Tazminat ödemek zorunda kalmasam 7 senemi çöpe atacağım

Sırf akademi dünyası pislikleri dolayısıyla ben okumayı üniversite hayatını çok sevdiğim halde devam etmedim
Kendilerinin yazdığı tek bir satır uluslararası alanda kabul görmemiştir ama egolar kaf dağında
Siyaset üniversitenin içine girdikçe üniversite kapısında güvenlik görevlisi olamayacak adamlar torpille doçent profesör oldukça sistem böyle oldu

+1000 bu arada hoşgeldin

Sevgili konu sahibi
İnan çok üzüldüm
Ben önce avukatının dişli ve işini iyi yapan biri olmasına bakardım
Baska avukatlara sorar rektörlüğe şikayet ederdim
Arkadaşların yazdığı gibi özellikle kadin çalışanlarla ilgili davalarda iyi sonuçlar almış bir avukat gerekiyor size

Bunun şartı şurtu yok hangi sektörde olursanız olun ruh sağlığınız zarar görüyorsa orada yanlış giden bişeyler vardır. İş yoğunluğu ile mobbing aynı şey mi allah aşkına. Bir önceki işyerimde aynı konudaki gibi bi amirim vardı gece 3te e-posta atıp sabahına maillerinizi kontrol etmiyor musunuz diyen, akşam 6da çıkınca (mesai bitimi yani) hemen nereye diye laf eden, senelik izinlerimizi kullandırmayan, benim gece burada kalıp sabaha kadar çalıştığım oluyor (gerçekten yapıyordu) deyip onu örnek almamızı isteyen daha neler neler. Mide ilaçları melisa çayları içmeye başlamıştım artık stresten baskıdan.

Şimdiki işyerim de çok yoğun eve pelte gibi geldiğim yine eve iş getirdiğim zamanlar oluyor ama bi duş alıp erkenden uyuyorum sabah dinç ve mutlu huzurlu şekilde işe geri gidiyorum çünkü baskı yok anlayışlı insanlar ve amirler var. Böyle ortamda iş yoğunluğu olsa da sadece bedenen zihnen yoruluyorsun ruh sağlığın bozulmuyor, mobbingi adeta öven yorumlar yapanlar aradaki farkı nasıl anlayamıyor şaşıyorum.

Arkadaşlar süper fikirler vermişler. Kadın derneklerine başvurun bence de. Mesela Özgecan olayında katillerin en ağır cezayı alması tamamen bu konunun bazı kadın hakları dernekleri tarafından gündeme getirilmesi ve o kızcağızın hakkını korumaları sayesinde oldu. O davada öne çıkmış kadın hakları avukatlarıyla görüşün. Her terbiyesizliği geçtim ne demek süt izni vermemek. Okulda mı dogurcakmissin. Aile planlamasına da karismasinlar artık bunlar modern kölelik sahiplik sistemini yaşatıyor

Kesinlikle çok yoğun çalışmak değil insanların kendisi yoruyor insanı
Gece 3 lere kadar çalışıp nefes alamadığım ama şu an ki halimden kırk kat mutlu olduğumu bilirim

Kimse kimseye bu kadar eziyet edemez bunu konu sahibinin annesi yapsaydı cik o evden annenle de görüşme derdik
El alemin pisliğinin ağzının kokusunu niye çeksin

Ruh hastası resmen. Sağlığından olduktan sonra doktora yapmışsın profösör olmuşsun neye yarayacak?
Aradığında ses kaydı yapın konuşmaları. Tehdit mesajlarını vs biriktirin. Özel hayatınıza bu kadar müdahil olmayı hakkı gibi gören psikopat resmen. Çok iyi bir avukat bulup davayı yineleyin.
Çok zor durum.

Bu konu bence haberlere konu olur olmalı da zaten.Siz yazdikca şok oluyorum nasil bir sistem bu boyle diye

şöyle durumda geçerli o senet iptali
doktora bitip kendi üniversitesine döndüğünde istifa edebilir diye biliyorum
yani doktora bitmeden istifa ederse izin vermiyorlarmış ödetiyorlarmış senedi
Arkadaş yukseklisansi bitirdi ve seneti zorunlu hizmeti olmasina ragmen istifa etti ama bitirmeden etse de odetemezlerdi. Yok başkanı açıklamaları bu yönde. Avukat çozer bunu

Arkadaş yukseklisansi bitirdi ve seneti zorunlu hizmeti olmasina ragmen istifa etti ama bitirmeden etse de odetemezlerdi. Yok başkanı açıklamaları bu yönde. Avukat çozer bunu
ya gerçekten mi? ben de istifa etmek istiyorum da
hayalim yurtdışında doktora...,
yüksek bitmek üzere de teze geçiyorum ama çalışma alanım tr de ilerleyecek gibi değil bir şekilde gitmem lazım....

Ben de oyp liyim seni anliyorum
Şunu soracağım su an bulundugun okul ayni zamanda kendi kadronun bulunduğu okul mu?

