• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tayin... Gitmek İstemiyorum

Boşanmak için bahane mi arıyor ne demek babanızın hastalığı umrunda değilmiş çok ayıp etmiş Allah size sabır ona da merhamet versin

siz babanız hasta olmasa da aileden ayrılmak istemeyen tavırlar sergilediyseniz eşiniz bu sebepten öyle vicdansız konuşmuş olabilir.
yok eğer cidden babanız için bir kaç sene daha kalmak istiyorsanız eşiniz haksız ve bencil..
iyi düşünün ona göre karar verin.

Öncelikle babana gecmiş olsun allah şifasını versin.

Eşiniz istanbulun pahalılıgından ziyade sizin ailenizle cok görüşmek ve bundan bunalmak gibi bir sebeple tayin istiyor olabilir mi. Sanki bana öyle gibi geldi.

Tabi bunalmış olabilir. Ama o konuda haklı olması "babanın hastalığı umrumda değil"tarzında bi tavır takınmasını affettirmiyor. Evlilik iyi gunde kötu gunde diye başlanan bir müessesedir.

Balıkesir bir memurun ha deyince gidebilecegı şehirlerden biri değildir. Tayin başvurusunda bulunmuş olabilir ama illa cıkacak diye bir şey yok.

Gelelim asıl meseleye. Tayin çıksa da çıkmasa da. Sen bu adamı bu tavrından dolayı affedebilecekmisin. Önemli olan bu. Hem kötu gununde sana destek olmadıgı için hem de önemli kararlarına seni dahil etmediği için. Bundan sonrası için ne düşünüyorsun. Aman ben kırılmadım kocama devam ederim böyle diyosan otur kocanla konuş madem tayin istedin. Sen bi git bakalım düzeni kur ben de eş durumu tayını ister yanına gelirim. Hem babam ailem de gidecegim fikrine alışırlar böylelikle de eşine.

Yok ben bu adamı bitirdim kafamda. Daha bizim evliliğimizden bi cacık olmaz bu saatten sonra diyosan boşan gitsin.

Kızım varken nasıl ;( kıyamıyorum ona bakınca. Oyle guzel gülüyor kı. Gözlerinin ıcı gülüyor. Nasıl soldurayım gözlerindeki ışığı ;( Allahım yardım et ;(

İşte o kuzular yok mu kanayan yaramız. Ya da gitse bile balıkesire boşanma. Kuzu kuzu geri de dönebilir. Hani kötusunu dusunuyorum. Sen boşanmak istemiyorum deyince hakim boşamaz seni. Bu ayrılık belki de iyi gelir size. Hatasını anlar istanbul a tayin ister belki

Merhaba kızlar.

İstanbul'da yaşıyorum.
Eşim tayin istedi, benim ailem burda ve gıtmek ıstemıyorum. Ya bosanacagız anlaşmalı olarak ya da gelırsın, zorla gelmenı de ıstemıyorum ama kararımdan da dönmeyeceğim. bu durumda bosanalım dedi.

10 aylık bir kızım da var. Babam kanser hastası. Umrunda degılmıs dedesi torununu sevecek dıye sıkamazmıs kendını. Rahat yasamak ıstıyormus.

Ben cok arada kaldım. Cok uzgunum cok mutsuzum. Ne yapacağımı bılmıyorum.

Bana nasıl dusunmem ve hareket etmem gerektigi konusunda yardımcı olun lutfen.

