- Konu Sahibi kxuxllxuxmango
-
Laktik asitin %12 liğinin günde 2 kez 3 ay kullanımı sonucunda cilt sıkılığında ve cilt kalınlığında artış, cildin genel görünümünde ve çizgilerde düzelme görülmüş. Yapılan bilimsel çalışmanın linki Epidermal and dermal effects of topical l... [J Am Acad Dermatol. 1996] - PubMed - NCBI
benim yüzüm de kalınlaşma oldu ama sanki ölü bir cilt vardı. çizgili mat kalın. çok kötü. ilk başta güzel dedim sonra cildim kalınlaştı. tca yaptım 3 gün önce. sık sık kullanmamak lazım bence.
yaşın kaç? ne kadar süre ve kaçlık kullandın? sigara içiyor musun?
salisilik asit nerden bulabilirim sadece salisilik asit
çok güzel şeyler var ama çeviri yaptığım halde anlaşılmıoEczaneler sivilce solüsyonu yapmak için kullanırlar. Bir eczaneden temin edebilirsinAma toz olarak alırsın. Bunu alkolle çözebilirsin.
Bu linkte tarifler var. Ama aspirin önermem salislik asit değildir..ve allerjik de olabilirsin
Eğer ingilizcen biraz olsun varsa bu sitede recipes kısmında güzel reçeteler var.
http://www.skincaretalk.com/t/28463/salicylic-acid
Konu güncel olsaydı keşke.
Kiloluk salisilik asit satılıyor denk geldim 69 tl gibi bir mebla
Daha az satan bir yer var mı acaba
100 gr yada 250 gr gibi
Ben oraya güvenmiyorumMerhaba,
Sanırım biraz geç bir cvp oldu ama bugün Laktik acid, Glikolik Asit araştırması yaparken doakimya sitesinde salisik asit 10 gr olarak satıldığını görmüştüm.
Ben oraya güvenmiyorum
Yoksa var evet birçok ürün, teşekkür ederim :)
Kararında etkili olmak istemem canım şahsi düşüncem ve bir kimyager arkadaşımın uyarısı üzerine uzak duruyorum okadar :)Öylemi neden?Bende araştırmalarımda hep o siteye güvendilkerini ve yönlendridiklerini gördüm hatta bugün artık bir karar versem oradan ısamrlıyacaktım.
Kararında etkili olmak istemem canım şahsi düşüncem ve bir kimyager arkadaşımın uyarısı üzerine uzak duruyorum okadar :)
ben karışmamAnladım Teşekkür ederimama benimde kafam karıştı tabi
YapSizden cevap gelene kadar uyguladım bile % 2o lik laktik asidi.
İlk yapısımdı.Yüzümü temizleme jelimle iice yıkadım. Hatta yağlar gitsin die beyaz sabunla da yıkadım. Sonra pamukla dogrudan yüzüme sürdüm. 5 dk beklettim, burun kenarları hafif yandı kızardı. Ayrıca bazı sivilce lekeleri de kızardı. 5 dk dolunca yıkadım kuruladım ve gül suyu ile silip en son bepanthol ( eski adıyla bepanten ) sürdüm.
Hala kızarıklıklar ve hassasiyet var. 1-2 saate geçer gibi. Gerekirse yatarken yine pebanthol süreceğim.
Pul pul da olsa soyulma olmasını istiyorum. Bu şişe -zaten küçük bir şişe- bitince % 4o lık laktik asit almayı düşünuyorum.
Yada korkum geçerse % 15 lik tca alırım. Yani daha etkili oranlara geçicem. Hem cilt alısır.
Ama önce % 20 lik laktikin sonuclarını görmek lazım tabi.
Vazelin sürün kullanmaya başlamadan önceBen bunu ilk kez duyuyorum.nedir anlamadim...
% 20 lik laktik asit satın aldım. Yüzdesi düşük oldugu için seyreltmeye gerek yok değil mi ? Doğrudan yüzüme sürebilir miyim ve kaç dakika bekletmem gerekir acaba ?
Kullanan birisi yardımcı olabilir mi ?
Vazelin sürdünuzmu başlamadan önceSizden cevap gelene kadar uyguladım bile % 2o lik laktik asidi.
İlk yapısımdı.Yüzümü temizleme jelimle iice yıkadım. Hatta yağlar gitsin die beyaz sabunla da yıkadım. Sonra pamukla dogrudan yüzüme sürdüm. 5 dk beklettim, burun kenarları hafif yandı kızardı. Ayrıca bazı sivilce lekeleri de kızardı. 5 dk dolunca yıkadım kuruladım ve gül suyu ile silip en son bepanthol ( eski adıyla bepanten ) sürdüm.
Hala kızarıklıklar ve hassasiyet var. 1-2 saate geçer gibi. Gerekirse yatarken yine pebanthol süreceğim.
Pul pul da olsa soyulma olmasını istiyorum. Bu şişe -zaten küçük bir şişe- bitince % 4o lık laktik asit almayı düşünuyorum.
Yada korkum geçerse % 15 lik tca alırım. Yani daha etkili oranlara geçicem. Hem cilt alısır.
Ama önce % 20 lik laktikin sonuclarını görmek lazım tabi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?