Eger sadece doktora icin geldiysen kendi okuluna söyle seni geri cagirsinlar

Mobbing davasi için ogeder gibi bir yardim aldin mi?

Senet elimizi ayağımızı bağlıyor malesef.
Hocanin sana yazili olarak whatsapptan falan ya da telefonda (konusmalari kaydet) tezini uzattiricam demisligi var ise bence hepsini kayit altina al. Elinde olsun.

Oyp liler böyle psikopatlar yüzden intihar ediyor mutlaka psikolojik yardim al hem ilac hem terapi olabilir. Yeter ki kendi ruh sagligini koru. Cok uzuldum Allah yardimcin olsun

Yüksek lisansta çok benzer bir hocayla çalıştığım için YDS ve Ales puanım olduğu halde doktora yapmıyorum. Neler çektim neler bir allah bilir bir annem. Allahından bulsunlar

ben de yüksek lisans için böyle bir hocanın emekliliğini bekliyorum. lisansta bile etmediğini bırakmadı bitirme tezim ondan olmamasına rağmen aynı abdde çalıştım diye.. demek ki her yerde var bu tiplerden..

Böylelerine yapabileceğiniz en uygun davranış pasif agresif davranıştır. Yani tamam deyip geciktireceksiniz. Önce çok rahatsız olup konuşacak burnunuzdan getirecek ama sonra pes edecek. Ne kadar süreceği bilinmez tabi. Ben doğumumda bile beni arayıp iş isteyen bir hocamdan bu şekilde kurtuldum. Artık o kadar işleri yavaştan alıyorum ama aldığımı belli etmiyorum ki iş verdiğini unutuyor bazen

ya gerçekten mi? ben de istifa etmek istiyorum da
hayalim yurtdışında doktora...,
yüksek bitmek üzere de teze geçiyorum ama çalışma alanım tr de ilerleyecek gibi değil bir şekilde gitmem lazım....
Şöyle söyleyeyim gidip konuştuğunda olmaz ödentiriz vs denildi ve 2 ay daha surundurduler fakat baska bir secenehi yoktu yasal faizlerle birlikte 100bini cok rahat geçiyormuş üstelik. Istifa etti ve talep edilen bir şey olamadı çünkü 33aya gecirmemislerdi. Bunu düşünüyorsanız muhakkak ki araştırın. Risk almak istemiyorsanız da bir avukat cok rahat çözer

çok süper bir bilgi oldu benim için

Düşünüyorumda böyle piskopatlar o seviyeye kadar yükselmemeli

Bu konuyu okumak bana şunu gösterdi. Türkiye hocasının makalesini yazan, sempozyumda sunumunu hazırlayan araştırma görevlileriyle dolu ve çoğu bunu normal görevi sanıyor.
Araştırma görevlisi hoca makaleyi yazarken sunum hazırlarken ona yardım edebilir. Mesela yazı zaten hazırdır onun power pointini yapabilir, ya da makale için bir ön araştırma yapıp hocaya sunabilir, kaynak araştırması yapabilir. Laboratuvarda yardımcı olabilir. Bunlar onun görevleridir. Ama asla makaleyi yazmaz. Sunumu gidip onun yerine sunmaz veya tamamen kendi hazırlamaz. Bunlar intihal, hırsızlık, hatta emeğin gasbı. Bunları normal görmeyin. Evet bir araştırma görevlisi olarak biliyorum, hayır diyemezsiniz, o diyorsa yapacaksınız ve çevrenizde de öyle normal kabul ediliyor ama bari kendiniz unutmayın emeğinizin gasp edildiğini, farkında olun.
Benim hocam da bana geçenlerde makalene benim adımı da yaz ben sana destek olurum dedi. Neye destek olacaksa artık ben zaten yazıyı yazdıktan sonra bilemiyorum. Tamam hocam dedim. Bir hafta sonrasında makalemi hiç ona bir şey demeden dergiye gönderdim. Kendi adımla sadece. Sonra da o bana hiç öyle bir şey dememiş gibi davrandım kendisi de büyük ihtimal ne diyeceğimi bildiği için konuyu bir daha açmadı. Üstelik bu insan ben başka bir hocadan mobbing görürken beni yanına alıp bir nevi kurtaran insan. Ama yapmam. Onun dahi adını sırf kendi emeğim olan makalenin üstüne yazmam. Bunu ancak bana çalışırken bir faydası olduysa yaparım. Ya da mesela önemli bir sempozyuma ancak onun titri sayesinde katılımcı olabileceksem, araştırma görevlilerini kabul etmiyorlarsa yazarım. Makalemin üzerinde ben yazdıktan sonra düzeltme yapması ise bir hocanın zaten yapması gereken şeydir (ki yapmıyor, benden daha önemli işleri var malum). Sırf düzeltme yaptı diye de adını yazmam.
Ama işte sınav yapıyor kağıtlarını okuyorum. O okumuş sayılıyor. Ama kağıt okumanın benim görevim olduğunu mantığım kabul ediyor. Çünkü dersi vermesine yardım bir nevi. O konuda tek sorunum resmi olmaması.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…