Bır de eşim balıkesıre tayın ıstemıs. Nasıl bır yerdır? en nezih kirası uygun cocuk yetıstırılebılecek, Istanbuldan gıdıp Dr yadırganmayacak ilçesi hangısıdır? Eger boşanmayı tercih etmezsem bunları da bilmek istiyorum.
Burada yasayan arkadaşlar bılgı verebilirler mı?
istanbul zor bee tatlim 10 aylik bebekle babana fazla faydan olmaz ve bu yuzden bosanilmaz bence git gel seklinde babanin yaninda ol gercwkten oyle rahat yerler var 120 bine cok guzel ev alabilecegin tatilini her seyini yapabilecegin

Görevi ne? Polis ise sağlam bi torpili yoksa zor olur o iş

Bence blöf yapıyo blöfünü gör ve tamam boşanalım de, blöf değilse bile tamam de,her halükarda böyle bir adamla ömür geçmez

Görevi bir bakanlıkta mühendis olarak çalışıyor. Zten tartışmanın fitili cuma günü ateşlendi. Boşanalım o zaman dedı tamam dedım. Bunun uzerıne dunku konusmalar gectı. Blöf olduğunu sanmıyorum pek.

Bir evlilikte erkek herhangi bir durum icin olmazsa bosanalim diyorsa bu evlilik zaten bitmistir. Kadınlar gibi blof yapmaz onlar, akillarinda, gonullerinde vazgecmeden bosanma lafini agiza almazlar. Bugün degilse yarin bu adamcik sizi boşayacak demedi demeyin.

Öyle mi dersiniz? Ama buna ragmen ayrı yatmıyoruz. Yatagın en ucunda da olsa yatakodasında yatıyor. Daha persembe gunu 6 ay sonra ıkıncı cocuk ıstıyorum ne dersın demıstı. Gozden cıkaran ınsan bunları yapar mı sızce?

Herkes eşine yüklenmiş ama ben eşine hak veriyorum sonuçta sen annen babandan ayrılmıycaksın diye istanbul gibi pahalı bi şehirde yaşamak istemeyebilir.daha ne tür tartışmalar geçtiki aranızda boşanmaya kadar geldi mevzu babanızın hastalıgı geçmiş sanırım evet kanser hastalgı hem hastayı hem yakınlarnı yıpratan zor bi hst fakat anneniz var başka kardeşlerinz yokmu devamlı gece gündüz babanıza bakmak içinde gitmiyosunuzdur sanıyorum.benimde ailemde aramda 8 saat var bi rahatsızlık ve özlem durumunda atlayıp gidiyorum.eşimin ailesinede uzagız ve şuan hamileligm çok sıkıntılı geçmesine ragmen yalnızım eşim bakıyo demem o ki evlendikten sonra hep karşı taraftan degil birazda bizden bişeyler gitmeli adam zaten istanbula yerleşmiş şimdide gitmek istemesi hakkıdır buyüzden boşanma olmaz olursada yazık olur

Bakın ıstanbula benım ıcın gelmıs olsa tamam. Ama bız tanıstıgımızda zaten buradaydı. bunun dısında ben en basta konustum onunla bunu. Bana ancak sürülürsem gıderım demek yerıne ben buraya geldım sansımı deneyecegım tutunamazsam baska sehıre gıtme dusuncem var karar verırken bunu da gozoonunde bulundur dıyecektı. Boyle demıs olsaydı bende adam bastan dedı dıyecegını sen bıle ısteye kabul ettın elizan, o yuzden ses cıkarmakta haksızsın derdım.

hastalığı gecmedı tam olarak tekrar PET cekıldı. BU hafta cıkacak sonucu. nuksetmıs olabılır kanser. evladınızı bana şifa olun beni iyileştirdin dıye seven babanızdan aılenızden Bu durumda emın olun sızde ayrılamazdnız.

Siz calisiyorsunuzdur umarim.Cunku sizin yoklugunuzu goze alarak tayin istemis ki gelmezsen bosanriz diyor.Ben olsam kalirdim,bosanirdim.Saygisiz adam :sinirli:

hayır calısmıyorum ben. çalısmamı da ıstemedı. Öğretmenim aslında

objektif olmaya çalışıyorum babanıza yakın olma isteğiniz, kızınızı babasından ayırma hakkını doğuruyor mu?ne bileyim karşısında vicdanen sorumluluk beklediğiniz bir eş var ama ,sizde bu vicdan yüküyle hata yapabilirsiniz....
hayır o hakkı bana vermıyor. ama kendı babasını yenı kaybetmıs ve bırlıkte gecırmedıgı bayramlardan dolayı pısman olan bır adamdan , ne kadar ömrü kaldıgını bılmedıgım-kımın oncec ölecegını Allah bılır ama, kanser oldugu ıcın-babama torun evlat hasretı yasatmamasını ıstıyorum beklıyorum. vıcdanı merhametı sadece kendı annesıne kardeslerıne karsı çalışmasın bana ve aıleme karsı da ınsaflı olsun ıstıyorumç anlıyor musunuz?
Öncelikle babana gecmiş olsun allah şifasını versin.

Eşiniz istanbulun pahalılıgından ziyade sizin ailenizle cok görüşmek ve bundan bunalmak gibi bir sebeple tayin istiyor olabilir mi. Sanki bana öyle gibi geldi.

Tabi bunalmış olabilir. Ama o konuda haklı olması "babanın hastalığı umrumda değil"tarzında bi tavır takınmasını affettirmiyor. Evlilik iyi gunde kötu gunde diye başlanan bir müessesedir.

Balıkesir bir memurun ha deyince gidebilecegı şehirlerden biri değildir. Tayin başvurusunda bulunmuş olabilir ama illa cıkacak diye bir şey yok.

Gelelim asıl meseleye. Tayin çıksa da çıkmasa da. Sen bu adamı bu tavrından dolayı affedebilecekmisin. Önemli olan bu. Hem kötu gununde sana destek olmadıgı için hem de önemli kararlarına seni dahil etmediği için. Bundan sonrası için ne düşünüyorsun. Aman ben kırılmadım kocama devam ederim böyle diyosan otur kocanla konuş madem tayin istedin. Sen bi git bakalım düzeni kur ben de eş durumu tayını ister yanına gelirim. Hem babam ailem de gidecegim fikrine alışırlar böylelikle de eşine.

Yok ben bu adamı bitirdim kafamda. Daha bizim evliliğimizden bi cacık olmaz bu saatten sonra diyosan boşan gitsin.
Daha once de yazdım annemler 2.5 senelık evlılıgımde belkı on kere evıme gelmıstır. O da arayarak, bır ıkı saaat oturup kalkmıslardır. Kendı de dıyor asla annenlerden yana bır sıkayetı yok, hatta gelsınler onlarda, bızle kalsınlar, bırlıkte de yasarım dıyor. belkı de benı yumusatmak ıcın dıyor bunu bılmıyorum ama asla aılemın sureklı gelme, benımde sureklı gıtme durumum olmadı. Sırf kıskanmasın aılemden dıye o işteyken bıle gıtmedım annemlere. SImdı oyle pısmanım kı, bılseydım her fırsatta gıderdım. oyle de boyle de buraya geldı sonuc.

tayın cıkmasa da benı ılk fırsatta bosamaya kalkan adama ıtımad edıp kendımı nasıl teslım ederım nasıl guvenırım bılmıyorum. nasılkosulsuz sartsız sırtımı yaslayabılırım. Bılecegım kı her ıstedıgını yaptırmak ıcın benı bosanmakla tehdıt edecek... off bılmıyorm yaa.. :/

İşte o kuzular yok mu kanayan yaramız. Ya da gitse bile balıkesire boşanma. Kuzu kuzu geri de dönebilir. Hani kötusunu dusunuyorum. Sen boşanmak istemiyorum deyince hakim boşamaz seni. Bu ayrılık belki de iyi gelir size. Hatasını anlar istanbul a tayin ister belki

Cok yıpranacagız cok. Kızım yıpranacak. Babasını gorunce havalara uçuyor. bunu nasıl yaparım ben ona dıyorum. ama ote yandan da babası nasıl dusunmez bunu. nasıl eger kızının boynunu yere dıyorum. ıyıce sınırlenıyorum bu kez.

