Trakyadayım, ama trakya gibi olmayan karma bir ilçesinde :)Tabii ki Eskişehir. 27 yaşından sonra aileyle yaşanmaz. Hem özgürlüğünüzden olursunuz, alışamazsınız. Eskişehir oldukça güzel, modern, aktivitesi bol bir şehirdir. Bugün bulunduğum yerden taşınma şansım olsa orayı seçerim doğrusu.
Bu arada şu an neredesiniz? Bölge olarak hani.
2 bin kredi, bin ev kirası kalan 2 binle ev içi ihtiyaçlar mı alışveriş mi genel ihtiyaçlar mı, hangi birine yetsin krediye girersem evde oturmak zorunda kalırım ben.Ben de öğretmenim en az 5 bin maaaş alıyorsundur. Sen de 2 bini her ay krediye ver 3 binle neden yaşamayasın ki. Ben olsam seçeneğim varsa aile evine dönmedim evlen baskısı da olur zamanla üstünde.
tayin olacağım ilçe dağ ilçesi köy gibi hatta gidip oraya kendime asla ev kuramam ki :)ben bursayi da eskisehiri de severim,
ama sevgilim ve ailem bursadayken neden eskisehiri tercih edeyim ki.
Ailenizle ayni evde yasamak istememek cok normal,
zaten o 40 dakika mumkunati yok 40 dakika olmaz, Bursa icinde bile utopik bir sure okul gidis donus saatlerinde,
o yuzden tayin olacaginiz ilcede yanliz yasamayi dusunebilirsiniz bence.
tayin olacağım ilçe dağ ilçesi köy gibi hatta gidip oraya kendime asla ev kuramam ki :)
orhaneli benim düşündüğüm ilçe, evimse hamitler tarafında.yok ya Bursanin oyle koy gibi ilcesi var mi ?
O zaman bursa kesin olmaz, zira nasil gidip geleceksiniz,
bizim ilcemiz 40 dakika normalde bursa merkeze, ama evden okula hesaplarsan, bir de okul saatlerindeki trafigi de hesaba eklersen iyi ihtimalle 1.5 saat olur ki cuma trafigini ayrica hesaplamak gerekiyor.
onların isteklerine onların kurallarına göre yaşamak zorunda kalırım, bunu da 1 2 ay yaparım sonra patlak verir muhtemelen. dediğiniz gibi araba sonra da alınır.Aileyle bu saatten sonra yaşayamazsınız. Bende bu sene okulumu bitirip eve döndüm ve yurtta kalıyor olmama rağmen evin düzeni, yaşantı vs. çok boğuyor beni.Siz kendi düzenini kurmuş yalnız yaşamış bir insansınız daha da boğulursunuz. Arabayı sonra da alabilirsiniz ama krediye girdiğinizde evden bi daha çıkamazsınız size dert olur.
İnanın sizin gibi rahat olamayacağım, babam ailem dıştan bakınca aşırı modern görünür ama baba şuraya gidicem geç gelirim desem akşam 9da aramaya başlar nerdesin diye, ben artık söylemeye çekiniyorum. ki haftasonu arkadaşlarla başka bi şehre gidiyoruz demem hayal bana kalırsa. 2 saat uzaklıkta olucam eğer olursa sizin gibi :)Ailenize yakinlastiginizda huzurunuz,ozgurlugunuz etkilenecekse tabiki Eskisehir.Benim oyle degildi mesela.Diledigimde onlarla vakit gecirip istedigimde alip basimi gidebildigimde karismayan bir aile yapim var.
Ilk 5 yil ailemden 1300 km uzakta bir dağ köyündeydim.Sonra aileme 1 saat 10 dk uzaklikta bir ilceye geldim.5 senede oranin bir köyünde gorev yaptim.Yeri geldi her hafta gittim ya onlar geldi,yeri geldi arkadaslarimla plan yaptim gitmedim.Cok idealdi benim icin o yakinlik.
ben şuan sahibindenden bakıyorum inanın bağlar bahçelievler tarafları hep 750 800 900 tl şok oluyorum 1+1 evler üstelik bunlar.Eskişehir’de 1+1’de 400’e oturuyorum. Arkadaşım 2+1’de 850’ye. Kiraların 1000’den başladığı yerler Vişnelik tarafları sadece. Merkez olursa hangi semtlerden gelme ihtimali var belli mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?