Tazminatta kazanılan para

Bence sen haklısın bende olsam senin gibi dusunurum .... Miras değil ayrıca o parayı kullanmak bile istemem ama senin tüp bebek gibi bir ihtiyacın varmış onun için kullanabilirsiniz zaten ogretmenmissin belli bir maaşın var kardes lerinin ve babanın daha çok ihtiyacı var...
Herkes benim hakkı olduğumu düşünüyo sanırım akşam gelsin konuşcam biraz daha ısrar ederse hakkımın hepsinden vazgeçiyorum d iycem sanki kazandı koydu da istiyorum diyo

Daha cok yenisiniz hemen tüp bebek için bence uygun zaman değil canım ... En az iki sene daha gecse evliliğiniz otursa , birbirinizi daha iyi tanısanız . Sen bilirsin ama bi süre zamana bırak bebek olayını , baksana eşinin davranışlarına , bence kardeşlerinlede konuş babanız ev yapsın en azından geleceğiniz garanti olur , ev cok önemli son care mi tüp bebek
Son çare tüp bebek ayrılmakla devam etirmek arasında bocalıyorum.

eşinizin söz hakkı yok bence, farklı bir durum var burda çünkü.

Arkadaşlar 2005 da annemi trafik kazasında kaybettim . Davayı biz 18 yaşından küçük olduğumuz için babam takip etti davayı . Biz üç kardeşiz . Ben evliyim . Babam hepimizin parası ile bir ayda alıp içine ev yapayım diyor. Çünkü babamın evi bile yok. Babama ben sadece 20 bin istiyorum o da tüp bebek masraflarının var dedim o da tamam dedi. diğer kız kardeşim hakkı olan parayı istemiş. Eşim bana kızıyo neden hakkını almıyorsun diye. Ben öğretmenim yine babam sayesinde okudum onunla kötü olamak istemiyorum. Eşim desen baskı yapıyo böyle birseyde eşim haklımı ne yapayım ben babamla aramımı bozayım .
allah rahmet eylesin ölen senin annen. hak sahibi de sen ve babanla kardeşlerin. eşine bu konuda laf söylemek düşmez. sen babanla para mevzunda kesinlikle kötü olma. o da bir eş kaybetmiş başını sokacağı ev yapsın kendine huzur bulsun adamcağız.
eşine de net bir dille bu mevzuya karışmamasını söyle.

ben o parayı kullanmayı bile istemezdim ama siz tup bebek icin kullanmak istemissiniz bu yine saglıkla alakalı ama diger kısmı babanızda kalsın evi yoksa hic degilse bir ev alsın miras degilki farklı bir sekilde elinize gecen bir para

Açgözlü bir eşin var. Senin ailene verilen parayla ilgili sen karar verirsin ancak. Hiç taviz verme. Bırak baban evini yapsın. O parayı insan gönlünce harcayamaz da zaten.

Allah Razı olsun şu kandil günü beni ağlattı böyle . Eşim asgari ücretle çalışan bir insan ben öğretmenim gözüm yükseklerde olsa onunla evlenmezdim. Ben hiç kendini yükseklerde görmedim. Benim bu kadar anlayışlı olmama karşın o hiç beni incitmekten çekinmiyo.

Sen bu çocuk ve tedavi işini biraz ertele bence. At o 20 bini kenara dursun eşine de verme oyala. Adam annenin vefatıyla gelen parayı düşünmüş sanki yıllarca.

esine laf dusmez sen ailen ve kardeslerinle karara varin bence cok hos ve olgun dusunmussun.adamcagizin bi evi bile yokmus.soyle esine o eve gelip gidecegiz.sonra kardeslerimle beraber bize kalacak.

böyle bir bocalamanız varsa bebek fikrini erteleyin.. zira bebek sihirli değnek değdirmiyor evliliklere..
eşiniz para konusunda da çok çok haksız..

onu ilgilendiren bir durum yok ortada haddini bilsin..

Benim cok ihtiyacim yoksa veririm hakkimi. Kardesime de babamada. Esimin laf soylemeye hakkida olamaz.
Ayni sekilde onun durumunada karismam.
Sadece kardesinin hakkini yerse mudahale ederim. Oda evimize haram para girmesin istedigim icin.

tövbe tövbe..
ölmüş kadının kefen parasına eşin hangi hakla karışır anlayamadım..
kesinlikle almamalısın.. hatta kardeşlerinde almamalı..
babanın ihtiyacı da varmış.. bari hayat arkadaşına bir yuva olsun o paradan.