istanbul zor bee tatlim 10 aylik bebekle babana fazla faydan olmaz ve bu yuzden bosanilmaz bence git gel seklinde babanin yaninda ol gercwkten oyle rahat yerler var 120 bine cok guzel ev alabilecegin tatilini her seyini yapabilecegin

bıze maaşından kira verdıkten sonra 2400 lıra kalıyor ve ınanın evımızde her seyımız var. her ıstedıgımızde dısarda yemek yıyebılıyoruz sınemya gıdebılıyoruz gezebılıyoruz telefonlarımız son model. yanı anlayacagınız gecınebılıyoruz ama beyefendı daha fazlasını ıstıyor. daha luks kıyafetler daha luks yasam , luks araba. bısey alırken fıyatını sormadan alabılmek. bunları bana gerekce gosterınce olmuyor ıste... hasta babam daha onemlı ddaha rahat yasamaktan. öleceğiz yahu. ölüp gıdecegız. ana baba rızası hakkı var. buyuklerın gonlunu etmek var. hastalıklarında yanlarında olmak moral vermek var. yanımıza bunlar kalacak bızım öldükten sonra. arabalar evler rahat yasam degıl...

Esiniz eğer dengesiz biri değil ise;
Sizin son zamanlarda onu üzecek bir davranışınız oldu mu?

ben de şu son zamanlarda böyle bir tercih yapma durumunda kaldım
ya hasta annemin yanına izmire ya eşimin yanına ankaraya gelecektim
ankarayı seçtim
ama izmiri seçsem galiba eşim anlayış göstermezdi çünkü annemin yanında babam ve kardeşim var

siz babanızla haftanın kaç günü görüşüyorsunuz?
eşinizin dayatma yapması kötü ama istanbuldan bunalmış olabilir geçerli sebepleri varsa belki bir nebze anlayabilirim
geçim daha kolay
çocuk yetiştirmek için daha uygun bir şehir balıkesir

balıkesirde çalışan bir arkadaşım hasta babasını her hafta görmeye gidiyor istanbula
6 da binip 10 gibi eve varıyormuş

Ogretmensen ve esim istemiyor diye calismiyorsan zaten ipleri esine vermissin canim.Sizi istedigi yere surer.Sen de calissaydin maddi durumdan yakinmasaydi.Kizma ama sen evde otururken hic mi neden okudugunu ve ne kadar bos zaman gecirdigini dusunmuyorsun? Adam isini bitirmis,senin adina kararlar vermeyi kendinde hak bulmus cunku buna sen musade etmissin.Yerinde olsam calisir ,bosanirim hic birini yapamasam blof yaparim

Esiniz çok vicdansizmis ne kadar merhametsiz nasıl böyle kolay herseyi silebiliyor nasıl hemen boşanma lafını ağzına alıp babandan banane diye biliyor. Rabbim insallaj hakkınızda hayırlı kararlar almayi nasip etsin babanizada şifa nasip etsin inşallah,

Ogretmensin neden calismiyorsunki buyuk yanlis yapmissin.inan hasta babami birakip gidecegime calisir maasimi aynen onun eline verip senin istedigin buydu demi derim.

ben de şu son zamanlarda böyle bir tercih yapma durumunda kaldım
ya hasta annemin yanına izmire ya eşimin yanına ankaraya gelecektim
ankarayı seçtim
ama izmiri seçsem galiba eşim anlayış göstermezdi çünkü annemin yanında babam ve kardeşim var

siz babanızla haftanın kaç günü görüşüyorsunuz?
eşinizin dayatma yapması kötü ama istanbuldan bunalmış olabilir geçerli sebepleri varsa belki bir nebze anlayabilirim
geçim daha kolay
çocuk yetiştirmek için daha uygun bir şehir balıkesir

balıkesirde çalışan bir arkadaşım hasta babasını her hafta görmeye gidiyor istanbula
6 da binip 10 gibi eve varıyormuş
nasıl alıştınız zor olmadı mı?
dediğim gıbı bır gecım sıkıntımız yok aslında . ama daha fazlasını ıstıyor. 2400 lıra cebe kalan para. yetmez mı Allah askına.

