdu. Istanbulun etrafındaki sehırlerı ıstemedı. Kadro yok dedı ne kadar doğruysa. Cok da yanasmadım gitmeye.
Cunku ben evlenmeden önce konuştum bunu. Bana bakanlık beni sürerse ancak ayrılırım ıstanbuldan dıye buyuk konusmustu. Sımdı sozunde durmaması benım buna yanasmadım sebebim aslında.

Aminnnn. O kadar zor durumdayım kı anlatamam. Delirmek üzereyim. hayal edemiyorum evımı taşıdığım veda ettıgımızı gunu aıleme. Nefesim kesılıyor

Ailenizi bırakıp evlendiniz,evliliğinizin devamı için tekrar aynı şeyi yapın!
Babanız kanser hastası olsa, kızınızı bana şifa oldun öyle bir zamanda geldin ki dese, anneniz ıltıhaplı eklem romatizması yuzunden ellerını kımıldatamıyor olsa, tek kız ılk evlat olsanız tek torun veren olsanız sız boyle yapabılır mıydınız kolayca?

Bu dırumda lütfen bırakmayın ailenizi. Onlara birsey olsa vicdan azabından kahrolursunuz. 2 çocuğum var ailem çok uzaklarda. Ama eşimle birlikte karar vererek geldim buralara.

Değişik bi eşin var. Kızım doğduğunda başka ni ilde görevliydi babam 3 haftada bir götürürdü kocam bizi 500 km yol yapardı dedesi özler diye. Ya benim ki çok vicdanlı ya senin ki çok vicdansız. Bence blöf yapıyor ya blöfü görüp resti çekeceksin yada boynunu eğip gideceksin. Ben gider miydim asla gitmezdim. Bi kere herşeyi kenarı bıraktım sizin hayatınızla ilgili olan bi kararı bu kadar bağımsız vE kendi başına vermesi hata. Yani baban sağlıklı olsa bişeyi gelirsin ya boşanırız demesi zaten yanlış. Baban ne kanseri bilemiyorum ama kanserin tedavisi 1-2 yılda bitiyor genelde sıkamadı mı dişini.

Kendi ailesi nerede?
Sizde ekstrem bir durum var ve moral gerektiren bir hastalık var. Bu olmasaydı eşinizin düşüncesini desteklerdim. Bir zaman sonra herkes İstanbul'dan kaçmak istiyor. Ben de Çanakkale istiyorum mesela.
Eşinizle babanızın durumunu konuşup hastalık atlatıldığında böyle bir şey düşünebileceğinizi söyleseniz nasıl olur?
Bir de şu durumda aileniz yine üzülecek, ayrıntıları bilirlerse daha fena...

Esin bunalmış bence ailene yakin olmaktan.Siz de haklısınız ama bir esin acisindan bakmak lazim.Bence Balıkesir o kdar da uzak degil 2 haftaya bir yine gidersin istanbula.Evlenirken aileden ayriliyoruz zaten esini de buna mecbur edemezsin illa istanbul diye.Anliyorum babaniz hasta allah sifa versin ama biz de yillardir ailemizden uzagiz ne yapim kocamimi bosayim benim memleketime gitmiyor diye..Biraz esinin gözüyle bakarsan adama hak verirsin diye dusunuyorum.Olmuyorsa bosanip ailenle kalicaksin baska yolu yok gibi

Babam akciğer kanserinden vefat etti,bırakıp gitmenin ne acı birşey olduğunu defalarca yaşadım....Sorunuzun cevabını eşiniz vermeli,veremediği ortada?yaşanmışlıklarını onun gözüyle de değerlendirmek lazım, ama eşiniz sadece vicdanen sorumlu!Size sadece boşanmış bir kadın olarak, babanızın bu durumdan ne kadar etkileneceği sorusunu sorsam?ve ortada sadece tayin sorunu olması sebebiyle!tabi başka neden yoksa?

Çok üzüldüm yazdıklarınıza. Eşiniz geçim konusunda haklı kendince belki fakat bunu dile getiriş şekli çok kırıcı olmuş. Senle ya da sensiz der gibi. Babanıza Allah şifa versin bir an önce inşallah. Yuva çok kolay kurulan bir şey mi ki bu kadar kolay dağılsın? Size çok fazla seçenek bırakılmamış ne yazık ki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…