Anlıyorum. Başka sorunlar da var o zaman lütfen bebek işini cok iyi düşünün . Kardeşlerinizle konuşup o paraya ev yapılsa cok daha mantıklı , madem ayrılmakla , devam ettirmek arasında bocalıyorsunuz bebek olunca hiç bişey düzelmiyor bunu da emin olun yani bebek olayını rafa kaldırmanızı tavsiye ederim . Hiç bişe olmasa bile bebek için erken ya üç sene yenisiniz daha geri dönüşü olmayan kararlar almayın . Herseyde bi hayır vardır ki tüp bebek son care diyosunuz . Cok iyi düşünün , zira bebek cok önemli ciddi bi karar

180 bin lira ben evimi altın kredi ile ödüyoruz. Kardeşlerim okumadı onların ve babamın daha çok ihtiyacı olduğu için fazla istemedim ben
kocanın lafı ile evi bile olmayan babanı okumayan kardeşlerini mağdur etme...kocanda çalışıyor tüp bebeğin herşeyini yaptırır

Yanlış anlamayın ama bu adamdan çocuk yapmadan önce tekrar düşünmenizi tavsiye ederim.

Anneciğinize çok üzüldüm. Böyle acı bir durumda ölümü size kazanç kapısı olmuş ve dış kapının dış mandalı bir adam hak iddia ediyor.

İhtiyacınız varmış anlıyorum; saygı da duyuyorum ama eşinize kadar, bir meblağsı ile annenizin adını yaşatacak bir ufak bir hayır için tartışıyor olsaydınız keşke..

Duygusal biri değilim; ancak annemi düşündüm de şuan burnum sızlıyor.

Annenizin ışıklar içinde yatması temennisi ile..

Yanlış anlamayın ama bu adamdan çocuk yapmadan önce tekrar düşünmenizi tavsiye ederim.

Anneciğinize çok üzüldüm. Böyle acı bir durumda ölümü size kazanç kapısı olmuş ve dış kapının dış mandalı bir adam hak iddia ediyor.

İhtiyacınız varmış anlıyorum; saygı da duyuyorum ama eşinize kadar, bir meblağsı ile annenizin adını yaşatacak bir ufak bir hayır için tartışıyor olsaydınız keşke..

Duygusal biri değilim; ancak annemi düşündüm de şuan burnum sızlıyor.

Annenizin ışıklar içinde yatması temennisi ile..
Bana da damat tövbe estarullah dedirtti...

anneniz nurlar içinde yatsın ama siz o parayı almayın, hatta keşke kardeşleriniz de almasa. eşinizle siz çalışıp tüp bebek parası biriktirirsiniz ama babanız bu yaştan sonra bırakın bir ev sahibi olsun. o ev zaten sizlere kalacak.
eşinizin de karışmaya hiç hakkı yok. o kaybınızdan dolayı mağduriyet yaşamamış. anne sizin eş babanızın, rahmetli anacığınızın kefen parasında hak ve söz sahibi değil.

Öle diyorum ama 40 yıl sonra gelen parayı ne yapayım ben diyo.

haddim değil ama yazmadan duramadım. bana bunu söyleyecek eşe değil çocuk yapmak, onu koca diye yanımda tutmam.
rahmetlinin kan parası üzerinden hesap yapıyor sansar.
eğer baskıyla o parayı size aldırırsa zaten hayrını görmez. ölenin üzerinden hesap yapıyor, yetmiyor birde ölecek olanın hesabını tutuyor.

Son düzenleme:
Basınız sağ olsun. Çok üzüldüm. Hapis cezası aldı mı peki onu çok merak ettim?

Parayi babanıza birakiyorsaniz ev alacak zaten ve o ev size kalacak. Ama kiz kardeşiniz kendi payını alıyorsa siz yine de babanıza bırakın ama bu sefer evi babanız ile ortak alın. Bu yönteme eşiniz birsey demez herhalde.

Ben okuduğum için 35 bin bana 30 kız kardeşime 25 bin abime düşüyo geri bakanı ölüm gideri vs. Babama düşüyor.

Zaten hakkının 20 binini alıyorsun. Hani geriye kalan 15 bini de babana hibe edersin yani. Hani kocan da gerçekten paragözluk yapıyor. Evin erkeğiyim neyim ben burada lafina denecek cevap dış kapının dış mandalısindir yani o kadar. Bu sizin çalışıp kazandığınız bir para değil sonuçta. Ya da atadan kalan miras değil bu. Sacmalamis.
Evin erkeğiyim diye donaniyorsa gitsin çalışıp kazanin o parayi. Çok kızdım

Zaten hakkının 20 binini alıyorsun. Hani geriye kalan 15 bini de babana hibe edersin yani. Hani kocan da gerçekten paragözluk yapıyor. Evin erkeğiyim neyim ben burada lafina denecek cevap dış kapının dış mandalısindir yani o kadar. Bu sizin çalışıp kazandığınız bir para değil sonuçta. Ya da atadan kalan miras değil bu. Sacmalamis.
Evin erkeğiyim diye donaniyorsa gitsin çalışıp kazanin o parayi. Çok kızdım
Eşim babamın şimdiki evliliğinden olan kardeşim ve eşi de ileride hak sahibi olcaklar ya senin hakkını yiyo diyo ama onlrada sizin mirasta hakkınız yok denmezki kardeşim daha 5 yaşında

Back
X