Ogretmensen ve esim istemiyor diye calismiyorsan zaten ipleri esine vermissin canim.Sizi istedigi yere surer.Sen de calissaydin maddi durumdan yakinmasaydi.Kizma ama sen evde otururken hic mi neden okudugunu ve ne kadar bos zaman gecirdigini dusunmuyorsun? Adam isini bitirmis,senin adina kararlar vermeyi kendinde hak bulmus cunku buna sen musade etmissin.Yerinde olsam calisir ,bosanirim hic birini yapamasam blof yaparim
Musade etmedı ıste, benım rızam yok dedı, madem gecınemıyoruz gecınırız ıste dedım . gerek yok dedı. Hem oyle hem boyle. Yıne calısırsan bosanırım olayına gelecektı mesele yanı.
Esiniz çok vicdansizmis ne kadar merhametsiz nasıl böyle kolay herseyi silebiliyor nasıl hemen boşanma lafını ağzına alıp babandan banane diye biliyor. Rabbim insallaj hakkınızda hayırlı kararlar almayi nasip etsin babanizada şifa nasip etsin inşallah,
amın ınsallah :(

nasıl alıştınız zor olmadı mı?
dediğim gıbı bır gecım sıkıntımız yok aslında . ama daha fazlasını ıstıyor. 2400 lıra cebe kalan para. yetmez mı Allah askına.

5 senedir 5. şehir değiştirişim :)
çabuk adapte oluyorum artık mecburen işim böyle gerektirdi
benim annem yatağa bağımlı ve 24 saat bakıma ihtiyacı var ve doktor 3-5 yıl ömür biçti şu an 4.5 sene oldu hastalığı
ben normalde balıkesir - izmir arası 4.5 saatte evden çıkıp ordaki eve varıyordum
şimdi aynı şeyi ankara izmir şeklinde uçakla yapacağım

ben önce kendi ailenin yani çocuk ve eşin gelmesi gerektiğini düşünüyorum
AMA eşinizin yaptığı dayatmayı kesinlikle acımasızca buldum
önceden bunu sizinle konuşmadıysa çok yanlış
rest çekmiş resmen size ya gel ya boşan diye
eğer sebepleriyle anlatsaydı belki siz de hak verirdiniz ona göre bir yol çizerdiniz

peki babanızın durumu iyiye gidene kadar istanbulda kalsanız sonra eşinizin yanına gelseniz? buna da mı hayır diyor eşiniz?

Canim keske evlenmeden once konussaydiniz bu meseleyi.
Bosansan ailende uzulecek.gitsen de uzulecek.bilemedim akil veremedim.

işte konuştuk. Bana ancak sürgün yersem gıderım dıye buyuk sozler vermıstı. Sımdı yuttu ezdı sozlerını. Çalısma konusunda da karısmam dedı sonra yan çizdi..

mutsuzluktan bunalımdan ölebliirim. Sağlıklı olan ne ınanın bılmıyorum. Gıtsem, her ıstedıgını bosanma tehdıtıyle yaptırmaya calısacak potansıyele sahıp oldugunu gorduk, kendnıme saygım olmayacak. gıtmesem bosanma... kızım... nerden evlendım arkadas ne halt vardı ya.

Çalışmama ızın vermedı. Çalışırsan boşarım dıyecektı yıne. zıhnıyetı bu olan ınsan ne derdı kı baska.
nasıl yani çalışmayacaksın dedi ve çalışmadınız mı?
e o zaman eşiniz muhtemelen şöyle düşündü, daha önce kabul etmişti şimdi de eder.

neden kendinize bu kötülüğü yaptınız?
bence babanız buna daha çok üzülmüştür, o kadar okuttuğu kızı bi adamın çalışmayacaksın demesiyle diplomalı ev hanımlığını kabul ediyor.

5 senedir 5. şehir değiştirişim :)
çabuk adapte oluyorum artık mecburen işim böyle gerektirdi
benim annem yatağa bağımlı ve 24 saat bakıma ihtiyacı var ve doktor 3-5 yıl ömür biçti şu an 4.5 sene oldu hastalığı
ben normalde balıkesir - izmir arası 4.5 saatte evden çıkıp ordaki eve varıyordum
şimdi aynı şeyi ankara izmir şeklinde uçakla yapacağım

ben önce kendi ailenin yani çocuk ve eşin gelmesi gerektiğini düşünüyorum
AMA eşinizin yaptığı dayatmayı kesinlikle acımasızca buldum
önceden bunu sizinle konuşmadıysa çok yanlış
rest çekmiş resmen size ya gel ya boşan diye
eğer sebepleriyle anlatsaydı belki siz de hak verirdiniz ona göre bir yol çizerdiniz

peki babanızın durumu iyiye gidene kadar istanbulda kalsanız sonra eşinizin yanına gelseniz? buna da mı hayır diyor eşiniz?

Kendı aılesının buludungu memlekete dırek uçak var. onu bıle hesap etmıstır. kaldı kı her ıstedıgımde de gelebılecegımı sanmıyorum aılemın yanına. bır arıza cıkarır mutlaka.
önceden konustuk. Son yorum yapan arkadaslara yazdıgım yanıtlara bakarsanız yazmıstım orda da..

Merhaba kızlar.

İstanbul'da yaşıyorum.
Eşim tayin istedi, benim ailem burda ve gıtmek ıstemıyorum. Ya bosanacagız anlaşmalı olarak ya da gelırsın, zorla gelmenı de ıstemıyorum ama kararımdan da dönmeyeceğim. bu durumda bosanalım dedi.

10 aylık bir kızım da var. Babam kanser hastası. Umrunda degılmıs dedesi torununu sevecek dıye sıkamazmıs kendını. Rahat yasamak ıstıyormus.

Ben cok arada kaldım. Cok uzgunum cok mutsuzum. Ne yapacağımı bılmıyorum.

Bana nasıl dusunmem ve hareket etmem gerektigi konusunda yardımcı olun lutfen.

Bır de eşim balıkesıre tayın ıstemıs. Nasıl bır yerdır? en nezih kirası uygun cocuk yetıstırılebılecek, Istanbuldan gıdıp Dr yadırganmayacak ilçesi hangısıdır? Eger boşanmayı tercih etmezsem bunları da bilmek istiyorum.
Burada yasayan arkadaşlar bılgı verebilirler mı?
Arkadaşım boşanma ya..Tabi ki ailene değer ver ama boşalacak kadarda abartma.Kendi çekirdek ailene de değer ver eşin neredeyse sende orda ol sizde bir ailesinin. Ve eşinizi memleketin en güzel şehirlerden birine tayin istemiş.Millet oralara tayini çıksın diye yıllarca bekliyor..Üstelik İstanbul'da yakın arkadaşım Ayvalıktan ev aldı ve fırsat buldukça oraya gider gelir güzel doğasından kopamaz.

Kendı aılesının buludungu memlekete dırek uçak var. onu bıle hesap etmıstır. kaldı kı her ıstedıgımde de gelebılecegımı sanmıyorum aılemın yanına. bır arıza cıkarır mutlaka.
önceden konustuk. Son yorum yapan arkadaslara yazdıgım yanıtlara bakarsanız yazmıstım orda da..
okudum şimdi
ve eşiniz uzlaşmacı davranmamış siz de davranmayın diyorum artık
adam meğer iyi niyetli değilmiş
ben geçim sıkıntısı çektiğini ve istNbuldan yorulduğunu
çocuğunu daha güvenli daha sakin bir yerde büyütmek istediğini düşünmüştüm
ama pek öyle değil sanırım

Back
X